Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، زنبورداری از دیر باز در ایران مرسوم بوده ولی مشاهده می کنیم این بخش مهم اقتصادی، مورد کم توجهی قرار گرفته است، حال آنکه با توجه بیشتر به این بخش، زمینه اشتغال جوانان، تولید و صادرات عسل و در نتیجه، ارز آوری برای کشور فراهم می شود .
و در این عرصه، ایران به لحاظ تعداد کندو، سومین کشور جهان و از نظر تولید عسل نیز هشتمین کشور بوده که این مهم، ظرفیت مناسبی برای ایجاد اشتغال به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خوب است بدانیم سابقه تولید عسل در کشور ما با میزان تولید عسل هم خوانی ندارد و این مساله به دلیل نبود حمایت از زنبورداران است چرا که آنها همراه با تولید عسل، طعم تلخ مشکلات را هم می چشند و از طرفی، شیوه تولید سنتی عسل و موم نیز زنبورداری ها را از استانداردهای جهانی دور کرده ، طوری‌که به گفته زنبورداران و کارشناسان، شاید تا چند سال آینده بسیاری از فعالان در این بخش با خطر ورشکستگی مواجه شوند.
پس واضح است که صنعت زنبورداری در ایران پیشرفت قابل توجهی نداشته است و بسیاری از زنبورداران همواره جزو طبقات فقیر و ورشکسته هستند لذا تسهیلات اعطایی دولتی و بانک‌ها هیچ‌گونه کارآیی در پیشرفت این صنعت تولیدی، نداشته از این رو اطلاع‌رسانی در مورد تشخیص عسل مرغوب از نوع تقلبی، اعطای تسهیلات زودبازده و برخورد با تولیدکنندگان عسل های نا مرغوب می‌تواند در حل مشکلات چرخه تولید عسل کمک کند.
** افزون بر 51 هزار کلنی زنبور عسل در جنوب کرمان وجود دارد
رئیس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان گفت: 51 هزار و 552 کلنی زنبور عسل در هفت شهرستان جنوب کرمان وجود دارد.
سعید برخوری افزود: از این تعداد کلنی به میزان 340 تن و 180 کیلوگرم عسل، 17 کیلوگرم ژل رویال، 109 کیلوگرم گرده گل، 239 کیلوگرم بره موم و هفت هزار و 41 کیلوگرم موم تولید می شود
که ارزش این تولیدات 182 میلیارد و 157میلیون ریال است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: سرشماری زنبورستان های هفت شهرستان جنوبی کرمان از 15 تا پایان مهرماه سال جاری همزمان با سراسر کشور انجام شد.
وی بیان کرد: روند آمارگیری امسال نسبت به سال های گذشته متفاوت بوده و این امر از طریق کارشناسان پهنه ترویج کشاورزی و با هماهنگی ادارات امور دام شهرستان ها، اتحادیه زنبورداران و نظارت این معاونت و مراجعه حضوری کارشناسان به محل زنبورستان انجام و اطلاعات مورد نظر در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی، ثبت شده است.
برخوری گفت: در حال حاضر 442 نفر به طور مستقیم در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان به حرفه زنبورداری مشغول بوده و بیش از 25 درصد این افراد دارای تحصیلات دانشگاهی دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: 187 نفر از زنبور داران این دیار، تحت پوشش خدمات بیمه بوده و تعداد زنبورستان های بیمه شده 88 مورد است لذا زنبورداران برای جلوگیری از زیان مالی، نسبت به بیمه کردن زنبورستان های خود اقدام کنند.
** طرح اصلاح نژاد ملکه در جنوب کرمان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان اظهار داشت: ایستگاه پرورش ملکه زنبور عسل جنوب کرمان در سال 1334 همزمان با سایر ایستگاه های کشور راه اندازی و با هدف تولید ملکه، حفظ ذخایر ژنی بومی شروع به کار کرد که هم اکنون یکی از هشت ایستگاه فعال کشور به شمار می رود.
محمدرضا قائدی فر افزود : عملیات اصلاح نژاد ملکه بومی، طی سال های گذشته همزمان با سایر استان‌های کشور آغاز شد که در حال حاضر وارد نسل F5 گردیده که بعد از نسل F5 ملکه هایی در سطح انبوه تولید و در اختیار بهره‌برداران این بخش قرار خواهد گرفت.
وی هدف از اجرای این طرح در فضای بسته را تقویت صفاتی چون آرام بودن زنبور، مقاومت به بیماری و کنه، بهبود راندمان تولید گرده و عسل و افزایش سریع جمعیت در بهار عنوان کرد.
قائدی فر تصریح کرد: با وجود مشکلاتی همچون خشکسالی های اخیر و نبود شهد و گرده مناسب در طبیعت، هرساله تعداد 300تا500 فروند ملکه، تولید و برای پروژه اصلاح نژادی مورد استفاده قرار گرفته است و ملکه های اصلاح نژادی تولیدی با ملکه های اصلاح شده سایر ایستگاه های کشور برابری می کند.
وی بیان کرد: در این طرح به دنبال آن هستیم که علاوه بر تولید گرده، ژل رویال و عسل، ملکه هایی تولید کنیم که با ملکه های کارنیکا رقابت کند و شاهد توسعه روزافزون پرورش زنبور عسل در منطقه باشیم.
**بیمه زنبورداران، مشکل اساسی این بخش است
زنبوردار نمونه جنوب کرمان با بیان اینکه بیمه زنبورداران، یکی از مشکلات اساسی این بخش است، اظهار داشت: دولت باید حمایت ویژه ای در زمینه بیمه زنبورداران داشته باشد و با ایجاد طرح های تشویقی می تواند زمینه رونق بیشتر این بخش را فراهم کند.
حسین کمالی گفت: مشکل دیگر زنبورداران، نبود تسهیلات کم بهره با دوره تنفس بالاست لذا در این بخش هم نیازمند حمایت های دولت هستیم.
وی با بیان اینکه تک‌محصولی بودن یکی از مشکلات فعلی صنعت زنبورداری کشور است، تصریح کرد: بیشتر زنبورداران فقط محصول عسل را تولید می‌کنند و همین دلیل باعث شده فعالیت آن‌ها از نظر اقتصادی با مشکل مواجه شود.
کمالی ادامه داد: یکی از محصولات و تولیدات با ارزش کلنی‌های زنبور عسل، زهر زنبورعسل است که باید به این بخش در کنار تولید عسل توجه ویژه ای شود تا از تک محصولی بودن زنبورداران جلوگیری شود.
این زنبوردار گفت: حمایت از تولید محصول عسل، گامی در جهت پیشرفت این بخش است لذا انتظار داریم مردم هم با خرید عسل های تولید داخل، از این بخش حمایت کنند.
گزارش: هادی شفیعی
7450/7429/ 5054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها استان های کشور بیکاری تنفس حمایت از تولید طبیعت جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۶۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«محمدرضا ملکشاهی‌راد» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

احزاب ما آن‌قدر در کشور قوی نیستند که در مجلس بگوییم که کرسی داشته باشند، هر چند مؤتلفه اسلامی در همه ادوار در مجلس تعدادی از کرسی‌ها را در مجلس داشته است، اما این بار دو جبهه ائتلاف و شورای وحدت مطرح هستند که در بین اصول‌گرایان می‌توانند بیشترین تعداد نمایندگان را در مجلس آینده داشته باشند، جریانات اصلاح طلب هم قطعاً نیروهایی در کشور دارند.‌

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

اولویت اول من کنترل تورم و گرانی است، دوم بالابردن توان قدرت خرید مردم است، حمایت جدی از سرمایه‌گذار در کشور یکی دیگر از اولویت‌ها است به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از کشور با بحث اشتغال و بیکاری جوانان روبرو است، حتی استانی مانند لرستان دیگر به استان‌های دیگر مهاجرت می‌کنند، چون شرایط سرمایه‌گذاری در آن فراهم نشده است، باید قوانینی وضع شود تا بخش خصوصی بیشتر احساس امنیت دررابطه‌با سرمایه‌گذاری کند، بحث واردات و صادرات و امتیازاتی که باید در نظر گرفته شود از دیگر اولویت‌ها است، به طور مثال در بحث واردات خودرو نباید این‌قدر معطل می‌کردند، الان پشت این قضایا مافیا قرار دارد و باید با آنها مبارزه کرد، اقتصاد را باید از چنگال افرادی که تشکیلات مافیایی دارند درآورد، واگذاری شرکت‌های دولتی با شرایطی که با بتوانند روند تولید و اشتغال را ادامه بدهند باید موردنظر قرار گیرد، قانون خصوصی‌سازی را باید اصلاح و تقویت کرد، دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند، بلکه باید حامی بخش خصوصی باشد.‌

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

من تجربه‌ای در کمیسیون عمران دارم، اما اصرار من این است که در کمیسیون بودجه مجلس باشم.

۴- مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

تورم و بیکاری چالش بزرگ، سخت و ناهموار لرستان است، لزوم احیای کارخانه‌های کوچک و بزرگ، درعین‌حال تقویت سرمایه‌گذاری در استان برای رفع این چالش، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، حق آبه استان، سدسازی، ساماندهی کارکنان دولت، استخدام بازمانده‌های حق‌التدریس به‌خصوص مدارس غیرانتفاعی باید مورد توجه قرار گیرند.

کد خبر 6083419

دیگر خبرها

  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • ملکه رانیا: نمی‌توان منتظر حکم دیوان لاهه بود زیرا مردم غزه در حال کشته شدن هستند
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان خسارتی نداشت
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند