Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-حسین سلاح ورزی نایب‌رئیس اتاق ایران به همراه احمد پور فلاح مشاور عالی اتاق بازرگانی ایران دیروز دریک نشست ،برخی مسائل ناکامی ایران را اجرای مگا پروژه‌ها را بررسی کردند.

نایب‌رئیس اتاق ایران که میزبان کارشناسان بود در این نشست تأکید کرد ،ایران نیز باید درمسیر اجرای پروژه‌های بزرگ که فایده‌های قابل‌اعتنا دارد تحرک بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  گفت اجرای هر  مگا پروژه به‌ویژه در امور زیر بنایی می‌تواند اعتبار ایران را برای جذب سرمایه‌های خارجی افزایش دهد و لازم است بحث دراین‌باره رونق گیرد.به گزارش ساعت 24 در این نشست احمد پور فلاح رئیس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا ابتدا تعریفی از آکسفورد درباره مگا پروژه را برای حاضران کالبدشکافی کرد و گفت بر پایه این تعریف مگا پروژه‌ها به طرح‌هایی اطلاق می‌شود که دست‌کم یک میلیارد دلار برای اجرای آن‌ها هزینه شود و زمان اجرای آن‌ها کمتر از یک سال نباشد. به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا رشد جمعیت در دنیا و به هم پیوستن بازارها نیاز به اجرای مگا پروژه‌ها را افزایش داده است.

برآوردهای نهادهای تحقیقاتی مثل موسسه مکینزی نشان می‌دهد صدها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این پروژه‌های بزرگ انجام خواهد شد و بیش از 65 درصد مگا پروژه‌ها در آینده نزدیک درکشورهای درحال‌توسعه خواهد بود. پور فلاح ساخت کانال پاناما را در این کشور یک مگا پروژه دانست که ضمن فایده رسانی به مردم این کشور در توسعه حمل‌ونقل دریایی جهانی نیز تأثیر قابل‌توجه داشته است. ساخت فرودگاه بین‌المللی دبی با ظرفیت پذیرش میلیون‌ها مسافر با سرمایه‌گذاری ده‌ها میلیارد دلاری نیز یک مگا پروژه به‌حساب می‌آید. این فرودگاه بیشترین سهم در ایجاد اشتغال و تولید ناخالص داخلی امارات متحده عربی دارد و اعتبار این کشور را افزایش داده است. پور فلاح ادامه داد در حال حاضر ترکیه با ساخت فرودگاه در حال احداث خود با هزینه‌های سرمایه‌گذاری بالا می‌خواهد اعتبارش را در دنیا بیشتر کند و راه برای جذب سرمایه خارجی هموار کند. رئیس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا گفت نبود دانش کافی فنی برای ساخت در ایران با توجه به تکنولوژی‌های روزآمد یکی از تنگناهای ایران در تعریف و ساخت مگا پروژه‌ها است . تغییرات پی‌درپی در طراحی‌ها به دلیل طولانی شدن پروژه‌ها یکی دیگر از مشکلات به‌حساب می‌آید. تغییرات در الزام‌های اجرایی و همچنین نرخ‌های دورقمی تورم نیز از دیگر تنگناهای اجرای مگا پروژه‌ها به‌حساب می‌آید.

پور فلاح گفت ایران در دو دهه گذشته 1000میلیارد لار درآمد ارزی داشته است و بخش عمد ای از این درآمد برای اجرای پروژه‌ها سرمایه‌گذاری شده است . برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد در حال حاضر 100 میلیارد دلار طرح ناتمام در ایران وجودداردکه ناشی از ضعف در تعریف و اجرای طرح‌هاست . این میزان طرح ناتمام در حالی وجود دارد که برای ساخت قطار شهری لندن درسالهای طولانی 40 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است . وی تأکید کرد نبود انسجام نظری و دیدگاه‌های متناقض ، درگیری‌های سیاسی دولت‌ها با منتقدان ، اتلاف منابع ، نداشتن الگوی مناسب و از آن‌ها مهم‌تر نداشتن تعامل کارآمد با سرمایه‌گذاران بین‌المللی به دلیل تداوم تحریم‌های غرب و ریسک‌های بالای سرمایه‌گذاری در ایران از دلایل ناکامی ایران در اجرای مگاپروژهاست.  باید ایران به سمتی برود که تعامل با دنیا بهتر شود و اطمینان نهادها و شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری فراهم شود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۸۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه

دبی با رونمایی از پروژه بزرگ‌ترین ساحل جهان با گنبدهای زیستی و فناوری پیشرفته در کنار ابرپروژه‌هایی هم‌چون بزرگ‌ترین فرودگاه، اولین استادیوم زیر آب، بلندترین برج ساعت مسکونی جهان و دبی‌لند، گام دیگری در تبدیل شدن به شگفتی جهان برداشته است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ابرشهر خاورمیانه، دبی، در حال حاضر از بلندترین ساختمان‌ها گرفته تا بزرگ‌ترین مرکز خرید، خانه شگفتی‌های معماری متعدد است. این شهر بیش از ۴۲۵ رکورد جهانی گینس دارد که بیش از هر شهر دیگری در خاورمیانه است. در جدیدترین اقدام خود نیز به برنامه‌ریزی برای ساخت بزرگ‌ترین ساحل جهان با گنبدهای زیستی و فناوری پیشرفته رونمایی کرده که می‌تواند به شگفتی بعدی جهانی تبدیل شود، زیرا این خط ساحلی ۴۵ مایلی قرار است به بهشت حرا تبدیل شود.

بزرگ‌ترین ساحل جهان در دبی

این پیشنهاد بلندپروازانه دارای گنبدهای شیشه‌ای آینده‌نگر است که مرکز بازدیدکنندگان، موزه گیاه‌شناسی و مرکز حفاظت را در خود جای خواهد داد و توسعه‌دهنده آن از طرح‌هایی برای کاشت ۱۰۰ میلیون مانگرو در سواحل خلیج فارس رونمایی کرده است. در داخل گنبدهای زیستی، بازدیدکنندگان می‌توانند گیاهان مختلف را بررسی کنند و در عین حال اطلاعات بیشتری در مورد جنگل‌های حرا و گیاهان منطقه بیاموزند.

گردشگران همچنین می‌توانند در طول خط ساحلی قدم بزنند و از طبیعت اطراف و مناظر خیره‌کننده اقیانوس لذت ببرند. پروژه حاضر برای علاقه‌مندان به تناسب اندام و سلامتی نیز مسیرهای دویدن و دوچرخه‌سواری به همراه تمام امکانات ورزشی ساحلی ارائه داده است.

زیرساخت‌های پروژه همچنین شامل فضاهای اجتماعی و مناطق اختصاص داده شده به کشاورزی زیست شور (یک روش کشاورزی با استفاده از آب شور) خواهد بود.

علاوه بر مزایای تفریحی، این پروژه با هدف تقویت گردشگری آموزشی و اکوسیستم محلی به نحوی پیاده‌سازی خواهد شد که طبیعت را با اوقات فراغت ترکیب می‌کند.

حرای دبی گواهی بر این است که چگونه نوآوری‌های شهری و محیطی می‌توانند به‌عنوان الگویی هماهنگ برای شهرهای سراسر جهان عمل کنند و قدرت دگرگون‌کننده ادغام حفاظت از محیط زیست با رشد شهری را به نمایش بگذارند. با این حال این پروژه بسیار بیشتر از بازسازی یا تاب‌آوری ساحل و در مورد تعیین یک استاندارد جهانی برای چگونگی تعادل شهرها بین نیازهای کره زمین و نیازهای مردم است.

انتظار می‌رود که جنگل حرای دبی سالانه ۱.۲۳ میلیون تن کربن‌دی‌اکسید را جذب کند که معادل انتشار ۲۶۰ هزار خودرو در سال است. این ابتکار پیشگامانه هنوز در مراحل اولیه است، اما مبتکران آن قصد ایجاد یک بزرگراه دوچرخه‌سواری ۵۸ مایلی را نیز دارند که در یک لوله شیشه‌ای محصور شده است که در اطراف دبی قرار می‌گیرد و در صورت ساخته شدن، دارای یک کف جنبشی خواهد بود که هنگام پا گذاشتن روی آن انرژی تولید می‌کند و دبی را به متصل‌ترین شهر پیاده‌رو یا دوچرخه‌سوار تبدیل می‌کند.

برنامه‌های بلندپروازانه‌تر دبی برای آینده

دبی همچنین از برنامه‌های خود برای ساخت بزرگ‌ترین فرودگاه جهان رونمایی کرده است که ۲۶۰ میلیون مسافر را از طریق مرکزی ۲۸ میلیارد پوندی جابه‌جا می‌کند. به این ترتیب ساخت ترمینال مسافربری جدید در فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم این شهر آغاز شده است.

این شهر همچنین قرار است اولین استادیوم زیر آب را با سقف شیشه‌ای ۱۰۸ فوتی داشته باشد که به سمت اقیانوس قرار دارد. این پروژه پیشگامانه با قیمت چشمگیر دو میلیارد پوندی قرار است در قسمتی از شهر بین برج‌العرب و جزایر نخل جمیرا در دبی واقع شود و علاوه بر نگهداری از ماهی‌ها و حیوانات دریایی، دارای هفت زمین تنیس با صخره‌های مرجانی نفس‌گیر است.

پروژه‌های بزرگ دبی در حالی انجام می‌شوند که این شهر در حال آماده شدن برای ساخت بلندترین برج ساعت مسکونی جهان با ارتفاع خیره‌کننده ۴۵۰ متری (پنج برابر بلندتر از همتای بریتانیایی ۹۶ متری خود) خواهد بود. در همین حال دبی‌لند که دیزنی‌لند خاورمیانه نامیده می‌شود نیز پس از گذشت ۲۱ سال از چالش‌ها، هنوز در حال ساخت است. این پروژه ۱۰۷ متر مربعی با هزینه حدود ۵۰ میلیارد پوند، دو برابر اندازه استراحتگاه جهانی والت دیزنی خواهد بود و به ۶ منطقه مجزا تقسیم می‌شود.

کد خبر 750027

دیگر خبرها

  • ناکامی بزرگ بلوگرانا؛ بارسلونا فصل را بدون جام به پایان می‌رساند!
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی مارون در نمایشگاه تخصصی ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا
  • همه از اجرای طرح نور حمایت کنند
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های والیبال ایران و عمان
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است