Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا – محققان دانشگاه استنفورد با الهام از عملکرد ریه موفق به ساخت یک دستگاه مشابه این اندام حیاتی شده اند که آب را با راندمان بالا به سوخت هیدروژنی تبدیل می کند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، ورود آب به ریه افراد را دچار مشکلات بی شماری می کند. محققان دانشگاه استفورد با الهام از این موقعیت حاد پزشکی ، دستگاهی شبیه ریه ساخته اند که آب وارد شده را به سوخت هیدروژنی تبدیل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زمانی که هوا وارد ریه انسان می شود، از یک غشای نازک عبور می کند. این لایه نازک اکسیژن هوا را استخراج کرده و آن را وارد جریان خون می کند. ساختار منحصربفرد ریه باعث می شود مبادله این گاز با کارایی فوق العاده ای صورت گیرد.
ترکیب اکسیژن با هیدروژن منجر به تولید جریان الکتریسیته می شود و برخلاف سوخت های فسیلی که ضایعات مخربی دارند، تنها محصول جانبی این فرآیند آب است.
تولید سوخت هیدروژنی معمولا به این دلیل محققان را با مشکل مواجه می کند که عنصر هیدروژن به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد، ولی با تجزیه آب به عناصر تشکیل دهنده آن می توان به هیدروژن دست یافت.
ریه تولید شده توسط محققان دانشگاه استنفورد از یک فیلم پلاستیکی ضخیم تولید شده است. در لایه خارجی این فیلم منافذ کوچک ضد آب قرار دارد و پوشش داخلی پوشیده از نانوذرات طلا و پلاتین است.
این دستگاه اولین دستگاه تولید کننده سوخت هیدروژنی نیست؛ ولی با توجه به طراحی منحصربفردش می تواند گامی موثر در مسیر روش های تولید سوخت هیدروژنی باشد.
سوخت هیدروژنی یک منبع پاک انرژی است که امید می رود در آینده ای نزدیک منبع تغذیه تمام تجهیزات از خودرو گرفته تا تلفن هوشمند باشد. نتایج این مطالعه در نشریه Joule منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سوخت هيدروژني ريه غشا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۰۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت