Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از همدان، معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان همدان با بیان اینکه امروز همدان به عنوان یک استان صادرکننده مطرح است اظهار کرد: در سال حمایت از کالای ایرانی با صادرات مطلوب و مدیریت واردات می‌توان اهداف تعریف شده را محقق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تا پایان آبان ماه سال جاری صادرات غیر نفتی کشور 13 درصد رشد و واردات 26 درصد کاهش یافت افزود: ممکن است در سطح استان آمار گمرک کاهش را نشان دهد چراکه بخشی از کالاهای استان از سایر گمرکات کشور انجام شده است.

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه برنامه ویژه‌ای برای تمرکز بر بازارهای کشورهای همسایه تدوین شد است تصریح کرد: 15 کشور همسایه داریم که عربستان و بحرین را حذف کرده و برای 13 کشور دیگر برنامه ریزی کردیم.

وی با اشاره به اینکه صادرات به این کشورها برای ما بسیار حائز اهمیت بوده و برنامه ویژه‌ای تدوین شده است ادامه داد: از ابتدای سال تا پایان آبان‌ماه میزان صادرات ایران به کشور عراق به نسبت مدت مشابه در سال گذشته 67 درصد افزایش داشته است.

زادبوم با بیان اینکه 6 میلیارد و 700 میلیون دلار کالا به عراق صادر شده در حالی که در سال 96 در مجموع 6 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات به عراق انجام شد خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر ظرف هشت ماه به اندازه یک سال به کشور عراق صادرات انجام شده است.

وی گفت: برای استان کرمانشاه، لرستان، ایلام و همدان، سه یا چهار کشور همسایه عراق، سوریه و لبنان  به عنوان بازار هدف در نظر گرفته می‌شود.

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه بر اسای تئوری توسعه تجارت حرکت کنیم راهی جز توجه به بازار کشورهای همسایه نداریم اظهار کرد: باید قبول کنیم در شرایط جنگی قرار داریم.

وی با بیان اینکه صادرکنندگانی که مشکلی ندارند بر حذف تعهدات ارزی پافشاری نکنند افزود: چهار مسیر برای بازگشت ارز صادرات در نظر گرفته شده که نباید در خصوص برداشتن پیمان‌سپاری اصرار کرد.

زادبوم با بیان اینکه برای عراق چاره‌ای جدید می‌اندیشیم تصریح کرد: در کمیته ویژه‌ای می‌توان برای شرایط ویژه مصوبات لازم را اخذ کرد.

وی با اشاره به اینکه به دلیل وجود جوایز صادراتی در گذشته قیمت کالاها بالا ثبت شده بود، ادامه داد: این قیمت‌ها در گمرک ثبت شده و امروز که پیمان‌سپاری ارزی مطرح شده با مشکل مواجه شده است.

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه اگر صادرکننده بتواند ثابت کند قیمت اصلاح می‌شود، تراز تجاری استان همدان را مثبت دانست و گفت: صادرات بیشتر از واردات است، البته واردات مواد اولیه و واسطه‌ای مفید است و باید انجام شود زیرا از رفاه آن جامعه خبر می‌دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دلار رشد عراق لبنان واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۱۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان