Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین عباسی استاد و پژوهشگر خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ملاک‌های انتخاب همسر و سبک زندگی، اظهار کرد: پیامبراعظم (ص) می‌فرمایند: «ازدواج سنت و... است.» گاها شنیده می‌شود ، که زندگی سوختن وساختن است، درصورتی که زندگی تعالی رشد و رسیدن بخدا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی پس چرا برخی از افراد درباره سختی زندگی و ازدواج سخن می‌گویند؟ علت در انتخاب است، چراکه در انتخاب‌ها دقت نشده و کارشناسی نشده است و ملاک‌های دین مدنظر قرار نگرفته است. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «زن و مرد مایه آرامش همدیگر و مکمل هم هستند. هیچ برتری به هم ندارند.»

وی خطاب به جوانان گفت: همانگونه که برای خرید چادر، مانتو، کت و شلوار، گوشی موبایل و .. هفته‌ها و روزها وقت صرف می‌کنید و خیابان‌ها را می‌چرخید، چرا برای انتخاب یک عمر زندگیتان وقت نمی‌گذارید؟  باید توجه داشت که زندگی مشترک یعنی تبدیل شدن من به ما، دو زوج جوان بدانند وقتی خطبه عقد جاری شد همه «من» بودن ها به «ما» تبدیل می شود و این کلمه را نباید از یاد ببریم.

بیشتر بخوانید: طریقه خواندن صیغه ازدواج موقت

این پژوهشگر و استاد دانشگاه، با تاکید براینکه کلمه «ما» واژه‌ی اعجاز است، گفت: برارسیدن به این مهم باید با دقت هشت ملاک انتخاب شریک زندگی را مدنظر قرار بدهیم تا اثرمعجزه آن را در زندگی خود ببینیم و با آرامش و بدون دغدغه زندگی خوبی داشته باشیم. البته آنچه بیان می‌شود علم است و علم هم نسبی است نه مطلق، گاها استثنا وجود دارد اما غالب افرادی که عمل کرده اند به نتیجه مطلوب رسیده اند.

عباسی بیان کرد: ملاک اول دیانت یعنی دو زوج جوان معتقدبه خدا و روز جزا باشند. ظلم، دروغ، کتک و بی‌حرمتی در این زندگی جایش را به صداقت، احترام و گذشت می‌دهد، آنگاه آسیه می تواند با فرعون زیر یک سقف، بهشتی شود و بالعکس جعده زن امام حسن(ع) که جهنمی شد. همچنین ملاک دوم اصالت و ریشه خانوادگی است، البته ریشه در خانواده وابسته به دونفر است، پدر و مادر و البته اجتماع رفیق بی‌تاثیر نیست.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان کرد: ملاک سوم، شناخت طبع چون طبع سرد، گرم و متعادل است که برگرفته از سیره و سنت امام رضا (ع) است. طبع ریشه اختلافات است رعایت نشود همان سوختن و ساختن است. درواقع گرم باگرم و سرد با سرد  باید ازدواج کند و اگر غیر این باشد ممنوع است. با مراجعه به کتاب«ذهبیه» امام رضا (ع) آنچه برای مزاج گرم ارزش است برای سرد ضد ارزش است. پس باید دقت شود گرمای مزاج ، تنوع غذایی ، تفریحی و دوستی‌ها بایدیگر متفاوت است و اگر در انتخاب‌ها به این گزینه دقت شود بسیاری از اختلافات از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: آیا می شود در ماه محرم ازدواج کرد؟

وی تصریح کرد: این سه ملاک که در بالا به آنها اشاره شد در قبل از ازدواج هرچه بیشتر باشد، بهتر است، اما این ملاک برتری نیست، بلکه برای جبران نواقص بین طرفین است. همچنین در بحث سن ازدواج بهتر است مرد بزرگتر از زن باشد، چراکه خانم‌ها زودتر از آقایان به بلوغ می‌رسند و آقایان 6 سال کم دارند و خانم‌ها از آقایان 6 سالی جلوتر هستند، اما اگر برابر هم هستند مشکلی ایجاد نمی‌کند.

عباسی در پایان افزود: ملاک ششم نیز تحصیلات یک مقطع یک ترم یک واحد درسی بودن است که بهتر است مرد در درجه بالاتری قرار داشته باشد. البته باید توجه داشت که آقایان از نظر عاطفه و احساس پایین‌تر از خانم ها هستند. مردان کدورت یا احساسات را فراموش نمی‌کنند، اما چون زنان از احساس بالاتری برخوردار هستند، بامحبت کدورت و بدرفتاری‌ها را نادیده می‌گیرند. ملاک هفتم فرهنگی و اجتماعی است چراکه هرکدام از اقوام ایرانی آداب و رسوم خاصی دارند. ملاک هشتم بحث مالی که بهتراست  مرد بالاتر باشد. امید آن داریم که جوانان بادقت در انتخاب از همراه زندگی خود از آسیب‌های بعدی ازدواج جلوگیری کنند و ما دیگر شاهد طلاق نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن احادیث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۰۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی

روح انسان با توجه به حقیقت «نَفَختُ فِیهِ مِن رُوحی» از خداوند تبارک و تعالی منشأ گرفته و فطرت الهی انسان ذاتاً کمال‌جو و عاشق وصل به بی‌نهایت و قرب الهی است. میل به آموختن و یادگیری حتی از سنین کودکی، نشانه‌ای از روحیه کمال‌طلبی انسان است. همان‌طور که او بزرگ‌تر شده و در تلاش برای کسب آموختنی‌هاست، درهایی به روی ناشناخته‌ها باز کرده و به اسرار عالم آگاه‌تر می‌شود. هر رشته تحصیلی همین خصوصیات را دارد و انسان با ورود به آن به حقایقی ناشناخته آگاهی پیدا می‌کند.

فرد این احساس و گرایش را در خود می‏یابد که می‏خواهد به راز و اسرار اشیا و حوادث اطراف خود آگاه شود. آثار این تمایل و احساس به‏صورت محدود و ضعیف از لحظه پیدایش در او مشاهده می‏شود و به‏تدریج که قوای ادراکی او رشد می‌کند، زمینه‏ها و شرایط لازم برای تبلور  آن فراهم می‌شود و آهسته آهسته آثار و نتایج آن نیز در زندگی او گسترش و تکامل می‏یابد.

عامل و منشأ اصلی پیدایش و تکامل فلسفه و علم بشری، حس کنجکاوی و حقیقت‏جویی او است. هر چند عوامل مختلف اجتماعی نیز در این امر تأثیر داشته‏اند، ولی شالوده آن را حس کنجکاوی و علم‏دوستی انسان تشکیل می‏دهد. به عبارت دیگر، علم‏دوستی و حقیقت‏جویی حقیقت فطری بشر است و تفاوت‌های کمی و کیفی در تعین و تحقق یافتن این گرایش فطری تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی قرار می‌گیرند.

بر اساس همین نیاز فطری، انسان باید با آگاهی و علم پا به دنیای رشد و علم‌آموزی و آموزش بگذارد. در سنین پایین‌تر و سال‌های ابتدایی تحصیل معمولاً والدین در انتخاب راه نقش پررنگی دارند و مسیر زندگی کودکان در گرو تصمیمات آنان است. اندکی پس از آن و در زمانی که برای روشن‌تر شدن مسیر زندگی باید رشته‌ای را انتخاب کنند، برخی دانش‌آموزان بدون هیچ فکر و داشتن نقشه راهی، فقط درصدد ورود به دانشگاه هستند.

حتی از افرادی می‌خواهند بدون توجه به استعداد، علایق و... برای آن‌ها انتخاب رشته کرده و به گونه‌ای این رشته‌ها را کنار هم بچینند که با رتبه کسب شده بتوانند عنوان دانشجو را بدست بیاورند. آن‌ها به این نکته توجه ندارند که این انتخاب، چهار سال از عمر آن‌ها را معطوف به خود می‌کند و در زندگی و آینده‌شان تأثیرگذار است. به همین دلیل است که برخی در دوره تحصیل انصراف می‌دهند، زیرا متوجه می‌شوند رشته انتخاب شده، با روحیات آن‌ها سازگار نیست. برخی دیگر نیز با توجه به علایق و توانمندی خود انتخاب رشته کرده و براساس رتبه‌ای که دارند، رشته‌ای را انتخاب می‌کنند.

اما خوب است در تمام این مراحل توجه داشه باشیم قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص) همواره بر ضرورت علم‌اندوزی و تحقیق و پژوهش تأکید کرده‌اند. همچنین معارف دینی، گنجینه‌ای از معلومات ناب به ما می‌دهد که از برکت آن می‌توانیم دنیا و آخرت خود را بسازیم.

قدم گذاشتن در مسیری که به یاری مطالعه، تحقیق،‌ پژوهش، تلاش و توکل می‌توان به شناخت خود و خداوند دست یافت حتماً یکی از بهترین ثمرات دین‌پژوهی و بازگشت به فطرت خداجوی انسان است. به یاد داشته باشیم مطالعه رشته‌های  حوزوی، الهیات و زیرمجموعه آن‌ها تأثیر زیادی در جهان‌بینی فکری و حوزه عملکردی انسان در این زندگانی و فرصت محدود عمر دارد.

پسندیده است دانشجویان عزیز هنگام انتخاب رشته دانشگاهی به این نکات هم توجه داشته باشند و با علم و چشمی باز دست به انتخاب بزنند و این فرمایش رهبر معظم انقلاب را در نظر داشته باشند که «انتخاب رشته صحیح پایه پرورش استعداد است».

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی دار فانی را وداع گفت
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • انتخاب سرمربی تیم ملی کوراش آقایان و بانوان از خراسان‌شمالی
  • فال قهوه روزانه | فال قهوه امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • جزئیات و شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣