Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@21:30:43 GMT

موسیقی دست کسانی است که با آن کاری ندارند

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۹۵۸۲۱

به گزارش پارس نیوز، 

هنر از مردم می‌آید و به مردم برمی‌گردد

به گزارش ایسنا، چکناواریان رهبر ارکستر که به همراه وارطان ساهاکیان، آهنگساز و مدرس موسیقی به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع) در برنامه «شب موسیقی» حاضر شده بود، درباره اهمیت تم‌های محلی گفت: به نظر من بزرگترین آهنگسازها محلی هستند که به خاطر مراسمی در روستا، خودِ مردم آن آهنگ را به وجود می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آهنگسازان بزرگ مثل بتهوِون از همین آهنگ‌ها استفاده کرده و آن‌ها را برای اکستر تنظیم می‌کنند. هنر از مردم می‌آید و به مردم برمی‌گردد.

وی افزود: آهنگ جاویدان باید الهام الهی داشته باشد. موسیقی زمینی یک بار مصرف است.

تم‌های محلی، تاثیرگذارتر

ساهاکیان درباره تِم‌های محلی توضیح داد: مشخص نیست سازنده این‌ها چه کسی است و سینه به سینه به ما رسیده‌اند. سال‌ها پیش برای جلوگیری از گم شدن این آثار آقای روبن گریگوریان این فولکلرها را برای ارکستر نوشتند و زنده نگه داشتند. تم‌هایی که سینه به سینه به نسل جدید می‌رسد، ناخودآگاه تاثیرگذاری بیشتری دارند.

موسیقی یاد گرفتنی نیست

چکناواریان درباره موسیقی‌های ساخت خودش توضیح داد: من از بچگی عاشق موسیقی زورخانه و دسته‌های عزاداری محرم بودم و در اُپرای رستم و سهراب از آنها استفاده کردم. اساسا سبک من بر اساس موسیقی کلیسایی است که با آن بزرگ شده بودم. این سه سنت همیشه در کار من هست. موسیقی یادگرفتنی نیست باید به شما الهام شود و شما تنها می‌توانید تکنیک آن را یاد بگیرید.

او درباره قطعه تولد مسیح گفت: حدود دو هزار ملودی کلیسای ارامنه را از قرن پنجم تا دهم، با کمک دوستان جمع آوری کردم و همه را نت نویسی جدید کردم. محتوای آن دعای مقدس است و هنگامی که حضرت مسیح بعد از 40 روز از صحرا برمی‌گردد، این دعا را به حواریون یاد می‌دهد.

ملودی مهم‌ترین قسمت موسیقی

ساهاکیان درباره یادگیری موسیقی در دانشگاه گفت: کسی که وارد دانشکده موسیقی می‌شود باید پایه و ریشه موسیقی داشته باشد. کسی با چهار سال موسیقیدان نمی‌شود. برنامه ریزی دانشگاه‌ها درست نیست.

چکناواریان درباره همین موضوع ادامه داد: من حدود 15 سال استاد دانشگاه در آمریکا بودم و از دانشگاه فرار کردم. دیدم اگر داخل دانشگاه بمانم خفه می‌شوم چون نباید درباره موسیقی صحبت کرد بلکه باید یا شنید یا نوشت. نمی‌خواهم هنگام نوشتن اثر، فکرم آکادمیک باشد. هنر یک چیز زنده است. هر کسی باید آن چیزی که حس می‌کند را بنویسد. ممکن است مردم از اثری 50 سال دیگر استقبال کنند. ملودی مهمترین قسمت یک موسیقی است. موسیقی باید هویت داشته باشد.

موسیقی دست کسانی است که با موسیقی کاری ندارند

این هنرمند درباره استفاده از موسیقیدانان کشورهای دیگر گفت: ما در موسیقی تعصب ملی داریم اما در کشورهای دیگر از هر قومی می‌توانند در ارکستر آن‌ها شرکت کنند. هر کس خوب است را استخدام می‌کنند.



چرا در جلسات بنیاد رودکی از شما نظرخواهی نمی‌کنند؟

چکناوریان درباره اینکه چرا در جلسات بنیاد رودکی از او نظرخواهی نمی‌کنند؟ بیان کرد: اگر جدی مرا دعوت کنند می‌روم ولی نه اینکه هر هفته باشد و به دورهمی ختم شود. من تجربه چندین ساله حرفه‌ای خود را با یک جمله می‌توانم بگویم.

ساهاکیان نیز درباره اینکه برای ساخت اثر به چه عواملی دقت می‌شود؟ پاسخ داد: من بیشتر به اینکه هویت موسیقی‌ام ایرانی یا ارمنی باشد دقت می‌کنم. متاسفانه این کارها ضبط نمی‌شوند. شما به من بگویید این کارها را کجا ضبط کنم؟ کارِ یک هفته‌ای یک سال طول می‌کشد و در آخر هم کیفیت لازم را ندارد.

نگاه اقتصادی در هنر یعنی کشتن آن

چکناواریان درباره اپرای رستم و سهراب گفت: رستم و سهراب اولین اُپرای ایران بود و من در طول 25 سال هشت بار این اپرا را نوشتم که بعد از 15 سال با یک گروه کُر از ارمنستان در تهران اجرا شد و بعد اپراهای دیگری بر اساس شاهنامه نوشتم که هیچ کدام از لحاظ صحنه‌ای اجرا نشده است چون هر اپرایی حداقل 100 نفر برای اجرا می‌خواهد و خرجش زیاد است. ما نه ارکستر خوب و نه خواننده خوب برای اپرا داریم. درآمد اپرا در جهان صفر است. اسپانسرها نیز نگاه اقتصادی دارند. نگاه اقتصادی در هنر یعنی کشتن آن. هنر عشق الهی است و صحبت از پول آن را می‌کشد.

ساهاکیان درباره اینکه آیا تنظیم مجدد کارهای محلی به اصالت آن‌ها لطمه نمی‌زند؟ بیان کرد: اگر موسیقی را کمی آوانگارد بنویسند فضای خودش را از دست می‌دهد. نگه داشتن ملودی مهم است.

چکناواریان نیز در پایان گفت: تقریبا 90 جلد کار نوشته‌ام که به موزه موسیقی اهدا کرده‌ام. من 81 سال سن دارم و تازه الان متوجه شده‌ام موسیقی و آهنگسازی یعنی چی. تعصب و ناسیونالیستی در هنر یعنی خودکشی هنرمند و فرهنگ.

«شب موسیقی» یک شنبه شب‌ها ساعت 23 به طور زنده، از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: موسیقی محرم تولد استاد دانشگاه ایران ارمنستان شاهنامه درآمد جهان عشق پول موزه خودکشی ارمنستان استاد دانشگاه درآمد موزه موسیقی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۵۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار

دریافت 41 MB

به گزارش خبرنگار مهر، تخریب‌های وسیع در شاهوار، تأمین کننده آب و زیستگاه وحوش تاکنون مسئولان کشوری فراوانی را به شهرستان شاهرود کشانده است امروز شاهوار میزبان معاون سازمان حفاظت از محیط زیست بود.

گله‌های کل و بز در این فیلم به خوبی دیده می‌شود. انفجارهای معدنی سبب شده بود تا مدت‌ها این کل و بزها از منطقه فراری باشند حالا بعد از تعطیلی موقت معدن آرامش به منطقه تاحدودی بازگشته است اما دغدغه و نگرانی بزرگ مردم این است که این معدن هرگز به صورت کامل بسته نشده است مطالبه مردم تعطیلی کامل معدن مخرب شاهوار است زیرا این منطقه مهمترین تأمین کننده آب و حیات در شهرستان شاهرود است.

کد خبر 6094977

دیگر خبرها

  • ورود هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت
  • کریم هوادار مثل کریم بنزما! (عکس)
  • برجسته کاری حجمی فرش بیجار (فیلم)
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • عقب‌ماندگی‌های لرستان را با کار جهادی جبران کنیم
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • فشار کاری بالا دلیل رد پیشنهاد بایرن مونیخ توسط رالف رانگنیک
  • زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار