Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مصطفی فاطمی روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگار ایرنا در ابرکوه افزود: آب از این قنات تا چند ماه قبل جاری و قابل‌ استفاده بود، متأسفانه با مجوز آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی فوتی ( متروکه) اعلام ‌شد.
وی ادامه داد: بدون اطلاع این اداره کل مجوز حفر یک حلقه چاه به‌جای قنات یادشده صادرشده است .
وی بابیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی یزد برای حفظ و بقای قنات نبادان تلاش می‌کند ، اظهار داشت: این سازه تاریخی به شماره 32169 در فهرست آثار ملی کشور ثبت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فاطمی ادامه داد: قنات یادشده ازجمله معدود قنات تاریخی شهرستان ابرکوه است که همچنان زنده و پابرجاست.
فاطمی یادآور شد: این سازه آبی آبشخور اصلی سرو 4500 ساله ابرکوه است و در طول مسیر از بناهای ثبتی بسیاری از جمله آسیاب آبی، سرداب ، یخچال ، خانه‌ها و باغ‌های بسیاری عبور می‌کند.
وی ادامه داد: هم‌اکنون موضوع دخل و تصرف در قنات نبادان از سوی واحد حقوقی این اداره کل در حال پیگیری است.
فاطمی افزود: ابرکوه ازجمله مناطق بسیار تاریخی ایران است و باید اولویت اصلی در زمینهٔ های مختلف شهرستان با نگاه به این آثار و سابقه تاریخی آن باشد و نباید صرفاً بادید تجددگرایی و ارزش مالی به آن نگاه کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد با اشاره به وجود جاذبه گردشگری قنات به‌ویژه قسمتی از آنکه به‌صورت تونل زیرزمینی است، یادآور شد: این بخش از قنات یادشده نزد گردشگران خارجی به شهر زیرزمینی معروف است.
وی بیان کرد: پنج اثر طبیعی و تاریخی یزد شامل فناوری ساخت بادگیر، نارین قلعه میبد و بافت پیرامون آن ، سرو 4500 ساله ابرکوه و درختان دیر زیست ، بافت تاریخی اردکان ، میبد به‌عنوان شهر زیلو و یزد به‌عنوان شهر نساجی سنتی و باغ صدری تفت به مجموعه باغ‌های ایرانی برای ثبت جهانی پیشنهادشده است.
200 سال قبل در ابرکوه 120 رشته قنات جاری بود که به دلیل
کاهش بارندگی ها ، خشکسالی و حفر چاه های عمیق هم اکنون در 11 رشته آب جاری است.

همچنین فرماندار ابرکوه با تأکید بر ثبت جهانی سرو این شهر چاپ تصاویری از آن را بر روی اسکناس یا لباس گروه‌های ورزشی مورد تأکید قرارداد.
محمدکاظمی نسب، بابیان اینکه سرو ابرکوه جاذبه‌ای منحصر به‌فرد است اضافه کرد: بیشتر گردشگران داخلی و خارجی در سفر به این منطقه از این درخت و خانه آقازاده بازدید می‌کنند .
یکی از 128 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی ابرکوه که در فهرست میراث ملی ثبت است، سرو است که به دلیل قدمت و اهمیت این اثر ، ثبت جهانی آن ضروری به نظر می‌رسد.
این‌گونه گیاهی که یکی از قدیمی‌ترین موجودات زنده جهان محسوب می‌شود با گذشت 45 قرن همچنان شاداب و سرسبز است و در عرصه بیابانی استان مقاوم و استوار ایستاده و جهانیان را شگفت‌زده کرده است.
سرو ابرکوه یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی یزد و کشور به شمار می‌رود و به مناسبت‌های مختلف در طول سال ‌خصوصا در تعطیلات نوروزی و تابستان مسافران و گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور از آن دیدن می‌کنند.
یکی از دانشمندان روسیه عمر این درخت را چهار تا چهار هزار و 500 سال تخمین زده است.
حمدالله مستوفی در کتاب نزهت‌القلوب که به سال740 هجری قمری تألیف کرد، درباره این درخت نوشت، در ابرکوه سروی است که شهرتی جهانی دارد، چنانچه سرو کشمیر و بلخ شهرتی داشته، اکنون این از آن بلندتر و بزرگ‌تر است .
برخی مورخین معتقدند نهال این درخت را « یافت» پسر نوح کاشت و این درخت از نوع سروهای مدیترانه‌ای است و ارتفاع آن 25 متر و دور تنه آن 11.5 متر است.
این درخت دیرزیست، 16تیرماه 1386 به شماره سه و به‌عنوان سومین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ثبت شد و همچنین به‌عنوان یک اثر طبیعی در سال 1382 در شورای عالی حفاظت محیط‌ زیست به ثبت رسید.
معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری بهمن‌ماه سال گذشته در سفر به ابرکوه ، در بازدید از سرو کهن این شهر با تبیین قابلیت‌های ثبت جهانی این جاذبه طبیعی ، به خبرنگار ایرنا گفت : برای ثبت جهانی آثار کشورها، سهمیه مشخص‌ است که سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد( یونسکو) آن را تعیین می‌کند، اما درعین‌حال برای ثبت جهانی این اثر طبیعی تلاش خواهد شد.
علی‌اصغر مونسان افزود: ثبت این درخت در فهرست آثار جهانی با توجه به قدمت آن علاوه بر مزایایی که برای کشور دارد، زمینه رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری در ابرکوه را فراهم می‌کند.
همچنین معاون محیط طبیعی وقت اداره کل حفاظت محیط‌زیست یزد نیز سال 96 در این خصوص گفته بود: برای بهسازی و فضا سازی اطراف این درخت تاکنون افزون بر 6 میلیارد ریال از محل بودجه‌های دولتی هزینه شده است .
حسن اکبری افزود: سرو ابرکوه به‌عنوان یک اثر طبیعی، شهرت جهانی دارد و برای گردشگران خارجی و داخلی جالب‌توجه است.
وی بابیان اینکه این درخت به‌عنوان تنها اثر طبیعی استان در فهرست آثار طبیعی ملی ثبت است، افزود: شرایط و مدارک کافی برای ثبت جهانی این اثر وجود دارد و موضوع در حال پیگیری است.
معاون وقت اداره کل حفاظت محیط‌زیست یزد یادآور شد: تاکنون 60 درخت دیر زیست طبیعی در استان شناسایی‌شد که معروف‌ترین آن‌ها که شهرت جهانی دارد، سرو 4500ساله ابرکوه است.
ابرکوه با توجه به‌قرار داشتن در مسیر طریق ارضا(ع)، جاده ابریشم و منزلگاه امام رضا (ع) یکی از 14 شهر نمونه گردشگری کشور است.
این شهرستان 400 اثر تاریخی دارد که می‌توان از منزلگاه امام رضا(ع)، خانه‌های قدیمی، قلعه‌های تاریخی، مسجد جامع، خانه آقازاده ، کوه گنبد عالی و سرو آن به‌عنوان مهم‌ترین جاذبه‌ها یادکرد.
این شهرستان در مجاورت استان‌های اصفهان، فارس و یزد که به مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران شهرت دارد، قرارگرفته است و همه‌ساله مسافران و زائر امام رضا(ع) علاوه بر سه استان یادشده از بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد از این شهر عبور می‌کنند.
مرکز شهرستان 53 هزار نفر ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز 300 کیلومتر و تا اصفهان 280 کیلومتر است.
7540/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب صنایع دستی و گردشگری صنعت گردشگران داخلی و خارجی مسافران یزد جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی

علیرضا نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بعد از باران‌هایی که در اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی باریدن گرفت و در برخی مناطق منجر به سیلاب شد، یکی از سوالات دغدغه مندان حوزه منابع طبیعی بحث مهار رواناب‌ها بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: طبق آخرین آمار و بررسی‌ها با توجه به سیلاب در اردیبهشت ماه تا به امروز ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه‌های آبخیز داری خراسان جنوبی مهار شده است.

نصرآبادی ادامه داد: از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع در سال آبی جاری که از مهرماه ۱۴۰۲ شروع شده است تاکنون حدود ۲۵ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی مهار شده است، گفت: بی شک این باران‌ها برای خراسان جنوبی برکت و رحمت به همراه خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا سیلاب به سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی خسارت وارد کرده است یا خیر اظهار کرد: این سیلاب به سازه‌ها آبخیزداری و مناطقی که برنامه‌های آبخیزداری اجرا می‌شود خسارت وارد نکرده است ولی به مناطق دیگر خسارت‌هایی را به وجود آورده است.

کد خبر 6090532

دیگر خبرها

  • برنامه «یه اردوی خاص» برگزار می‌شود
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد