Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@12:39:35 GMT

ویژگی‌ها و شرایط نگهداری کاکتوس کریسمس

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۱۴۷۸۸

ویژگی‌ها و شرایط نگهداری کاکتوس کریسمس

- اگر از علاقه‌مندان به نگهداری انواع کاکتوس باشید حتما کاکتوس‌های گلدار مثل کاکتوس کریسمس هم نظرتان را جلب می‌کند! این کاکتوس دلنشین، درست در روز‌های زمستانی کریسمسی به گل می‌نشیند و برای همین این نام را برایش انتخاب کرده‌اند. کاکتوس کریسمس با توجه به شاد بودن رنگ‌هایش و زمان گل دادنش برای تزیین خانه در کریسمس یک گزینه خوب محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کاکتوس کریسمس چیست؟
همانطور که از عکس پیداست کاکتوس کریسمس گیاهی است با یک ساقه بریده بریده که گل‌ها در انتهای این ساقه‌ها ظاهر می‌شوند. ساقه‌ها فاقد خار و برگ هستند. (اگرچه خود ساقه‌ها شبیه برگ به نظر می‌رسند، چون مسطح هستند، ولی فراموش نکنید که این گیاه یک کاکتوس است و مثل همه کاکتوس‌های دیگر برگ ندارد!)
خاک مناسب
خاک این گیاه بر خلاف سایر همنوعانش که باید خاکی قلیایی داشته باشند، باید یک خاک اسیدی باشد؛ بنابراین ترکیب ۳ به ۲ پیت ماس و پرلیت یا خاک کمپوست با پرلیت یا خاک برگ می‌تواند خاک مناسبی برای کاکتوس کریسمس باشد. آنچه مهم است این است که این خاک آب را به خوبی از خود عبور بدهد و اسیدی باشد.

آبیاری
مثل تمام کاکتوس‌های دیگر این گیاه هم به آبیاری کم مقاوم است. اگرچه در فصل رشدش که از دی‌ماه تا خرداد است باید آبیاری را بیشتر کرد وگرنه گیاه قد نمی‌کشد. بهتر است همواره اجازه بدهید بین دو آبیاری خاک گلدان‌تان خشک شود و اگر پس از آب دادن دیدید که در زیر گلدان آب جمع می‌شود حتما این آب را تخلیه کنید، چون گیاه دوباره این آب را جذب می‌کند و برایش خوب نیست. ضمنا باید سعی شود که آب شیر یا آب چاه به این گیاه داده نشود، چون این آب‌ها برای کاکتوس کریسمس سنگین و پر از املاح هستند. بهتر است که برای آبیاری از آب جوشیده سرد شده، آب باران یا آب معدنی استفاده کنید.

نور مناسب کاکتوس کریسمس
بهتر است این گیاه در مکانی قرار بگیرد که تمام روز نور داشته باشد و در عین حال در معرض تابش مستقیم خورشید هم نباشد (مثلا پشت پنجره‌های جنوبی رو به قبله یا زیر سقف شیشه‌ای). البته نور مصنوعی خانه هم برای این گیاه می‌تواند کافی باشد اگرچه مانع گل‌دهی می‌شود و رنگ خود گیاه را از بین می‌برد. یک نکته دیگر این است که این گیاه روز کوتاه است یعنی برای گل دادن نیاز به شب‌های بلند (۱۴ ساعت تاریکی) دارد. یک ملاک خوب برای سنجش میزان نور، رنگ ساقه و گل است که اگر این نور زیاد باشد ساقه بی‌رنگ یا زرد شده و گل‌ها هم قرمز‌تر از حالت عادی می‌شوند.

دمای مناسب
کاکتوس کریسمس می‌تواند تا دمای ۷-۸ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند، ولی ممکن است با دمای پایین‌تر سازگار نباشد. برای گل دادن هم به دمای ۱۰ الی ۱۵ درجه نیاز دارد که همان حال و هوای خنک فصل خودش این دما را ایجاد می‌کند. دقت داشته باشید که ۱ ماه پس از گل‌دهی باید دما به ۳۰ درجه برسد در غیر این صورت گل‌ها می‌ریزند. بعد از این دمای ۱۶ تا ۲۴ درجه مناسب است.

تغذیه گیاه
برای اینکه گل‌ها به خوبی تغذیه شوند باید هر دو هفته یک بار به کاکتوس کریسمس نصف مقدار توصیه شده کود بنفشه آفریقایی یا خاک ورمی کمپوست داده شود. بطور کل کود‌هایی با پتاسیم و فسفر زیاد پیشنهاد می‌شود. ممکن است پس از مدتی املاح و نمک‌ها روی سطح خاک جمع شوند. برای حل این مشکل باید گل را درون سینک ظرف‌شویی آبیاری سنگین کنید تا خاک شسته شود و این املاح از زیر گلدان خارج شوند

رطوبت
این گیاه نیاز به رطوبت خیلی زیادی ندارد و نیازی نیست مدام اسپری به دست باشید تا رطوبتش را تامین کنید. همان رطوبت خانه کفایت می‌کند اگرچه اگر شما هم اندکی هوا را برایش مرطوب کنید سرحال‌تر و شاداب‌تر می‌شود.

گلدان مناسب
کاکتوس کریسمس هر چقد که گلدان کوچکتری داشته باشد برایش بهتر است. چون قدرت گیاه اینطور بیشتر می‌شود. پس گلدان را تا زمانی که ریشه گیاه از انتهای گلدان خارج نشده تعویض نکنید. بهترین زمان تعویض تقریبا هر ۳ سال یک بار است.

نحوه تکثیر کاکتوس کریسمس
تکثیر کاکتوس کریسمس خیلی ساده انجام می‌گیرد. به این صورت که باید همان قطعات ساقه را به صورت ایستاده در ماسه بگذارید. وقتی متوجه اولین جوانه شدید یعنی گیاه زنده می‌ماند و تکثیر موفقیت‌آمیز بوده. بهترین قطعات برای تکثیر قطعات بالایی که از خاک فاصله دارند، است. چون قطعات انتهایی ممکن است پوسیده شوند یا قارچ بگیرند.
یک روش دیگر برای تکثیر این گیاه تکثیر کاکتوس با استفاده از بذر گیاه است. ولی شما برای اینکه بتوانید یک بذر بارور شده داشته باشید نیاز به دو گیاه کاکتوس کریسمس دارید که همزمان گل بدهند. آنگاه باید با قلم‌مو گرده‌های زرد رنگ یکی از گل‌ها را گرفته و به کلاله یا اندام مادگی گل دیگر بکشید تا بذر‌ها بارور شوند. سپس باید شرایطی مهیا شود تا گل‌ها روی کاکتوس باقی بمانند و نریزند. آنقدر که تبدیل به میوه شوند. وقتی کاکتوس میوه داد و میوه رسیده شد بذر‌ها آماده می‌شوند. شما باید بذر‌ها را از گیاه خارج کرده و بگذارید تا خشک شوند. سپس در هوای گرم و مرطوب آن‌ها را می‌کارید.
بیشتر بخوانید: نحوه تکثیر کاکتوس با استفاده از برگ

برای تکثیر کاکتوس کریسمس نیاز به دو گیاه کاکتوس کریسمس دارید.

چند نکته
اولین باری که گیاه را هرس می‌کنید باید پس از تکثیر باشد. شما با این کار قلمه‌ها را برای رشد بیشتر تحریک می‌کنید. دومین هرس هم در شهریورماه باید صورت بگیرد، چون باعث می‌شود گیاه گل‌های بیشتری بدهد.
بیشترین مشکلات کاکتوس کریسمس آبیاری زیاد است. چون خاک مرطوب باعث پوسیدگی ریشه‌اش می‌شود. البته در هوای نسبتا خنک هم شته‌ها می‌توانند به گیاه شما حمله‌ور شوند که چاره‌اش یک سمپاشی به موقع است.
عمر کاکتوس کریسمس زیاد است و اگر همه شرایطی که گفته شد را برایش فراهم کنید می‌تواند تا ۱۰ سال و حتی بیشتر هم عمر کند.   منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل و گیاه کاکتوس تکثیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۴۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله

از خواص گیاه کنگر با ارزش غذایی مناسب در کنار طعم ترش و اشتها آور غوره و عطر زعفران در خورش کنگر لذت ببرید.

طرز تهیه خورشت کنگر

به گزارش نمناک، خورش کنگر از آن دست خورشت‌های قدیمی و خوشمزه می‌باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد، این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می‌باشد، زیرا کنگر از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است می‌شود. این خورشت خوشمزه به دو صورت تهیه می‌شود که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد، برخی از افراد آن را با سبزی و تهیه می‌کنند که در آن صورت شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد برخی دیگر از افراد آن را با رب و لپه تهیه می‌کنند که شباهت بسیاری به قیمه پیدا می‌کند.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود، ولی می‌توان آن را با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم خورش کنگر

نکات طبخ خورشت کنگر خوشمزه:

برای تهیه کنگر به جای استفاده از سبزی می‌توانید از رب گوجه فرنگی همچنین زعفران استفاده کنید. در این صورت نوع قرمزی از خورشت کنگر را خواهید داشت.

برخی از افراد در نوع قرمز این خورش لپه نیز می‌ریزند که این کاملا سلیقه‌ای می‌باشد.

اگر دوست دارید که نوع ترشی از این خورشت کنگر داشته باشید می‌توانید آب غوره به آن اضافه کنید.

برای تهیه سبزی خورشت کنگر شما حتما باید اندازه یک سوم جعفری نعنا داشته باشید.

می‌توانید میزان سبزی خورشت کنگر را نصف کنید و برای نصف دیگر از سبزی، قورمه سبزی استفاده کنید که این نیز سلیقه‌ای می‌باشد.

بسیاری از افراد به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می‌کنند.

میزان آب حدودی میباشد اگر دیدید که گوشت شما کاملا طبخ نشده و نیاز به آب بیشتری دارد می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید.

برای گرفتن تلخی لیمو عمانی‌ها می‌توانید حدود یک ساعت آن‌ها را در آب بگذارید سپس با کمک چنگال یا چاقو آن را سوراخ کنید و در خورشت بریزید.

کنگر گیاهی خاردار با ساقه‌های ضخیم می‌باشد که از آن در تهیه خورشت‌ها و سوپ نیز استفاده می‌شود که بر اساس برخی از طبع‌ها گیاهی خوشمزه به شمار می‌آید که ارزش غذایی نیز دارد.

تاریخچه گیاه کنگر:این گیاه نخستین بار در کشور اتیوپی کشف شد که بعد‌ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.

کنگر اصلی‌ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد؟

استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می‌شود.

تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر می‌باشد.

گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادرار آور بودن آن می‌باشد.

چه کسانی کنگر نخورند؟

کسانی از ناراحتی‌های کلیوی و مشکلات کبد رنج می‌برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.

فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.

نکات تکمیلی در مورد خورشت کنگر

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.

خورشت کنگر را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران