Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذربایجان غربی که به پایتخت اقوام و ادیان در کشور شهرت دارد همواره محل زندگی مسالمت آمیز ادیان و اقوام مختلف بوده که خدمات بسیاری به انقلاب اسلامی داشته اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، امروز ۴ دی ماه و سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) است؛ آذربایجان غربی که به پایتخت اقوام و ادیان در کشور شهرت دارد همواره محل زندگی مسالمت آمیز ادیان و اقوام مختلف بوده است که خدمات بسیاری به انقلاب اسلامی داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیعه و سنی، کردها، ترک ها، مسیحی ها، آشوری ها، ارمنی ها، کلیمی ها، کلدانی ها، زرتشتی ها و برخی اقوام که در تاریخ از آن ها بسیار یاد شده در شهرهای مختلف آذربایجان غربی سکونت داشته و به صورت مسالمت آمیز و با مهربانی با هم زیسته اند.

در ایام مختلف و دوره های گوناگون حکومت شاهان بر ایران عزیز و به ویژه در دوران ۸ سال دفاع مقدس نیز فارغ از دین و مذهب و قومیت در کنار یکدیگر دوشادوش ایستاده و از کیان میهن اسلامی دفاع کرده اند و چه بسا شهدای بسیاری از مسیحیت و ارمنی ها نیز به شهادت رسیدند.

با توجه به فرا رسیدن میلاد حضرت عیسی بن مریم (ع) و روز کریسمس با چند تن از خانواده شهدای ۸ سال دفاع مقدس که فرزندان خود را در راه پایداری اسلام و ایران فدا کردند گفت و گویی انجام شد که گزارش آن در پی می آید.

* پدر شهید و خیّر مدرسه ساز مسیحی: عاشق این کار الهی و خداپسندانه هستم

دانش آموزان در صورت کمبود تجهیزات آموزشی از تحصیل و کسب علم باز می مانند و خیرین با از بین بردن محرومیت های منطقه در هر شهر و روستا بستری را برای علم آموزی این افراد مهیا کرده و فرایند تعلیم و تربیت را تسهیل می کنند.

«ادیک مجنونیانس» یکی از افزون بر ۳۳۰ خیّر مدرسه ساز آذربایجان غربی است که مدیرعاملی شرکت «ارومیه شن ریز» را از سال ۱۳۴۶ بر عهده دارد و در حال حاضر این نیکوکار ۷۰ ساله ارومیه ای پیمانکاری پروژه ۷۶ کیلومتری راه آهن ارومیه تا شیربلاغ و نقده تا مهاباد را بر عهده دارد.

وی پدر شهید «ساکو مجنونیانس» از شهدای دوران جنگ تحمیلی است که فرزند خود را در سال ۱۳۶۵ طی بمباران هوایی ارومیه توسط جنگنده های عراقی از دست داد و به یاد فرزند محصل خود با عشق و علاقه خاصی به مدرسه سازی در مناطق محروم استان روی آورده است.

«ادیک مجنونیانس» در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، با تاکید بر تشویق مردم به مدرسه سازی،  اظهار داشت: امر مدرسه‎سازی عمل صالحی است که در نزد خداوند اجر و پاداش بسیاری دارد و قطعا همه افرادی که در این کار خیر مشارکت می‎کنند از پاداش معنوی و اخروی برخوردار هستند.

وی، با اشاره به سابقه فعالیت خود، در ادامه سخنانش چنین می گوید: از سال ۱۳۸۰ فعالیت های داوطلبانه خود را در امر مدرسه سازی و مسجد سازی با تشویق های بی دریغ دکتر فرهودی آغاز کرده و تا کنون بیش از ۵ میلیارد تومان اعتبار در پروژه های مدرسه سازی هزینه کرده ام.

خیر برجسته مدرسه ساز آذربایجان غربی، با اشاره به خوشحالی عمیق خود برای مشارکت در این اقدام خداپسندانه و داوطلبانه، ابراز می کند: عمیقا و قلبا زمانی که خسته از کارهای روزمره می شوم به مدرسه رفته و با حضور در کنار دانش آموزان که دور من جمع می شوند، بسیار خوشحال و سرزنده می شوم.

این خیر مدرسه ساز، اذعان می کند: یک مدرسه ۱۲ کلاسه، یک مدرسه ۱۰ کلاسه و یک باشگاه ورزشی ۷۰۰ متری تماما از صفر تا ۱۰۰ پروژه بر عهده خودم بوده و به صورت مشارکتی نیز در پروژه های تعمیرات مدارس، آسفالت، رفع ایرادات ظاهری کلاس ها و مواردی مشابه اینان از جمله اهم اقدامات من در این زمینه است.

گفتنی است؛ ادیک مجنونیانس از شهروندان مسیحی ساکن ارومیه بوده و پس از «ساکو مجنونیانس» پسر شهید خود ۳ فرزند دیگر شامل ۲ دختر و یک پسر دیگر دارد که به ترتیب در مقاطع فوق لیسانس و دکترا شرکت کرده و دختر بزرگ تر وی مدیر یکی از مداس است.

* نامگذاری واحد بسیج روستای شیعه نشین به نام شهید مسیحی

کشاورزی نیز همواره از مشاغل اصلی مردم آذربایجان غربی در کنار دامداری و دامپروری بوده، به طوری که بیشتر مردم استان به تولید سیب و انگور اشتغال دارند که از محصولات مهم کشاورزی استان و صادرات و درآمدزایی به کشورهای همجوار است.

«بنیس باباخانی» برادر شهید «هرمز باباخانی» و دومین پسر خانواده است که علاوه بر خود ۴ خواهر نیز دارد، در حال حاضر اشتغال به کشاورزی دارد و کشاورز نمونه آذربایجان غربی از سال های ۹۵ تا ۹۷ نیز شده است.

وی مهم ترین محصول کاشته شده توسط خود را سیب عنوان می کند اما در حال حاضر بیدمشک نیز تولید می کند.

این کشاورز نمونه در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، با تبریک کریسمس به هموطنان مسیحی خود و همه همشهریان اظهار داشت: در زمان جنگ وظیفه تک تک افراد جامعه فارغ از دین و مذهب و قومیت دفاع از آرمان های کشور بوده و نباید به بهانه تفاوت در دین از این وظیفه کوتاهی کنیم.

باباخانی ابراز کرد: برادرم هرمز متولد سال ۵۲ بوده و در سال ۶۷ در منطقه جنگی مهران به فیض شهادت رسید.

وی با تقدیر از حمایت های بنیاد شهید و نهادهایی همچون سپاه، تاکید کرد: روستای علی آباد ارومیه که  زادگاه ماست در راستای تقدیر از برادر شهیدم با وجود این که اهالی روستا شیعه هستند نام شهید هرمز باباخانی را بر حوزه مقاومت و کتابخانه مسجد روستا نهاده و در مناسبت های مختلف به دلجویی از خانواده شهدا و ما می پردازند.

«شهید هرمز باباخانی» و شهید «ساکو مجنونیانس» از شهدای مسیحی ارومیه هستند که در جنگ تحمیلی به همراه دیگر هموطنان خود در برابر دشمنان کشور مقابله کرده و به فیض شهادت نائل آمدند.

گفتنی است خانواده های مجنونیانس و باباخانی علاوه بر افتخار خانواده شهدا در امور مدرسه سازی و کشاورزی نیز افتخار آفرینی کرده اند به طوری که ساکو باباخانی برادر شهید هرمز باباخانی کشاورز نمونه استان در سالهای ۹۵ تا ۹۷ بوده و ادیک مجنونیانس پدر شهید ساکو مجنونیانس خیر برجسته مدرسه سازی آذربایجان غربی است.

گزارش: فاطمه جعفرنژاد

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۸۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله راکتی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف غزه
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در حمایت از دانشجویان آزادیخواه
  • ۲ مدرسه خیر ساز در جوادآباد ورامین افتتاح می‌شود
  • مدارس نیمه‌تمام آذربایجان‌غربی تکمیل می‌شود
  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • ویزیت رایگان در روستای صدیف سنچولی بخش قرقری هیرمند