Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - محمد جواد حق شناس عضو شورای شهر تهران معتقد است: ایده نرمش قهرمانانه رهبر انقلاب که منجر به توافق برجام شد می تواند چالش های دیگر ما با آمریکا از جمله مسائل منطقه را هم رفع کند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی شامگاه امروز یکشنبه، در همایش موانع و چالش های صلح مثبت و تعامل سازنده در روابط ایران با آمریکا گفت: ایران و آمریکا به دلیل اقداماتی که هر دو طرف انجام داده اند در چهل سال گذشته در مسیر مخاصمه حرکت کرده اند در حالی که ما با ایده هایی مثل نرمش قهرمانه می توانیم چالش ها را کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین چالش های ما با آمریکا به خاطر شعار نابودی اسرائیل است در حالی که می توانیم با اقدام سنجیده و تاکید بر راهبرد رهبر انقلاب مبنی بر رجوع به آرای عمومی مردم فلسطین و برگزاری رفراندوم به سمت تامین حقوق مردم فسطین حرکت کنیم و از طرف دیگر با تکرار این شعار باعث حساسیت جامعه جهانی و تشدید چالش با آمریکا نشویم.
حق شناس ادامه داد: در چهل سال گذشته تکرار شعار تغییر رژیم از سوی آمریکا و همچنین برخی تندروی ها در تهران مثل اشغال سفارت آمریکا، این دو کشور را در مسیر بدون برگشت قرار داده است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دو نوع صلح مثبت و صلح منفی داریم ، گفت: صلح منفی تنها متکی به منافع ملی دولت ها است در حالی که در صلح مثبت پارامترهای دیگری چون حقوق بشر، محیط زیست، دموکراسی و.. نیز مورد توجه قرار می گیرد.
وی افزود: فقدان اعمال زور، آزادی فردی و برابری فردی در راس حوزه صلح مثبت قرار می گیرد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شکل گیری مخاصمات بین ایران و آمریکا گفت: اقدام کارتر در اجازه ورود شاه به آمریکا باعث شد تندروها هم در تهران بر آتش غرب ستیزی بدمند و این منجر به یک تغییر ایدئولوژیک در انقلاب اسلامی شد؛ تغییری که آمریکا را تبدیل به مسئله اصلی تندروها کرد.
حق شناس سپس به عوامل فعلی چالش ایران و آمریکا پرداخت و بیان کرد: مسئله صلح خاورمیانه و مسئله فلسطین و لابی قوی اسرائیل در آمریکا برای تشدید چالش ایران و آمریکا، اهمیت نفت برای آمریکا، قدرت منطقه ای ایران و تلاش آمریکا برای مانع شدن از نفوذ منطقه ای ایران از اصلی ترین عوامل چالش فعلی ایران و آمریکا است.
وی افزود: نژاد پرستی، تروریسم و توسعه طلبی اسرائیلی ها باعث شده است ایران مذاکره با اسرائیل را نپذیرید.
**9487**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي چالش هاي روابط ايران و آمريكا محمد جواد حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۴۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دانشگاه قم برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • مقیمی: سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • سابقه دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • دانشگاه‌ها؛ پاشنه آشیل دولت آمریکا / عملیات وعده صادق نتیجه اقتدار علمی ایران است