Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, استاد ماخانی از مفاخر معماری سنتی ایران است که خدمات بسیار ارزنده‌ای در حوزه تاریخ و فرهنگ استان قزوین داشته‌اند و مرمت بنا‌های تاریخی بسیاری، چون مسجد جامع قزوین، مسجد النبی، آرامگاه حمدالله مستوفی، کاشی‌کاری مدرسه تاریخی سردار، کاشی کاری گنبد امامزاده اسماعیل، مرمت آجرکاری بدنه امامزاده حسین (ع)، بدنه سازی آجری مسجد النبی، آجرکاری سرداب امامزاده اسماعیل (ع) از جمله کار‌های ارزشمند این استاد برجسته معماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت‌های مرمتی در مسجد – مدرسه صالحیه، مسجد – مدرسه حیدریه، عمارت چهلستون، سر در عالی قاپو و دروازه راه کوشک، دروازه تهران قدیم، مقبره حمدالله مستوفی، بخش‌هایی از بازار و بسیاری از بنا‌ها و کاروانسرا‌های تاریخی متعدد استان و سایر استان‌ها از جمله بنای رختشورخانه، بخشی از گنبد سلطانیه و بخش‌هایی از مسجد جامع زنجان از دیگر آثار ماندگار استاد ماخانی است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در مراسم رونمایی از پلاک این استاد معماری گفت: این استاد علاوه بر استان قزوین در استان زنجان هم آثار تاریخی مانند رخت شورخانه، بخشی از بنایی گنبد سلطانیه را هم مرمت کرده است. حضرتی درباره اجرای طرح پلاک ماندگار در کشور گفت:طرح پلاک ماندگار با هدف حفظ میراث فرهنگی ناملموس و معنوی محل سکونت هنرمندان و مفاخر تاریخ و فرهنگ معاصر ایران از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور آغاز شد که خوشبختانه در استان قزوین این روند با موفقیت ادامه یافته است. وی افزود: علاوه بر استاد قاسم ماخانی تا کنون پلاک ماندگار بر سردر منزل فقیه، مفسر، فیلسوف و مدرس علوم دینی آیت الله حاج سید عباس ابوترابی، فرمانده نیروی هوایی و استاد هنر تعزیه شهید سرلشگر خلبان عباس بابایی، پژوهشگر معماری و شهرسازی مهندس سید مهدی مجابی، پیش کسوت هنر سنتی نگارگری استاد احمد عقیلی، آیت الله علی شیخ محمدی " محمدی تاکندی " فقیه و مدرس عالی علوم، استاد عباس قانع هنرمند پیشکسوت تندیسگر دکتر قاسم انصاری عالم و عارف فرهیخته قزوینی نیز نصب و رونمایی شده است. مدیرکل میراث فرهنگی گفت: اجرای این طرح علاوه بر یادآوری حضور بزرگان و مفاخر به شهروندان و گردشگران در شهر‌ها و محلات، فرصت خوبی برای شناساندن این افراد به نسل جدید خواهد بود. استاد قاسم ماخانی پیشکسوت و استادکار معماری سنتی متولد ۱۳۰۹ قزوین با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت در زمینه کاشی کاری، آجر کاری و آجر تراشی است. اقداماتی، چون کاشی کاری گنبد و آجرکاری بدنه مسجد جامع عتیق، کاشی‌کاری مدرسه تاریخی سردار، کاشی کاری گنبد امامزاده اسماعیل، مرمت آجرکاری بدنه امامزاده حسین (ع)، بدنه سازی آجری مسجد النبی، آجرکاری سرداب امامزاده اسماعیل (ع) و فعالیت‌های مرمتی در مسجد – مدرسه صالحیه، مسجد – مدرسه حیدریه، عمارت چهلستون، سر در عالی قاپو و دروازه راه کوشک، دروازه تهران قدیم، مقبره حمدالله مستوفی، بخش‌هایی از بازار و بسیاری از بنا‌ها و کاروانسرا‌های تاریخی متعدد استان و دیگر استان‌های کشور را در کارنامه خود دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: پلاک ماندگار استان قزوین معمار مفاخر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۵۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خزائلی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: گروه همخوانی قرآن مدرسه علمیه دارالسلام به‌منظور انس بیشتر مخاطبان با آیات قرآن و آشنایی با مفاهیم بلند آن و ورود قرآن به عرصه‌های مختلف زندگی از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده‌است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قزوین افزود: این گروه ۲۲۰ نفره همگی از طلاب نوجوان و جوان هستند که فقط آیات کلام‌الله مجید را همخوانی می‌کنند.

او با اشاره به اجرای این گروه در بناهای تاریخی قزوین اظهار کرد: پیرو تاکید معاون محترم امور عمرانی استاندار و دفتر نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه قزوین، با مشارکت اداره کل اوقاف و امورخیریه استان برنامه ریزی و هماهنگی لازم برای حضور و اجرای این گروه در قزوین صورت گرفت.

خزائلی افزود: این گروه به مدت دو روز در قزوین اقامت داشتند و در تعدادی از بناهای تاریخی شهر قزوین شامل دولتخانه صفوی، آستان مقدس امامزاده‌حسین (ع) و گلزار شهدای قزوین، کاروانسرای سعدالسلطنه، مسجدالنبی (ع)، حسینیه امینی‌ها و مدرسه علمیه صالحیه برنامه خود را تولید و ضبط کردند.

او خاطرنشان کرد: این برنامه قبل از اذان مغرب از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین یادآور شد: تاکنون ۲۸ اثر فاخر تلویزیونی از این گروه تولید و در شبکه‌های مختلف سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده و مورد تقدیر مقام معظم رهبری مدظله‌العالی نیز قرار گرفته است.

کد خبر 6096830

دیگر خبرها

  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • ۲۶ طرح روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده
  • استان قزوین میزبان شهید گمنام
  • ببینید/منزل استاد شهریار و یادآوری یک شب‌نشینی باشکوه
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش