Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بیتوته»
2024-04-19@05:18:05 GMT

دوپینگ 10 میلیاردی برای نمایندگان ؟

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۸۸۹۰



برخی گزارش ها درباره اختصاص یک اعتبار 10 میلیارد تومانی برای هر نماینده مجلس شائبه هایی را پدید آورده است که نیازمند شفاف سازی مجلس و سازمان برنامه و بودجه است. شائبه هایی که ضرورت پاسخ و رفع آن‌ها را در سال برگزاری انتخابات دوچندان می کند. آن طور که برخی شنیده‌ها حکایت می کند در قالب بودجه امسال از نمایندگان خواسته شده تا فهرستی از پروژه های حوزه انتخابیه خود را برای هزینه کرد بودجه ای 10 میلیارد تومانی ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی نمایندگان نیز در گفت و گو با خراسان چنین موضوعی را تایید کرده اند. این اعتبار گرچه رقم نقدی و در اختیار نمایندگان نیست اما محل هزینه کرد آن با نظر نمایندگان در حوزه انتخابیه شان تعیین و اعتبار مورد نظر توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده می شود.

البته برخی نمایندگان از اساس آن را تکذیب و برخی می‌گویند چنین اعتباری در سال‌های گذشته نیز وجود داشته و در عین حال برخی آن را چندان جدی نمی دانند اما در گزارشی که روزنامه خراسان هفته گذشته منتشر کرد، از 18 نماینده استان خراسان رضوی، 13 نماینده چگونگی اختصاص اعتبار 10 میلیاردی را که با نظر آنان و در قالب قانون بودجه 98 برای پروژه‌های عمرانی این استان توزیع می شود، شرح دادند که بر این اساس طرح‌های هادی روستایی، طرح های آب و فاضلاب، تونل ا... اکبر و جاده مرگ از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی ملی استانی بودند. هر چند برخی معتقدند همین پروژ ه ها نیز می تواند با نیم نگاه نمایندگان به حوزه انتخابیه خود و امکان رای‌آوری در انتخابات بعدی پیشنهاد شده باشد. در هر صورت حساسیت ماجرا به گونه ای است که هیئت رئیسه مجلس یا سازمان برنامه‌وبودجه باید در این باره شفاف سازی و رفع ابهام کند .گزارش خبری خراسان را در این باره می خوانید.

براساس اولویتی که در یزد به نظرم می‌رسد این اعتبار را توزیع کردم

سیدابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد و اشکذر: «نمایندگان این اعتبار را می‌توانند در پروژه‌هایی که ردیف اش در بودجه 98 قرار دارد هزینه کنند...در اسفند سال گذشته که بودجه بسته شد به نمایندگان اعلام شد که ظرف یک هفته اولویت‌های خود را برای این 10 میلیارد تومان تعیین کنند و اگر نماینده‌ای پیشنهادی اعلام نمی‌کرد به صورت اتوماتیک اختیار این 10 میلیارد تومان به شورای برنامه ریزی استان واگذار می‌شد...من براساس اولویتی که در یزد به نظرم می‌رسد این اعتبار را توزیع کردم و این اعتبار در ردیف‌های خودش قرار گرفته است.»

چشم مان آب نمی‌خورد

هدایت ا... خادمی نماینده ایذه و باغملک: «امسال در فصل بررسی بودجه سالانه برگه‌ای به ما دادند تا برای پروژه‌های ملی حوزه انتخابیه را برای اختصاص بودجه 10 میلیاردی پیشنهاد بدهیم... هرچند که چشم بنده از بابت آن آب نمی‌خورد اما از آن جایی که در حوزه انتخابیه من پروژه عمرانی راه سازی با اعتبار 300 میلیارد وجود دارد که با کمبود مالی مواجه است روی برگه ارائه شده آن را نوشتم و به دولت دادم اما همچنان هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

بودجه 10 میلیاردی عملیاتی نشده است

محمد قمی نماینده پاکدشت در مجلس: «به طور کلی موضوع ارائه بودجه 10 میلیارد تومانی به هر حوزه انتخابیه با پیشنهاد نماینده تاکنون عملیاتی نشده است. این موضوع همچنان روی کاغذ است و باید اجرایی شود اما نکته‌ای درخور توجه آن است که این بودجه صرفا برای پروژه‌های ملی است که دارای ردیف هستند و به غیر از این‌ها به موارد دیگری اختصاص نمی‌یابد. در عین حال به هیچ وجه، وجهی در اختیار نمایندگان قرار نمی‌گیرد و تنها سهم نماینده از آن ارائه پیشنهاد و دریافت مساعدت انجام آن روی کاغذ است که امیدواریم هرچه زودتر اجرایی شود.»

این که گفته می‌شود دولت به نمایندگان پول می‌دهد حرف غلطی است

حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان در مجلس اظهارکرد: «این که گفته می‌شود دولت به نمایندگان پول می‌دهد حرف غلطی است. نمایندگان طبق قانون می‌توانند با ارائه پیشنهادی برای پروژه‌های صرفا "ملی" حوزه‌های انتخابیه شان درخواست اعتبار مالی تا سقف 10 میلیارد داشته باشند... طی سال‌های گذشته مواردی را ندیدم که گفته باشند موفق به گرفتن این اعتبار شده‌اند و... به نظر می‌رسد در این دولت موضوع مورد بحث بیشتر سرکاری باشد.»

تلاش کردیم که اولویت‌های ما به اولویت‌های دستگاه‌ها نزدیک باشد

علی وقف چی نماینده زنجان و طارم: «10 میلیارد اعتبار را که در اختیار ما گذاشته شده است، براساس اولویت‌هایی در بخش‌های آموزش عالی، راه سازی، بهداشتی و. .. اختصاص دادیم... پروژه‌هایی که نیاز به توسعه دارند در استان زیاد است اما تلاش کردیم که اولویت‌های ما به اولویت‌های دستگاه‌ها نزدیک باشد.»

چنین بودجه‌ای ندارم

عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه: «حتی یک هزار تومان هم اختصاص داده نشده است و چنین چیزی ندارم.»

بودجه را به آب آشامیدنی و زیرگذرهای جاده‌های خطرناک حوزه انتخابیه‌ام اختصاص داده ام

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد: «اختصاص این ردیف بودجه اولین بار نیست 10 میلیارد هم به پروژه‌های ملی که دارای ردیف ملی هستند تخصیص داده می‌شود به عبارت دیگر این بودجه به پروژه‌های استانی و کوچک اختصاص داده نمی‌شود...در حوزه انتخابیه ما پروژه‌های ملی بیش از دو سه مورد نیست و من این بودجه را به آب آشامیدنی و زیرگذرهای جاده‌های خطرناک حوزه انتخابیه‌ام اختصاص داده ام.»

شیوه‌ای است که نمایندگان پاسخ گوی مطالبات عمرانی حوزه خود باشند

علی اکبری نماینده شیراز: «این اعتبار را به دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بخشی هم به آبفا و راه سازی تخصیص داده ام...برای این تصمیم گیری هم چهار نماینده شهرستان همفکری کردیم...این هم شیوه‌ای است که نمایندگان پاسخ گوی مطالبات عمرانی حوزه خود باشند و به نظرم اشکالی ندارد.»

این مبلغ رقم قابل توجهی نیست

شمس ا... شریعت نژاد نماینده تنکابن، رامسر و عباس آباد: «نمایندگان حوزه انتخابیه پس از اولویت بندی شش پروژه عمرانی به شورای برنامه‌ریزی استان اعلام کردند...از جمله آب رسانی روستایی، شهری، پروژه دانشکده علوم پزشکی بین‌المللی در حال ساخت و جاده کمربندی منطقه. .. این مبلغ رقم قابل توجهی نیست و... تخصیص اعتبار اعلام شده منوط به محقق شدن درآمد در بودجه است.»

در سال‌های گذشته هم این اعتبار و اختیار به نمایندگان داده می‌شد

علیم یارمحمدی نماینده زاهدان: «نمایندگان از این طریق پروژه‌های عمرانی خود را اولویت بندی کرده‌اند و از اعتباری که در اختیار دارند به ردیف‌های بودجه مورد نظر خود در بودجه 98 اعتبار اختصاص می‌دهند. این اتفاق تازه‌ای نیست و در سال‌های گذشته هم این اعتبار و اختیار به نمایندگان داده می‌شده است.»

توضیحات یک کارشناس در سازمان برنامه و بودجه

درباره این بودجه، یک کارشناس در سازمان برنامه و بودجه کشور به خبرنگار خراسان گفت: این موضوع سال گذشته درقالب حوزه‌های انتخابیه بوده و امسال در اختیار نمایندگان قرار گرفته است. وی توضیح داد: اولا دراین مسئله به نمایندگان پول ارائه نمی‌شود بلکه هر نماینده تا سقف 10 میلیارد تومان می‌تواند اعلام کند که بودجه به پروژه‌های مختلف اختصاص داده شود بنابراین نمایندگان پیشنهاد می‌دهند. این پیشنهادها در برهه بررسی لایحه بودجه به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده و این سازمان نیز جمع بندی کرده و همراه با قانون بودجه آن را ابلاغ کرده است. این کارشناس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون اعتباری تخصیص داده شده یا نه؟ گفت: هنوز اعتباری تخصیص داده نشده است. وی تاکید کرد: بیشتر پروژه‌هایی که این اعتبار به آن اختصاص داده می‌شود، پروژه‌ها نیمه تمام و بخشی از آن هم جاری است.

بودجه 10 میلیارد تومانی چه اشکالی دارد؟

شاید در نگاه اول این اتفاق حاشیه خاصی نداشته باشد اما اگر شب انتخابات و رقابت‌های فشرده نامزدها برای کسب آرای مردم را به یاد آوریم، مشخص می‌شود که هر ریال از این بودجه که در یک طرح در یک روستا یا شهرستان کوچک هزینه می‌شود چقدر می‌تواند به نفع نمایندگان فعلی باشد. موضوعی که «عبدا... گنجی» مدیر مسئول روزنامه جوان از آن به عنوان «دوپینگ نماینده» یاد کرده و در توئیتر خود با هشتگ «شفاف سازی» نوشته است: «در بودجه استانی سال1398 برای هر نماینده مجلس ده میلیارد تومان پیش بینی شده که با نگاه و تشخیص او هزینه شود(غیرشخصی) این به معنی #دوپینگ_نماینده فعلی نسبت به رقبا در انتخابات امسال نیست؟ این مجلس می‌تواند پرسشگر باشد؟سازمان مدیریت گزارشی در این باره به ملت ارائه دهد.» در حقیقت این اقدام هرچند با این هدف انجام شده باشد که توزیع بودجه در مناطق کم برخوردار را متوازن کند، اما «عدالت انتخاباتی» را به خصوص در سالی که منتهی به انتخابات مجلس می‌شود زیر سوال می‌برد و نیازمند شفاف‌سازی است.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷کیلومتر راه‌سازی در منطقه ۲۲ | ۹۳ درصد بودجه شهرداری منطقه به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت

به گزارش همشهری آنلاین، توسعه گردشگری شهری در کنار بهبود و ارتقای دیگر شاخص‌های زیستی همچون طرح‌های زیرساختی، عمرانی، فرهنگی و بهداشتی از مهم‌ترین وظایف مدیریت اجرایی شهرها در عصر حاضر محسوب می‌شود. در این میان موقعیت بسیار مناسب منطقه ۲۲، این امکان را برای مدیران فراهم کرده که با بهره‌گیری حداکثری از امکانات و با تکیه بر نگاه توسعه‌ای مدیریت شهری پایتخت در دوره ششم، زمینه رشد و توسعه حداکثری منطقه را فراهم کنند.

ظرفیت بالای گردشگری منطقه ۲۲

مسعود نصرتی، شهردار منطقه ۲۲ در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به موقعیت جغرافیایی منطقه و همجواری آن با نقاط دارای ظرفیت گردشگری گفت: شکل‌پذیری منطقه ۲۲ در شمال‌غرب پایتخت، نو پا بودن این منطقه و همچنین موقعیت جغرافیایی آن‌که از شمال به رشته کوه‌های البرز از شرق و غرب به روددره‌های کن و حریم روستاهای وردیج، واریش، سنگان و کشار محدود شده است پتانسیل گردشگری منطقه را افزایش داده است.

او اضافه کرد: وجود مراکز تفریحی و گردشگری متنوع نظیر دریاچه مصنوعی شهدای خلیج‌فارس، بوستان فرامنطقه‌ای چیتگر، خرگوش دره، آبشار تهران و لتمال کن در این منطقه، آن را به‌عنوان قطب گردشگری جدیدی در پایتخت کشورمان مطرح کرده است که ضروری است این موقعیت و فرصت استراتژیک با تامین و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز و طرح‌های عمران شهری، حداکثر بهره‌برداری را نه فقط برای ساکنان منطقه که برای پایتخت به‌دنبال داشته باشد.

نصرتی، بر بهره‌گیری از الگوهای نوین مدیریت شهری تأکید کرد و افزود: بابه‌کارگیری تمامی امکانات و ابزار مورد نیاز در مسیر تحول و شکوفایی شهری، تلاش داریم از طریق فراهم‌سازی‌ شرایط زیست شهری مطلوب به نقطه قابل‌قبولی در توسعه صنعت گردشگری دست یابیم و با الگوی توسعه پایدار شهری، مشارکت و نقش‌پذیری شهروندان، فراتر از منطقه گام‌های بلند و پیوسته برداریم.

شهردار منطقه ۲۲ به امضای تفاهمنامه‌ با سازمان عمران مناطق شهرداری تهران اشاره کرد و ادامه داد: این تفاهم‌نامه در راستای ارتقای سرانه‌های اجتماعی، فرهنگی و خدماتی منطقه ۲۲ منعقد شد و پس از آن نیز نحوه اجرای پروژه‌های عمرانی منطقه و انعقاد قراردادهای سال ۱۴۰۳ طی جلساتی با حضور مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته است.

نصرتی افزود: با توجه به نگاه ویژه مدیریت شهری تهران به ساخت و راه‌اندازی زیرساخت‌های منطقه ۲۲ انعقاد این تفاهمنامه می‌تواند قدم بسیار مثبت و ارزنده‌ای برای مردم شهر تهران و ساکنان منطقه ۲۲ و گام بلندی در تکمیل زیرساختی این محدوده غربی تهران پس از سال‌ها باشد.

اختصاص بیش از ۹۰ درصد بودجه به طرح‌های عمرانی

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به ارزش و اهمیت آغاز و تکمیل پروژه‌های عمرانی در جدیدترین منطقه شهری تهران، درباره طرح‌ها و برنامه‌های ۱۴۰۳ شهرداری منطقه ۲۲ گفت: نزدیک به ۹۳درصد کل بودجه ۳۴۰۰میلیارد تومانی مصوب شورای اسلامی شهر تهران برای منطقه ۲۲در سال ۱۴۰۳، به پروژه‌های عمرانی اختصاص یافته است.
نصرتی افزود: این مبلغ که چیزی بالغ بر ۳۱۶۰میلیارد تومان را شامل می‌شود به طرح‌های عمرانی شاخص منطقه از جمله احداث مقبره الشهدای دریاچه شهدای خلیج‌فارس (دریاچه چیتگر)، ساختمان مرکزی منطقه۲۲، ساخت ۲سرای محله، ساخت مجموعه ورزشی، ایستگاه آتش‌نشانی، پیاده‌روسازی‌، معبرسازی‌، آسفالت‌ریزی و نوسازی آسفالت، احداث انهار، احداث ۲ساختمان شهرداری ناحیه و تعدادی دیگر از اقدامات عمرانی در منطقه اختصاص می‌یابد.

او درباره دیگر طرح‌های اجرایی در منطقه نیز گفت: از مهم‌ترین اقدامات در منطقه می‌توان به ساخت ۴۷ کیلومتر معبر و شبکه‌های ارتباطی منطقه پس از سال‌ها اشاره کرد که اتفاق بسیار خوبی در منطقه خواهد بود. تلاش شهرداری منطقه این است که اجرا و بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی و زیرساختی مذکور تا پایان امسال ارتقای سطح خدمات‌رسانی به شهروندان این منطقه را به همراه داشته باشد.

کد خبر 844935 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منطقه ۲۲ شهرداری دریاچه چیتگر

دیگر خبرها

  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای اجرای روکش آسفالت در تویسرکان
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل بزرگراه یادگار امام
  • حداقل بودجه مورد نیاز برای طرح دارویار ۱۲۰ تا ۱۳۰ همت است
  • راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی
  • اختصاص اعتبار ویژه به روستاهای فاقد دهیاری گچساران
  • متاسفانه فقط ۶۹ هزار میلیارد تومان به طرح دارویار اختصاص داده اند
  • ۴۷کیلومتر راه‌سازی در منطقه ۲۲ | ۹۳ درصد بودجه شهرداری منطقه به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت
  • ۳۷۶ میلیاردتومان اعتبار جهت تسهیلات اشتغال و جهش تولید اختصاص یافت
  • پیش بینی بودجه ۵۹۰۰ میلیاردی برای طرح های عمرانی راه آهن