Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@03:09:36 GMT

میانگین سن ازدواج عروس و داماد‌های ایرانی

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۸۶۴۴۳

میانگین سن ازدواج عروس و داماد‌های ایرانی

خبرگزاری فارس: طبق آخرین آمار از وضعیت طلاق و ازدواج در کشور، در نیمه اول امسال ۳۲۴ هزار و ۷۱۳ نفر ازدواج کرده و ۸۴ هزار و ۱۶ نفر طلاق گرفته اند.

به گفته ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال، هر دو فصل یک بار آمار ازدواج و طلاق استخراج می‌شود و به همین دلیل آخرین آمار مربوط به نیمه اول سال بوده و سه ماهه اخیر جمع آوری نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مسئولان، تعداد ازدواج‌های ثبت شده در کشور در سال ۹۶ نزدیک به ۶۰۹ هزار مورد و حدود هشت درصد کمتر از سال ۹۵ بوده است.

این در حالی است که کمتر از یک دهه پیش که جمعیت کشور به مراتب کمتر از حالا بود طی یک سال، ۸۹۰ هزار ازدواج به ثبت رسیده بود، اما اکنون ازدواج‌های ثبت شده در سال گذشته ۵۱ هزار مورد کمتر از سال پیش از آن است.

به رغم افزایش جمعیت، آمار ازدواج در ایران از اواخر دهه ۸۰ مدام کاهش داشته و در مقابل آمار طلاق ثبت شده گاهی هم بیشتر شده است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور می‌گوید: در دهه ۶۰ به دلیل جنگ تحمیلی رشد بالای جمعیت را تا نرخ ۳.۷ داشته‌ایم در حالی که اکنون اینگونه نیست و کاهش یافته است، به همین دلیل آمار ازدواج نیز متاثر از آن بالا رفت.

ابوترابی می‌افزاید: هر چند تغییرات ازدواج و طلاق نامحسوس است، اما در مقاطعی شاهد کاهش یا افزایش ازدواج هستیم چراکه وضعیت و هرم سنی جمعیت بر میزان‌های ازدواج و طلاق مؤثر است و مقایسه و رتبه‌بندی استان‌ها در این زمینه تنها در صورتی امکانپذیر است که هرم سنی جمعیت به صورت کشوری دیده شود نه استانی.

فقط سازمان ثبت احوال متولی انتشار آمار طلاق و ازدواج است

وی در مورد اینکه بسیاری از سازمان‌ها به اعلام آمار‌های حیاتی اقدام می‌کنند تاکید می‌کند: سازمان ثبت احوال براساس قانون تنها متولی انتشار و اعلام نرخ ازدواج، طلاق، ولادت و فوت است.

از طرفی در سال گذشته ۱۷۶ هزار طلاق ثبت شده و امسال ۸۴ هزار و ۱۶ نفر که بیانگر کاهش روند افزایش طلاق است.

هر سه دقیقه یک طلاق!

طلاق‌های ثبت شده در سال ۹۶ دو هزار مورد بیش از سال قبل از آن بوده است. آمار اعلام شده نشان می‌دهد که در سال ۹۶ هر ساعت ۲۰ مورد، و به عبارت دیگر هر سه دقیقه یک طلاق ثبت شده و معادل ۲۹ درصد پیوندها، جدایی رخ داده است.

درباره علت افزایش شدید طلاق دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد شاید دست ماهواره و فضای مجازی و مسائلی از این قبیل در میان باشد، اما کارشناسان از جمله دلایل بسیار مهم رسیدن زوج‌ها به طلاق را، مسائل اقتصادی ذکر می‌کنند.

طبق تازه‌ترین آمار که مربوط به سال ۹۶ است نشان می‌دهد نرخ عمومی طلاق در کل کشور ۲.۲ است و تهران با نرخ ۲.۸ بیشترین طلاق را داشته و پس از آن استان‌های کردستان و کرمانشاه و خراسان رضوی قرار دارند کمترین آمار طلاق نیز مربوط به سیستان و بلوچستان با نرخ عمومی ۰.۷ است.

میانگین سن طلاق نیز در کشور برای مردان ۳۶.۹ و برای زنان ۳۲ سال است.

میانگین طول مدت ازدواج در زمان طلاق ۱۰ سال گزارش شده است. استان گیلان بیشترین میانگین طول مدت ازدواج را در زمان طلاق با ۱۲ سال و استان گیلان کمترین نرخ را با ۶ سال دارد و میانگین طول مدت ازدواج‌های منجر به طلاق در استان تهران ۱۱ سال بوده است.

افزایش خزان زندگی در فصول سرد سال

همچنین میزان طلاق متاهلان در بازه‌های فصلی سال‌های ۹۵،۹۶ و دوفصل بهار و تابستان سال ۹۷ نیز ثبت شده است:

نرخ طلاق در فصل بهار و تابستان ۹۵،۷.۹ و در پاییز و زمستان ۸.۰ بوده، اما در سال گذشته در بهار ۸.۰ در تابستان ۸.۳ و در پاییز و زمستان ۸.۴ بوده است؛ و در بهار امسال نرخ طلاق متاهلان ۸.۲ و در تابستان ۸.۳ گزارش شده است.

سن ازدواج عروس و داماد‌ها

میانگین سن ازدواج در سال جاری در کل کشور در داماد‌ها ۲۹.۲ و در میان عروس‌ها ۲۴.۴ است. سن ازدواج برای بار اول در مردان ۲۷.۴ و در زنان ۲۳.۲ است.

به طور مثال در استان تهران نیمی از داماد‌ها در زمان اولین ازدواج خود بیش از ۲۸ سال سن داشته‌اند. نیمی از عروس‌های تهرانی نیز در زمان ازدواج خود سنی بیش از ۲۵ سال داشته اند. در زمان طلاق نیز نیمی از شوهران کمتر از ۳۶ سال داشته‌اند. این مقدار برای زنان ۳۳ سال بوده است.

براساس آمار ازدواج در سال گذشته نیز، میزان عمومی ازدواج ۷.۶، میانگین ازدواج بازتعریف شده یعنی تعداد ازدواج رخ داده در یک زمان مشخص مثلا یک سال، ۶۳.۶ است.

به ترتیب استان‌های خراسان شمالی، اردبیل، کردستان و لرستان بیشترین آمار ازدواج را در سال گذشته داشته اند.

منبع: فردا

کلیدواژه: طلاق و ازدواج میانگین سن ازدواج استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت از کاهش فاصله ازدواج و فرزندآوری در کشور خبر داد و ثبت احوال نیز آمار مرتبط با سن فرزندآوری را اعلام کرد.

‌به گزارش همشهری‌آنلاین، صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با بیان اینکه ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند، گفت: هم‌اکنون خدمات درمان ناباروری در همه مراکز دولتی کاملا رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.

جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالاست که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد.

وی افزود: به روایت آمار، خطر ابتلا به آسم و بیماری‌های تنفسی در کودکان سزارینی نسبت به کودکان متولدشده با زایمان طبیعی بیشتر است.

جباری گفت: تجهیز خوابگاه‌های متأهلی دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی و کاهش نوبت شب‌کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت است.

وی به اجرای منشور کرامت مادری اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزندآوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا ۲ سال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند.

میانگین سن پدر‌ها و مادر‌ها در اولین فرزندآوری

آمار‌های سازمان ثبت احوال نیز نشان می‌دهد در اولین فرزندآوری در کل کشور در سال ۱۴۰۲ میانگین سن پدر ۳۲.۱ سال و میانگین سن مادر ۲۷.۳ بوده است.

بر اساس گزارش این سازمان، در سال مذکور میانگین سن پدر در نقاط شهری برابر با ۳۲.۷ سال و نقاط روستایی برابر با ۲۹.۹ سال بوده است.

همچنین، بین استان‌ها بیشترین میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری مربوط به تهران با رقم ۳۴.۵ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۷.۱ سال است.

در این خصوص مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴/۴ سال است.

بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری بین استان‌ها مربوط به تهران با ۳۰.۸ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۲.۷ سال است.

دیگر خبرها

  • پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • معصومه حائری، عروس امام خمینی درگذشت
  • عروس بزرگ امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟
  • عروس امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • آن‌سوی تاریخ نصف‌جهان به روایت میراث ناملموس