Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا،  رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران طی سخنانی با عنوان «جایگاه توانبخشی در نظام سلامت» در نوزدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات گفت: طرح تحول سلامت دارای هشت بسته است اما نقش توانبخشی در آنها دیده نشده است.

محمدعلی محسنی بندپی افزود: توانبخشی، سطح سوم خدمات در نظام سلامت است و هرچند که دنیا سال هاست که به این نقش توجه کرده است، اما در کشور ما همانطور که وزیر بهداشت گفته است، ما نسبت به توانبخشی، غفلت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شرایط کنونی جمعیتی و روند رو به رشد جمعیت سالمندی کشور، گفت: درحالی که امید به زندگی افزایش یافته و برای خانم ها به ۷۹ سال و برای مردان به ۷۵ سال رسیده است و با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مناسب ، طول عمر افراد افزایش یافته و از سویی زاد و ولد کاهش یافته است، در آینده شاهد سونامی سالمندی در کشور خواهیم بود به طوری که پیش بینی می شود تا سال ۱۴۲۹، تا ۳۰۰ درصد رشد نیز در این جمعیت داشته باشیم.

محسنی بندپی سپس به بیماری ها و شرایط قابل پیش بینی دوران سالمندی همچون سکته های قلبی و مغزی، ضایعات نخاعی، سبک غلط زندگی و کم تحرکی و چاقی، اشاره کرد و بیان کرد: علاوه بر اینها، آمار تصادفات، نیز به آن اضافه می شود و نیاز به خدمات توانبخشی را چند برابر خواهد کرد.

وی تصریح کرد: مطمئنا هزینه های بیماری های اسکلتی- عضلانی ، از بیماری های قلبی ، سرطان ها، ایدز و ... کمتر نیست ، پس چرا نظام سلامت در طرح تحول، به این بیماری ها  توجه کرده ولی به توانبخشی این توجه را نداشته است.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران به آمار شکستگی در ایران که قابل مقایسه با دیگر کشورهای دنیا نیست، اشاره کرد و اظهار کرد: برای پیشگیری از این مساله، چقدر به تغذیه، تحرک ، سبک زندگی سالم و... بویژه در دوران کودکی توجه شده است.

محسنی با توجه به شتابی که در روند رو به افزایش جمعیت سالمندی وجود دارد، تاکید کرد: باید توجه ویژه ای را نسبت به این پدیده معطوف داشت و این درحالی است که جمعیت فیزیوتراپیست های کشور کمتر از یک دهم است و نسبت به دیگر کشورهای دنیا پائین بوده و متاسفانه این مقایسه را در دیگر رشته های توانبخشی نیز می بینیم.

وی افزود: تا زمانی که نظام سلامت، همه افراد نقش آفرین در سلامتی مردم را نبیند، هزینه های درمان همچنان بالا خواهد رفت. در طرح تحول سلامت چقدر هزینه برای درمان شده است، درصورتی که دنیا سالهاست که برای کاهش هزینه های درمان، به بخش بهداشت و پیشگیری توجه کرده و بیشترین هزینه را در این بخش انجام می دهد، اما ما تمرکز بر الگوی قدیمی درمان داریم.

رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با اشاره به اینکه اگر هم اکنون نیز بفکر این مسایل بیافتیم، دیر نشده است، افزود: باید نظام سلامت کشور به نقش توانبخشی در سلامت مردم توجه ویژه داشته باشد، ضمن آنکه از نظرهای انجمن های علمی، بوردهای تخصصی و صاحبنظران این بخش استفاده کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: توانبخشی فیزیوتراپی طرح تحول سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۳۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بی‌بدیل اساتید در مردمی‌سازی ارزش‌های سلامت محور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مفدا، متن پیام دکتر بهرام عین اللهی به شرح زیر است:

روز پاسداشت مقام معلم، ره نمایی است از تکریم، تعلیم و تربیت در فرهنگ عمیق ایران اسلامی ما و یادآوری است از آنها که در مسیر والاترین انسانهای تاریخ- پیامبران- قرار گرفتند. همانگونه که امام ما که خود والا معلم ایمان، شجاعت و اخلاص بود گفت: معلمی شغل انبیاست ...

استاد و معلم، آموزش و تربیت مخاطب انسانی، این سخت ترین تکلیفی که یک انسان می تواند بر عهده بگیرد را بر عهده گرفته است و تاثیر گذاری تاریخی خود بر شکل گیری یک جامعه دین مدار، اخلاق محور، عدالت بنیان و قدرتمند را به نظاره نشسته است.

نظام سلامت کشورمان مرهون اساتید گرانسنگی است که با دانش و تعهد خود نسلی شایسته از جامعه بهداشتی و درمانی کشور را تربیت نموده اند که امروز، کشور ما را به نمادی مثال زدنی از رشد و توسعه با کیفیت شاخص های سلامت در دنیا تبدیل نموده اند.

بی تردید حضور ارزشمند اساتید و آموزگاران زیر ساخت اصلی نظام سلامت کشور و سرمایه های اجتماعی کشورمان هستند و کارایی آموزش های آنان، آینده کشور و نظام بهداشت و درمان ما را تضمین خواهد نمود.

در سالی که با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است، نقش پیشرو و موثر اساتید عزیز در نهادمند نمودن و مردمی سازی ارزشهای سلامت محور از طریق نظام آموزشی، نقشی بی بدیل خواهد بود.

بسیاری از کشورهای دنیا سالهاست در مسیر فروپاشی نهاد گرانبهای خانواده قرار گرفته اند، اساتید ما الگوهای قابل تکثیری برای ترویج فرهنگ خانواده محور هستند.

در این روزها که دنیا در تب و تاب جنبش های اعتراضی نهاد علم و دانشجویان علیه جنایات بی سابقه و نسل کشی فرعون وار رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است، صدای رسای اساتید و دانشجویان کشورمان به خصوص سپید پوشان نظام سلامت، نشانی است از راهبری پرچم پر افتخار حمایت از انسانیت توسط دستان توانمند مردم شریف ایران.

در پایان یادی کنیم از اساتید درگذشته حوزه سلامت در سال اخیر که بخشی از دارایی علمی کشورمان مرهون زحمات خالصانه آنان در مسیر رشد و تعالی ایران عزیز بوده است.

دکتر بهرام عین اللهی

کد خبر 6093920 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • «دست مایو الکترونیک»در هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • دست مایوالکترونیک توسط مرکز توانبخشی هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • نقش بی‌بدیل اساتید در مردمی‌سازی ارزش‌های سلامت محور
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد