Web Analytics Made Easy - Statcounter

الجزیره-ایرنا- شهرهای مختلف سودان از روز چهارشنبه هفته گذشته صحنه تظاهرات مردمی ضد نظام حاکم است، معترضان ابتدا خواستار بهبود شرایط معیشتی خود و تامین کالاهای مورد نیاز مردم بودند اما کم کم خواسته های آن ها تغییر کرد و اکنون خواستار سرنگونی نظام حاکم شده اند.

به گزارش ایرنا، هزاران نفر از مردم سودان روز سه شنبه در پایتخت این کشور به تظاهرات ضد دولتی خود شدت بخشیده و باعث نگرانی شدید مقام های این کشور شدند تا جایی که نیروهای دولتی برای متفرق کردن مردم متوسل به خشونت مفرط شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** تظاهرات در پایتخت
روز سه شنبه مردم این کشور بنا بر فراخوان مخالفان دولت سعی داشتند در میدان 'ابوجنزیر » پایتخت جمع شوند و از آنجا به سمت کاخ ریاست جمهوری بروند و از «عمر البشیر » رئیس جمهوری این کشور بخواهند از قدرت کناره گیری کند .
تارنمای «سودان تریبون» نوشت، روز سه شنبه هزاران سودانی در خیابان های پایتخت شعارهایی ضد البشیر سر داده و خواستار کناره گیری او از قدرت شدند و با اینکه نیروهای امنیتی در برخورد با راهپیمایی کنندگان متوسل به خشونت شدند، اما مردم ساعت ها در خیابان ها مانده و ضد دولت شعار دادند.
این تارنما افزود، با توجه به جلوگیری نیروهای امنیتی از تجمع مردم در میدان ابوجنزیر، هزاران نفر در نقاط مختلف پایتخت تجمع کردند و شعارهایی مانند 'آزادی ، صلح، عدالت، انقلاب گزینه مردم است ' و ' حرکت ما مسالمت آمیز است مسالمت آمیز ' و ' مردم خواستار سرنگونی نظام هستند' سر دادند.
رسانه های سودانی اعلام کرده اند نیروهای امنیتی و پلیس از همان ابتدا سعی می کردند مانع تجمع مردم شوند و به سمت مردم گاز اشک آور پرتاب می کردند و خودروهای پلیس نیز با گشت زنی در خیابان ها به هرکس که مظنون می شدند در اعتراض های پایتخت مشارکت داشته ، بازداشت می کردند.فعالان سودانی از بازداشت شماری از شخصیت های مشهور و از جمله «محمد الریح السنهوری » دبیر کل حزب البعث العربی و «محمد طه القدال » شاعر معروف سودانی خبر دادند.
رسانه ها همچنین از زخمی شدن چندین نفر طی تجمعات اعتراضی روز گذشته خبر دادند که به بیمارستان «الزیتونه » پایتخت منتقل شدند.
تارنمای « الراکوبه » نوشت، نیروهای امنیتی اجازه عکس گرفتن و فیلمبرداری به خبرنگاران نمی دادند و به چند خبرنگار شبکه های ماهواره ای حمله کردند وعکس ها و فیلم های گرفته شده در تلفن های همراه آن ها را حذف کردند.
نیروهای امنیتی که لباس غیر نظامی بر تن داشتند همچنین به ساختمان روزنامه «السودانی » حمله کرده و سردبیر آن را باخود بردند.

** 9 زخمی حاصل تظاهرات روز سه شنبه مردم در پایتخت
کمیته مرکزی پزشکان سودان روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد نیروهای دولتی برای متفرق کردن معترضان در پایتخت علاوه بر استفاده از گاز اشک آور، به استفاده از گلوله جنگی روی آورده و در این روز 9 نفر را زخمی کردند که حال برخی از آن ها وخیم است.
در این بیانیه آمده است، تک تیراندازهای نظام حاکم که در ساختمان های محل برگزاری راهپیمایی مستقر شده بودند، مردم را هدف گلوله قرار می دادند و نیروهای دولتی یک پزشک را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند.

** عفو بین الملل شمار کشته ها را در اعتراضات اخیر سودان 37 نفر اعلام کرد
سازمان عفو بین الملل روز سه شنبه اعلام کرد طی چند روز گذشته 37 نفر در تظاهرات ضد دولتی در شهرهای مختلف سودان کشته شده اند.
«ساره جکسون » معاون شرق آفریقای سازمان عفو بین الملل در این خصوص گفت، نیروهای امنیتی سودان برای متفرق کردن تظاهرات کنندگان غیر مسلح، متوسل به خشونت می شوند، دولت باید دست از چنین رفتارهایی و سرکوب مردم بردارد و مانع خونریزی بیشتر شود و بحران اقتصادی را حل کند.
در حالی سازمان عفو بین الملل شمار کشته ها را 37 نفر اعلام کرده که مقام های دولتی می گویند بین پنج تا هشت نفر در تظاهرات اخیر در این کشور کشته شده اند.مخالفان دولت پیش از این نیز از کشته شدن 36 نفر خبر داده و نام و محل کشته شدنشان را اعلام کرده بودند.

** سخنرانی عمر البشیر در هفتمین روز اعتراضات مردمی
البشیر روز سه شنبه در سخنرانی در استان الجزیره واقع در مرکز سودان گفت، برخی از مزدوران و خائنان از مشکلات اقتصادی مردم سوء استفاده می کنند و سعی در رسیدن به اهداف خود دارند اما مردم باید به کار و تلاش ادامه دهند و توجهی به خائنان و مزدوران نکنند.
وی در ادامه با تکذیب شایعه دستگیری و زندانی شدنش در سودان گفت، نباید به خائنان و مزدوران فرصت رسیدن به اهدافشان را داد .
رئیس جمهوری سودان با اعتراف به وجود مشکلات اقتصادی در این کشور گفت، این مشکلات به دلیل تحریم کشورهای غربی است و چون او تسلیم کشورهای غربی نشده این مشکلات را پیش آورده اند.

** مخالفان دولت: به اهداف اولیه خود از تظاهرات رسیدیم
مخالفان دولت سه شنبه شب اعلام کردند از ابتدا می دانستند امکان رسیدن به کاخ ریاست جمهوری وجود نداشته است و هدف اصلی آن ها رساندن این پیام بود که مردم خواستار کناره گیری البشیر از قدرت هستند و در این کار نیز موفق بودند.
مخالفان دولت در بیانیه ای تاکید کردند مردم سودان مجدانه خواستار تغییر در کشورشان هستند و از همه راه های مسالت آمیز برای سرنگون کردن این نظام استفاده می کنند.
دو ائتلاف 'ندای السودان ' و 'نیروهای اجماع ملی 'نیز در بیانیه ای مشترک اعلام کردن شب و روز به تظاهرات ادامه می دهند تا نظام حاکم را خسته و فرسوده و در نهایت سرنگون کنند.
با گذشت هفت روز از تظاهرات گسترده مردمی در سودان و تاکید مردم بر ضرورت سرنگون کردن نظام حاکمف خال این سوال وجود دارد که آیا عمر البشیر که از حدود 30 سال پیش قدرت را در این کشور در دست دارد، این بار می تواند این بحران را پشت سربگذارد؟
خاورم **2041**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سودان راهپيمايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، در حالی تظاهرات و تحصن حامیان فلسطین و غزه در دانشگاه‌های آمریکا و سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض از سوی پلیس و نیروهای امنیتی همچنان ادامه دارد، ماموران امنیتی کالج دانشگاهی دوبلین ایرلند، رئیس اتحادیه دانشجویی این دانشگاه را از مراسم اهدای جایزه افتخاری به نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، به زور اخراج کردند.

در حالی که پلوسی در مراسمی در کالج دانشگاهی دوبلین برای اهدای دکترای افتخاری و دریافت جایزه در حال سخنرانی بود، «مارتا نی ریادا» بلند شد و با صدای بلند فریاد زد: «پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است».

رئیس اتحادیه دانشجویی کالج دانشگاهی دوبلین در مصاحبه با روزنامه ایرلندی «دیلی میرر» گفت: من بلند شدم و گفتم پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است و چیزهای دیگری هم بود که می خواستم به عنوان نماینده دانشجویان بگویم. ما این مدرک افتخاری را محکوم می کنیم، زیرا بیانگر خواسته های دانشجویان نیست و نباید جشن‌هایی به این شیوه برگزار شود.

«مارتا نی ریادا» افزود که از قبل می دانسته است که پس از اظهارنظر از او خواسته می شود که آنجا را ترک کند، اما انتظار نداشت که نیروهای امنیتی او را دست‌بسته از سالن بیرون ببرند، چرا که معمولاً از فرد می پرسند: می روی یا نه؟ بعد اگر از رفتن امتناع کرد، نیروهای امنیتی او را بیرون می کشند، اما این مراحل را با او انجام ندادند.

در حالی که این مراسم در داخل سالن برگزار می شد، نی ریادا تأیید کرد که بیش از ۱۵۰ دانشجو در اعتراض به پلوسی و رژیم اسرائیل در بیرون سالن ایستاده و شعار پایان دادن به نسل کشی در نوار غزه را سر دادند.

همچنین نیروهای پلیس فرانسه راهپیمایی دانشجویان دانشگاه سوربن را در حمایت از غزه سرکوب کردند.

رسانه‌ها هم تصاویری از برخورد خشن پلیس آمریکا با کارولین فولین استاد اقتصاد دانشگاه جورجیا در تظاهرات ضدصهیونیستی و حمایت از غزه پخش کردند.

این تحولات در حالی است که دانشجویان دانشگاه کلمبیا در منهتن نیویورک، در جریان بازدید مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از مکانی که جرقه تظاهرات سراسری دانشجویان آمریکایی را در اعتراض به تجاوز اسرائیل به نوار غزه برانگیخت، او را هو کردند.

تحصن دانشجویان دانشگاه جورج واشنگن هم در حمایت از غزه و فلسطین با وجود بازداشت‌ها و شرکوب همچنان ادامه دارد.

کد خبر 6088920

دیگر خبرها

  • یمن سرنگونی پهپاد آمریکایی و حمله به کشتی انگلیسی را تأیید کرد
  • آمادگی مردم یمن برای جنگ مستقیم با ارتش رژیم صهیونیستی
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد
  • گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا» در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید