Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، ایوب شکاری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اجرای این طرح با هدف جلوگیری از تصرف و تخلف در زمین ملی و کاهش آن، ایجاد انگیزه و مشارکت مرتع داران در زمینه حفظ مراتع، صرفه جویی در هزینه و ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی صورت گرفت.
وی بیان داشت: طرح حفاظت مشارکتی بین اداره کل منابع طبیعی، مجریان و بهره برداران در قالب طرح تفاهم نامه قرارداد منعقد می ‌شود که در این راستا از اوایل سال جاری تاکنون 80 هزار و 475 هکتار از مرتع های حاجی آباد در طرح حفاظت مشارکتی قرار گرفت که از این میزان 8 هزار و 720 هکتار مربوط به تیرماه امسال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری حاجی آباد گفت: همچنین در بیش از 15 هکتار از مراتع حاجی آباد در نیمه اول شهریورماه امسال نیز طرح حفاظت مشارکتی اجرا شد.
شکاری ابراز داشت: حفاظت از منابع طبیعی به شرطی که حمایت های لازم در قالب بسته های تشویقی و برخوردار کردن مجریان از ظرفیت های منطقه و بالا بردن توان معیشتی بهره برداران میسر شود، از نتیجه مطلوب برخوردار خواهد شد.
به استناد ماده 12 قانون افزایش بهره‌ وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی که دولت را مکلف به افزایش ضریب حفاظتی از جنگل‌ها و مراتع کشور کرده، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان نیز نسبت به اجرای پروژه حفاظت مشارکتی با تشویق مرتع ‌داران که دارای مدارک مثبته شامل قرارداد اجرای طرح مرتعداری و یا پروانه چرا و در نتیجه حق بهره ‌برداری از مراتع استان را دارند، اقدام به اجرای این طرح نموده است.
طرح حفاظت مشارکتی در استان هرمزگان همزمان با کشور از سال 94 شروع شده است.
در 12 ماهه سال 96 این اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان موفق به تبادل 124 تفاهم‌نامه حفاظت مشارکتی در سطح 783 هزار هکتار شد که بیشترین تفاهم‌ نامه های اجرا شده در سال گذشته به ترتیب مربوط به شهرستان‌ های حاجی‌ آباد، بشاگرد، رودان و بندرلنگه است.
بیش از چهار میلیون هکتار از سطح هرمزگان را مراتع تشکیل می دهد که 700 هکتار از این مراتع درجه یک، 210 هکتار درجه 2 و 3 میلیون و 880 هزار هکتار نیز مراتع فقیر هستند.
شهرستان حاجی آباد در فاصله 165کیلومتری شمال بندرعباس و در کنار جاده بندرـ سیرجان با یکهزار و 200 متر ارتفاع از سطح دریا در شمال هرمزگان قرار دارد.
9887/6048
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب اداره کل منابع طبیعی بهره وری جنگل حفاظت از منابع طبیعی فقیر جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۷۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل