Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@03:11:41 GMT

مدیریت کلان در مصرف بهینه آب نیازمند بازنگری است

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۳۶۳۶۸

مدیریت کلان در مصرف بهینه آب نیازمند بازنگری است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سمنان، علی رضا آشناگر نشست مدیران و فعالان حوزه کشاورزی استان سمنان با اشاره به عوامل مهم سوء مدیریت درمصرف بهینه آب به احداث سدهای فراوان، بهره برداری مضاعف از  منابع زیر زمینی، وخشکسالی هایی ایجاد شده، تاکید کرد: وجود کشت های آب بر، عدم تناسب تولید محصولات کشاورزی با قیمت ناچیز و عرضه آن در بازار از عوامل مهم و موثر در مدیریت سوء مصرف منابع آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عدم مدیریت درست منابع آب را تنها به سو مدیریت مدیران بخش آب مرتبط ندانست و گفت:این معضل به مدیریت کلان هم مرتبط است که نیازمند  توجه و بازنگری جدی در این حوزه است.

توفیقات خوب در زمینه جهاد کشاورزی

استاندار سمنان همچنین جهاد کشاورزی را متولی بخش عمده ای از تکالیف توسعه ای در بحث کشاورزی دانست و افزود :جهاد کشاورزی متولی امور مهمی است، از اول انقلاب تا کنون کارهای زیادی انجام شده و در شرایط فعلی هم جهاد کشاورزی  به وظایفی که به آنها اضافه شده، به نحو مطلوب عمل کرده است و چه در دوران دفاع مقدس و چه در دوران سازندگی توفیقات زیادی این نهاد داشته است.

آشناگر در ادامه جهاد کشاورزی را نهادی موثر در توسعه اقتصاد دانست و افزود: در این‌ مجموعه نیروی مخلصی کار می کنند و این نهاد از جمله نهادهایی است که با روحیه جهادی کماکان  مشغول خدمات دهی به مردم است از سوی دیگر تامین غذا، امنیت غذایی  تا تولید، توجه به معیشت روستایی از جمله  تکالیف متعدی است که بر عهده جهاد کشاورزی است و این نوع خدمات خوبی است.

وی مجموعه خدماتی که به حوزه عشایر داده می شود را از تکالیف  ارزشمندی برشمرد است و گفت:خدمات  خوبی به این قشر صورت گرفته که امید است این خدمات خوب در روستاها و عشایر بیشتر ارائه شود تا درجهت توفیق بیشتر در امر توسعه استمرار یابد.

سهم کشاورزی از ارتزاق مردم استان سمنان

استاندار سمنان با بیان اینکه متاسفانه دو درصد ازکل مساحت استان زیر کشت است و این در شرایطی است که  ۸۶ درصد منابع آبی را با بازدهی ۱۷ درصد مصرف می شود، ابراز کرد: بخش عمده ای از جمعیت استان از اقتصاد راه کشاورزی ارتزاق می کنند  لذا باید تلاش شود با افزایش بهره وری، سرانه در آمدی آنها نیز  افزایش یابد و هم به توسعه آموزش در بخش کشاورزی کمک شود تا وضعیت  بهره گیری از آب بهبود یابد  

آشناگر گفت: استان سمنان ۲۸ دشت دارد که ۱۵ دشت ان ممنوعه است و ۱۳ دشت فاقد ظرفیت است که عملا از منابع آبی محروم است، از طرفی ۱۵۰ میلیون متر مکعب نیازمند افزایش ظرفیت می باشد، که بارش کم و خشکسالی برای توسعه کشاورزی ایجاد مشکلات زیادی نموده است. باید بهبود وضعیت  کشاورزی استان باید چند اقدام مهم صورت گیرد

وی با تاکید بر این نکته که برای بهبود وضعیت کشاورزی استان باید اقدامات مهمی انجام داد خاطر نشان کردند:برای دستیابی به این بحث باید الگوی کشت را درست کنیم، موردی که از آن غفلت کرده ایم و فراموش نموده ایم که کنترل و رصد کنیم، باید برحسب آمایش منطقه  مشخص شود، چه نوع کشت در استان  باید انجام شود، لذا بخشی از خاستگاه استان که پسته است اگر توسعه یابد، به بهره وری بهتر آب در کشور کمک خواهد کرد.

استاندار سمنان گسترش و تولید کشتهای گلخانه ای و نوع سازه آن را با توجه به بروز کمترین‌خسارت را یادآور شد و گفت: توسعه کشت گلخانه ای باید مد نظر قرار بگیرد و باید تولیداتی که در استان از آب زیاد استفاده میکنند اندک اندک حتی در سطح باغات حذف شوند.

کد خبر 4497014

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری سمنان جهاد كشاورزي استان سمنان علیرضا آشناگر مدیریت منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۶۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین حسینی بعدازظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران بر ضرورت توسعه زنجیره ارزش صادرات فرهنگ مصرف آبزیان از مازندران به سایر استان های کشور در راستای افزایش سرانه مصرف این محصول تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تولید آبزیان در مازندران یکی از زنجیره های مهم تولیدات این استان به شمار می رود که باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: مازندران در حوزه آبزیان مستعد است و از معدود استان های ساحلی به شمار می رود که متمرکز به صید نشده و در حوزه آبزی پروری رتبه اول را دارد و این به معنای توجه به ظرفیت های خدادادی درکنار بسترسازی برای افزایش تولید محصول است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت های شیلات در استان های شمالی که علاوه بر تولید در دریا، در زنجیره ارزش پایانه صادراتی و مصرف خانوار نیز برنامه ریزی های لازم را صورت داده اند، باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: در تحقق برنامه های کلان مانند سند امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه یکی از ماموریت های اصلی توسعه دریامحور مورد تاکید مقام معظم رهبری و در کنار آن نقش آفرینی مستقل از فعالیت از دریا بر پایه تولید در مزیت دریایی است.

حسینی با اشاره به اینکه جهش تولید با مشارکت مردمی ماموریت اصلی شیلات به شمار می رود، یادآور شد: استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری مورد توجه است و از آنجایی که اکثر مردم کشور، ماهی را ماهی شمال می دانند باید آموزش مصرف ماهی از مازندران توسعه یابد.

وی اذعان کرد: مصرف یک محصول به نوعی مصرف یک فرهنگ به شمار می رود، از این رو در مازندران تاکید داریم که در زنجیره ارزش صادرات فرهنگ مصرف ماهی و به همراه تربیت نیروی انسانی لازم در این حوزه برای سراسر کشور برنامه ریزی شود.

کد خبر 6093261

دیگر خبرها

  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان