Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-19@21:10:56 GMT

دستگاه تبدیل آب به سوخت پاک!

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۰۲۷۸۱

می دانیم که ریه های انسان تنها توانایی تصفیه هوای دریافتی و تبدیل آن به سوخت مورد استفاده سلول ها را دارند. به همین دلیل پر شدن آنها از آب هنگام غرق شدن می تواند به عاملی مرگبار تبدیل شود. چرا که ریه انسان توانایی استخراج سوخت مورد استفاده و حیاتی سلول ها را از آب ندارد.

به گزارش شریان نیوز، این درحالی است که اخیرا محققان دانشگاه استنفورد با تولید دستگاهی با ساختاری مشابه ریه انسان توانسته اند از آب به سوخت پاک هیدروژن برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوختی که انرژی لازم برای عمده فرآیندها و دستگاه های اطراف ما به حساب می آید.

زمانی که هوا وارد ریه انسان می شود با عبور از میان یک غشا نازک اکسیژن از هوای دریافتی استخراج و وارد جریان خون می شود. در حقیقت ساختار بی نقص و منحصربه فرد سیستم تنفس انسان این استخراج و تبادل را کارآمد کرده است.

درمورد هیدروژن اما قضیه به این سادگی نیست. چرا که از ترکیب اکسیژن و هیدروژن- برخلاف سوخت های فسیلی- تنها برق و آب به عنوان محصولات جانبی به دست می آیند. بنابه همین علت برای دهه ها محققان به دنبال روشی کارآمد و کم هزینه برای تولید گاز هیدروژن بوده اند تا بتوانند علاوه بر تولید آب از آن به عنوان سوخت پاک نیز استفاده کنند و درواقع با یک تیر دو نشان را هدف بگیرند.

چون هیدروژن به صورت آزاد در طبیعت یافت نمی شود تا مدت ها دانشمندان ناگزیر به جداسازی اجزا تشکیل دهنده آب برای رسیدن به هیدروژن بودند که بازدهی بالایی نداشت. این درحالی است دستگاه ساخته شده توسط پژوهشگران استنفورد که بسیار هوشمندانه و برای حل این مشکل طراحی شده است اساسا کیسه ای است که از یک فیلم پلاستیکی ضخیم ساخته شده است.

منافذ کوچک ضد آب سطح خارجی این کیسه را پوشانده اند و نانوذرات طلا و پلاتین نیز در داخل آن تعبیه شده اند. سرانجام پس از قرار دادن این کیسه در آب و اعمال ولتاژ مناسب، محققان توانستند این دستگاه را به تولید 32 درصد انرژی بیشتر از زمانی که سلول های سوختی به طور مستقیم درون آب و تحت ولتاژ خاص قرار می گرفتند، وادار کنند. محققان علت این بازدهی بالا را تاثیر تشابه طراحی دستگاه با شکل ریه میدانند که می تواند با با کاهش حباب هایی که در ضمن تجزیه آب پدید می آیند و میزان بازدهی فرآیند را تحت الشعاع قرار می دهند به مقدار هیدروژن بیشتری دست یابد.

گرچه این تنها دستگاهی نیست که بشر در جهت تولید سوخت پاک هیدروژن ساخته است اما بی گمان طراحی منحصر به فرد آن می تواند نخستین گام بشر در مسیر یافتن روشی کارآمد در جهت تولید سوخت پاک هیدروژن باشد. این تحقیق به تفضیل در غالب یک مقاله در journal Joule به انتشار رسیده است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۲۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود

داوود منظور عصر پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی دامغان در سالن جلسات دانشگاه دامغان در قالب برنامه‌های سفر دولت سیزدهم به استان سمنان، افزود: طبق آمارها طی سه سال گذشته رشد تولید در کشور رقم خورد، اما کشور می‌تواند جهش داشته باشد که رشدی فراتر از معمول محقق شود و این جهش، بدون شک حاصل فعالیت و مشارکت مردم است.

وی به رشد تولید در کشور اشاره کرد و گفت: با وجود تحریم‌های اقتصادی، سال ۱۴۰۲ ایران به رشد بالای ۶ درصد رسید که این امر با تلاش مضاعف فعالان اقتصادی، تبدیل تهدیدها به فرصت، فاصله‌گیری از خام‌فروشی و در سایه روحیه تعاملی شکل گرفت.

منظور اضافه کرد: برای جهش تولید باید از ظرفیت منطقه ای و بین‌المللی استفاده شود، به شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر توجه داشت و سهم دانش را در تولید افزایش داد و از تولید منبع‌محور به تولید دانش‌پایه حرکت کرد.

وی گفت: فعالان عرصه تولید بهترین مشاوران دولت در تحقق اهداف اقتصادی هستند که با تعامل متقابل آنها رونق اقتصادی شکل می‌گیرد.

به گفته این مسوول، فعالان عرصه تولید بهترین مشاوران دولت در تحقق اهداف اقتصادی هستند که نقش دولت و فعالان اقتصادی به واقع مکمل یکدیگر است و با این تعامل، یک مشارکت عمومی و خصوصی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: نتیجه این رویکرد همکارانه با وجود تمام فشارهای دشمن، تحریم‌ها و محدودیت‌های موجود، جهش و شکوفایی اقتصادی است.

منظور اظهار داشت: تولید کلید حل مسائل کشور است و فعالان اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی و ترکیبی هستند که این امر نشان می‌دهد کلید حل مشکلات به دست تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران است.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: تولید وقتی سرعت و جهش می‌گیرد که گره از پای تولید باز شود و این امر با پشتیبانی و برنامه‌ریزی درست شکل می‌گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی تا۲۶ اردیبهشت
  • موفقیت موتور هیدروژنی در ثبت رکورد سرعت زمین
  • رشد تولید باید به جهش تبدیل شود
  • رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود
  • کشف ۷۰۰۰ لیتر سوخت قاچاق در بیرجند
  • پاسخ هوش‌مصنوعی به سؤالی به قدمت تاریخ بشر؛ چرا فرازمینی‌ها را ندیده‌ایم؟
  • تولید ارزان هیدروژن از آب با ضایعات فلزی
  • زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه اعلام شد + جزئیات
  • تردد پاک به معنای واقعی با موتورهای هیدورژنی پرقدرت
  • کشف ۷۸ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان