Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@01:05:53 GMT

عوارض مصرف داروی نالوکسان

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۰۰۳۶۲

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره عوارض مصرف نالوکسان توضیحاتی ارائه داد. ناطقان: دکتر وریا رحیمی رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه "نالوکسان" یک نوع پادزهر است، گفت: این دارو در موارد مسمومیت با مواد مخدر استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: شکل این دارو تزریقی است و مصرف آن تنها باید تحت نظر و با تجویز پزشک انجام شود، چرا که در غیر این صورت می‌تواند عوارض بسیاری به دنبال داشته باشد.

رحیمی تصریح کرد: این نوع دارو با توجه به نوع مسمومیت و نیز شرایط جسمی بیمار تجویز می‌شود، به نحوی که باید در وهله اول مشخص شود فرد با چه نوع ماده مخدری مسموم شده، هم‌چنین باید مشخص شود فرد سابقه اعتیاد دارد یا نه و آیا همراه با آن ماده مخدر، مواد دیگری هم مصرف کرده است.

وی افزود: سن و جنس بیمار هم در زمینه تجویز این دارو اهمیت دارد و وضعیت کبد و کلیه‌ها و نیز سیسم قلبی و عروقی بیمار قبل از تجویز دارو مورد بررسی قرار می‌گیرد و با در نظر گرفتن همه این شرایط داروی "نالوکسان" تجویز می‌شود.

وی با بیان این‌که مقدار کم یا زیاد این دارو می‌تواند با عوارض بسیار همراه باشد، گفت: اگر نالوکسان به میزان کم استفاده شود اثربخشی لازم را نداشته و امکان دارد فرد بر اثر مسمومیت با مواد مخدر جان خود را از دست بدهد. استفاده زیاد از این دارو هم با عوارض بسیاری همراه است که از یک حالت تهوع ساده تا ایجاد عارضه قلبی متغیر است و حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود.

این مسئول با هشدار در خصوص تبلیغات این دارو توسط برخی سلبریتی‌ها، گفت: درمان موارد مسمومیت با مواد مخدر کار بسیار تخصصی و حساسی است و کسی حق دخالت در این زمینه را ندارد و هرگونه دخالت می‌تواند جان افراد را به خطر بیندازد.

وی افزود: تبلیغات خودسرانه این دارو می‌تواند با جان افراد بازی کند، بنابراین از همه افراد می‌خواهیم به این‌گونه تبلیغات توجه نکنند.

رحیمی تصریح کرد: تجویز نالوکسان باید بعد از بررسی وضعیت جسمی بیمار صورت گرفته و متناسب با آن تجویز شود و دستور کلی برای مصرف آن نداریم که هرکس با هرگونه مواد مخدر مسموم شد "نالوکسان" مصرف کند و تبلیغات این چنینی می‌تواند منجر به مرگ برخی افراد ناآگاه شود. منبع: ایسنا برچسب ها: داروی نالوکسان ، مسمومیت ، اعتیاد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مسمومیت اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اورژانس آذربایجان شرقی با تاکید بر خودداری از مصرف هرگونه قارچ خودرو در طبیعت، چگونگی مواجه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی را تشریح کرد.

اصغر جعفری روحی در گفت‌وگو با خبرنگاران  با اشاره به مهیا شدن شرایط رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار، اظهار کرد: ابتدای هر سال با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبه‌رو می‌شویم.

وی افزود: مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی تاکنون منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنان و به خصوص ساکنان و گردشگران در مناطق کوهستانی و مرتعی شده است.

جعفری روحی  با اشاره به لزوم اطلاع رسانی در خصوص عدم خوراکی بودن قارچ‌های خودرو، ادامه داد: مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو به خصوص قارچ‌های جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری کرده و جهت حفظ سلامتی خود و خانواده تنها قارچ‌های را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنند.

رئیس اورژانس استان خاطرنشان کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و نباید به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه کرد.

وی با بیان اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان‌دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست، اظهار کرد: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش آن، معیار علمی و صحیح برای تشخیص عدم سمی بودن قارچ در همه موارد نیست.

وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آماده سازی غذا مانند منجمد کردن، کنسرو کردن، کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

جعفری روحی ادامه داد: در خصوص نحوه مواجهه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی، لازم است به هنگام بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال یا علایم‌ عصبی به صورت زودرس(در عرض دو ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های وحشی و خودرو) باید بیمار را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کرد و در مواردی که علائم گوارشی یا عصبی به صورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد نیز نشان از سمیت بیشتر قارچ بوده که این نوع قارچ‌ها در سال‌های اخیر منجر به نارسایی حاد کبد و مرگ تعدادی از هموطنان شده است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال سریع بعد از شروع علایم بیمار مسموم به یک مرکز درمانی و ارائه شرح حال کامل از مصرف قارچ امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد، گفت: هرگونه تاخیر در مراجعه بیمار سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود؛ هم‌چنین با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو باید هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است تا نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط فرد را نیز برای شناسایی کادر پزشکی به بیمارستان برده و تحویل کادر متخصص داد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید