Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:12:13 GMT

بی نظمی ها اعتبار مجلس را زیر سوال می برد

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۲۲۶۱۶

بی نظمی ها اعتبار مجلس را زیر سوال می برد

تهران - ایرنا - برخی نمایندگان مجلس، حاشیه ها را دون شان جایگاه دستگاه قانونگذاری نظام دانستند و تاکید کردند که برای طرح مطالبات مردم، سازوکارها و راهکارهای قانونی و مدنی وجود دارد و بی نظمی ها، اعتبار مجلس و نظام را زیر سوال می برد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دیروز سه شنبه- چهارم دی ماه- رییس جمهوری در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت؛ دکتر روحانی ضمن تشریح بودجه به برخی مسائل ومشکلات کشور پرداخت و سپس لایحه بودجه 98 را به علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جلسه دیروز مجلس شورای اسلامی با حاشیه هایی همراه بود، برخی نمایندگان به نشانه اعتراض به حل مساله آب درخوزستان با تحصن در مقابل تریبون رییس جمهوری، نظم جلسه علنی مجلس و سخنرانی رییس جمهوری را مختل کردند؛ این حرکت اگر چه برای بیان مطالبه مردم و مشکلات این استان صورت گرفت، اما برخی نمایندگان، آن را در دون شان مجلس دانستند و بر این باورند که برای هر مطالبه ای، سازوکارهای قانونمند پیش بینی شده است؛ این مهم به ویژه از سوی نمایندگان مردم و همچنین با توجه به جایگاه خاص مجلس در نظام سیاسی، از حساسیت بیشتری برخوردار است و انتظار می رود که نمایندگان به عنوان قانونگذاران مردم، این موضوع را در نظر بگیرند.
مهدی شیخ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حاشیه های دیروز جلسه علنی مجلس نه در شان دستگاه قانونگذاری کشور و نه شایسته نظام است، به ایرنا گفت: هر زمانی که رییس جمهوری در مجلس حضور یافته اند، عده خاصی از نمایندگان با برخوردهای نامتعارف تلاش کرده اند که نظم جلسات را بر هم زنند، حرکت هایی که اعتبار مجلس و نظام جمهوری اسلامی را زیر سوال می برد.
این نماینده مجلس ادامه داد: این حرکت ها بسیار زشت و نامناسب بوده و به هیچ وجه توجیه پذیر نیست؛ برای طرح مطالبات مردم و نمایندگان هم راهکارهای قانونی و هم مدنی وجود دارد؛ نمایندگان با توجه به جایگاه نمایندگی از قوانین و آیین نامه ها اطلاع دارند و بر این اساس انتظار می رود که به آن ها عمل کنند.
شیخ افزود: رییس جمهوری در مجلس حضور یافته و مهمان مجلس بودند، اینکه ما از این فرصت استفاده و مطالبات خود را با بر هم زدن نظم مجلس مطرح کنیم، کار پسندیده ای نیست و به اعتبار مجلس و جایگاه نمایندگی ملت ضربه می زند؛ غالب نماینده ها از این برخوردهای نامتعارف راضی نیستند.
وی تصریح کرد: مجلس، خانه ملت و جایگاه قانونگذاری نظام است از این رو نماینده مجلس نباید به هر نحوی مطالبات خود را مطرح کنند، «به هر نحوی، قشنگ نیست» هر مطالبه ای سازوکار قانونی دارد و باید از این مسیر پیش رود.
**رفتار دیروز نمایندگان از بعد ملی توجیه پذیر نیست
بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی به ایرنا گفت: اینکه نمایندگان مجلس چگونه مطالبه خود را -به ویژه در رابطه با دولت- مطرح کنند، موضوعی است که باید با تامل خاصی بررسی شود؛ پیرو استعفایی که از سوی نمایندگان استان اصفهان برای مطالبه آب این استان انجام شد، حاشیه هایی به وجود آمد.
وی افزود: بحران آب در ایران، بحرانی ملی است و فقط به منطقه خاصی اختصاص ندارد- اگر چه هر نماینده ای با توجه به اینکه وکالت مطالبه گری از سوی مردم حوزه انتخابیه خود را دارد و باید مطالبات موکلان خود را مطرح و از آنها دفاع کند - اما نماینده نخست وکیل همه ملت مردم ایران هستند و باید مسائل به صورت کلان و ملی نگریسته شود.
عضو فراکسیون امید ادامه داد: وقتی استعفای برخی نمایندگان این امر را القای می کند که به این شیوه از دولت امتیاز بگیرند، بالتبع نمایندگان دیگر استان ها نیز با این ذهنیت که این روش ها، گره از مشکل آنها باز می کند؛ برای حل مسائل حوزه انتخابیه خود به رفتارها و برخودرهای نامتعارف مبادرت می کنند؛ اگر راهکاری برای حل مشکلات استان های مذکور مطرح و زمینه ای فراهم شود که مجمع نمایندگان با رییس جمهوری دیدار داشته باشند، یا اینکه کارگروه آب به صورت جدی تر به این مساله وارد شود، این تنش ها به وجود نخواهد آمد.
پارسایی تصریح کرد: دکتر روحانی به عنوان رییس جمهوری، مهمان مجلس بودند و شان ایشان و همچنین جایگاه مجلس و نمایندگی مردم، اقتضا می کرد که حرمت ایشان به نحو احسن حفظ شود؛ از طرفی با توجه به همزمانی این حاشیه ها با ارائه لایحه بودجه به مجلس و همچنی شرایط خاص ناشی از تحریم و فشار های خارجی، همدلی و همبستگی در داخل کشور و همچنین درون مجلس و با دولت بیش از پیش ضرورت دارد.
پارسایی با بیان اینکه نیاز است برای جلوگیری از تکرار این رفتارها، درون و بین قوای سه گانه، همدلی وانسجام برای حل مشکلات کشور ایجاد شود، افزود:اگر چه اختلاف سلیقه وجود دارد، اما در بحث مسائل و منافع کلان و ملی نمایندگان مجلس باید با دولت در راستای رفع این مشکلات، همدل باشند نه اینکه جزیره ای عمل کنند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس و دولت باید در کنار هم باشند و با همدلی از این مشکلات عبور کنند، گفت: شکی نیست که نمایندگان، دیروز برای بیان مطالبات شهروندان استان خود دست به این تحصن شدند، اما تا زمانیکه سازوکار قانونی برای بیان و حل مشکلات وجود دارد، نباید به این شیوه ها عمل کنیم؛ روشی که شاید از منظر استانی، برای آن ها توجیه پذیر باشد، اما از بعد ملی توجیه پذیر نیست و در سطح کلان بازتاب های منفی هم به ویژه برای جایگاه مجلس به همراه دارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: روش های مناسب تر و قانونمندی برای بیان و طرح مطالبات وجود دارد؛ روش هایی که از مجرای آن ها هم منافع مردم تامین می شود و هم شان مجلس و جایگاه ریاست قوه مجریه و دولت را حفظ کند؛ مجلس باید برای حل مشکلات در کنار دولت باشد و انتظار می رود که دولت نیز برای حل مسائل موجود بر اساس اولویت بندی اهتمام خود را به کار گیرد.
سیام**3050**1553

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي مجلس شوراي اسلامي بودجه 98 رييس جمهوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۲۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت ماه) محمدحسن آصفری نماینده اراک درباره علت اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان تذکری داد که قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و طبق آن دولت مجوزی برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیدا کرد.

وی در همین راستا افزود: بر این اساس دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد.

رئیس مجلس با بیان اینکه اگر مشکلی در فروردین‌ماه بوده به صورت قطع در اردیبهشت‌ماه رفع شده و متناسب سازی باید انجام شود، اضافه کرد: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس بر اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان است که دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم در این زمینه صورت گرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد