Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@18:31:21 GMT

برنامه مهار سیلاب های بجنورد تدوین شد

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۳۱۰۴۱

برنامه مهار سیلاب های بجنورد تدوین شد

مجید گریوانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این برنامه بر اساس طرح ظرفیت سازی ستاد بحران در سیلاب ها که تابستان امسال در ژاپن مطرح شد، تدوین و راهکارهای میدانی مهار سیلاب بجنورد با حضور کارشناسان بررسی و برنامه مدونی تهیه شد.
به گزارش ایرنا مرکز خراسان شمالی به عنوان پایلوت طرح ظرفیت سازی ستاد بحران در سیلاب ها به ژاپن معرفی شده بود که مخاطرات سیلاب این شهر در کلاس های بین المللی ستاد بحران ژاپن در مدت یک ماه بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گریوانی گفت: شرکت در این دوره آموزشی، گام بزرگی در مدیریت بحران استان و کشور خواهد بود به طوری که هفت نماینده کشور پس از شرکت در دوره های آموزشی و فراگرفتن موارد، تجربه ها و آموزه ها را به سایر شهرداران کشور منتقل خواهند کرد.
وی با اشاره به کاسه ای بودن شهر بجنورد به دلیل قرار گرفتن در میان چندین کوه، افزود: این شهر هم اینک با وجود 13 حوضه آبریز و رودخانه تنها یک راه خروجی رودخانه اترک را دارد که اگر این مسیر که از «پلنگ دره» می گذرد بر اثر هر حادثه ای بسته شود آب سیلاب پس زده و و تمام شهر بجنورد را فرامی گیرد.
وی اظهار داشت: هم اینک خراسان شمالی با مشکل کم آبی ناشی از خشکسالی مواجه است ولی با توجه به اینکه به طور معمول سیلاب دوره بازگشت دارد اگر این امر اتفاق بیفتد مشکلات بسیاری را برای مرکز استان به وجود خواهد آورد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد با اشاره به انجام اقداماتی توسط شرکت آب منطقه ای برای مهار سیلاب، گفت: در این طرح ایجاد شاه جو در مسیر روستاهای جنوب تا شرق بجنورد شامل درصوفیان، گریوان، فیروزه و بش قارداش در حال انجام است.
وی افزود: در این طرح تمام حریم بستر رودخانه های این مسیر آزادسازی و عرض رودخانه پاک سازی می شود که هم اینک حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
گریوانی اظهار داشت: در صورت تکمیل این شاه جو، سیلاب های مسیر رودخانه فیروزه و درصوفیان از آن خارج می شود تا مشکلی برای شهر به وجود نیاید.
وی یادآور شد: طرح دوم مهار سیلاب نیز از مسیر کال پسته و در منطقه دوبرار انجام می شود که تمام کمربند جنوب و غرب و شمال شهر را پوشش می دهد و از پل روگذر کمربند شمالی شهر به دره وصل می شود.
مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد گفت: با بهسازی کال پسته، مشکل جاری شدن سیلاب در محدوده گلستان شهر بجنورد نیز مرتفع می شود.
وی با بیان اینکه این طرح هنوز کامل نیست و بررسی های لازم در حال انجام است، گفت: در صورت اجرای کامل این 2 طرح دیگر مشکلی از ناحیه سیلاب در شهر بجنورد نخواهیم داشت.
عضو کمیته مدیریت بحران شهرداری بجنورد اظهار داشت: هم اکنون با کوچکترین بارندگی تمام شهر بجنورد را آب فرامی گیرد که مشکلات بسیاری برای شهر به وجود می آورد.
به گزارش ایرنا؛ تابستان امسال در قالب کلاس های بین المللی ستاد بحران که در کشور ژاپن برگزار شد شهر زنجان به عنوان پایلوت طرح ظرفیت سازی بحران در برف و بوران، کرمانشاه در زمینه زلزله و بجنورد در زمینه سیلاب به عنوان پایلوت انتخاب شدند.
سیلاب یکی از مخاطرات همیشگی مرکز استان خراسان شمالی بوده و اردیبهشت ماه سال 91 به دنبال بارندگی های رگباری و آبگرفتگی در هسته مرکزی شهر بجنورد، یک مادر و کودک جان خود را از دست دادند.
بجنورد مرکز خراسان شمالی 210 هزار نفر جمعیت دارد.
ط/5132
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خراسان شمالی خشکسالی دوره های آموزشی ژاپن جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی

به گزارش «تابناک»، حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روز چهارشنبه و پنجشنبه برای برخی از استان‌های کشور بیان کرد: برای روز چهارشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل، تحت تأثیر سامانه جوی و هشدارهای سطح نارنجی خواهند بود.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای روز پنجشنبه نیز برای استان‌های خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران و گلستان هشدار سطح نارنجی اعلام شد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی را برای استان‌های ذکر شده پیش‌بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی را توصیه کرد.

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • مزارع چند کشاورز در ۳ روستای پاکدشت در پی سیلاب آسیب دید
  • هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد / خسارت به اراضی کشاورزی در 3 روستا
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • خسارت بارش‌ها به کرمانشاه ناچیز بوده است
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • تشدید بارش‌ها و احتمال سیلاب در چهارمحال و بختیاری