Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان دانشگاه اصفهان موفق به تولید ربات توانبخشی زانو شدند که به گفته آنها این ربات در مبتلایان به ام.اس، بیماران سکته مغزی و کسانی که عمل جراحی زانو داشته‌اند، مفید است.

مریم خمر، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این ربات می‌تواند مشکلات ناشی از عدم دقت در انجام فیزیوتراپی، عدم تکرار مناسب تمرینات، مشکل بودن مراجعه مستمر به مراکز توانبخشی خدمات انسانی در هنگام انجام فیزیوتراپی را به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خمر با بیان اینکه ربات طراحی شده دارای حداقل وزن و پیچیدگی است، خاطرنشان کرد: این ربات به گونه‌ای طراحی شده است که ساخت آن برای هر فرد به طور مجزا امکانپذیر است.

وی افزود: نمونه اصلی دستگاه برای افراد با قد و وزن‌های مختلف قابل تنظیم است و از یک ربات چندین نفر می‌توانند استفاده کنند. علاوه بر اینکه برای استفاده در مراکز توانبخشی هیچ‌گونه محدودیتی ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان درخصوص عملکرد این ربات گفت: ساختار مکانیکی این ربات مشابه بریس پایین تنه است و برای تامین نیروی مورد نیاز از موتورهای الکتریکی در مفاصل ران و زانو استفاده می‌کند.

وی ادامه داد: کنترل موتورها از طریق جعبه فرمان و بر اساس خواست کاربر و یا پزشک انجام می‌شود. انواع ربات‌ها توسط موبایل با استفاده از اپلیکیشن‌ها و سخت افزار الکترونیکی کنترل می‌شوند.

خمر با تاکید بر اینکه در حال حاضر، تنوع محصولات رباتیکی زیاد شده است، تصریح کرد: پیش از این، ربات‌ها به کمک کامپیوتر برنامه‌ریزی می‌شدند، اما در حال حاضر با توجه به اپلیکیشن‌های متنوع، موبایل‌ها توانسته‌اند نیازهای مختلف کاربران را برآورده کنند. 

این محقق ادامه داد: استفاده از موبایل و اپلیکیشن مشخص مخصوصا به زبان فارسی می‌تواند نیاز کاربران را برآورده کرده و درامدزآیی و کارآفرینی نیز محسوب می‌شود. این دستگاه نیز به کمک اپلیکیشن موبایل قابل کنترل است.

به گزارش ایسنا، دستگاه "ربات توانبخشی زانو" محصول شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه اصفهان از جمله طرح‌های رونمایی شده در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توانبخشي ربات پوشیدنی منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۹۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، نتایج این پژوهش که در قالب پایان‌نامه دکترای محمد کریمی فیروزجایی با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران و با راهنمایی مجید کیاورز و سید کاظم علوی پناه انجام شده است، در یکی از معتبرترین مجلات بین‌المللی به نام Remote sensing of Environment با ضریب تأثیر ۵/۱۳ به چاپ رسید.

کاظم علوی‌پناه، استاد دانشگاه تهران و برنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکی از استادان راهنمای این رساله دکتری بوده است، درباره اهمیت تحقیق انجام شده، گفت: «دمای سطح زمین یک پارامتر فیزیکی است که به دلیل نشان دادن میزان تشعشعات ساطع شده از سطح زمین و تبادل انرژی بین سطح زمین و اتمسفر، از اهمیت بالایی برخوردار است. در دهه‌های اخیر با توسعه علم سنجش از دور حرارتی، محاسبه دمای سطح برای یک منطقه وسیع، با توان تفکیک مکانی-زمانی مختلف امکان‌پذیر شده است. دمای سطح به دست آمده از سنجنده‌های حرارتی ماهواره‌ای در توان‌های تفکیک مکانی و زمانی مختلف، از اهمیت بالایی در مطالعات متعدد از جمله بررسی منابع زمینی و زیرزمینی، پایش پدیده‌های محیطی، کیفیت هوا، بیلان انرژی، ساختار زمین‌شناسی، هواشناسی و اقلیمی، موضوعات و چالش‌های شهری همچون کیفیت محیط شهری، شدت جزیره حرارتی، اینرسی حرارتی و آسایش حرارتی، تغییرات اکوسیستم، مدیریت منابع آب، کشاورزی، هیدرولوژی، رطوبت سطح و تبخیر و تعرق، شناسایی پدیده‌های مختلف و اقیانوس‌شناسی برخوردار است.»

استاد تمام دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: استفاده از دمای سطح بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای در کاربردهای مختلف، با چالش‌های مهمی همراه است. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، توان تفکیک مکانی این داده‌ها و اطلاعات است. در بسیاری از کاربردهای شهری و محیطی، به دمای سطح با توان تفکیک مکانی بالا نیاز است که در دسترس نمی‌باشد.

دارنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به اهمیت موضوع، محمد کریمی فیروزجایی در رساله دکتری خود با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران با نظارت دکتر مجید کیاورز و اینجانب به این چالش پرداخته است.

عضو هیأت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: این گروه تحقیقاتی در این رساله، جهت‌های تحقیقاتی جدید باز کرده و الگوریتم‌های نوینی برای بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح بدست آمده از تصاویر ماهواره‌ای توسعه دادند که دقت و کارایی بالاتری نسبت به مدل‌های موجود و مرسوم دارند. این الگوریتم، می‌تواند در حل بسیاری از چالش‌های موجود در محیط‌های طبیعی و شهری مرتبط با حرارت مفید و مؤثر باشد.

کد خبر 6099295

دیگر خبرها

  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • ساخت زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان