Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در پي برداشت نادرست از اظهارات مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه‌ها در سمينار علمي تخصصي رسانه و اقتصاد، ضمن تکذيب جمله «رسانه ملي در ايران، تلگرام است» بدينوسيله متن اظهارات آقاي ضيايي پرور به نقل از خبرگزاري ايسنا را در ادامه مي خوانيد.
به گزارش روابط عمومي معاونت امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، متن سخنان مدير کل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه‌ها به شرح زير است:
حميد ضيايي‌پرور عنوان کرد
دوره‌ ناديده گرفتن رسانه اجتماعي تمام شده/رسانه‌هاي چاپي رو به تعطيلي‌اند
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: دوره‌اي که ما رسانه اجتماعي را ناديده بگيريم تمام شده و امروز وارد رسانه فردي شده‌ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يعني يک فرد مي‌تواند يک زلزله 8 ريشتري رسانه اي ايجاد کند.
به گزارش ايسنا، حميدرضا ضيايي‌پرور امروز (چهارشنبه) در سمينار علمي تخصصي رسانه و اقتصاد، اظهار کرد: رسانه سه کارکرد اصلي دارد؛ آگاهي رساني، نقد و نظارت و سرگرمي، اين ها کارکردهاي رسانه است که متاسفانه از سرگرمي استفاده نکرده و غافل بوديم تا همين سال‌هاي اخير که امروز پربيننده‌ترين برنامه‌ها هم همين برنامه‌هاي سرگرمي هستند.
وي افزود: آنچه در حوزه اقتصاد رسانه موضوع اصلي است، کارکرد آگاهي‌رساني رسانه است، با ظهور رسانه‌هاي جديد، عمدتا اين رسانه‌ها به کمک رسانه‌هاي قديمي آمده‌اند. اين در حالي است که در ايران به جاي کمک، جايگزين رسانه‌هاي قديمي مي‌شوند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: از ديروز ظهر تاکنون در معرض هيچ رسانه صوتي و تصويري نبودم، به جز موبايل، اما از همه چيز خبر دارم، در شبکه اجتماعي علاوه بر خواندن مي‌توانيم واکنش هم نشان دهيم.
ضيايي‌پرور افزود: اخيرا طرح ساماندهي پيام‌رسان‌هاي جديد در مجلس مطرح شده است. وقتي متن کامل طرح منتشر شد، ديدگاه نمايندگان تغيير کرد و طرح 33 ماده به 23 ماده رسيده است. از سوي ديگر ماجراي نماينده سراوان است که او را از موضع طلبکارانه به عذرخواهي کشانده است. بنابراين رسانه‌ها با آگاهي بخشي و وارد کردن افکار عمومي مي‌توانند موثر باشند.
وي تصريح کرد: دوره‌اي که ما رسانه اجتماعي را ناديده بگيريم تمام شده و امروز وارد رسانه فردي شده ايم. يعني يک فرد مي تواند يک زلزله 8 ريشتري رسانه اي ايجاد کند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در دنيا رسانه‌ها موتور محرک اقتصاد هستند. تشويق، ترغيب و هشدار رسانه موجب رشد يا زمين گير شدن کسب و کار مي شود. وقتي يک يا چند رسانه تاثيرگذار در ايران مردم را تشويق و ترغيب به خريد و فروش دلار مي کنند، آن وضعي که ديديم در کشور ايجاد مي شود و امروز هم برعکس آن اتفاق را شاهد هستيم.
ضيايي پرور ادامه داد: نقش شايعات مي‌تواند بخشي از کار رسانه‌هاي اجتماعي باشد. صاحبان رسانه ناظر رويدادها و نقش مطالبه‌گري از بخش اقتصادي دارند، علاوه بر شغل يک مسئوليت اجتماعي هم دارند. مسئوليت اجتماعي که آدم‌هاي عادي دارند، روزنامه‌نگارها مسئوليت پررنگ‌تري دارند. در تمام دنيا رسانه طرف مردم است.
وي اظهار کرد: رسانه مستقل کم داريم، از 10 هزار مجوز رسانه که صادر شده است نصف آن‌ها فعال‌اند. نشريات اقتصادي يا هنري در بخش خصوصي هستند، اما عمده نشريات يا مستقيم به دولت وابسته هستند يا غيرمستقيم از دولت ارتزاق مي‌کنند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تاکيد کرد: روزنامه نگاري تحقيقي در رسانه وابسته رخ نمي‌دهد. رسانه‌اي مي تواند ضامن رشد و توسعه اقتصادي باشد که آزاد، مستقل و وابسته به بخش خصوصي باشد از رسانه دولتي چنين چيزي بيرون نمي‌آيد.
ضيايي پرور گفت: رسانه وابسته به قدرت يک دست نيست، متاسفانه امروز رسانه و رسانه نگار جايگزين حزب شده است، رسانه کارش انتقال واقعيت ها و تحليل آنها است.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح کرد: رسانه و تبليغات در حوزه اقتصاد مهم است، تبليغات به ظاهر يعني تبليغ با گرفتن پول، اما تکنيک ها، چهارچوب ها و ... به قدري تغيير کرده است که استارتاپ هاي تبليغاتي طومار آژانس هاي تبليغاتي را در هم پيچيده اند.همه کسب و کارها و بيزينس ها به حوزه استارتاپ ورود کرده اند.
ضيايي‌پرور اظهار کرد: گزارش تحقيق و تفحص همشهري در شوراي شهر تهران نشان داد اين موسسه 1400 نيرو دارد، خبرگزاري فارس فقط در دو طبقه 150 نفر نشسته بودند. صدا و سيما يکي از پرنيروترين صداوسيماهاي دنيا است، بين 75 تا100 هزار نيرو در صدا و سيماي ايران کار مي‌کنند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: اگر بخواهيم فقط رسانه هاي اقتصادي را بررسي کنيم، تعداد نشرياتي که اولويت اول آن ها اقتصاد است 727 نشريه هستند و بيش از هزار نشريه هستند که اولويت دوم آنها اقتصاد است.
ضيايي پرور اضافه کرد: مرجعيت رسانه‌اي در کشور از رسانه داخلي به رسانه‌هاي خارجي تغيير کرده است. رييس جمهور معتقد است بايد کاري کرد تا مرجع رسانه‌اي به رسانه هاي داخلي تغيير کند. بررسي ها نشان مي دهد نخبگان جامعه، يعني نخبگان سياسي
، فکري و سرمايه اي اين سه گروه مخاطب رسانه خارجي هستند. گروه دوم طبقه متوسط هستند، رسانه قالب طبقه متوسط جامعه فضاي مجازي است و طبقات پايين دستي از رسانه هاي ما استفاده مي کنند هرچند که ماهواره هم دارند.
وي ادامه داد: نخبگان ما رسانه‌هاي خارجي را مي‌بينند. در حوزه رسانه‌هاي مجازي هم بالغ بر 60 درصد از مردم به اينترنت دسترسي دارند؛ چيزي حدود 55 ميليون نفر که از اين تعداد، بين 40 تا 45 ميليون نفر از تلگرام استفاده مي‌کنند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اضافه کرد: اينستاگرام رسانه دوم مجازي ايران است و توييتر رسانه سوم کشور است با 10 ميليون نفر؛ اکثرا افراد فعال در حوزهن سياسي در توييتر حضور دارند، توييتر رسانه گروه نخبگاني است که گروه مرجع هم هستند.
ضيايي پرور ادامه داد: رسانه هاي ايران جزيره هاي پراکنده هستند. اين در حالي است که در دنيا رسانه‌ها مجموعه‌هاي فراگيري هستند که توسط کارخانه هاي بزرگ دنيا تغذيه مي شوند چراکه آن کارخانه ها مي خواهند از حاميان آن رسانه ها استفاده کنند.
وي با بيان اينکه وضعيت رسانه‌اي هر کشور ارتباط مستقيمي با وضعيت اقتصادي کشور دارد، افزود: امروز تيراژ مطبوعات در کشور به 700 هزار نسخه رسيده است که در اين ميان همشهري، ايران، جام جم، شرق و دنياي اقتصاد بيشترين فروش نسخه را دارند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه هاي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح کرد: با بررسي رسانه هر کشور مي توان اقتصاد آن را متوجه شد، امروز رسانه چاپي ايران رو به تعطيلي است، مدل جالبي که در حال ايجاد است، استارتاپ هاي جديد بوده، الگوي اين مدل در شبکه هاي اجتماعي وجود دارد و «آخرين خبر» نمونه آن است.
ضيايي‌پرور ادامه داد: مدل‌هاي جديد رسانه‌اي را بايد در پيش بگيريم. ظهور توليدکنندگان محتواي فردي، نمونه‌هاي جديد است؛ "لقمه شو" يک نفر و يک عروسک، "سوري لند" بر مبناي آگهي است. امروز شاهد توليد محتواي فردي هستيم، پديده ديگر مدير کانال‌هاي ميليوني، پديده ديگر روزنامه‌نگاري سلبريتي است که در حال فعاليت اند، پديده ديگر فيک نيوز است که طبق آن بسياري از خبرها جعلي و ساختگي هستند.
وي تاکيد کرد: رسانه عامل شفافيت اطلاعات است، گردش آزاد اطلاعات در سال 89 و 90 ابلاغ شد، ولي دولت وقت عملي نکرد، در سال 93 در دوره آقاي روحاني ارسال و ابلاغ شد. تا امروز 523 دستگاه عضو اين سامانه هستند طي اين مدت 5 هزار درخواست واصل شده که چهار هزار درخواست پاسخ داده شده است. در استان اصفهان 8 دستگاه فقط عضو اين سامانه هستند، اين يک مطالبه است و بايد رسانه ها مطالبه کنند که چرا مابقي دستگاه ها اين کار را نکرده اند.
مديرکل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان کرد: روزنامه نگاري پهبادي، سنسوري و ديتا درحال ورود به فضاي رسانه اي کشور هستند و بايد اين رسانه ها را نسبت به گذشته بيش از پيش شناخت.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۳۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت خدمه کشتی توقیف شده مرتبط با اسرائیل | تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی درباره خدمه

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌اکبر مرزبان در مورد آخرین وضعیت خدمه کشتی کانتینری به‌نام MCS Aries با پرچم کشور پرتغال که ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ توقیف شد، اظهار کرد: به‌خلاف ادعای رسانه‌های بیگانه و معاند از جمله رسانه‌های تحت‌حمایت رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی مبنی بر گروگانگیری خدمه کشتی مذکور که قویاً تکذیب می‌شود، تمامی ۲۴ خدمه کشتی مذکور در سلامت کامل به‌سر می‌برند و جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص سلامت، بهداشت، رفاه و ایمنی این افراد وجود ندارد.

بازگشت به میهن یک خدمه خانم

وی افزود: در ابتدای امر ۲۵ خدمه کشتی MCS Aries با تابعیت کشورهای هند، پاکستان، فیلیپین، ۱ نفر روسیه و ۱ نفر استونی در کشتی وجود داشت که بلافاصله با هماهنگی دیپلماتیک یکی از این خدمه هندی که خانم بود و فعالیت کارورزی داشت از سایر خدمه جدا شد و به میهن خود بازگشت.

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: بلافاصله پس از توقیف کشتی مذکور و ابراز نگرانی سفارتخانه‌های خدمه روی کشتی، تماس‌های لازم از سوی دولت‌های متبوع با دستگاه وزارت امور خارجه ایران انجام شد و با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی مکاتبات لازم انجام شد تا فعالیت‌ها دنبال شود.

هیچ‌گونه تهدیدی برای خدمه کشتی توقیفی وجود ندارد

مرزبان با اشاره به اینکه طبق اعلام سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت امور خارجه هیچ گونه تهدیدی برای خدمه کشتی توقیف‌شده وجود نداشته و ندارد، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از دولت‌های عضو کنوانسیون کار دریایی (MLC ۲۰۰۶) و بر اساس اصول حقوق‌بشری و رویکرد انسانی و دینی خود، تمامی تمهیدات لازم را برای حفظ سلامت، بهداشت، رفاه و ایمنی جان خدمه کشتی مربوطه اندیشیده است و جای هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد و تمامی خدمه آزادانه در کشتی حضور دارند و از تمامی حقوق لازم برخوردار هستند.

برقراری تماس تلفنی، اینترنتی و ملاقات با خدمه کشتی

وی با تأکید بر اینکه صرفاً کشتی MCS Aries توقیف شده است و خدمه کشتی توقیف نشده‌اند، عنوان کرد: این خدمه آزادانه روی کشتی حضور دارند و از امکانات اینترنتی و تلفنی برای برقراری ارتباط با خانواده‌های خود برخوردارند و تمامی مراتب به سفارتخانه‌های متبوع اطلاع داده شده است و در عین حال با هماهنگی صورت‌گرفته سفرا و نمایندگان سفارتخانه‌های این اتباع، با آنان دیدار کرده‌اند و در هر زمان دیگری امکان دیدار مجدد وجود دارد و هیچ گونه مشکلی در این زمینه نیست.

امکان بازگشت به میهن مازاد حداقل خدمه کشتی

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به نماینده مالک و دولت تحت‌پرچم کشتی اعلام کرده است که با رعایت شرایط ایمنی امکان بازگشت به میهن مازاد حداقل خدمه روی کشتی وجود دارد، اظهار داشت: از نماینده مذکور درخواست شده است در صورت تمایل، درخواست رسمی خود را ارائه کنند و پس از آن اقدامات مقتضی انجام خواهد شد.

مرزبان با تأکید بر اینکه خوشبختانه اقدامات صورت‌گرفته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت امور خارجه به خانواده و دولت کشورهای متبوع خدمه کشتی، اطمینان داد که جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص تأمین امنیت، سلامت و ایمنی خدمه وجود ندارد.

این مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی در پایان خاطرنشان کرد: مسیر ارتباطی از سوی انجمن صنفی کارگری دریانوردان تجاری ایران نیز دنبال و مراتب منعکس شده است و در زمان حاضر فضای بسیار آرامی در کشتی حاکم است و خدمه در سلامت کامل به‌سر می‌برند و تا زمانی که تصمیم‌گیری نهایی صورت گیرد، شرایط مساعد برای تمامی خدمه روی کشتی، فراهم خواهد بود.

کد خبر 848438 منبع: تسنیم برچسب‌ها ایران و اسرائیل کشتیرانی اسرائیل خبر ویژه کشتی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت خدمه کشتی توقیف شده مرتبط با اسرائیل | تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی درباره خدمه
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی؛ تایید سلامت خدمه کشتی MCS
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • تکذیب ادعای رسانه‌های اسرائیلی/ تایید سلامت خدمه کشتی MCS
  • دیوان بین‌المللی کیفری از اظهارنظر درباره موضوع حکم بازداشت نتانیاهو خودداری کرد
  • تکذیب یک شایعه عجیب درباره نام استقلال
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران