Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - قیمت میوه پرتقال  وضعیت بسیار آرام و طبیعی نشان میدهد و تا پایان سال افزایش غیر منتظره قیمت نخواهیم داشت.

دکتر حسین شیرزاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور در پاسخ به این سوال که: با توجه به پیشنهاد معاون اول رئیس جمهور و ابلاغیه وزیرجهاد کشاورزی مبنی بر مسئولیت سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در تنظیم بازار میوه (سیب و پرتقال) عید سال 1398  وضعیت میوه پرتقال را چگونه ارزیابی می کنید؟

تنظیم بازار محصولات کشاورزی در اکثر کشورها به عنوان یکی از مهمترین وظایف حاکمیتی دولتها محسوب میشود خصوصا در کشورهای پیشرفته از نظر کشاورزی این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معمولا هم در ایام پایانی هر سال با توجه به اینکه با نزدیک شدن به عید نوروز میزان تقاضا برای تهیه اقلام مورد نیاز از جمله میوه افزایش می یابد در صورتی که میزان عرضه و تقاضا متناسب سازی نشود افزایش شدید قیمت را بوجود خواهد آمد. بررسی تغییرات تقاضا برای پرتقال در شش ماه دوم سال نشان می دهد که میزان تقاضا برای خرید پرتقال در اسفند ماه هر سال حدودا 61 درصد بالاتر از ماه های قبل از آن می باشد.



همچنین بررسی روند نشان ازآن دارد که تقاضا در آذر ماه با رشد18 درصدی نسبت به آبان ماه رو برو بوده و بعد از آذر ماه تقاضا تا حدی کاهش یافته و در اسفند ماه به بالاترین مقدار خود در شش ماه دوم سال می رسد.
مثلا در چهار هفته پایانی سال میزان تقاضا برای خرید پرتقال در هفته پایانی به شدت افزایش پیدا می کند، به نحوی که حدود 62 درصد از کل تقاضا اسفند ماه در هفته پایانی شکل می‌گیرد و به عبارت دیگر میزان تقاضا برای خرید پرتقال در هفته پایانی سال حدودا 5.5 برابر هفته اول اسفند ماه می باشد.
بررسی اطلاعات سازمان میادین شهرداری تهران هم نشان می دهد که خرید پرتقال برای ایام نوروز از روز دوم هفته آخر اسفند ماه آغاز می شود  و در دو روز قبل از روز عید به حداکثر میزان خود می رسد و در مجموع در آن روز میزان تقاضا برای خرید پرتقال حدودا 6 تا 7 برابر روز اول هفته می باشد. هرساله در ابتدای ورود پرتقال به بازار کشور با توجه به نوبرانه بودن روند قیمت به شدت کاهشی است و در اواخر آذر ماه قیمت پرتقال به کف سالانه خود برخورد می کند و روند افزایشی  از اواسط بهمن ماه با شیب نسبتا ملایم آغاز می شود و در هفته پایانه سال به سقف ماهانه خود برخورد می کند.

وضعیت تغییرات  قیمتی پرتقال در هفته اول دی ماه در شهر تهران و پیش بینی شرایط آینده بازار را چگونه می بینید؟
آمار های بانک مرکزی حاکی از آن است که قیمت پرتقال درجه یک در سطح شهر تهران در هفته سوم آذر ماه در شهر تهران و در دکان های سطح شهر حدود  81900 ريال می باشد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 38.5 درصد رشد داشته است که این میزان از رشد با توجه به اینکه  تقریبا با رشد شاخص کل برابر است حاکی از آن است که میزان عرضه در سال جاری تغییر معنی داری نکرده است و بازار حالت نرمال و پایداری را طی می کند.
بررسی آمار های صادراتی این محصول تا پایان آبان ماه حاکی از صادرات 4000 تنی این محصول دارد (صادرات پرتقال عموما در زمستان صورت می گیرد)  لذا در سه ماه پیش رو ناتعادلی قابل پیش بینی مورد انتظار نیست. نکته قابل توجه اینکه قیمت پرتقال در هفته پایانی سالهای نرمال از حیث تولید، تقریبا با قیمت اواخر آبان ماه برابری می کند و بر پایه این فرض قیمت قابل انتظار برای پرتقال با کیفیتهای متفاوت در آخر هفته حدود 88000 تا 92000 در سطح شهر تهران می باشد.

 اتحادیه های مرکزی و ملی وابسته به سازمان مرکزی تعاون روستایی چه برنامه ای برای تنظیم بازار پرتفال شب عید دارند؟

بطور تاریخی، تقاضا برای میوه های اصلی سبد میوه ایام پایانی سال در هفته پایانی سال به شدت افزایش می یابد و در هفته پایانی از روز 22 اسفند به بعد به شدت افزایش یافته و در دوروز مانده به عید نوروز به اوج خود می رسد و در روز پایانی اندکی کاهش می یابد که این رفتار تقاضا می تواند مبنایی برای عرضه محصولات تنظیم بازار در ایام پایانی سال باشد.
از سویی بررسی بازار پرتقال و همچنین میزان تولید آن در مبادی اصلی تولید نشان از یک سال نرمال از نظر میزان عرضه می باشد، لذا رفتار نرمال قیمتی در ادامه سال مورد انتظار است. تاکنون بالای 87  درصد پرتقال ها چیده و بیش از 92 درصد از پرتقال شمال کشور تا اواسط دی ماه برداشت و به انبار ها منتقل می شود.
بنابراین در حال حاضر زمان کمی برای خرید پرتقال روی درخت وجود دارد و بایستی در کمترین زمان ممکن این کار به انجام برسد، هرچند اجرای عملیات خرید در محدوده های زمانی کوتاه ممکن است موجب آشفته شدن بازار و افزایش قیمت ها شود، بنابراین خرید محصولات تنظیم بازاری باید با حداقل تنش به انجام برسد.
روند توزیع پرتقال در طرح تنظیم بازار ایام پایانی سال از سال 1394 تا 1398 نشان می دهد که میانگین توزیع پرتقال در سالهای 94 تا 97  نوسان حدود دوبرابر داشته است و بنظر من میزان توزیع پرتقال (مورد نیاز) سال 98 حدود 9 درصد بیش از سال گذشته است.

اتحادیه سراسری باغداران کشور و اتحادیه باغداران استان مازندران برنامه ریزی دقیقی را برای مداخله هدفمند در بازار پرتقال از حدود 2 ماه گذشته بصورت آرام شروع کردند و میزان مکفی و قابل توجهی از پرتقال های با کیفیت عالی تامسون شمال مورد نیاز استانهای مختلف کشور خریداری، و پس از مراحل شستشو، زدن قارچ کش ، واکس مخصوص و سورتینگ و گرمخانه و جعبه زنی در انبارها و سردخانه ها انبار گردید. وضعیت بسیار آرام و طبیعی است و تا پایان سال افزایش غیر منتظره قیمتی در این خصوص نخواهیم داشت.
امسال با اعتماد بیشتر به اتحادیه ها ی تخصصی کشاورزی وظایف تنظیم بازاری را البته با نظارت عالیه سازمان مرکزی تعاون روستایی به خود اتحادیه ها واگذار کردیم و از همکاری همه باغداران، سورتینگ داران، سردخانه داران و اعضای پر تلاش اتحادیه ملی باغداران کشور و اتحادیه استانی باغداران مازندران به دلیل همکاری شبانه روزی شان کمال تشکر را داریم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار میوه پرتغال معاون وزیر جهاد کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۴۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • فرایند خشک کردن و بسته بندی پرتقال در یک کارخانه کره‌ای (فیلم)
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • حرف آخر استقلال: هفته پایانی باید با تماشاگر باشد
  • سقوط ۲۶ پله ای افغانستان در میزان آزادی مطبوعات
  • چرا پرسپولیس مقابل سپاهان موفق به گلزنی نشد؟
  • سکانس‌هایی از فیلم جنگل پرتقال
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد