Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص الزام حضور اعضای هیئت علمی در بخش صنعت و سایر حوزه‌های جامعه گفت: باید به بحث پژوهش به عنوان یک فرآیند کامل نگاه و توجه ویژه‌ای شود.

وی ادامه داد: بر اساس این آیین‌نامه، اعضای هیئت علمی جوان و جدیدالاستخدام برای تغییر وضعیت خودشان این الزام را دارند که در دستگاه‌های اجرایی و بخش‌هایی که به رشته تحصیلی‌شان مرتبط است، در چارچوب تمامی حوزه‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و هنر حضور یابند چرا که از این طریق با چالش و دستگاه‌های بخش‌ها آشنا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهشی وزارت علوم اضافه کرد: در حال حاضر  دستاوردهای خوبی در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کسب شده است اما نیازمند یک جهش وسیع هستیم.

برومند اضافه کرد: هدف نهایی از طرح این است که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در سال 98، ظرفیت‌ دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را به گرفتن گرند از بیرون دانشگاه‌ها اختصاص دهند.

وی بیان کرد: با این کار موضوعات تحقیقاتی اعضای هیئت علمی در بابی تعریف می‌شود تا شرایطی حاصل شود تا افراد بتوانند پشتیبانی و اعتبارات لازم را فراهم کنند.

برنامه‌های معاونت پژوهشی وزارت علوم

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری از برنامه‌های معاونت پژوهشی وزارت علوم است و در این راستا تمرکز بر کیفیت اجرای فعالیت‌های کارآفرینی امری مهم است و این کیفیت باید به شدت ارتقا یابد.

برومند اضافه کرد: هم اکنون دستاوردهای خوبی در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کسب شده است اما برای تحقق این امر نیازمند یک جهش وسیع هستیم.

وی ادامه داد: تمرکز بر چالش‌های ملی کشور به خصوص چالش‌های زیست‌محیطی یکی از برنامه‌های مهم این وزارت علوم است.

معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه با اشاره به جایگاه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت گفت: باید بستری فراهم شود تا اعضای هیئت علمی در همه حوزه‌های تخصصی خود بتوانند ارتباط دقیق و مستمری با بخش‌ها، دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط خود داشته باشند.

برومند تأکید کرد: در بعضی از دستگاه‌های اجرایی این کار آغاز شده و فکر می‌کنم تا امروز حدود 8 نفر از اعضای هیئت علمی از این فرصت استفاده کردند.

وی گفت: ما برای اینکه این هماهنگی لازم را اجرا کنیم یک سری تفاهم نامه‌ها با وزارتخانه‌های مختلف نظیر نیرو، دفاع، صنعت، معدن و تجارت داشته‌ایم و قرار است در آینده‌ نزدیک با وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست نیز این تفاهم‌نامه را اجرایی کنیم تا بتوانیم فضا و امکانات لازم را برای حضور اعضای هیئت علمی در این حوزه‌ها ایجاد کنیم.

مقاله‌های تحصیلات تکمیلی باید تقاضای دستگاه‌های اجرایی را پوشش دهد

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: متأسفانه یکی از چالش‌های بزرگ ما این است که در بحث رساله‌‌ها و مقاله‌های تحصیلات تکمیلی ضعیف عمل کرده‌ایم؛ باید تلاش کنیم بهتر از گذشته به موضوعات پژوهشی بپردازیم و بتوانیم از میان تعداد قابل توجه رساله‌هایی که در کشور تعریف می‌شود، تقاضای دستگاه‌های مهم را انتخاب و اجرایی کنیم.

برومند گفت: به این منظور باید اعتبار ویژه‌ای فراهم و از طریق دستگاه‌ها تأمین شود تا بتوانیم  چارچوب تحصیلات تکمیلی را  بازآرایی و سپس اجرایی کنیم.

وی یادآور شد: تمرکز بر برنامه‌محور کردن فعالیت‌های پژوهشی از یکی دیگر از اولویت‌های وزارت علوم است چرا که باید فعالیت‌های پژوهشی بر اساس وظایف روزمره دنبال شود و در حوزه‌ معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز باید عمدتا فعالیت‌ها بر اساس پروژه تعریف و تحت سیستم کنترل پروژه قرار گیرد.

نیازمند ارتقای سطح کیفیت اجرا  در بخش پژوهش هستیم

معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص اجرای طرح‌های تحقیقاتی صنعتی گفت: در حال حاضر نیازمند ارتقای سطح کیفیت اجرا  در بخش پژوهش هستیم و به عبارتی پروژه‌های موفق باید افزایش یابد و با کیفیت بسیار بالا اجرا شود که در این راستا نیازمند مدیران تبلیغاتی هستیم که آموز‌ش‌های لازم را دیده باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۴۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد علی زلفی گل، وزیر علوم در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با انتشار نامه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص اعمال پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی با انشار نامه مذکور اعلام کرد: یک اتفاق مبارک و موثر برای وزارت علوم تحقیقلات و فناوری (عتف) بخشی ازجورچین (پازل) انگیزشی دوره جدید مدیریت وزارت (عتف).

متن نامه به شرح زیر است:

مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نامه‌ای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: بازگشت به نامه شماره ۳۶۸۳۵۲/ و مورخ ۵ فروردین ۱۴۰۳ در خصوص پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی به استحضار می‌رساند:

با توجه به ماده (۷) تصویب نامه شماره ۱۶۰۷۱۶/ت ۶۰۰۲۹ه مورخ ۲ آذر۱۴۰۱ هیات وزیران، دستورالعمل اعطای پایه‌های تشویقی تا (۶۰ پایه) ازسوی آن وزارت خانه ابلاغ‌شده برای تمام اعضای هیئت علمی که از طریق مراکز جذب وزارت‌خانه مربوطه به‌کار گرفته شده یا می‌شوند از سال هزار و چهارصد و ۲قابلیت اجرایی یافته است؛ بنابراین محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی تا (۷) پایه موضوع ماده پنجاه و سه آیین‌نامه استخدامی اعضای هیئت علمی از تاریخ اجرای ماده مذکور لغو می‌شود.

علی‌ای‌حال چنانچه احدی از اعضای مذکوردر شرف بازنشستگی هستند در صورت رعایت ضوابط کلی اعطای پایه‌های مورد بحث که دستورالعمل مزبور تشریح گردیده موضوع اعمال پایه‌های تشویقی در محاسبه حقوق بازنشستگی قابل رسیدگی و اقدام خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد
  • وزیر علوم وارد یاسوج شد