Web Analytics Made Easy - Statcounter

آملی لاریجانی گفت: قوه قضاییه حامی جدی سرمایه گذاری سالم و مشروع در کشور بوده و همواره در صدد رفع موانع سرمایه گذاری است.

به گزارش مشرق به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی، پیشاپیش میلاد مسعود حضرت مسیح (ع) را به همه هموطنان مسیحی و مسیحیان سراسر جهان تبریک و تهنیت گفت و تصریح کرد: از جمله خصایص مهم کتب آسمانی و انبیای الهی، تایید کتب آسمانی و پیامبران پیش از خود است؛ چنانکه در قرآن کریم نیز در موارد متعددی بر این نکته تاکید شده است، از جمله در آیه شریفه «وَ نَزَّلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِّمَا بَیْنَ یَدَیْه».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبارت «لما بین یدیه» در آیات متعددی آمده است و معنای آن منحصر به یک کتاب آسمانی یا یک پیامبر خاص نیست.

بیشتر بخوانید حمایت بی‌بی‌سی از مفسدان اقتصادی باقری درمنی: یا شکایت را پس بگیر یا سر دو هفته برکنارت می‌کنم نامه‌ای که پس از فاش شدن درمنی را در شوک فرو برد محکومان امنیتی برای آزادی مفسد اقتصادی سنگ‌تمام گذاشتند

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دین مبین اسلام، همواره ادیان الهی را مورد تصدیق قرار داده و به خصوص تصدیق تورات و انجیل را مورد تصریح قرار داده است، به سخنان قرآن کریم درباره حضرت عیسی مسیح (ع) اشاره کرد و ادامه داد: این پیامبر الهی و والده ایشان در قرآن کریم بسیار مورد تکریم قرار گرفته اند. به عنوان نمونه، در قرآن کریم آمده است «إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفَاکِ عَلَی نِسَاءِ الْعَالَمِین». تصریح قرآن نسبت به برگزیدگی و تطهیر حضرت مریم (س) و ذکر کرامات و مدارج عالی ایشان و همچنین بیان معجزات حضرت مسیح (ع) همگی دلالت بر عظمت این پیامبر الهی در نگاه قرآن کریم دارد.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیه‌ای از سوره مبارکه صف افزود: در این سوره آمده است که حضرت عیسی (ع) تورات را تصدیق می‌کند و به آمدن پیامبری بعد ا. ز. خود، بشارت میدهد. «مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْراهِ وَ مُبَشِّراً بِرَسُولٍ یَأْتی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَد»؛ لذا انبیای الهی هم پیامبران و ادیان پیش از خود را تایید کرده اند و هم نسبت به آمدن پیامبران پس از خود بشارت داده اند؛ گرچه این بشارتِ در مورد پیامبر بعدی در خصوص پیامبر اکرم (ص) موضوعیت ندارد.

محور همه تعالیم انبیاء، توحید است

رئیس قوه قضاییه، اصول تعالیم انبیاء را واحد و محور همه آن‌ها را توحید دانست و اظهار کرد: گرچه شرایع در زمان‌ها و مکان‌های مختلف، متفاوت بوده و برخی از آن‌ها نیز نسخ شده است، اما تعالیم اصلی انبیاء واحد بوده است. در قرآن کریم در موارد متعدد هر آنچه در خصوص کرامات حضرت مسیح (ع) ذکر شده نهایتا به کلمه توحیدی منتهی شده است. به عنوان مثال در سوره آل عمران از قول حضرت عیسی (ع) می‌فرماید «إِنَّ اللَّهَ رَبِّی وَ رَبُّکُمْ فَاعْبُدُوهُ هذا صِراطٌ مُسْتَقِیم». عبودیت حق تعالی و ایمان حضرت عیسی (ع) به وجود سلطان حقیقی نشان می‌دهد که توحید محض، محور تعالیم این انبیاء بزرگ الهی بوده است.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیه‌ای از سوره مائده که می‌فرماید «و اذْکُرْ نِعْمَتِی عَلَیْکَ وَعَلَی وَالِدَتِکَ إِذْ أَیَّدتُّکَ بِرُوحِ الْقُدُس»، خاطرنشان کرد: "تأیید به روح القدس" در قرآن مقوله‌ای خاص است و دارای آثاری است. در روایات ائمه اطهار نیز برای تایید به روح القدس آثار عجیبه‌ای ذکر شده است که مفسر بیانات قرآنی است. معجزاتی که از سوی حضرت عیسی (ع) رخ می‌داد، شاید همگی از باب تاییدات به روح القدس بوده باشد. خداوند به آن حضرت می‌فرماید آیا تو گفتی که مردم، شما و والده ات را خدا بپندارند؟ حضرت پاسخ می‌دهد «مَا قُلْتُ لَهُمْ اِلَّا مَا اَمَرْتَنِی بِهِ اَنْ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّی وَ رَبَّکُمْ» این عبارت که عبودیّت نسبت به حق و حق توحید است، جمله واحد و حقیقی همه انبیاء الهی است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه جهان امروز تشنه همین معنویت و آثار آن است، تصریح کرد: جای تاسف است که برخی کشورهای مدعی پیروی از مسیحیت و بویژه حکام آن‌ها کاملا برخلاف تعالیم حضرت مسیح (ع) رفتار می‌کنند و مرتکب جنایاتی می‌شوند که به هیچ عنوان مورد تایید هیچیک از پیامبران الهی نیست.

آیت الله آملی لاریجانی، رفتار کشوری مانند آمریکا و حمایت آن از جنایاتی نظیر کشتار مردم مظلوم یمن را نمونه‌ای از تناقض در ادعای این کشورها نسبت به پیروی از حضرت مسیح (ع) و عمل بر خلاف تعالیم آن حضرت برشمرد و افزود: همه پیامبران الهی برای مقابله با همین جنایات و رذائل مبعوث شده اند، اما می‌بینیم که امروز کشورهای سلطه با هدف براندازی حکومت‌های مردمی و سوق دادن جوامع به سمت تمایلات خود به انواع جنایات دست می‌زنند.

رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد که تعالیم انبیاء (ع) برای بشریت امروز بیش از پیش روشن شود و مورد عمل قرار گیرد تا انسان به رشد و کمال مطلوب خود برسد.

آمریکا از سوریه خارج نمی‌شود بلکه «فرار» می‌کند

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به عقب نشینی آمریکا از سوریه، این اقدام را «فرار آمریکا» توصیف کرد و گفت: عقب نشینی آمریکا در واقع فرار رو به جلو است و امروز با ادعای شکست دادن داعش در حال خروج از سوریه هستند در حالیکه همه دنیا می‌داند پیروزی مردم سوریه و شکست داعش صرفا با مقاومت مردم و دولت قانونی سوریه و همچنین حمایت‌های جمهوری اسلامی از محور مقاومت صورت گرفته و اگر این مولفه‌ها وجود نداشت، شکست داعش محقق نمی‌شد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز این پیروزی را پیش بینی کرده بودند، نصرت الهی را وعده‌ای قطعی در ازای صبر و مقاومت دانست و اظهار کرد: آمریکا تحت هر پوششی می‌تواند از سوریه خارج شود، اما هم حکام این کشور و هم مردم دنیا به خوبی حقیقت را می‌دانند و تاثیری در اصل ماجرا ندارد.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به در پیش بودن سالروز چهل سالگی انقلاب اسلامی، بر ضرورت ارزیابی صحیح عملکرد ارکان مختلف نظام تاکید کرد و گفت: دشمنان جمهوری اسلامی و در رأس آن‌ها آمریکا، چهار دهه تلاش کردند که این نظام را از پای درآورند، اما نتوانستند. پس از تلاطم‌های اقتصادی اخیر در ایران نیز مشاور آقای ترامپ مدعی شد که جمهوری اسلامی، چهل سالگی خود را نخواهد دید، اما امروز می‌بینید که ایران، مقتدرتر از هر زمان دیگر به پشت گرمی ملت بصیر خود در منطقه می‌درخشد و تجربه مقاومت خود را در معرض دید جهانیان قرار داده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه وجود برخی کاستی‌ها در کشور قابل انکار نیست و باید نقش دشمن خارجی و سوءتدبیرهای داخلی را در همه این کاستی‌ها لحاظ کرد، یادآور شد: اگر بخواهیم به دیده انصاف به چهل سال گذشته نگاه کنیم، ایران به پیشرفت‌های فراوانی دست یافته است. امروز تاثیر جمهوری اسلامی در منطقه، غیرقابل انکار است. استقلال جمهوری اسلامی، ارزان به دست نیامده است. امروز کسی نمی‌تواند به ایران بگوید اگر دو هفته مورد حمایت ما نباشید نابود می‌شوید، اما یک کشور مدعی عظمت نظیر عربستان، امروز اینگونه از نزدیکترین دوستان خود مورد خطاب قرار می‌گیرد.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به حمایت‌های همه جانبه کشورهای استکباری از صدام خبیث در طول دوران جنگ ایران و عراق و دفاع مقدس، اظهار کرد: عده‌ای که امروز با فراموش کردن همه دشمنی‌ها و تهدیدها و تحریم‌های ۴۰ سال گذشته، پیشرفت‌های گسترده ایران در عرصه‌های مختلف فناوری و راهبردی را با توسعه ظاهری چند خیابان و ساختمان در کشورهای کوچک منطقه مقایسه می‌کنند، کوته بین یا بی انصاف هستند.

دشمن به دنبال ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان است

رئیس قوه قضاییه با اشاره به انجام وظیفه نظام در خدمت رسانی به مردم در طول چهل سال گذشته و دسترسی بسیاری از روستاها و نقاط دورافتاده به خدمات بهداشتی، آب، برق، راه و ... خاطرنشان کرد: امروز علاوه بر توجه به کاستی‌ها و عبرت از سوءتدبیرها باید مقاومت و پیروزی خود را نیز مورد توجه قرار دهیم و مردم و مسئولان نیز باید بیش از گذشته هوشیار باشند که دشمن به دنبال وارد آوردن ضربه به استحکام نظام و ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مهمترین کار غربی‌ها هدف قرار دادن معیشت و اقتصاد ملت ایران است، بر ضرورت توجه جدی به این حربه و همچنین عملیات روانی دشمن تاکید کرد و گفت: باید مسئولان در جهت حل مشکلات اقتصادی گام بردارند و مردم نیز باید نسبت به عملیات روانی دشمن، هوشیار باشند تا با درایت مسئولان و بصیرت مردم بتوانیم توطئه‌های دشمن علیه نظامی را که بر پایه آزادی و ارزش‌های اخلاقی و دینی بنا نهاده شده است، خنثی کنیم و با افتخار به راه خود ادامه دهیم.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخوردهای قاطع دستگاه قضایی با مفسدان اقتصادی، این برخوردها را لازم و عادلانه دانست و تصریح کرد: مفسدان باید بدانند که اگر بخواهند به حقوق میلون‌ها نفر از مردم تعدی کنند، حتما مورد مواخذه و برخورد قرار خواهند گرفت و جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد عده‌ای در فضای متلاطم اقتصادی در جهت دستیابی به مطامع خود، حقوق و معیشت مردم را هدف قرار دهند.

آیت الله آملی لاریجانی با رد این ادعا که برخورد با مفاسد اقتصادی، سیاسی و جناحی است، تاکید کرد: مقابله دستگاه قضایی با مفاسد اقتصادی که از گذشته هم وجود داشته، یک امر حاکمیتی است و دستگاه قضایی در رسیدگی‌ها هیچ توجهی به مسائل جناحی و سیاسی ندارد بلکه صرفا براساس قانون و شرع عمل می‌کند.

قوه قضاییه حامی جدی سرمایه گذاری سالم در کشور است

رئیس قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه برخی در صدد تبلیغ این معنا هستند که این برخوردهای دستگاه قضایی نشان می‌دهد، سرمایه گذاری در کشور ما امن نیست، تاکید کرد: مقابله ما با مفاسد اقتصادی در واقع حمایت از سرمایه گذاری سالم و ایجاد فرصت‌های برابر است. بر این اساس مجددا تاکید می‌کنم که قوه قضاییه حامی جدی سرمایه گذاری سالم و مشروع در کشور بوده و همواره در صدد رفع موانع سرمایه گذاری است.

براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون «دستور العمل نظارت و پیگیری احیای حقوق عامه» در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت و مواد دیگری از آن به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اعتراضات فرانسه نماینده سراوان آیت الله آملی لاریجانی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۳۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است

ایسنا/قزوین یک پژوهشگر اقتصاد گفت: برای تحقق شعار سال اگر به درستی به قانون عمل کنیم و وظایف و تکالیف روی زمین مانده را احصا و به سمت آن حرکت کنیم موفق بوده‌ایم، در شرایط فعلی ضرورت دارد که به اصول قانون اساسی از مقدمات تا اصل و ۴۳ و ۴۴ بازگردیم و تلاش کنیم تا قانون اجرا شود.

مهدی گلدوزها در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شعار جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: اگر کسی بیانات رهبری را در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۲ پی‌گیری می‌کرد می‌توانست حدس بزند که شعار سال جدید قطعاً اقتصادی و یک سوی ماجرا هم مردم خواهند بود به عنوان مثال رهبری در دیدار با مردم قم در یک سخنرانی یک ساعته نزدیک به ۱۰۰ مرتبه از واژه مردم استفاده کرده‌اند.

این دانشجوی دکترای علوم اقتصادی گفت: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی ضرورت دارد که به اصول قانون اساسی از مقدمات تا اصل ۴۳ و ۴۴ بازگردیم و تلاش کنیم تا قانون اجرا شود زیرا به اعتقاد بنده شعار جهش تولید با مشارکت مردم موضوعی نیست که تازگی داشته باشد و چندین مرتبه در دهه ۹۰ به کار رفته و رهبری در چند سال اخیر روی مانع‌زدایی از تولید و دانش‌بنیان شدن تولید تأکیدات فراوانی داشته‌اند.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب و حضرت امام خمینی (ره) همواره تأکید داشته‌اند که انقلاب اسلامی مردم پایه است و اگر بخواهد پیشرفتی داشته باشد باید با محوریت مردم باشد برخلاف جریان کلی دنیا که محور رشد و توسعه را سرمایه و سرمایه‌دار می‌دانند ضمن اینکه اگر به جهت شکلی نیز به اصل ۴۴ قانون اساسی توجه کنیم خواهیم دید که اقتصاد به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم می‌شود.

جهش در تولید نیازمند تغییر جدی در رویکردهای دولت است

معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی استان قزوین خاطرنشان کرد: در تعریف بخش خصوصی آمده است بخش خصوصی تکمیل کننده ۲ بخش دیگر است یعنی اساس اقتصاد انقلاب اسلامی، دولت به عنوان حاکمیت و تنظیم کننده اصلی بخش اقتصاد است و مردم به عنوان محور اساسی پیشرفت اقتصادی انقلاب اسلامی در قالب تعاونی محسوب می‌شوند و در نهایت جایی که این‌ ۲ بخش نتوانستند کافی باشند بخش خصوصی به عنوان تکمیل کننده وارد می‌شود.

وی تصریح کرد: مطرح شدن بحث جهش تولید به نوعی جهت‌دهنده است به این معنا که شاید اگر از قبل برای جهش تولید برنامه‌ریزی کردیم بایستی تلاش خود را مضاعف کنیم تا برنامه‌ریزی محقق شود و حتی اولویت‌های دیگر را نادیده بگیریم و بیشتر برای تولید زمان بگذاریم یا هزینه بدهیم، نکته مهم این است که «جهش» قطعاً زماندار است و باید در طول زمان این کار انجام بدهیم و برای عملی شدن آن باید از سوی دولت تغییر جدی در رویکردها را شاهد باشیم.

گلدوزها گفت: به عنوان مثال در خصوص تولید علم حضرت آقا فرمودند باید نهضت تولید علم اتفاق بیفتد یعنی باید یک حرکت غیرعادی شکل بگیرد و این موضوع به نهضت تولید علم منجر شد که ما ۱۳ برابر متوسط رشد دانش دنیا حرکت کنیم بنابراین اگر بناست جهش تولید داشته باشیم بایستی همان راهبرد را در تولید هم داشته باشیم که در کوتاه مدت بتوانیم چندین برابر از حالت عادی و متوسط دنیا در تولید رشد کنیم و این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه با توان مضاعف به سمت آن حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه نقش رهبری همان جهت‌دهنده است، بیان کرد: رهبری اصلی‌ترین استراتژیست انقلاب اسلامی است و این معنا از جایگاه رهبری، اهمیت شعار سال هم مشخص می‌کند. به این نکته توجه کنیم شعارهایی که در جنگ‌ها مطرح می‌شد همواره جهت را مشخص می‌کرد بنابراین درباره شعارهای روزگار کنونی در زمینه اقتصاد هم همین است و درواقع جهت حرکت را به ما نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: البته اینکه جهت حرکت ما باید به سمت جهش تولید باشد نافی اولویت‌های بعدی نیست ولی شعار سال اولویت اصلی را مشخص می‌کند و بر مبنای همان عملکرد افراد و نهادها سنجیده و بررسی می‌شود که آیا در سال جاری حرکتشان نسبت به مقوله تولید جهش‌وار بوده یا نه، ضمن اینکه به نظر بنده تک تک افراد جامعه باید این شعار را در زندگی شخصی خود مد نظر داشته باشند چون مسئله این شعار صرفاً مسئله نهادها نیست حتی توجه شخصی افراد هم باید به این موضوع معطوف باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که شعارها در طول سال‌های اخیر چقدر توانسته به رونق اشتغال کمک کند، اظهار کرد: دهه ۹۰ برای اقتصاد ایران مطلوب نبود و امروز برای قضاوت عملکرد دولت در سال‌های اخیر باید قدری زمان بگذرد ولی بر اساس آمار رسمی در بخش تولید دانش‌بنیان در برخی حوزه‌ها مثل فناوری نانو و مشخصاً در صادرات محصولات مبتنی بر دانش نانو بعضاً رشد دوبرابری داشته‌ایم و طبیعی است شرکت‌های متناظر با این حوزه‌ها رشد کرده و اشتغال خوبی را هم شاهد بودیم.

این پژوهشگر اقتصاد ادامه داد: از سوی دیگر موضوع مانع‌زدایی از تولید منجر به بازگشت خیلی از کارخانه‌ها به مدار تولید شده است و اشتغال ایجاد کرده ضمن اینکه آمارها هم نشان می‌دهد نرخ ایجاد اشتغال سال گذشته در نوع خود یک رکورد است و این امر رویکرد و توجه به شعار سال در دولت را نشان می‌دهد منتها موانع زیاد است و امیدواریم این موانع از سر راه برداشته شود.

وی در پاسخ به این سؤال که دستگاه‌ها برای تحقق شعار سال چه وظیفه‌ای دارند، گفت: بایستی مراکز تصمیم‌گیر مثل استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بررسی کنند و بگویند که اگر شعار نبود چه برنامه‌ای داشتند و شعار سال چه تغییری در حرکت آن‌ها ایجاد می‌کند؛ در این میان مشخصاً در بحث جهش تولید باید موانع شناسایی شود ضمن اینکه براساس تحقیقاتی که در استان ما انجام شده اصلی‌ترین مسئله تولیدکنندگان تأمین مالی است.

معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی قزوین تصریح کرد: اگر مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان قزوین را بررسی می‌کنیم مشخص می‌شود که در مسیر اجرایی شدن آن مصوبات عقب هستم. بانک‌ها در ارائه تسهیلات به تولید کنندگان مبتنی بر آنچه مصوب شده عمل نمی‌کنند در واقع به تعبیری ما پول کم نداریم بلکه در جهت‌دهی سرمایه‌ها به سمت تولید ضعیف هستیم.

لزوم افزایش جذابیت‌ پروژه‌های تولیدی

وی گفت: مقام معظم رهبری چندین مرتبه تأکید کرده‌اند که جذابیت پروژه‌های تولیدی را بالا ببرید تا مردم مشتاق شوند سرمایه خود را به سمت تولید بیاورند اما در این خصوص چه در اجرای مصوبات و قوانین موجود و چه در تدوین آیین‌نامه‌ها و تبصره‌ها کوتاهی شده است.

این دانشجوی دکترای علوم اقتصادی ادامه داد: مسئله اصلی که می‌تواند امسال در دستور کار قرار بگیرد تلاش برای سوق دادن سرمایه به سمت تولید است، باید اقداماتی انجام شود تا سرمایه‌ها از بازارهای غیر مولد جدا شده و به سمت تولید بروند که بخش مهمی از این امر کشوری است و بایستی در سطح کلان بررسی شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته بازارهایی مثل بازار ارز یا بازار سکه وجود ندارد درحالی‌که ما نتوانسته‌ایم این فضا را ساماندهی کنیم لذا تلاش در این زمینه ضروری است تا سرمایه‌ مردم از این بازارهای غیرمولد خارج و به سمت تولید برود.

وی با اشاره به لزوم فرهنگسازی در زمینه سرمایه‌گذاری در تولید خاطرنشان کرد: این تعبیر که مردم پولشان را در بازار سکه سرمایه‌گذاری کرده‌اند به لحاظ اقتصادی یک تعبیر غلط است، ما سرمایه‌گذاری در بازار سکه نداریم چون سکه رشد نمی‌کند و این رشد ظاهری که می‌بینیم رشد واقعی نیست زیرا منفعتی به اقتصاد نمی‌رساند؛ اما می‌بینیم چون سرمایه مردم در بازار سکه افزایش می‌یابد مردم به سمت سکه می‌روند از این روی است که باید در تولید جذابیت ایجاد شود و حاکمیت در این موضوع نقش ویژه‌ای دارد و جهش تولید با چنین تصمیماتی انجام خواهد شد.

گلدوزها بیان کرد: رهبری هر بار که شعاری را برای سال مطرح می‌کنند تأکید دارند که این شعار برای امسال نیست و باید همیشه سرلوحه کار ما قرار بگیرد منتها در آن سال باید توجه ویژه به شعار داشت، درباره تحقق شعار سال از گذشته تا کنون باید ببینیم در طول سال‌ها چقدر قانون تحقق پیدا کرده؟ اصل ۴۴ و اصل ۴۳ قانون اساسی تحقق پیدا کرده؟ مطالبه رهبری این بود که در پایان برنامه پنجم توسعه ۲۵ درصد اقتصاد تعاونی شود آیا این اتفاق افتاده است؟ تا جایی که بنده اطلاع دارم این رقم امروز به زحمت پنج درصد است، بنابراین برای تحقق شعار سال اگر به درستی به قانون عمل کنیم و وظایف و تکالیف روی زمین مانده را احصا و به سمت آن حرکت کنیم موفق بوده‌ایم.

وی اظهار کرد: در بخش حاکمیتی علاوه بر اینکه قوانین نوشته شده باید تحقق یابد و به عنوان سرلوحه کار دولت قرار گیرد، بایستی در اصلاح قوانین قبلی هم گام برداشته شود، به عنوان مثال قواعد تشکیل تعاونی‌ها کاستی‌های زیادی دارد یا قانون مربوط به بانک‌ها مشکل دارد با این حال برای خیلی از این قوانین در اندیشکده‌ها و مراکز علمی جایگزین ارائه شده؛ به عنوان مثال باید قوانین مربوط به بانک‌ها اصلاح شود، باید بنگاه‌داری و خلق پول را از بانک‌ها گرفت و اگر بانک‌ها در مدار وظایف درست خودشان قرار بگیرند به سمت تولید خواهند رفت.

این دانشجوی دکترای علوم اقتصادی تصریح کرد: درباره مفهوم مردم در اقتصاد هم باید به این معنا توجه داشته باشیم که فرهنگ ایرانی‌ها یک فرهنگ مبتنی بر تعاون بوده، آقای دکتر فرهادی به عنوان یک جامعه‌شناس، فرهنگ «یاریگری» را در کتاب‌هایشان به خوبی مطرح کرده‌اند؛ بنا به گفته دکتر فرهادی در اوایل دهه ۳۰ قریب به ۴۰۰ هزار «تعاونی» -که ایشان با نام «واره» از آن یاد می‌کنند- در کشور وجود داشته و چند میلیون نفر عضو این واره‌ها بودند.

گلدوزها در پایان گفت: سیاست‌هایی که به اسم مدرن شدن در حکومت پهلوی به غلط شکل گرفت منجر به نابودی این شبکه شده است و ما چنین میراثی داریم که بایستی دستگاه‌های فرهنگی آن را احیا کنند تا مردم این عزم را در خود داشته باشند که ‌علی‌رغم اینکه سرمایه‌شان می‌تواند در بازارهای غیرمولد رشد بیشتری داشته باشد سرمایه‌هایشان را به سمت تولید و تعاونی سوق دهند و به این صورت نقش خود را در تحقق شعار سال ایفا کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • نقش برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی هولناک شفت ‌
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • ‌قصور برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت ‌محرز شد
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود