Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@09:26:11 GMT

علت حرام بودن پاسور چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۳۵۴۶۹

علت حرام بودن پاسور چیست؟

 در صورتی که پاسور و تخته نرد و امثال آن‌ها به نظر عرف مردم جزء آلات قمار حساب شوند، بازی با آن‌ها بدون برد و باخت نیز حرام است، ولی اگر آلات قمارحساب نشوند، بازی با آن‌ها بدون برد و باخت اشکال ندارد. (۱). در ادامه این مطلب را به نقل از مشروح بخوانید.

علت حرام بودن پاسور چه چیز است؟

دلیل اینکه بازی با آلات قمار هرچند بدون برد و باخت باشد حرام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایات و مبانی فقهی مراجع تقلید است. درباره حکمت حرمت بازی با آلات قمار به مطالب زیر توجه نمائید.

۱. وقتی کسی با ابزار قمار مأنوس شد، کم‏کم حریم شکسته می‏‌شود.

۲. نفس انسان موجود عجیب، پیچیده و سرکشی است و ابتلا به این گونه مسائل، آدمی را در ورطه هولناک انحراف می‏اندازد.

قرآن کریم می‌فرماید: «وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیطانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبین‏؛ از گام‌های شیطان پیروی نکنید».

یعنی شیطان به تدریج انسان را به گناه می‌کشاند و گام به گام به سوی معصیت و گناه پیش می‌برد. مثلا در مرحله اول انسان را وادار به دیدن آلات قمار می‌کند. بعد وادار به بازی با آن بدون برد و باخت می‌کند. وقتی این مقدار حریم شکسته شد، نفس و شیطان انسان را وادار به برداشتن گام‌های بعدی برای انجام گناه می‌کند؛ یعنی وارد بازی با قمار می‌شود و قبح گناه قمار در نظر او از بین می‌رود.

سرگرمی با آلات قمار به تدریج انسان را به قمار می‌کشاند. برای این که انسان از آلودگی به گناه قمار دور بماند و آثار نامطلوب در روحش پیدا نشود، فرموده‌اند که از سرگرمی به آلات قمار هم پرهیز کنید. همان گونه که حضرت علی (ع) درباره فکر گناه فرمود: کسى که در مورد گناهان زیاد فکر کند، گناهان او را به سوى خود مى‌کشند. (۲) نیز فرمود: «خوض النّاس فى شى‏ءٍ مقدّمة الکائن؛ (۳) فرو رفتن و تفکّر در مورد چیزى، سرآغاز وجود و پیدایش آن چیز است».

حضرت عیسی مسیح به پیروان خود فرمود: «موسى بن عمران به شما دستور داد. زنا نکنید، اما من به شما سفارش مى‌کنم فکر زنا را هم نکنید، زیرا کسى که به زنا بیاندیشد، مانند کسى است که در اتاق زیبا و رنگ آمیزى شده‌‏اى، آتش روشن کند. در این صورت هر چند ممکن است خانه در آتش نسوزد، لکن دست کم دود آن را سیاه و خراب مى‌کند». (۴)

پی نوشت‌ها:

۱. آیت الله خامنه‌ای، استفتاءات، سؤال ۱۱۲۰-۱۱۲۵.

۲. غررالحکم، ج۵، ص. ۳۲۱،

۳. همان، ج۳ ص. ۴۵۱،

۴. بحارالانوار، ج. ۱۴، ص. ۳۳۱

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پاسور قمار اسلام احکام شرعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاظم موسوی نماینده مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است

دوم اسفندماه سال ۱۴۰۲ بود که نماینده رسمی نوکیا در ایران اعلام کرد؛ «این شرکت غیر از نماینده رسمی خود در حال حاضر هیچ مجوزی برای تولید تلفن همراه نوکیا در ایران به هیچ شرکتی نداده است.»

به گزارش فرهیختگان، این موضوع نشان داد شرکت «آتیلا همراه ایهان» که با استفاده از این برند، نوکیای تقلبی وارد بازار می‌کند و همچنین سبب شد تا شرکت نوکیا از آن شکایت کرده و رسانه‌ها هم بار‌ها علیه این تولیدات تقلبی افشاگری کنند. سابقا نیز کوروش کمپانی با سو استفاده و کلاهبرداری از مردم به واسطه تقلب در ساخت گوشی‌های همراه دست به چنین اقدامی زده بود. 

حالا بعد از گذشت تقریبا دو ماه و پس از بازتاب گسترده این موضوع در رسانه‌های اجتماعی، سید کاظم موسوی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به حواشی به وجود آمده درباره تولید تلفن همراه نوکیا در داخل کشور بدون اخذ مجوز از شرکت خارجی اظهار کرد: «عرضه این نوع موبایل‌ها به منزله تضییع حقوق مصرف‌کنندگان است. همچنین وی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از عرضه نوکیای تقلبی گفت: فروش این نوع موبایل در بازار به دور از انصاف و حرام است. سازمان بازرسی کل کشور باید به این موضوع ورود کند.»

 

دیگر خبرها

  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • روز‌های شیرین ستاره‌ای که با استقلال فسخ کرده بود!
  • اختصاصی: انصراف صابر کاظمی از تیم ملی!
  • کاظم موسوی نماینده مجلس: فروش نوکیای تقلبی حرام است
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • تیم ملی والیبال و یک جنگ درون تیمی!
  • مدیرعامل استقلال ملاثانی:آماده بازی بودیم ولی به ورزشگاه راهمان ندادند،آیا گناه کردیم؟/ بودجه کل تیم ما به اندازه یک بازیکن فولاد است
  • صابر کاظمی در کویت به ته خط رسید!
  • انتقادها به «گناه فرشته» و ماجرای سخنان جنجالی یک مدیر!
  • فتح فینال دوم: پاسور ایرانی نزدیک به جام اروپایی