Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از اصفهان، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، کتاب «تاریخ اندیشه ایرانی» با حضور نویسندگان و پژوهشگران این عرصه رونمایی و بررسی شد. آیین رونمایی و بررسی کتاب سه جلدی «تاریخ اندیشه ایرانی» اثر آزرمیدخت فرهیخته والا از سوی اداره امور کتابخانه‌ها و سالن‌های مطالعه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در سالن همایش‌های کتابخانه مرکزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کتاب درباره اندیشه، فرهنگ و آیین ایرانیان در عهد باستان به رشته تحریر درآمده و حاصل چندین سال پژوهش و تلاش نویسنده آن است.
میرجلال‌الدین کزازی نویسنده، پژوهشگر و شاهنامه‌پژوه در آیین رونمایی از کتاب تاریخ اندیشه ایرانی اظهار کرد: آزرمیدخت فرهیخته والا یکی از فرزندان برومند ایران‌زمین است که زندگانی خویش را در کار شناختن و شناساندن این سرزمین سپند اهورایی کرده است که همواره در درازنای تاریخ سرزمین فرهیزش، فرزانگی، خرد و دانایی بوده است.
وی افزود: اگر در روزگاری سپاهان آنچنان که نام آن هم به روشنی آشکار می‌دارد، شهری سپاهی با پادگان‌هایی بوده، امروز نیز همچنان پادگانی است که سپاهیان آن سپاهیان دانش، آگاهی و پژوهش هستند.
این چهره ماندگار ادب و فرهنگ ادامه داد: بانوان ایرانی در تاریخ این سرزمین به هیچ روی کم از مردان ایرانی نبوده‌اند و اگر شاهنامه را که نامه فرهنگ و منش ایرانی است پایه بگیریم، در آن با بانوانی روبه‌رو هستیم که حتی از مردان بزرگ روزگار هم برترند و به هیچ روی مایه شگفتی نیست که بانویی در پهنه پژوهش آن هم پژوهشی گران‌سنگ و کم‌مانند شگفتی بیافریند.
آزرمیدخت فرهیخته والا نویسنده کتاب تاریخ اندیشه ایرانی نیز در این مراسم اظهار داشت: گفتمان اندیشه‌شناسی به عنوان دانشی نوپرداخته و میان‌رشته‌ای از لایه‌های پنهان تمدنی می‌گوید که نقش بسزایی در لایه‌های زیرین و بالایی دارد. پس در این عرصه با حوزه سخت‌کار و پرداده‌ای روبه‌رو هستیم.
وی اضافه کرد: میراث اندیشه انسان ایرانی در طول تاریخ 10 هزار ساله خود خطی مستقیم را دنبال می‌کند.
فرهیخته والا ادامه داد: سلسله جلیله اندیشمندان، هنرمندان، نویسندگان، دین‌آوران و مکتب‌گذاران ثمره این حرکت انسان ایرانی است که خیلی وقت‌ها نادیده انگاشته شده است.
این نویسنده اصفهانی با بیان اینکه بسیاری از پژوهشگران غربی از پیشینه چند هزار ساله فرهنگی و تاریخی ایران می‌گذرند و تنها از 2500 سال پیش و آغاز سلسله هخامنشی را در نظر می‌گیرند، تصریح کرد: این در حالی است که ما حداقل 7 هزار سال تاریخ فرهنگی داریم که در این کتاب به دنبال پیگیری آن هستیم.
وی در ادامه بخش‌های گوناگون کتاب خود از جمله چشم‌اندازهای ایرانی، منابع ایرانی از آغاز تاریخ تا عهد ایلامی، بررسی آمدن آریایی‌ها به سرزمین ایران، اندیشه مزدایی، میراث‌های ادبی ایران، باور به ایزد نزد ایرانیان و اخلاق و آداب ایرانی را برای حاضران تشریح کرد.
در ادامه، سیداصغر محمودآبادی استادتمام گروه تاریخ دانشگاه اصفهان در سخنانی با اشاره به دشواری‌های کار نویسندگی اظهار کرد: نوشتن 2 هزار صفحه کتاب کاری قهرمانانه بوده که به دست آزرمیدخت فرهیخته والا رقم خورد و افتخار بزرگی برای شهر فرهنگی اصفهان و ایران ما است.
محمدحسین ریاحی، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه نیز در این مراسم گفت: میراث باستانی ما میراثی ارزشمند است که دستاوردهای آن در تمدن اسلام و سایر تمدن‌های شرقی و غربی زیاد است.
وی ادامه داد: توسعه فرهنگ، معماری و هنر از ناحیه میراث‌های باستانی ایران بسیار قابل توجه است. نقش معماری ساسانی و پیش از آن در معماری اسلامی و حتی معماری اروپا ملموس است.
در ادامه رضا اسماعیلی پژوهشگر، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: واکاوی اندیشه در لابه‌لای تاریخ درازنای ایران کاری بسیار سنگین و مادرانه است که آزرمیدخت فرهیخته والا آن را به خوبی به سرانجام رسانده است.
او با بیان اینکه این اثر از مضامین اندیشه‌ای ایران‌زمین سرشار است، تصریح کرد: پرداختن به تاریخ اندیشه‌ها دشوار و مستلزم متدولوژی قوی و دارا بودن دایره اطلاعات گسترده است. این کار آغازی بر تبارشناسی اندیشه‌های فرهنگی خویش است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: تاریخ ایران تمدن اسلامی میرجلال الدین کزازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است

ایسنا/لرستان رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: پیوندهای قومی، بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی‌ است.

فرهاد فرامرزیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره علمی فرهنگی هنری اقوام ایران زمین، بیان کرد: این جشنواره امسال توسط جهاد دانشگاهی و با همکاری استانداری لرستان، دانشگاه لرستان، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی لرستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: وحدت اقوام برای ایران امنیت به ارمغان آورده و این موضوع توسط دشمنان این مرز و بوم شناسایی شده و برای ضربه زدن به وحدت و امنیت ملی، مسأله اقوام را نشانه گرفته‌اند و گاهی با تحریکات و تقابل قومی موجب برهم زدن هم‌گرایی و وحدت اقوام ایرانی شده‌اند.

فرامرزیان اظهار کرد: ایران یک جامعه چند قومی است و با وجود اینکه اقوام ایرانی سرگذشت‌ها و ویژگی‌های گوناگونی دارند، اما هویت ایرانی آنها همواره بر پایه مشترکات قومی استوار بوده است.

او گفت: در نگاه اول، لازمه چنین اشتراکی این است که عصبیت‌های قومی و تمایلات مشابه آن مهار شود و تعلق به اجتماع قومی در سایه تعلق و وابستگی به اجتماع ملی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پیوندهای قومی، بخش مهمی از شناسنامه اقوام ایرانی است، بیان کرد: ملت ایران با وجود تنوع قومی که در تمام بخش‌های شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و مرکزی این سرزمین پهناور گسترده شده‌اند، کمترین فاصله اجتماعی را دارند و به بالاترین سطح آگاهی سیاسی، اجتماعی و هم‌افزایی رسیده‌اند.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اهداف برگزاری چهارمین جشنواره علمی فرهنگی هنری اقوام ایران زمین، گفت: ارتقای سطح آگاهی دانشجویان، دانشگاهیان، جامعه هنرمندان، ترویج و نشر نمادهای وحدت‌بخش شامل پرچم ملی، سرود ملی، خط و زبان مشترک و توجه به عناصر هویت‌ساز مثل اماکن جغرافیایی مانند خلیج فارس، دریای خزر، کوه دماوند، دریاچه ارومیه، ترویج مفهوم حاکمیت ملی و سرزمینی با پذیرش اصل تنوع و احترام به اقوام ایرانی، آگاهی بخشیدن، شناسایی و کنترل توطئه‌ها و تهدیدها، فراهم آوردن بستری مناسب برای رشد و شکوفایی آفرینش‌های فرهنگی و هنری جوانان، فراهم کردن فضای علمی و گفتمانی درباره خاستگاه تمدنی و ارتقای سطح علمی و آگاهی‌های تاریخی درباره خاستگاه تمدنی، از جمله اهداف این جشنواره است.

فرامرزیان با بیان اینکه همگرایی اقوام ایرانی می‌تواند در کشور مزیت‌های قابل توجهی داشته باشد، افزود: برگزاری چنین جشنواره‌هایی که مخاطب آنها جوانان دانشجوی اهل فرهنگ، هنر، تحقیق و مطالعه‌اند، می‌تواند زمینه‌ساز ترویج اشتراک‌های قومی و ملی شود و تاثیر بسزایی در فرهنگ دانشگاه‌های کشور وبه تبع آن، در جامعه داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • معرفی برترین‌های قویترین مردان و دارت بانوان سنگ آهن بافق
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • تیم شطرنج مردان ایران نایب قهرمان شهرهای آسیا شد