Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مریم آق آتابای، بعدازظهر چهارشنبه در همایش مخاطرات طبیعی زلزله در گلستان که در سالن اجتماعات دانشگاه مائده گرگان برگزار شد، اظهار کرد: کشور ایران در کمربند زلزله خیز قرار گرفته است و لایه های بیرون سنگ کره زمین در حال حرکت هستند.

وی افزود: ایران حاصل صفحه عربی و اوراسیا بوده و عامل فشار سبب ایجاد چین و ساختارهایی در نقاط مختلف کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آق آتابای ادامه داد: گسل های ایران یا شمالی- جنوبی بوده که زلزله بم حاصل آن است و یا شمالی غربی به جنوبی شرقی است که زمین لرزه کرمانشاه را پدید آورده است.

وی بیان کرد: گلستان هم در منطقه بسیار فعال از نظر زمین ساختی قرار دارد که سه گسل بزرگ آن را در برگرفته است.

آق آتابای گفت: گسل البرز که در پایین در حال بالا آمدن است، گسل کپه داغ که در شمال شرق در حال بالا آمدن است و گسل خزر که در غرب در حال فرونشست است و همین سه زون زلزله خیزی گلستان را بالا می برد.

وی تصریح کرد: شواهد ساختاری ما شامل بلوک های سنگی، کج شدگی آبرفتی، پیوند کوه و دشت، ساخت های مثلثی شکل در اثر تقابل بین فعالیت گسل و فرسایش رودخانه ایجاد شده، نشان می دهد که گسل های گلستان به شدت فعال هستند.

آق آتابای اظهار کرد: گسل شمال البرز بسیار فعال است و همچنین گسل خزر دومین گسل پرخطر ایران بعد از گسل شمال تبریز بوده که توان زلزله خیزی بالایی تا حدود ۷.۴ ریشتر را دارد و مهم این که از وسط گرگان می گذرد.

وی یا بیان این که عمق لرزه خیزی گسل های گلستان به ۳۵ کیلومتر هم می رسد، گفت: گسل حوزه دشت گرگان جوان و ناشناخته است و انرژی خود را زود به زود خالی می کند. 

کد خبر 4496206

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه گلستان زلزله گرگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۳۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم

عملیات اجرایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری بر خط جزیره قشم از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این پروژه در مجاورت مرکز پزشکی خلیج فارس (بیمارستان جی جیان) این جزیره جانمایی، ترازیابی و آماده ساخت شده وعملیات اجرایی آن امروز جمعه با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی دیگر از مسئولان آغاز شد.

به گفته کارشناسان حوزه زمین‌شناسی، وقوع زمین لرزه های پیاپی سالهای گذشته در قشم حاکی از آن است که این جزیره یکی از کانون‌های مستعد وقوع زمین لرزه است و این خود اهمیت وجود ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را در این منطقه دو چندان می‌کند.

ایستگاه ها و شبکه‌های لرزه نگاری پایه‌ای ترین زیر ساخت مطالعات زلزله شناسی به منظور کاهش خطر پذیری زلزله است که توجه به این شبکه ها توانمندی جامعه را در مقابل زلزله افزایش می دهد.

تمام اطلاعات همواره به صورت برخط (آنلاین) و پیوسته از این ایستگاه‌ها به مرکز باند پهن واقع در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ارسال و بر روی تارنما(وب سایت) برای تمام مشترکان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان