Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جامعه شناس و نسبت به ساخت مستند سینمایی «تاریخ صدور» انتقاد کرد و گفت که این مستند باید جامعه‌شناسانه‌تر به موضوعات می‌پرداخت. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستند سینمایی «تاریخ صدور» با حضور مجید عزیزی کارگردان مستند، فاطمه داودی پژوهشگر مستند و جمعی از اساتید و دانشجویان، در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی به نمایش درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجید عزیزی کارگردان مستند سینمایی «تاریخ صدور» پس نمایش این مستند گفت: نزدیک به دو سال پیش ما با کمک بخش پژوهش خانه مستند به سوژه این مستند رسیدیم و از همان زمان بود که خانم داودی کار‌های پژوهشی این مستند را آغاز کرد.

موضوع شکاف نسل‌ها مهم و جذاب بود

وی ادامه داد: موضوع شکاف نسل‌ها موضوعی بود نه تنها برای مخاطب، بلکه برای خودم نیز مهم و جذاب بود، امروزه اگر سری در جامعه بچرخانید می‌بنید که موضوع شکاف نسل‌ها چقدر محسوس است. به نظرم ساخت یک مستند با موضوع ارتباط دهه‌های مختلف پس از انقلاب اسلامی با یکدیگر، بسیار ضروری بود و جالب است که تاکنون هیچ مستندسازی به سمت آن نرفته بود.

سپس فاطمه داودی نویسنده و پژوهشگر مستند «تاریخ صدور» بیان کرد: پژوهش وقتی برای ساخت یک مستند انجام می‌شود، دنیای متفاوت‌تری نسبت به سایر پژوهش‌های علمی پیدا می‌کند. مهمترین اصل در پژوهش این است که شما بدانید که برای چه کسانی می‌خواهید صحبت کنید.

«تاریخ صدور» مادران و پدران حال حاضر را دغدغه‌مند می‌کند

وی ادامه داد: یکی از بازخورد‌هایی که ما از مخاطبانمان در جشنواره سینما حقیقت دریافت کردیم، آن بود که حال مخاطبان بعد از تماشای این مستند خوب می‌شد؛ اما سوالاتی را که در این مستند، مطرح شده بود را نیز به خوبی دریافت کرده و نسبت به آن دغدغه پیدا کرده بودند. هدف اصلی ما از ساخت مستند «تاریخ صدور» نیز همین بود؛ ما تلاش کردیم که یکسری از سوالات را پیشروی مادران و پدران حال حاضر کشورمان قرار دهیم تا آن‌ها در تربیت فرزندان خود توجه و دقت بیشتری داشته باشند.

درباره همه مردم ایران مستند ساخته‌ایم

عزیزی خاطر نشان کرد: ما در مستند «تاریخ صدور» تقریباً درباره همه مردم ایران صحبت کردیم، چرا که همه کسانی که در این مستند حضور داشتند، نمایندگان دهه‌های ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ بودند. در جشنواره سینما حقیقت همه درباره این مستند صحبت می‌کردند و درباره موضوعاتی که این مستند مطرح شده بود، سوال داشتند. این یعنی ما کارمان را به درستی انجام داده‌ایم و این مستند توانسته است مخاطب را درگیر کند.

وی ادامه داد: البته کسانی هم بودند که این مستند را نپسندیدند و این هم بخشی از کار ما است. وقتی در حوزه رسانه کار می‌کنید، به هیچ عنوان نمی‌توانید همه با اثرتان راضی کنید و همیشه یک اثر موافقان و مخالفانی را دارد.

تدوین یک نسخه ۵ قسمتی برای نمایش در تلویزیون

این کارگردان سینمای مستند گفت: برای یک فیلمساز همیشه دغدغه این است که چه فرمی را برای روایت موضوعات گوناگون انتخاب کند که هم بتواند اهدافش را با آن فرم پیش ببرد و هم برای مخاطب جذاب باشد و او را خسته نکند. در فرمی که ما برای ساخت مستند «تاریخ صدور» انتخاب کردیم، عموماً از تصاویر آرشیوی استفاده می‌شد؛ اما ما برای اولین‌بار این قالب را شکستیم و در این مستند از ویدیو‌های بسیاری که خودمان ضبط کرده بودیم نیز استفاده کردیم. ما علاوه بر نسخه سینمایی «تاریخ صدور»، یک نسخه پنج قسمتی نیز تدوین کرده‌ایم تا به زودی از شبکه‌های تلویزیون نمایش داده می‌شود.

داودی نیز بیان کرد: حرف‌های مغفول مانده در این حوزه آنقدر زیاد است که شاید بتوان یک مستند ۸۵ دقیقه‌ای دیگر نیز درباره این موضوع ساخت، کما این که ما در حال حاضر نیز اطلاعات جامعی را داریم که بشود یک مستند مستقل دیگر نیز درباره این موضوع تولید کرد.

هیچ مقاله، پایان نامه و حتی برنامه‌ای درباره این موضوع ساخته نشده بود

وی ادامه داد: کار پژوهش برای این مستند، بسیار دشوار بود؛ چرا که هیچگونه مقاله، پایان نامه و حتی برنامه‌ای درباره این موضوع ساخته نشده بود، تنها منبعی که ما برای پژوهش این مستند در اختیار داشتیم، کتاب‌های این حوزه بود و همین امر باعث شد که کار پژوهش این مستند، بیشتر طول بکشد. شاید سخت‌ترین بخش ساخت این مستند آن بود که باید مخاطب این مستند را توده مردم در نظر می‌گرفتیم. متاسفانه در کشور ما نظام درجه بندی سنی برای آثار وجود ندارد و به همین خاطر بچه‌ها به تماشای آثاری که مناسب سنشان نیست می‌نشینند.

دنیای کودکان دهه ۶۰ درست رو به روی دنیای کودکان دهه ۸۰ است

عزیزی خاطر نشان کرد: فیلمی که مرحوم عباس کیارستمی در سال ۶۷ در یکی از مدارس ضبط کرده و مصاحبه‌ای که با بچه دبستانی‌های آن زمان داشته است، دقیقاً نقطه رو به روی بچه دبستانی‌های حال حاضر کشورمان است. در آنجا وقتی آقای کیارستمی از بچه‌ها می‌پرسد که تشویق یعنی چی؟ آن‌ها معنای تشویق را به درستی نمی‌دانند، حال وقتی ما از بچه دبستانی‌های حال حاضر پرسیدیم که تنبیه یعنی چی؟ آن‌ها معنای تنبیه را به درستی نمی‌دانستند.

باید جامعه‌شناسانه‌تر به موضوع شکاف نسل‌ها می‌پرداختید

علیرضا حسینی پاکدهی استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز در ادامه این نشست گفت: مستند «تاریخ صدور» را دوست داشتم و از آن استفاده کردم؛ اما چند نکته درباره آن دارم. نخست این که عنوانی که برای این مستند انتخاب کرده‌اید، عنوان خوبی نیست و نمی‌تواند کل مستند شما را نمایندگی کند. این مستند در همان ابتدا به مخاطب حرفه‌ای می‌گوید که قرار نیست شاهد یک حقیقت صرف باشید، بلکه قرار است حقیقتی که در نظر فیلمساز است را مشاهده کنید.

وی ادامه داد: به نظرم باید در این مستند با نگاهی جامعه‌شناسانه‌تر به موضوعات می‌پرداختید؛ اما در کل ساخت چنین مستند‌هایی نیاز امروز کشور ما است و به شما برای ساخت این مستند، خسته نباشید می‌گویم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مستند فیلم مستند سینمای مستند فیلم و سریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۲۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز دور جدید تمرینات پاراتکواندو با حضور ساعی و رحیمی

به گزارش خبرنگار مهر، دور جدید تمرینات تیم ملی پاراتکواندو کشورمان در دو گروه بانوان و آقایان امروز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه در مرکز جهانی فدراسیون تکواندو در دو نوبت صبح و عصر آغاز شده است. در آغاز این تمرینات هادی ساعی رئیس و دکتر اصغر رحیمی دبیرکل فدراسیون با حضور در اولین جلسه تمرینی این تیم با ملی پوشان به گفتگو پرداخته و برای ملی پوشان در رویدادهای پیش رو آرزوی موفقیت کردند.

سعید صادقیانپور، مهدی پوررهنما، حامد حق شناس، علیرضا بخت، امیرمحمد حقیقت شناس و محمدطاها حسن پور در گروه مردان و با هدایت پیام خانلرخانی به عنوان سرمربی و علی کریمی صابر به عنوان خود را برای حضور در رقابت های قهرمانی آسیا آماده می کنند.

در گروه بانوان نیز آیلار جامی، لیلا میرزایی، مریم عبدالله پور، زهرا رحیمی، مرضیه نصراللهی و رزا ابراهیمی به این رقابت ها اعزام خواهند شد. هدایت تیم ملی بانوان برعهده عاطفه کشاورز به عنوان سرمربی است؛ زهرا حسینی و زهرا حاجیوند به عنوان مربی وی را یاری می کنند.

همچنین جمشید سهرابی به عنوان رئیس انجمن پاراتکواندو تیم ملی را در مسابقات قهرمانی آسیا همراهی خواهد کرد.

نهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا ۳۰ اردیبهشت ماه به میزبانی کشور ویتنام و در شهر دانانگ برگزار خواهد شد.

کد خبر 6093250

دیگر خبرها

  • مشکل صدور مجوز ساخت در ۲۸ قطعه از زمین‌های رو به روی شهرک خانقاه برطرف می‌شود
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • آغاز دور جدید تمرینات پاراتکواندو با حضور ساعی و رحیمی
  • برای 20 سالگی درگذشت گل آقا
  • جای خالی آقای حرف حساب
  • رد رشوه از سوی مامور وظیفه شناس فراجا در ریگان
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری
  • صدور موافقت اصولی برای ساخت یک هتل در چهارمحال و بختیاری
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه