Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی فرخی؛ هنرمند نگارگر در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: به شخصه سال‌ها به تدریس رشته نگارگری در دانشگاه سوره و شاهد مشغول بودم، آنجا هم همین روابط استاد و شاگردی در حوزه رشته‌های هنری حاکم بود اما باید اعتراف کنم این دانشگاه‌ها در امر تربیت و آموزش درست هنرجویان چندان موفق نبودند و این تصور همچنان به قوت خود باقی است که ایجاد چنین شیوه‌ای در امر تدریس به هنرجویان در دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد‌ فرشچیان ناکارآمد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه زمانه دیگر تغییر کرده است و حتی آثار هنر نگارگری در گالری و نگارخانه‌ها نیز به نمایش درنمی‌آید، گفت: این هنر حتی در بسیاری از رویدادهای رسمی هنرهای تجسمی نیز رسمیت ندارد، نه جایگاهی برای آن در جشنواره هنرهای تجسمی فجر قائل نشده است و نه در اکسپوهای هنرهای تجسمی این مسئله محلی از اعراب دارد، لذا آینده کاری و حرفه‌ای برای این رشته هنری نمی‌توان متصور شویم و در نتیجه نه این دانشگاه و نه دانشگاه‌های هنری که پیش از این به رشته نگارگری و سایر رشته‌های هنرهای سنتی ایرانی توجه داشتند، خروجی مناسب و قابل قبولی نمی‌توانند داشته باشند.

این هنرمند نگارگر تصریح کرد: تا به این لحظه ما در حوزه نگارگری با تمامی مشتقات و زیرمجموعه‌های آن، از فعالان و پیشکسوتان این عرصه تعریف و تمجید کرده، برایشان مراسم‌های تجلیل و تقدیر برگزار کرده‌ایم اما هیچ‌گاه در یک اتفاق مهم به این موضوع نپرداخته‌ایم که می‌توان آثار آن‌ها را تحلیل و بررسی کرد و لذا رشته نگارگری در شرایط کنونی تبدیل به یک مقوله و موضوع پیچیده شده است که از این منظر نیز آینده نامعلوم و نامشخصی برای آن وجود دارد.

فرخی افزود: گویا دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانی با آنچه که گفته می‌شود به شیوه استاد و شاگردی اداره شود را قرار است زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی اداره و مدیریت شود، به نظر من این خود یک مانع بزرگ بر سر راه موفقیت این دانشگاه است چرا که دانشجویان پذیرفته شده در این دانشگاه باید برطبق تعرفه‌های سنگین مصوب این دانشگاه زیر بار پرداخت شهریه‌های هنگفتی بروند که بسیاری از نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به هنرهای تجسمی و سنتی ایرانی توان پرداخت چنین مبالغی را ندارند و در نتیجه این دانشگاه نیز به جای آنکه بر کیفیت مباحث درسی خود توجه داشته باشد، تبدیل به فضا و محلی خواهد شد که جولانگاه قشری از دانشجویان است که از تمکن مالی قابل قبولی برخوردارند.

این هنرمند نگارگر در ادامه گفت: اگر این دانشگاه قائل به چنین شیوه‌ای در روند آموزشی خود است چرا نباید از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مدیریت شود چرا که هم قرابت بیشتری به موضوعاتی از این دست دارد و هم اینکه توان علمی قابل قبولی به واسطه در اختیار داشتن اساتید فنی دارد که با این سازمان در ارتباط حرفه‌ای هستند و هر از گاهی در کارگاه‌ها و ورک‌شاپ‌های سازمان پیرامون رشته‌هایی همچون نگارگری همکاری و مشارکت لازم را به عمل می‌آورند.

وی تأکید کرد: از جمله دیگر مسائلی که باید در حوزه هنر نگارگری و آموزش آن در مراکز آموزش عالی و به طور مثال دانشگاه هنرهای اسلامی ـ ایرانی استاد فرشچیان به آن بیاندیشیم اینکه اساساً نسبت میان این هنر با جامعه امروز ایرانی چیست؟ آیا در شرایط کنونی تدریس مجموعه فنون و تکنیک‌های نگارگری که در نهایت منجر به ترسیم چهره دراویش، آهو، حیوانات و ... می‌شود و یا تذهیبی که کارآیی آن تزئین قرآن و کتبی همچون دیوان حافظ  است، چیزی است که مطلوب جامعه و براساس خواست و مطالبات آن است؟ در حقیقت باید بر جنبه‌های کاربردی خلق آثار نگارگری در زندگی روزمره مردم توجه داشت و نسبتی میان این هنر و کاربرد آن در مناسبات اجتماعی پیدا کرد وگرنه که این هنر جنبه تزئینی و تشریفاتی پیدا خواهد کرد که قادر نخواهد بود طیف گسترده‌ای از علاقه‌مندان به هنر را به سوی خود جلب کند.

فرخی ادامه داد: چندان موافق شیوه تلفیقی در امر آموزش این دانشگاه هم نیستم، اینکه مجموعه‌ای از واحدهای درسی در این دانشگاه به‌عنوان مبانی نظری تدریس شود و در کنار آن به برپایی کارگاه‌های آموزشی و ارتباط استاد و شاگردی توجه داشته باشیم، مسئله‌ای است که سال‌هاست در دانشگاه‌هایی که به آن اشاره کردم یعنی سوره و شاهد پیگیری می‌شود اما نتیجه مثبتی دربرداشته نداشته است.

وی در پایان گفت: با شناختی که از اعضای هیئت علمی این دانشگاه دارم و اغلب آن‌ها از اساتید برجسته دانشگاه در رشته‌های مرتبط هستند تصورم بر این است که مجموعه‌ای از محتوای درسی و نظری که آن‌ها سال‌ها سابقه تدریس آن را در دانشگاه‌های خود دارند را به این دانشگاه هم منتقل خواهند کرد هرچند که بسته به اقتضائات روز و مطالب جدیدی که در زمینه‌های هنری باید روزآمد شوند، نیاز به تألیف و گردآوری مجموعه مطالب دیگری در حوزه‌های تکنیکی و فنون این هنر وجود دارد که باید نسبت به آن اقدام شود.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۵۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بزرگ دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با حضور رئیس و جمعی از مسئولان این دانشگاه در تالار سعدی برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با بیان اثرات شایان توجه گسترش رشته‌های پیراپزشکی در این واحد دانشگاهی گفت: دانش‌آموختگان این دانشگاه جزء سرآمدان خود در رشته‌های شغلی و کادر درمان شهرستان و کشور هستند.

عرب‌زاده با بیان اینکه کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است، اضافه کرد: رقابت بسیار شدیدی برای ورود داوطلبان ورود به رشته‌های پیراپزشکی این واحد نظیر پرستاری، علوم آزمایشگاهی و بهداشت محیط وجود دارد و تمام تلاش ما این بوده علیرغم کاستی‌ها بهترین استادان را استخدام کردیم و بهترین امکانات را به‌کار گرفتیم تا دانشجویان این رشته‌ها با بهترین کیفیت پرورش یابند و خادم ملت ایران باشند.

در این همایش ارفع تبار مدیر گروه رشته علوم آزمایشگاهی گزارشی از وضعیت علمی آموزشی و پژوهشی این رشته ارائه کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند