Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@22:34:17 GMT

عرضه بورسی شمش روی بدون فروشنده و خریدار!

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۲۰۳۳۰

عرضه بورسی شمش روی بدون فروشنده و خریدار!

وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از شش ماه گذشته اعلام کرد که تولیدکنندگان شمش روی تنها مجاز به صادرات چهار برابر میزان محصول عرضه شده در بورس کالا هستند اما رییس هیات‌مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران می‌گوید با توجه به اینکه تولیدکنندگان و خریداران شمش روی در بورس عضو نیستند، این تصمیم منجر به دپو شمش روی در انبارها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، رییس هیات‌مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران اواخر آبان ماه از توقف صادرات سرب و روی از اردیبهشت ماه خبر داد و علت آن‌را تصمیم دولت مبنی بر تامین بازار داخل اعلام کرد؛ در حالیکه به گفته وی، مصرف داخل این محصول در حدود ۲۰ درصد از کل تولید سرب و روی کشور است.

از طرف دیگر، چند روز بعد از انتشار این خبر، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که هیچ توقفی در صادرات سرب و روی در کشور صورت نگرفته، بلکه به دستور وزیر صنعت و مصوبه ستاد تنظیم بازار، باید این محصولات را در بورس عرضه کنند و به ازای هر یک تن عرضه محصولات در بورس، تا چهار برابر آن اجازه صادرات دارند.

سیف‌اله امیری علت این تصمیم را حمایت از تولید داخل و تامین نیاز واحدهای داخلی دانست، چرا که به گفته وی تا پیش از این تولیدکنندگان با طمع صادرات و تحصیل ارز و کسب درآمد بیشتر، به راحتی به صادرات به عراق، افغانستان و سایر کشورها اقدام می‌کردند و واحدهای داخلی و صنایع پایین دستی برای تامین این مواد با مشکل مواجه شده بودند.

در این باره حسن حسینقلی - رییس هیات‌مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تعداد زیادی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نمی‌توانند شمش روی را در بورس خرید و فروش کنند، چرا که از میان ۸۳ تولیدکننده شمش روی، تنها ۱۶ واحد و از میان مصرف‌کنندگان نیز تنها چهار واحد در بورس کالا عضو هستند.

وی با بیان اینکه شمش روی در انبارهای واحدهای تولیدکنندگان بزرگ دپو شده، گفت: برای مثال سه‌شنبه گذشته ۱۰۰۰ تن شمش روی در بورس عرضه شد اما خریدار نداشت، چرا که مصرف داخل شمش روی محدود است و بخشی از مصرف‌کنندگان داخلی نیز محصول مورد نیاز خود را از تولیدکنندگان کوچک تهیه می‌کنند.

حسینقلی همچنین از وجود بیش از ۲۵۰۰ تن شمش روی در انبار شرکت ملی سرب و روی ایران که یک واحد تولیدکننده بورسی است، خبر داد و تصریح کرد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان سرب و روی معتقد بودند تحریم نمی‌تواند سد راه آن‌ها باشد اما دولت قبل از بروز نتایج تحریم‌های آمریکا، صادرات شمش روی را متوقف و تولیدکنندگان را تحریم کرد.

 رییس هیات‌ مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران مشکل دیگر صادرکنندگان شمش روی را لزوم عرضه ارز آن در سامانه نیما عنوان کرد، چرا که به گفته او تامین مواد اولیه تولید شمش روی با ارز آزاد و فروش آن با ارز سامانه نیما صورت می‌گیرد که ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزان‌تر از نرخ ارز آزاد است.

حسینقلی ادامه داد: تولیدکنندگان باید تفاوت ۲۰ درصدی نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه نیما را از جیب پرداخت کنند.

به گفته وی در حال حاضر قیمت تمام شده برای هر تن شمش روی حدود ۲۴ میلیون تومان است. همچنین هر تن شمش روی در بورس و بازار جهانی به ترتیب ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۲۶۱۰ دلار به فروش می‌رسد.

حسینقلی با اشاره به لزوم مشورت مسئولان دولتی با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان پیش از اخذ تصمیمات، اظهار کرد: از طرفی واردات مواد اولیه بدون انتقال ارز متوقف شده و از طرف دیگر ارز نیمایی به سختی و بعد از طی مراحل بسیار پرداخت می‌شود.

رییس هیات‌ مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی خاطرنشان کرد که راه حل شرایط فعلی تامین ارز نیمایی برای مواد اولیه تولید شمش روی است تا تولیدکنندگان بدون ضرر و زیان ارز حاصل از صادرات محصولات خود را در سامانه نیما عرضه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سامانه نیما معدن ممنوعیت صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۰۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبر از واگذاری سرخابی‌ها/ رد یک شایعه در مورد خریدار استقلال و تسویه بدهی ۱۵۰ میلیاردی پرسپولیس

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، طبق آخرین مصوبه ای که روز گذشته ساعت 19 وزارت اقتصاد و دارایی امضا کرده است 85 درصد سهام باشگاه پرسپولیس به صورت کنسرسیوم بانکی شامل 4 بانک ( شهر، ملت، تجارت و صادرات) واگذار می شود. در این بین سهم بانک شهر از سایرین بیشتر خواهد بود. این بانک قرار است 40 درصد سهام سرخ ها را بخرد.

البته امروز خبری منتشر شده که دو بانک دیگر هم قرار است به خریداران اضافه شود اما تا شب گذشته مصوبه وزارت اقتصاد به خرید چهار بانک بوده است.

همچنین باشگاه استقلال هم قرار است به کنسرسیوم پتروشیمی های زیر مجموعه شرکت هلدینگ خلیج فارس واگذار شود؛ البته خود مجموعه اصلی قرار است 5 درصد سهام را در اختیار بگیرد و به همین دلیل در فضای مجازی شایعه شده این شرکت فقط 30 میلیارد تومان می تواند در بحث مسئولیت های اجتماعی هزینه کند؛ اما سایر سهام به شرکت های زیرمجموعه این هلدینگ واگذار می شود. به این ترتیب شایعات در مورد این موضوع که پتروشیمی خلیج فارس فقط قرار است 30 میلیارد برای باشگاه استقلال هزینه کند، درست نیست.

در دو روز گذشته که این موضوع به قطعیت رسیده در فضای رسانه ای و مجازی فضای دو قطبی بین هواداران استقلال و پرسپولیس شکل گرفته و این بار برخی از هواداران پرسپولیس معتقد هستند که در بحث واگذاری سرخابی ها تبعیض  صورت گرفته است. آنها معتقدند که بانک های خریدار پرسپولیس خیلی هم شرایط خوبی ندارند که در این بین گفته می شود وضعیت بانک شهر از بقیه بدتر است؛ اما پیگیری های خبرنگار آنا حکایت از این دارد که وضعیت هیچ یک از بانک های خریدار پرسپولیس رو به ورشکستگی نیست و البته اعداد و ارقام درآمدهای این بانک ها مواردی نیست که عموم مردم از آن باخبر باشند. نکته مهم دیگر اینکه وقتی بانک شهر 40 درصد سهام پرسپولیس را خریداری کند دیگر نیازی نیست باشگاه پرسپولیس بدهی 150 میلیارد تومانی را به این بانک پرداخت کند و در واقع این بدهی به صورت اتوماتیک صفر خواهد شد.

امروز 29 فروردین قرار است و هر یک از خریداران دو باشگاه مدارک خود را تحویل می دهند و روز شنبه هفته آینده نیز کارگروه تأیید اهلیت و صلاحیت سازمان خصوصی این مدارک را مورد بررسی قرار می دهد. اگر مشکلی از بابت مدارک نباشد با طی شدن این روند روز چهارم اردیبهشت این واگذاری ها نهایی می شود.

دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تا پنجم اردیبهشت فرصت دارند مدارک تفکیک مالکیتی خود را در سامانه کنفدراسیون فوتبال آسیا بارگذاری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عرضه شفاف فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی
  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • تولید به صادرات گره بخورد/ نادرست بودن قطع برق چاه‌ها
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • حکم شرعی امتیاز خودروی واگذار شده چیست؟
  • تأکید وزیر صمت بر حمایت از صادرکنندگان
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • آخرین خبر از واگذاری سرخابی‌ها/ رد یک شایعه درباره خریدار استقلال و تسویه بدهی ۱۵۰ میلیاردی پرسپولیس
  • آخرین خبر از واگذاری سرخابی‌ها/ رد یک شایعه در مورد خریدار استقلال و تسویه بدهی ۱۵۰ میلیاردی پرسپولیس
  • توانمندی‌های گیلان در قاب نمایشگاه صادراتی ایران