Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@13:34:04 GMT

چگونه فشار خون را کنترل کنیم؟

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۳۰۴۴۸

سبزیجات دارای برگ سبز افزون بر تناسب اندام و جلوگیری از بروز خطر ابتلا به سرطان می‌توانند از تشکیل توده‌های چربی مضر درون یکی از حیاتی‌ترین ارگان‌های بدن پیشگیری کنند. ناطقان: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند ترکیب موجود در سبزیجات دارای برگ سبز از جمله کاهو و اسفناج می‌تواند سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب یا گسترش آن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان نتیجه استفاده از سبزیجات دارای برگ سبز بر سلامت و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی را با آزمایش برروی موش‌های آزمایشگاهی به دست آورده اند که قابل تعمیم به انسان هاست.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند، سبزیجات دارای برگ سبز، چون کاهو و اسفناج دارای میزان فراوانی از نیترات در ترکیب خود هستند که به سلامت کبد کمک می‌کند.


بیماری کبد چرب غیر الکلی یا به اختصار (NAFLD) به وضعیتی گفته می‌شود که چربی در کبد متراکم می‌شود، آمار‌ها نشان می‌دهند بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از بزرگسالان در آمریکا مبتلا به این بیماری هستند.

محققان کبد چرب را از جمله شایع‌ترین علل بیماری‌های مزمن کبدی در کشور‌های غربی می‌دانند که به دلیل رژیم خوراکی ناسالم، افزایش وزن و ابتلا به بیماری سندروم متابولیک ایجاد می‌شود.

اکنون درمان تایید شده و قطعی برای این بیماری وجود ندارد و در دراز مدت می‌تواند زمینه ساز ابتلا به هپاتیت، فیبروز و سیروز کبدی پیشرفته شود.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری کنترل دقیق بر وزن خود داشته باشند، خوراکی‌های سالم مصرف کنند و فعالیت فیزیکی بیشتری در طول روز داشته باشند تا از تجمع چربی در کبدشان جلوگیری شود.

بررسی اثربخشی مصرف سبزیجات دارای برگ سبز بر جلوگیری از ابتلا و پیشرفت بیماری کبد چرب حاصل پژوهش دانشمندان موسسه کارولینسکا (the Karolinska Institutet) درکشور سوئد است.

کارشناسان در این پژوهش به بررسی سه گروه موش آزمایشگاهی پرداخته و رژیم خوراکی متفاوتی را در اختیار آن‌ها قرار داده اند.

گروه اول رژیم خوراکی معمولی، گروه دوم رژیم خوراکی با چربی بالا و گروه سوم رژیم خوراکی با چربی همراه با مکمل نیترات به شکل سبزیجات دریافت کرده اند.

موش‌هایی که رژیم خوراکی غربی شامل چربی و قند بالا دریافت کرده اند میزان چربی موجود در کبدشان بالا رفته است، اما آن دسته از موش‌ها که در کنار رژیم خوراکی مکمل نیترات مصرف کرده اند دچار افزایش میزان چربی درکبدنشده اند.

افزون بر جلوگیری از افزایش چربی موجود در کبد، داشتن رژیم خوراکی حاوی برگ‌های سبز سبب کنترل فشار خون و حساسیت به انسولین و در نتیجه جلوگیری از افزایش قند خون می‌شود.


پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف بیشتر میوه و سبزیجات سبب سلامت قلب و عروق خونی می‌شود.

از جمله سبزیجاتی که دارای بیشترین میزان غلظت نیترات سالم در ترکیب خود هستند می‌توان کرفس، اسفناج و کاهو را نام برد.

با وجود توصیه‌های پزشکان به افراد برای گنجاندن مواد خوراکی سالم از جمله میوه و سبزیجات در رژیم خوراکی روزانه بیشتر افراد به مصرف خوراکی‌های آماده و فرآوری شده علاقه‌مند هستند

نتیجه‌های این مطالعه در مجله (the journal Proceedings of the National Academy of Sciences) منتشر شده است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کنترل فشار خون ، رژیم سبزیجات سبز ، اسفناج

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کنترل فشار خون اسفناج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۰۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟