Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، براساس پیش‌بینی سازمان ملل، جمعیت جهان تا سال 2025 به 8 میلیارد نفر خواهد رسید. با توجه به محدودیت‌های موجود از جمله عدم وجود خاک زراعی مناسب و بارش‌های کم در بسیاری از نقاط جهان، باید راهبردهای جدیدی را برای افزایش تولید مواد غذایی به کار گرفت.

فناوری ‌نانو از جنبه‌های مختلف می‌تواند به حل این مشکل کمک کند؛ برای مثال نانوحسگرها می‌توانند برای افزایش بهره‌وری فرآیند آبیاری به کار روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلایبرد اینوویشن (Flybird Innovations) یکی از شرکت‌های نوپا در حوزه‌ی کشاورزی است که به افزایش بهره و بازده محصولات با استفاده از سامانه‌های هوشمند آبیاری اقدام کرده‌است. این شرکت دو سامانه‌ی خودکار، طراحی و ساخته است که در آن‌ها با استفاده از فناوری‌ نانو عملکرد سیستم بهبود یافته است. این شرکت که 4 سال قبل تأسیس شده‌است، به دنبال کاهش مصرف آب، انرژی و نیروی انسانی است. سامانه‌ی کوددهی این شرکت به‌گونه‌ای است که براساس زمان‌بندی مشخصی کود را وارد زمین کشاورزی می‌کند. هدف از به‌ کارگیری آن، صرفه‌جویی در مصرف آب و کود شیمیایی است. سامانه‌ی آبیاری این شرکت با استفاده از فناوری‌ نانو ساخته شده‌است و می‌تواند برای یک هفته برنامه‌ریزی شود. این دستگاه دارای LED بوده که سه فاز کاری مختلف را مشخص می‌کند. در این دستگاه حسگری وجود دارد که قادر به تعیین شرایط محیطی برای تنظیم بهترین زمان آبیاری است. درصورت بارندگی، این حسگر نسبت به میزان بارندگی، آبیاری را به تعویق می‌اندازد تا در مصرف آب صرفه‌جویی شود. چنین سامانه‌های مجهز به حسگری موجب می‌شوند تا کار کشاورزان ساده شود و نیاز به آبیاری منظم نداشته باشند؛ چرا که دستگاه خود تشخیص می‌دهد که چه زمانی برای آبیاری مناسب است. این دستگاه هوشمند مجهز به حسگر علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، موجب تسهیل فرآیند آبیاری نیز می‌شود.

شرکت نانولبز (Nanolabs) نیز در حوزه‌ی فناوری‌ نانو تخصص دارد و به دنبال بهره‌برداری از آن در حوزه‌ی کشاورزی است. نانولبز قصد دارد مصرف آب را با استفاده از فناوری‌ نانو 50درصد کاهش دهد و برای این کار سامانه‌ای موسوم به ASAR را معرفی کرده که می‌تواند با توجه به نوع خاک، بین 20 تا 50درصد صرفه‌جویی در مصرف آب را به همراه داشته باشد. از دیگر اهداف نانولبز می‌توان به کاهش مصرف آفت‌کش‌ها اشاره کرد. این شرکت می‌تواند مقدار مصرف کود را متناسب با کاهش مصرف آب، تنظیم کند. بهبود کیفیت محصولات جانبی از دیگر اهداف این شرکت است، به‌طوری که این شرکت نشان داده می‌تواند رشد زیست‌جرم‌ها را تا 40درصد افزایش دهد.

دامنه‌ی استفاده از فناوری‌ نانو فراتر از موضوع آب است. نانوذرات فلزی و اکسید فلزی می‌توانند در بخش کشاورزی کاربردهای وسیعی داشته باشند. این مواد را می‌توان به صورت مستقیم روی برگ‌ها ریخت و با این کار جذب آن‌ها را توسط گیاه افزایش داد. با این کار هم مقدار ماده‌ی شیمیایی مصرف شده کاهش می‌یابد و هم میزان آلودگی به حداقل می‌رسد. همچنین میزان مصرف آب نیز کاهش می‌یابد. یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که استفاده از نانوذرات روی (ZnO) روی دانه‌های ماش می‌تواند اثرات قابل توجهی در بهبود کیفیت این دانه‌ها داشته باشد. نانوذرات آهن نیز بهره‌وری کشت گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را افزایش داده‌اند. در مجموع نانوکودها عملکرد قابل توجهی در حوزه کشاورزی داشته‌اند و در برخی موارد افزایش 25درصدی در بهره‌وری کشت بعد از به‌کارگیری نانوکودها مشاهده شده‌است.

بنابراین فناوری ‌نانو را می‌توان یکی از ابزارهای نجات بشر در آینده دانست که به تحول در بخش کشاورزی کمک شایانی خواهد کرد.

انتهای پیام/

169 / 279 کشاورزی صنعت مواد غذایی خاک زراعی نانوحسگر بهره وری فناوری نانو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کشاورزی صنعت مواد غذایی خاک زراعی نانوحسگر بهره وری فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۴۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، دکتر روستا افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

او گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، گفت: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

 

دیگر خبرها

  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان