Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی با مقایسه نرخ باسوادی مردم استان در بازه ۴۰ ساله بین سال‌های ۵۵ تا ۹۵ بیان کرد: نرخ باسوادی افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله استان در سال ۵۵ حدود ۵۴ درصد بود و در سرشماری سال ۹۵ این نرخ به ۹۶.۵درصد رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ توانایی خواندن و نوشتن موضوعی بود که در سال‌های نه‌چندان دور و قبل از انقلاب اکثر زنان ایرانی و بیشتر از نیمی از مردان کشور از آن محروم بودند و کسانی که قادر به خواندن و نوشتن بودند جزو افراد رده‌بالای جامعه ازلحاظ فرهنگی محسوب می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از شکل‌گیری انقلاب اسلامی و بافرمان امام خمینی(ره) در روز هفتم دی‌ماه سال ۵۸ سازمان نهضت سوادآموزی تأسیس شد و با شروع به کار آن، سال‌به‌سال نرخ بی‌سوادی در کشور کاهش یافت تا جایی که توانایی خواندن و نوشتن جزو ابتدایی‌ترین توانایی‌های یک فرد محسوب شده و میانگین سطح سواد افراد جامعه سیر صعودی به خود گرفت.

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی:

رشد ۴۲ درصدی باسوادی استان مرکزی نسبت به قبل از انقلاب

میرزایی معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی با مقایسه نرخ باسوادی مردم استان در بازه ۴۰ ساله بین سال‌های ۵۵ تا ۹۵ بیان کرد: نرخ باسوادی افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله استان در سال ۵۵ حدود ۵۴ درصد بود و در سرشماری سال ۹۵ این نرخ به ۹۶.۵درصد رسیده است که این افزایش ۴۲درصدی سواد افتخاری برای انقلاب اسلامی است.

وی نرخ باسوادی مردان ۱۰ تا ۴۹ ساله در سال ۵۵ را ۵۲.۵۸ درصد دانست و ادامه داد: این نرخ در سال ۹۵ به ۹۷.۳درصد رسید. همچنین ۴۷درصد زنان استان در سال ۵۵ باسواد بوده‌اند که این مقدار در سال ۹۵ به ۹۵.۶ درصد رسیده است که نشان از نزدیک شدن نرخ باسوادی مردان وزنان در جامعه است.

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی از نرخ رشد ۶۳.۴۲ درصدی سواد شهری نسبت به قبل از انقلاب خبر داد و گفت: این نرخ در آستانه چهل‌سالگی انقلاب اسلامی به عدد ۹۷.۵۷ درصد رسیده است.

میرزایی اضافه کرد: همچنین نرخ باسوادی در روستاها در قبل از انقلاب اسلامی ۳۲.۶۸ درصد بوده که این عدد به برکت انقلاب اسلامی به ۹۲.۴۹ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: ۹۹.۲۹ درصد افراد ۱۰ تا ۱۴ ساله و ۹۸.۷۷ درصد افراد ۱۵ تا ۱۹ ساله در استان مرکزی در سال ۹۵ باسواد هستند که از این نظر استان مرکزی در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد.

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی بیان کرد: سهمیه حجم ابلاغی امسال سازمان مرکزی برای استان مرکزی ۱۹۰۰ نفر سوادآموزی ایرانی، ۴۵۰ نفر سوادآموزی اتباع خارجی، ۵۰۰ نفر انتقال و ۷۷۸ نفر دوره تحکیم در نظر گرفته‌شده که ثبت‌نام دوره سوادآموزی و تحکیم از ابتدای تیرماه تا ۱۵ دی‌ماه انجام می‌شود.

وی به تشریح دوره‌های مختلف سوادآموزی پرداخت و افزود: دوره سوادآموزی برای بی‌سوادان مطلق در نظر گرفته‌شده که در این دوره افراد ۴۰۰ ساعت آموزش‌دیده و پس‌ازآن در دوره انتقال با گذراندن ۶۰۰ ساعت آموزش و گرفتن نمره قبولی در آزمون مربوطه، مدرکی معادل ششم ابتدایی به آن‌ها داده می‌شود. اما افرادی که دوره سوادآموزی را طی کرده ولی به هر دلیلی قادر به ادامه تحصیل نیستند در دوره‌ای با عنوان تحکیم سواد، با گذراندن ۲۰۰ ساعت شامل ۱۳۰ ساعت غیرحضوری و ۷۰ ساعت حضوری جهت جلوگیری از رجعت به بی‌سوادی آموزش می‌بینند.

میرزایی بیان کرد: دوره انتقال صرفاً در شهریور و مهرماه انجام شد که موفق شدیم در اوایل مهرماه ۵۰۰ نفر را تحت پوشش قرار داده که با در نظر گرفتن زندان‌ها و مراکز آموزشی توانستیم بیش از ۱۱۰ درصد را در دوره انتقال آموزش دهیم. در دوره تحکیم هم بسیار زود به حجم ابلاغی رسیده و مجدداً ۱۰۰ نفر دیگر تقاضای حجم کردیم که ظرفیت امسال استان در این دوره به ۸۷۸ نفر رسید.

رتبه اول استان مرکزی در سوادآموزی

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به اینکه حجم دوره سوادآموزی استان از ۱۳۰۰ نفر در سال گذشته به ۱۹۰۰ نفر در سال ۹۷ افزایش داشته و بیشترین افزایش حجم را در بین استان‌ها در دوره سوادآموزی ایرانی داشتیم، توانستیم ۱۵۸۴ نفر را تا الآن تحت پوشش قرار داده که نسبت به سال گذشته ۱۲۶.۷۶ درصد رشد را داشته‌ایم. همچنین در دوره اتباع خارجی تمام حجم ۴۵۰ نفر را تحت پوشش قراردادیم و خوشبختانه هیچ مشکلی نداریم.

وی با اشاره به آمار سال ۹۶ اظهار کرد: سال گذشته استان مرکزی ازنظر درصد افراد تحت پوشش دوره سوادآموزی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داد. همچنین در ارزیابی شاخص‌های ۱۶ گانه سازمان مرکزی هم موفق شدیم به رتبه یک کشور برسیم.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه

محمدامین بهرامی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در جلسه انجمن کتابخانه‌های استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت راه‌اندازی کتابخانه مرکزی، گفت : این پروژه مهمترین و بزرگترین بنای فرهنگی استان است و در صورت راه‌اندازی می‌تواند محل مناسبی برای انجام برنامه‌های فرهنگی و هنری استان باشد.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری استان‌ها صاحب کتابخانه مرکزی هستند و در غرب کشور تنها استانی که کتابخانه مرکزی ندارد، کرمانشاه است.

بهرامی با اشاره به شروع این پروژه در سال ۱۳۸۶ گفت: این پروژه در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع در پنج طبقه و با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع در دست احداث است.

وی به پیشرفت ۶۳ درصدی پروژه اشاره و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات اعتباری این پروژه بعد از ۱۷ سال به این میزان پیشرفت رسیده است.

بهرامی اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه شده تا به پیشرفت ۶۳ درصدی برسد، اما برای اینکه بتوانیم پروژه را تکمیل کنیم با توجه به افزایش قیمت‌ها به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به تصویب اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای این پروژه در سفر دور اول رییس جمهور به استان، گفت: در این سفر مقرر شد از این میزان اعتبار، ۲۰ میلیارد تومان آن توسط سازمان برنامه و بودجه و ۱۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات نفت تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این میزان اعتبار ۵.۶ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۱ و ۱۰ میلیارد تومان در سال گذشته تخصیص شد که صرف تکمیل پروژه شده و اکنون برای ادامه کار به تامین اعتبار جدید نیاز داریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • قیمت طلا و سکه امروز 8 اردیبهشت 1403
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها