Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-25@05:00:12 GMT

مصائب دریافت وام اندک ازدواج برای جوان‌ها

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۹۴۲۴۵

مصائب دریافت وام اندک ازدواج برای جوان‌ها

به گزارش جهان نيوز، بانک مرکزی در مرداد ماه سال گذشته در راستای تسهیل در اجرای طرح ظربتی وام ازدواج و با هدف کاهش تعداد متقاضیان در صف بخشنامه‌ای 8 بندی به بانک‌ها ابلاغ کرد و روش‌های متعددی را برای ضمانت وام ازدواج مشخص کرد.
  در این بخشنامه نوشته شده بود:
1- چنانچه زوجین در سامانه ازدواج هر دو یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، منوط به کفایت میزان حقوق دریافتی آن ضامن برای اقساط هر دو قرارداد زوجین مکفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 
2- چنانچه متقاضی درصف همان بانک دریافت‌کننده یارانه خود باشد، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به پشتوانه یارانه واریزی نیز قابل اجراست. 
 
3- چنانـچه متقاضی دریافت ‌تسـهیلات ازدواج، کارمند رسمی ‌یا پیمانی ‌دولت، نیروی  نظامی و انتظامی، نـهـادها ومـوسسات عمومی (نظیر شهرداری‌ و بنیاد، کمیته‌امداد، هـلال‌احمر) باشد، ارائه گواهی تـعهدکسر اقساط از سازمان مربوطه به همراه ارائه فـیش حقوق وحکم کارگزینی و درصورتی که مانده حقوق نامبرده کفایت کند، نیازی به اخذ ضامن نیست. 
 
4- ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت، نــیروی نظامی وانتظامی، نـــهـادها و مـوسسات عمومی (نظیرشهرداری‌ و بنیاد، کمیته امداد، هلال احمر)، کارگر یا کارمند شرکت‌های تولیدی صنعتی بزرگ و فعال، با ارائـه آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی و ... امکان پذیر است.
 
5- ضمانت یک نفر کاسب دارای‌ پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد.   
 
6- ضمانت ‌یک نفر دارنده حساب جاری فعال وخوش حساب که به تایید وتشخیص شعبه پرداخت کننده رسیده باشد .
 
7- در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود (ممهور به مهر شورا)
 
8- سایر وثایق قابل قبول به تشخیص بانک عامل که بیشترین میزان‌سهولت و سرعت در پرداخت تسهیلات را فراهم سازد(از جمله دریافت سفته،چک معتبر وسپرده‌های متقاضی و بستگان آنان و...).
با این شرایط، بانک‌ها سال گذشته حدود یک میلیون و 200 هزار فقره وام ازدواج پرداخت کردند. 
سقف وام ازدواج برای سال 97 در قالب قانون بودجه، به 15 میلیون تومان افزایش یافت اما شرایط تسهیل‌گرانه برای وام 10 میلیون تومانی به سقف وام جدید انتقال نیافت. 

در همین باره متقاضیان وام ازدواج در سال 97 عنوان می‌کنند اغلب بانک‌ها اعم از دولتی و خصوصی دو ضامن و یک فقره چک را برای پرداخت وام ازدواح 15 میلیون تومانی درخواست می‌کنند. 

چارچوب یک ضامن برای وام 10 میلیون تومانی در زمانی تعریف و اعلام شد که حداقل حقوق کارگر و کارمند یک سوم دریافتی کنونی بود. با وجود گذشت 7 سال از زمان تعیین سقف 10 میلیون تومانی برای ضمانت یک فرد، این سقف تاکنون از سوی اغلب بانک‌ها تغییر نکرده است و فرد برای دریافت وام 15 میلیون تومانی علاوه بر خود، دو نفر دیگر را باید به ضمانت بانک دربیاورد.

این در حالی است که اعطای تسهیلات در بسیاری از کشورها دیگر براساس ضمانت‌های فردی انجام نمی‌شود بلکه براساس رتبه اعتباری فرد، تسهیلات پرداخت می‌شود.رتبه اعتباری براساس سابقه فرد در بازپرداخت تسهیلات، تعداد وام‌ها، دارایی و درآمد فرد تعیین می‌شود. برای افراد خوش‌حساب رتبه اعتباری A و برای افراد بد حساب رتبه اعتباری C دریافت در نظر گرفته می‌شود.
 
این ساختار به طور کلی ساختار ضمانپت فردی را حذف می‌کند. اعطای تسهیلات براساس ضمانت‌های فردی در واقع به معنای بی‌اعتباری گیرنده تسهیلات و بی‌توجهی به سابقه اعتباری افراد است و معلوم نیست این ساختار که کارایی چندانی هم در جلوگیری از افزایش معوقات بانکی نداشته، تا چه زمانی ادامه خواهد یافت.
  منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۴۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل

یاسر عبداللهی عابد در نشست بررسی روند پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری که با حضور مدیران بانک‌ها برگزار شد، گفت: پارسال ۲۸۵۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج برای ۱۴هزار متقاضی و ۶۴۴میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری برای ۱۱هزار و ۳۰۰ متقاضی در استان اردبیل پرداخت شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با تشریح عملکرد هر کدام از بانک‌ها در زمینه وضعیت پرداخت تسهیلات، افزود: سرعت‌بخشی به پرداخت‌ها و کاهش صف‌های انتظار مورد تأکید است.

او با اشاره به وجود برخی روش‌های الکترونیکی در تعدادی از بانک‌ها، گفت: معرفی و اطلاع‌رسانی این شیوه‌های مجازی به متقاضیان تسهیلات، در تسریع پرداخت‌ها و کاهش صف‌های انتظار اهمیت دارد.

افسانه جهانی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل نیز در این نشست با اشاره به هدف‌گذاری پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن در قانون بودجه تبصره ۱۳ بند ب، خواستار پیگیری بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات به واجدان شرایط و کاهش صف‌های انتظار شد.

جهانی ادامه داد: میزان تسهیلات برای فرزند اول ۴۰میلیون تومان، دوم ۸۰میلیون تومان، سوم ۱۲۰میلیون تومان، چهارم ۱۵۰ میلیون تومان و پنجم ۲۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • افزایش تسهیلات ازدواج در هرمزگان
  • افزایش تسهیلات ازدواج درهرمزگان
  • ۱۴ هزار زوج اردبیلی وام ازدواج دریافت کردند
  • پرداخت ۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • ۱۱ هزار متقاضی در اردبیل تسهیلات فرزندآوری دریافت کرده اند
  • پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • وام بزرگ ۳۰۰ میلیون تومانی را از این بانک‌‎ها دریافت کنید
  • وام خرید خودرو؛ شرایط جدید و مبلغ وام خودرو بانک‌ها اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات و شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣
  • سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!