Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@21:06:23 GMT

صدام در آخرین لحظه های زندگی

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۱۲۷۴۸

صدام در آخرین لحظه های زندگی

آمریکایی‌ها اندکی بعد صدام را هم در حفره‌ای تاریک پیدا کردند. قبل از ورود به حفره، سمیر، مترجم عراقی که همراه نیرو‌های آمریکایی بود، صدای صدام را شنید که می‌گفت: «شلیک نکنید، شلیک نکنید.» سمیر به زبان عربی از صدام خواست که بیرون بیاید و صدام هم دستانش را بالا برد و نیرو‌های آمریکایی هم او را از حفره بیرون آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حدود ۱۵ سال پیش نیرو‌های آمریکایی، صدام حسین، رئیس‌جمهور اسبق عراق، را در یک زیرزمین تاریک بازداشت کردند. اما اسرار این واقعه هنوز هم به طور کامل افشا نشده است.

به گزارش صدای ایران از فرارو،  یک رسانه آمریکایی به مناسبت سالگرد بازداشت صدام حسین در دسامبر ۲۰۰۳ گزارش مفصلی درباره این واقعه منتشر و اسرار او را برملا کرد. مجله آمریکایی اسکوایر، با تعدادی از کسانی که در بازداشت صدام درگیر بودند مصاحبه کرده و جزئیات جدیدی از نحوه دستگیری دیکتاتور سابق عراق افشا کرده است.

به گفته این مجله، نقطه عطف عملیات جستجوی صدام حسین، که چند ماه بدون نتیجه ادامه داشت، در ژوئن ۲۰۰۳ اتفاق افتاد. در این زمان دو تن از بازرگانان عراقی اطلاعات شگفت‌انگیزی درباره دستگاه امنیتی ریاست‌جمهوری عراق افشا کردند. دستگاهی که تحت سیطره کامل نزدیکان و خویشاوندان صدام بود.

پس از حمله آمریکا به عراق، آخرین باری که صدام در انظار عمومی ظاهر شد، در ۹ آوریل ۲۰۰۳ بود. پس از آن تا مدت‌ها دیگر دیده نشد. با این حال او همچنان هدف شماره یک نیرو‌های آمریکایی بود. دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکایی معتقد بودند که صدام در غرب عراق و در یک مزرعه پنهان شده است، اما مکان دقیق مزرعه را نمی‌دانستند.

نام دو نفر در اطلاعاتی که بازرگانان مزبور ارائه کردند، مطرح شد: حدوشی و محمد ابراهیم المسلط. آمریکایی‌ها به مزرعه حدوشی رفتند. در آنجا ساختمان‌ها و تاسیسات زیادی وجود داشت. آمریکایی‌ها دروازه مزرعه را شکستند و یک زن بداخلاق را در آنجا یافتند. هربار که آمریکایی‌ها از مزرعه رد می‌شد، بسیار خشمگین می‌شد. در مزرعه یک حفره جدید توجه آمریکایی‌ها را جلب کرد. زمانی که خاک این حفره را کنار زدند، هشت میلیون دلار آمریکایی نقد در آن پیدا کردند.

اما این تنها اکتشاف آمریکایی‌ها نبود. آن‌ها چهار جعبه بزرگ دیگر، مقداری زیورآلات، اسناد تولد و عقدنامه‌های ازدواج پیدا کردند که برای آمریکایی‌ها بسیار مهم بود.

این‌ها هم پایان اکتشافات نبود، سربازان آمریکایی، سه مایل زیر زمین، چیز‌هایی پیدا کردند که به شدت آن‌ها را غافلگیرد کرد. آن‌ها مقدار زیادی طلا و جواهرات متعلق به ساجده طلفاح، همسر صدام، و میلیون‌ها دلار دیگر پیدا کردند. آمریکایی‌ها ۱۰۰۰۰ هزار بسته اسکناس صددلاری - که با برچسب بانک چیس مانهاتان پیچیده شده‌اند- پیدا کردند. علاوه بر این، شش بسته زباله پیدا کردند که مملو از جواهرات همسر صدام بود. این طلاها، شامل مقدار زیادی انگشتر، گوشواره، کارد‌های کوچک طلایی و یک کلاشینکوف طلایی بود.

آمریکایی‌ها اندکی بعد، به کمک المسلط -که در این زمان بازداشت بود و با امریکایی‌ها همکاری می‌کرد - صدام را هم در حفره‌ای تاریک پیدا کردند. قبل از ورود به حفره، سمیر، مترجم عراقی که همراه نیرو‌های آمریکایی بود، صدای صدام را شنید که می‌گفت: «شلیک نکنید، شلیک نکنید.» سمیر به زبان عربی از صدام خواست که بیرون بیاید و صدام هم دستانش را بالا برد و نیرو‌های آمریکایی هم او را از حفره بیرون آوردند.

در این لحظات، سمیر چندین بار به صدام سیلی زد تا اینکه نیرو‌های ویژه آمریکایی به سمیر گفتند که آن‌ها نیاز دارند که صدام را زنده بازداشت کنند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدام مرگ آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل

 یک پیروزی راهبردی دیگر برای روسیه در ساحل، نوار نیمه خشک جنوب صحرا رقم خورده است؛ جایی که دولت‌های نظامی به طور فزاینده‌ای از متحدان سنتی غربی خود به نفع ائتلاف‌های جدید با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دوری می‌کنند.

فایننشال تایمز در بررسی خروج آمریکا از آفریقا و روی آوردن این کشور‌ها به روسیه نوشته است: این تغییر روابط در حالی اتفاق می‌افتد که موجی از ناامنی و وحشت همچنان بر ساحل سایه افکنده است، جایی که شورشیان وابسته به القاعده و داعش بیش از یک دهه است که از نیجر تا بورکینافاسو و مالی ویرانی به بار آورده‌اند. با افزایش نارضایتی مردم به دلیل شکست دولت‌های وابسته به غرب و همچنین کشور‌های غربی در مهار خشونت، حکومت‌های نظامی قدرت را در هر سه کشور به دست گرفته‌اند.

موج احساسات ضدفرانسوی در ساحل، مستعمره سابق فرانسه در نهایت به خروج نیرو‌های فرانسوی منجر شد و در نیجر، کشوری که در ژوئیه شاهد کودتا و حکومت نظامی بود، درخواست‌ها و اعتراضات برای خروج نیرو‌های آمریکایی بالا گرفته است.

«ابراهیم یحیی ابراهیم» تحلیلگر ارشد ساحل در گروه بین‌المللی بحران، می‌گوید: دلیل اصلی نیجر برای پذیرفتن روسیه، حفاظت از خود بود؛ کشوری می‌خواهند دفاع ضد هوایی برای آنها فراهم کند، اینجاست که روسیه وارد می‌شود. این برای نیجر بسیار منطقی است که از این مرحله جدید در ساحل استقبال کند.

تجمع ضدآمریکای مردم نیجر

خروج نیرو‌های آمریکایی از نیجر در ماه مارس زمانی آغاز شد؛ زمانی‌که یک سخنگوی حکومت نظامی، توافق بین ۲ کشور را غیرقانونی خواند و گفت که این توافق «تمام قوانین قانون اساسی را نقض می‌کند».

به نوشته فایننشال تایمز، این روابط طی سفر مقامات آمریکایی از جمله دستیار وزیر امور خارجه در امور آفریقا، و ژنرال «مایکل لنگلی» رئیس فرماندهی آمریکا و آفریقا از نیامی بدتر شد. مقامات نیجریه گفتند که رفتار هیأت آمریکایی، متکبرانه و بی‌ادبانه بوده و به همین دلیل اجازه ملاقات با ژنرال «عمر عبدالرحمان شیانی» رهبر حکومت جدید به آنها داده نشد.

واشنگتن حتی پس از آنکه نیجر توافقی که به نیرو‌های آمریکایی اجازه عملیات در این کشور را می‌داد، ملغی کرد، اصرار داشت که مذاکرات با نیامی ادامه دارد.

«علی الامین زین» نخست‌وزیر نیجر که برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود، به طور جداگانه با «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کرد تا در مورد این روابط گفتگو کند. وی به مقام آمریکایی گفت اگرچه کشورش از همکاری در سایر زمینه‌ها استقبال می‌کند، اما نیامی موضع خود را در مورد نیرو‌ها تغییر نخواهد داد.

یکی دیگر از افراد آشنا به این وضعیت گفت اگرچه واشنگتن رسما و طبق درخواست، نیرو‌های خود را از نیجر خارج کرد، اما دو طرف به تفاهمی دست یافته‌اند که به ایالات متحده اجازه می‌دهد همچنان برخی کار‌ها را در این کشور انجام دهد. این فرد از ارائه هرگونه جزئیات در مورد آنچه توافق شده، خودداری کرد.

طی روز‌های گذشته ایالات متحده سرانجام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ کارمند نظامی و غیرنظامی خود را خارج می‌کند و انتظار می‌رود این خروج ماه‌ها طول بکشد. سرنوشت دارایی‌های آمریکا در این کشور، از جمله پایگاه ۶ ساله هواپیما‌های بدون سرنشین در نزدیکی شهر شمالی آگادیز، نامشخص است.

پایگاه آمریکا در نیجر

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با مذاکرات، منبع اصلی اختلاف در مذاکرات کمپبل و زین توافق بالقوه نیجر برای فروش اورانیوم به ایران بود. اورانیوم مهمترین صادرات نیجر است و این کشور دومین صادرکننده بزرگ این فلز در آفریقاست. زین در ژانویه در تهران بود و هر دو کشور در زمینه بهداشت، انرژی و امور مالی توافق کردند.

به دنبال گرم شدن روابط مسکو-نیامی پس از کودتا، استقبال نیجر از روسیه به طور گسترده اجتناب‌ناپذیر بود. فرانسه و ایالات متحده تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی و اقتصادی را پس از کودتا به حالت تعلیق درآوردند، جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا هم تحریم‌هایی را علیه نیامی اعلام کردند؛ همه اینها باعث شد حکومت نظامی برای تعمیق روابط امنیتی و دیپلماتیک راهی مسکو شود.

همکاری میان نیامی و مسکو از ابتدای سال جاری تشدید شده است و وزارت دفاع روسیه در ژانویه اعلام کرد که هر دو کشور برای باثبات کردن وضعیت در منطقه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. پوتین و شیانی ماه گذشته تلفنی گفتگو کردند و بنا بر اعلام کرملین طرحی برای «توسعه همکاری سودمند متقابل در حوزه‌های مختلف» و هماهنگی «تلاش‌های امنیتی و ضد تروریسم» در ساحل محور گفتگو بوده است.

«کامرون هادسون» کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در آمریکا گفت که با خروج نیروها، آمریکا کنار گذاشته شد.

به گفته هادسون، صدای نارضایتی‌ها در چاد هم بالا رفته و دولت نظامی از نیرو‌های آمریکایی خواسته تا فعالیت‌های خود در پایگاه هوایی «آجی کوسی» را متوقف کنند. حال اگر آمریکا مجبور شود نیروهایش در آنجا را هم بیرون بکشد، واشنگتن در منطقه ساحل کر، گنگ و کور خواهد شد.

خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه گفته است سربازان تازه وارد روس از «سپاه آفریقا» هستند، یک بازوی نیمه رسمی وزارت دفاع روسیه که پس از مرگ «یوگنی پریگوژین» فرمانده واگنر‌ها در سال گذشته، شرکت نظامی خصوصی «واگنر گروپ» را تحت پوشش قرار داد.

یکی از سربازان روس زمانی‌که پا بر زمین فرودگاه نیجریه گذاشت گفت که برای آموزش ارتش نیجر آمده‌اند. او گفت: «ما اینجا هستیم تا همکاری نظامی بین روسیه و نیجر را توسعه دهیم».

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • (ویدئو) لحظه سرنگونی پهپاد آمریکایی در یمن
  • لحظه شکار شدن جنگنده آمریکایی توسط ارتش یمن + فیلم
  • لرستان| آمریکایی‌ها به آنچه بیان می‌کنند اعتقاد ندارند
  • تحلیلگر آمریکایی: دانشجویان معترض آمریکایی نیرو‌های نیابتی ایران هستند!
  • لحظه انتقال جسد جوان غرق شده در میان آب‌های خروشان در ارومیه
  • فیلم| ثبت لحظه انهدام پهپاد آمریکایی در یمن
  • زاخارووا: آمریکایی‌ها حملات تروریستی اوکراینی‌ها را هماهنگ می‌کنند
  • یمنی‌ ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند
  • واشنگتن و لندن ناتوان از مقابله با حملات ارتش یمن
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل