Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پروژه مستند «هاشمی زنده است» گفت: در این مستند هم از سازندگی و فعالیت‌های مثبت آقای هاشمی گفته‌ایم و هم تبعات منفی برخی از فعالیت‌هایش را برشمرده‌ایم، اما نمی‌دانم چرا عده‌ای آن را برنمی‌تابند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست مستند «هاشمی زنده است» به کارگردانی و نویسندگی علی طادی با حضور علی طادی، کارگردان مستند و محمد توکلی، مدیر سفیر فیلم در خبرگزاری فارس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست علی طادی کارگردان مستند درباره روند تولید و پیش تولید این مستند طی سخنانی گفت: شهریور ۹۵ ساخت این پروژه درباره برشی از زندگی سیاسی آقای هاشمی ـ از ۱۴ سالگی تا فوت اوـ آغاز شد. بعد از فوت ایشان کار قدری متوقف شد و دوباره بعد از چند ماه کار را شروع کردیم. دو تا سه نفر تیم تحقیقاتی و پژوهشی این مستند را تشکیل دادند.

وی در ادامه با بیان اینکه روند پژوهش و تحقیقات کار تا پیش تولید و تولید دو سال و نیم به طول انجامید، افزود: این مستند روایتی از مبارزات، زندان رفتن‌ها، فعالیت‌های قبل از انقلاب و پس از انقلاب در کنار امام خمینی(ره) و دوران سازندگی است و در نهایت هم نقدهایی از دیگر فعالیت‌های آقای هاشمی از جمله مسائل اقتصادی همچون تورم ۴۹ درصد، واردات انبوه، مدل توسعه و وام گرفتن شرکت‌های خارجی و اختلای، باب کردن حقوق‌های نجومی، بحث آقازادگی، مشکلات محیط زیستی و ... را تشکیل می‌دهد.

طادی یادآور شد: ما تمام خاطرات آقای هاشمی را تا سال ۷۴ به علاوه ۴۰۰ سخنرانی‌اش مطالعه کردیم و همه مباحثمان از عبارات خود ایشان در کتاب‌ها و سخنرانی‌هایشان است. حتی از دیگر کتاب‌ها مانند «پابه پای سرو» عفت مرعشی و دیگر کتاب‌ها هم که توسط خود آقای هاشمی رونمایی شده بود، مصداق آوردیم اما خانواده ایشان ما را متهم به دروغگویی کردند!

طادی با تأکید بر اینکه در این مستند اشاره شده راه و اندیشه هاشمی ادامه دارد و متأسفانه همین امر توسط عده‌ای همچون خانواده‌ وی و اصلاحاگران تحمل نشد، گفت: ما در این مستند هم از سازندگی و فعالیت هاشمی تعریف کردیم و هم تبعات منفی برخی از فعالیت‌هایش را برشمردیم اما نمی‌دانم چرا عده‌ای دوستان آن را برنمی‌تابند!

*کار را ندیده، نقد می‌کنند

محمد توکلی مدیر سفیرفیلم نیز با اشاره به واکنش‌های عجیب و غریب عده‌ای در رسانه‌ها علیه این مستند گفت: نویسندگان در برخی رسانه‌ها ما را متهم کردند که رقم‌های ۸ تا ۲۰ میلیاردی برای این کار هزینه کردیم باید خدمت آنها عرض کنم که یا نرخ دستشان نیست یا برای ساخت مستند با خودشان گران حساب کرده‌اند! اگر اینطور بود ما یک فیلم سینمایی می‌ساختیم، درحالی که هزینه‌های کار ما خیلی اندک بوده و هیچ حمایت و کمکی نداشتیم و از امروز تازه قرار است برای بازگشت سرمایه و تأمین مالی اقدام شود، از جمله این اقدامات می‌توان به فروش لینک دانلود کار اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: تصور می‌کنم ترسی که عده‌ای از بازخوانی آقای هاشمی دارند به این علت است که با این بازخوانی بین خودشان اختلاف بیفتد، چرا که یادشان رفته است، این خود اصلاحاتچی‌ها بودند که او را «عالیجناب سرخپوش» خطاب کردند!

توکلی افزود: عده‌ای می‌ترسند با انتشار این مستند، روایت طرفدار محرومین، مردمدار و دموکرات از هاشمی خدشه‌دار شود و همین ترس‌ها و هجمه‌های یک جانبه و آتشین حتی برای کسانی که هنوز این مستند را ندیده‌اند، شاهدی بر این است که هاشمی هنوز زنده است.

توکلی با بیان اینکه همه مستنداتی که در این کار ارائه شده از خاطرات خود آیت‌الله هاشمی بوده و مشخص نیست چرا عده‌ای را برافروخته کرده است، گفت: خانواده آقای هاشمی از محمد هاشمی تا دیگر فرزندانشان همه موضع منفی علیه این کار در رسانه‌ها گرفته‌اند، آن‌ها حتی خود کار را هم ندیده بودند و زمانی که برایشان آن را اکران کردیم تنها تحمل چند دقیقه آن را داشتند و از ابتدا شروع به تخریب نمایش کار کردند. 

وی با بیان اینکه خیلی از اتهاماتی که خانواده هاشمی به ما زدند در مستند وجود ندارد، توضیح داد: لینک دانلود مستند از دیروز در سایت سینمامارکت قرار گرفته است و همه خواهند دید که هجمه‌ها تو خالی است و عده‌ای می‌خواهند با استراتژی دروغین ما را منفعل کنند. محمد هاشمی ما را متهم به مخالفت با اصل نظام کرده و خانواده‌اش نیز ما را منحرف و مخالف مسیر انقلاب دانسته‌اند.

توکلی با اعلام آمادگی برای فروش این مستند به شبکه‌های سیما گفت: از امروز تازه کار فروش را آغاز خواهیم کرد تا کمکی به هزینه‌های تولید کار بشود. 

*ساخت مستند آرشیوی با هزینه چند میلیاردی شبیه یک شوخی است!

طادی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به ۸ رسانه و روزنامه‌ای که به نقد دروغین مستندشان پرداختند، گفت: اینکه ما چند میلیارد برای این مستند آرشیوی هزینه کردیم، بیشتر شبیه به یک شوخی است. 

وی در ادامه گفت: محمد هاشمی بیان کردند که ما امام خمینی(ره) را تخریب کرده‌ایم! آیا نقد آقای هاشمی، نقد امام خمینی(ره) است؟ آیا ما نمی‌توانیم یک شخصیت انقلاب را نقد کنیم؟ تا کی خانواده آقای هاشمی می‌خواهند پشت بنیانگذار انقلاب مخفی شوند؟ ما از محمد هاشمی دعوت کردیم در مراسم رونمایی این مستند حضور پیدا کند اما وقتی متوجه شد پدرشان را نقد کرده‌ایم، حضور پیدا نکرد، این نگاه از بالا به پایین از کجا آمده است؟ اینکه اگر از ما تعریف بشود در مراسمی شرکت می‌کنیم ولی اگر نقد شود، برنمی‌تابیم! خود خانم فاطمه هاشمی ما را تهدید کردند که اگر این مستند پخش شود همه رسانه‌ها را علیه ما بر خط می‌کنند.

توکلی در پایان صحبت‌هایش درباره اداهای محمد هاشمی درباره اینکه صدا و سیما آرشیو خود را برای ساخت این مستند در اختیار گروه‌شان قرار داده، گفت: خود این حرف دلیلی بر تناقض در صحبت‌های مخالفان است چرا که آنها در یک جا ادعا می‌کنند کار ما بی پایه و اساس و سند است و در جای دیگری می‌گویند ما از آرشیو سیما استفاده می‌کنیم، همین استفاده از آرشیو صدا و سیما نشان از مستند بودن کار می‌دهد.

وی یادآور شد: همین الان شبکه‌های خارجی همچون bbc در حال ساخت و پخش مستندهایی علیه چهل سالگی انقلاب ما هستند، کسی از آقایان برای این مستندات صدایش در نمی‌آید اما زمانی که ما چند ثانیه از آرشیو صدا و سیما استفاده می‌کنیم، صدای همه در می‌آید؟! دسترسی‌های ما به آرشیو صدا و سیما خیلی محدود و با مشقت‌های زیاد بوده است، خیلی از مستندات را ما از شبکه‌های خارجی و اینترنتی به دست آوردیم و خود این جای تأسف دارد که ما از شبکه های خارجی می‌توانیم دسترسی به مستنداتمان داشته باشیم ولی از داخل دچار مشکل زیاد هستیم.

سپس طادی عنوان کرد که اگر دسترسی‌شان به آرشیو صدا و سیما مناسب بود، مطمئنا این مستند دو سال و نیم به طول نمی‌انجامید و یک ساله تدوین می‌شد.

کارگردان مستند «هاشمی زنده است» در پایان عنوان کرد: آقای هاشمی فوت کرده‌اند و حداقل برای شادی روح ایشان بهتر است خانواده هاشمی پشت امام مخفی نشوند و اگر موردی برای نقد دارند، با سند و مدرک مطرح کنند تا ما هم پاسخگو باشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مستند هاشمی زنده است علی طادی سفیر فیلم علی اکبر هاشمی رفسنجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۴۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • زنده‌ نگهداشتن خاطرات دفاع مقدس یک ضرورت است
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • پاسخ مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی به منتقدان/ اتوبوس‌های برقی قادرند چه مسافتی را طی کنند+ فیلم
  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • خاطرات تلخ اردیبهشتی آبی ها مقابل تراکتور!
  • تصویری دیده نشده از ۱۶ سالگی آیت‌الله هاشمی در کنار دوستانش
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!