Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:«حسنی مبارک» رئیس جمهور اسبق مصر و محمد مرسی رئیس جمهور محبوس این کشور روز گذشته برای اولین بار از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ میلادی که منجر به سرنوگونی مبارک شد، با یکدیگر در دادگاه روبرو شدند.

به گزارش شفقنا به نقل از الشرق الاوسط، مبارک در جلسه محاکمه محمد مرسی و دیگر اعضای اخوان المسلمین در پرونده «حمله به مرزهای شرقی»معروف به «حمله به زندان ها»، اتهاماتی را علیه جماعت اخوان المسلمین مطرح کرد و مدعی شد که این گروه شمار زیادی از نیروهای پلیس را کشتند و در جریان حوادث ژانویه ۲۰۱۱ اقدام به خرابکاری و هرج و مرج کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبارک همچنین مدعی شد: صبح روز ۲۸ژانویه ۲۰۱۱ میلادی ۸۰۰ عنصر مسلح از طریق تونل و به هدف ایجاد هرج و مرج و شورش به مصر نفوذ کردند تا با اخوان المسلمین، تظاهرات کنندگان میدان التحریر در مرکز قاهره را بکشند و عناصر این جماعت را از زندان ها فراری دهند.

براساس این گزارش، مبارک در ابتدا از اظهار نظر در دادگاه مخالفت کرد اما پس از اجازه  عبدالفتاح السیسی به عنوان فرمانده کل قوای مسلح مصر و براین اساس که اظهارات وی حاوی اسرار دولت و امنیت آن می شود، به برخی سوالات قاضی دادگاه پاسخ داد.

در حالی که مبارک با کت و شلوار و کراوات و به همراه دو فرزندش علاء و جمال و وکیلش فرید الدیب وارد دادگاه شده بود، محمد مرسی در داخل قفس اتهام به دادگاه آورده شد.

پیش از این دادگاه کیفری قاره در سال ۲۰۱۵ در همین پرونده محمد مرسی را به اعدام و دیگر رهبران اخوان المسلمین را به حبس ابد محکوم کرده بود.

سرویس قضایی مصر در این پرونده اتهاماتی نظیر حمله به مرزهای شرقی این کشور، حمله به نهادهای امنیتی و مراکز پلیس، قتل افسران پلیس در اول انقلاب ۲۰۱۱ میلادی با همکاری اخوان المسلمین و شبه نظامیان حزب الله لبنان، قتل ۳۲ تن از نیروهای امنیتی و زندانیان در زندان ابوزعبل، ۱۴ زندانی زندان وادی النطرون، یکی از زندانیان زندان المرج، و فراری دادن حدود ۲۰ هزار زندانی از سه زندان مذکور به علاوه ربودن ۳ افسر پلیس به نوار غزه نسبت داده است.

دادگاه مصر همچنین مدعی شده است که عناصری از ایران نیز در این عملیات با اخوان المسلمین همکاری کرده اند.

مبارک در دادگاه مدعی شد که اخوان المسلمین با حزب الله و حماس و به هدف ایجاد هرج و مرج در مصر در کشورهای  لبنان، سوریه و ترکیه جلسه تشکیل داده بودند و ما اقدامات و جلسات آنها را زیر نظر داشتیم و از خود محمد مرسی چنین چیزی را نیز شنیده است.

وی افزود: تصمیم گرفتم کشور را به نیروهای مسلح تحویل دهم و به خاطر حفظ کشور از قدرت کناره گیری کنم زیرا افرادی که علیه کشور در حال انجام اقدامات تحریک آمیز بودند، اقدام به تخریب مراکز پلیس، زندان ها و فراری دادن زندانیان کردند و نیروهای مسلح آخرین هدف آنها بود اما نتوانستند به آنها برسند.

نمایشگر ویدیو00:0000:001. "مبارك ومرسي وجهاً لوجه لأول مرة منذ الانتفاضة المصرية في 2011”1:55

رئیس جمهور اسبق مصر همچنین مدعی شد که رئیس جمهور ایران – بدون اینکه نامی از او ببرد- در آن زمان در اقدامی بی سابقه در روز ۲۵ فوریه در خطبه های نماز جمعه به زبان عربی سخنرانی کرد و هدفش تحریک هرج و مرج در مصر بود.

مبارک همچنین مدعی شد که ترکیه به اعضای تحت تعقیب اخوان المسلمین پناه داد و در ادامه ادعاهای خود افزود: اسرائیل کشتی کمک های ترکیه به مردم غزه پیش از حوادث ژانویه مصر را توقیف کرد. محمد البلتاجی از رهبران جماعت اخوان المسلمین نیز در آن کشتی بود. او گفت: با نخست وزیر اسرائیل تماس گرفتم و از او خواستم که مصری ها را بازگرداند، او نیز قبول کرد و بلتاجی نیز بین آنها بود.

برچسب ها: حسنی مبارک ، حزب الله ، حماس

منبع: خرداد

کلیدواژه: حسنی مبارک حزب الله حماس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین دادگاه منافقین در سال جدید آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری در مجتمع قضائی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار شد.

گروهک تروریستی منافقین از خرداد ۱۳۶۰ و پس از عزل بنی صدر به صورت رسمی عملیات مسلحانه و ترور را برای مقابله با انقلاب مردم ایران برگزیده بود، در طول این سال‌ها دست به جنایات زیادی در حق مردم ایران زده است.

کارنامه جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین، تاریخی سیاه و ضد بشری را شامل می‌شود که سند قتل عام بیش از ۱۷ هزار غیرنظامی ایرانی است.

در کارنامه این گروهک تروریستی فهرست بلندی از ترور شخصیت‌های سیاسی، علمی و مذهبی ایران وجود دارد؛ ترور ۷۲ نفر از شخصیت‌های سیاسی کشورمان با انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی، ترور ناکام مقام معظم رهبری، ترور شهیدان رجایی و باهنر، ترور آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله قدوسی و آیت‌الله مدنی، ترور صیاد شیرازی و ترور دانشمندان هسته‌ای از دیگر اقدام‌های تروریستی این گروهک است از این روی دادگاه کیفری رسیدگی به اتهامات این گروهک از سال گذشته آغاز شده است.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین ۲۱ آذر ۱۴۰۲ آغاز و تاکنون ۱۰ جلسه از دادگاه متهمان این پرونده برگزار و کیفرخواست متهمان توسط نماینده دادستان قرائت شده است.

کد خبر 6085985

دیگر خبرها

  • دادگاه منافقین آغاز شد
  • برگزاری نخستین دادگاه منافقین در سال جدید آغاز شد
  • از محاکمه کرباسچی تا قطعی شدن کاندیداتوری محمد خاتمی
  • رهبر حزب اصلاح یمن درگذشت
  • محاکمه بزرگ منافقین؛ داعشی‌های دهه ۶۰
  • آغاز دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین
  • خواهر اسماعیل هنیه در زندان اسرائیل / دلیل: حمایت از حمله 7 اکتبر حماس
  • باید با ائتلاف ناتو با ایران مقابله کرد! | ادعاهای تازه علیه ایران
  • نتانیاهو به تشدید فشار نظامی علیه حماس تهدید کرد
  • مردی که مقابل دادگاه محاکمه ترامپ خودسوزی کرده بود جان باخت