Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری بسیج هرمزگان؛مناطق ساحلی و مرزی از دیرباز کانون شکل گیری تمدن های بشری بوده که این مساله در استان هرمزگان به واسطه برخوداری از آب و هوای نیمه بیابانی و زمین های حاصلخیز، روستاهای بسیاری با ظرفیت بالقوه کشاورزی و دامداری را در خود جای داده است.

وجه تمایز اغلب روستاهای هرمزگان ظرفیت بالای کشت و تولید انواع محصولات سردسیری و گرمسیری در کنار یکدیگر است که به واسطه قرار گرفتن در انتهای رشته کوه زاگرس آبادی های زیادی در دل کوهها و عمق دره های دلهره آور احداث شده و نقش بسزایی در تولید محصولات کشاورزی و باغی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشکسالی های پیاپی موجب نابودی قسمت اعظمی از مناطق روستایی و باغات حاصلخیز هرمزگان شده که با این وجود هنوز ساکنان مناطق با جان و دل به کار آباو اجدادی خود مبادرت دارند و رونق بخش کشاورزی هستند.

روستای راشک از توابع بخش سرنی توکهور- هشتبندی شهرستان میناب از جمله آبادی های بنام استان در طول ادوار گذشته بوده که به جنگل ها و مراتع سرسبز، رودخانه، درختان سربه فلک کشیده گز، کرت، کهور، کنار، باغ های انبوهش شهرت دارد چه بسا در گذشته این روستا خود مرکز بخش سرنی به شمار می رفته است.

دام پروری و کشاورزی و تولید محصولات خارج از فصلی از قبیل گوجه، خیارسبز، لوبیا سبز، فلفل و… از مهم ترین زمینه کشاورزی ساکنان روستای راشک به شمار می رود که خشکسالی های چند دهه اخیر موجب مهاجرت آحاد مردم منطقه به روستای چاه غربال، هشتبندی و جزیره کیش شده و هم اکنون حدود ۵۰خانوار در روستا سکونت دارند.

این نقطه از شرق هرمزگان به واسطه برخورداری از رودخانه های پرآب و و چشمه های جوشان از جمله نقاط پرتردد و گردشگر پذیر بوده که در به واسطه خشکسالی های پیاپی این ظرفیت از بین رفته و هم اکنون کمبود آب یکی از مشکلات اصلی ساکنانش می باشد.

ضعف زیرساخت های عمرانی مشکل قریب به اتفاق روستاهای هرمزگان به شمار می رود که راشک نیز با مشکل آب رسانی روبروست چنانچه اگر یکی از اهالی روستا نیاز به آب داشته باشد مابقی ساکنان باید کار خود را تعطیل کنند تا آبرسانی به فرد مورد نظر صورت گیرد.

راشک با جمعیت ۱۵۰ نفری در ۵۵ کیلومتری شهرستان میناب قرار دارد که از طرح هادی روستایی بی بهره است و به دلیل قرار گرفتن در منطقه کوهستانی برای رسیدن به روستا باید از گردنه های پرپیچ و خم و جاده خاکی عبور کرد.

فقدان مرکز بهداشت و درمانی از دیگر آسیب های پیش روی ساکنان روستای راشک است و لطمات جبران ناپذیری را برای مردم روستا به دنبال داشته که فلج شدن معصومه، دختر بچه روستایی به دلیل بیماری و دیر رسیدن به مرکز درمانی از جمله آنهاست.

مشکلات فعالان در حوزه های دامداری، کشاورزی و صنایع دستی از جمله دغدغه های ساکنان روستای راشک به شمار می رود که با وجود محرومیت ها بر کار خود اصرار دارند و موانع موجود نتوانسته اهرمی برای زوال هنر آبا و اجدادیشان شود.

ضعف های حوزه فرهنگی، مذهبی، آموزشی و فقدان زیرساخت های ورزشی مهم ترین درخواست های مردم روستای تاریخی راشک است که موجب شده با وجود ظرفیت های بالقوه درفقر امکانات به سر ببرند.

روستای راشک تنها از یک مدرسه آن هم در مقطه ابتدایی برخودار است که خانواده ها ودانش آموزان را برای ادامه تحصیل با مشکل روبرو کرده از این رو یا باید تحصیل روزانه مسافت طولانی را طی کنند یا آنکه داغ باسواد شدن و علم آموزی را ببینند که در هر دو صورت سخت و جانکاه است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۶۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • کارگاه آموزشی وسایل نقلیه کشاورزی ویژه رانندگان و کشاورزان فریدنی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • نقش شوراها در آبادانی و‌پیشرفت روستاها
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • بهره مندی روستای «سرپله» آبدانان از آب آشامیدنی سالم و پایدار
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!