Web Analytics Made Easy - Statcounter

پدرم مرا به سه چيز ادب آموخت و از سه چيز نهى‏ فرمود...دوستى با كسى كه چشم ديدن نعمت كسى را ندارد، و با كسى كه از مصيبت ديگران شاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۹۱۵۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است

ایسنا/خراسان رضوی کارگردان مستند «الکافی» گفت: این مستند سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است و قصد دارد تطورات اندیشه شیعه را نیز به مخاطب بشناساند.

مسعود طاهری امشب، ۱۹ اردیبهشت‌ماه، در همایش بزرگداشت شیخ کلینی در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت اظهار کرد: این فیلم نسخه کوتاه شده از مستند ۱۴۰ دقیقه‌ای است که در ۱۰۷ دقیقه اکران و بخش‌هایی از جمله قبر کلینی که شبهاتی در خصوص آن مطرح بود حذف شده است.

وی گفت: علت نامگذاری مستند با عنوان الکافی این است که در مستند درباره کتاب صحبت شده، چرا که کتاب کلینی از شخصیت کلینی بالاتر و میراثی ارزشمند محسوب می‌شود که از وی به جای مانده است.

این مستندساز اظهار کرد: کتاب «الکافی» یکی از مهم‌ترین منابع برای بررسی شناخت اندیشه شیعه است؛ اهمیتی که شیعه به عناصری مانند عقل، نوع توحید خاص از منظر تشیع، امام معصوم به عنوان حجت خدا و... می‌داده همگی باعث شده است که موضوع تشیع در فیلم «الکافی» از جنبه‌های احساسی در نگاه به تشیع گذر کند و به رویکردی علم‌محور درباره مسائل اصلی مورد نظر شیعه برسد.

طاهری با اشاره به اینکه بزرگداشت کلینی در حد تقدیر باقی مانده است، گفت: همه کلینی پژوهان و کافی پژوهان یک بار هم سرقبر وی و یا روستای کلین که محل زندگی این عالم بزرگ است نرفته‌اند. من برای ساخت مستند الکافی علاوه بر مطالعه منابع نزدیک به ۱۰ بار به روستای کلین رفتم و سعی کردم تبار ساکنان این روستا را بشناسیم.

وی افزود: با توجه به اینکه نسل جدید به کتاب خواندن کمتر می‌پردازند، لذا لازم است به سمت کارهای رسانه‌ای حرکت کنیم و از اینگونه کارها حمایت کنیم.

این کارگردان اضافه کرد: در مستند الکافی ابتدا به بافت مذهبی و جغرافیایی جامعه شیعی و منطقه کوفه، قم، ری و در ادامه به بغداد می‌پردازیم، پس از آن حوادثی که برای جامعه شیعه اتفاق افتاده که پیش‌زمینه‌ به‌وجود آمدن این کتاب و مولفش است، بررسی می‌شود.

وی بیان کرد: مستند «الکافی» سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است، این مستند تنها درصدد به تصویر کشیدن اهمیت و ارزش کتاب برای مومنان مذهب شیعه نیست، بلکه می‌خواهد تطورات اندیشه شیعه را نیز به مخاطب بشناساند.

طاهری گفت: کتاب «الکافی» شیخ محمد بن یعقوب کلینی در کنار «البصائر» صفار قمی و «المحاسن» برقی قمی جزو اولین کتاب‌های موسوعه حدیثی شیعه به شمار می‌رود که برای شیعه باقی مانده است. از دیگر موضوعات «الکافی» مولف کتاب یعنی شیخ محمد بن یعقوب کلینی است که به عنوان بزرگ‌ترین محدث شیعه از ناحیه ری برخاسته است.

گفتنی است فیلم مستند «الکافی» از ساختار گفت‌وگو محور به گفتار متن محور تغییر سبک داده است؛ البته فیلم با حضور افراد خبره و صاحب نظر درباره زندگی کلینی و کتاب الکافی همراه است. فیلم با هدف آشنایی هر چه بیشتر مومنان شیعی درباره مهم‌ترین کتاب حدیثی و همچنین پاسخ‌هایی مشخص برای برخی سوالات، چالش‌ها و نظریه‌های‌شان در عرصه مطالعات شیعی و شیعه‌پژوهی درباره اندیشه شیعی به ویژه شیعه نخستین، حدیث‌پژوهی، کافی‌پژوهی، و زندگی شیخ کلینی ساخته شده است.

فیلم سه دوره تصویربرداری داشته است؛ دوره اول پاییز سال ١۴٠١ در شهر پاریس، دوره دوم بهار ١۴٠٢ در کشور عراق، به ویژه شهر بغداد و نجف، همچنین تصویربرداری در روستای کلین و شهر ری و قم و دوره سوم تابستان ١۴٠٢ مصاحبه‌های باقی‌مانده در قم و تهران و انجام اصلی‌ترین بخش کار تصویربرداری این پروژه یعنی بخش بازسازی در شهرک‌های سینمایی تاریخی و بخش‌های مرتبط با آن انجام شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • فضائل و برکات وجودی حضرت فاطمه معصومه(س)
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • راه‌یابی اسکیت‌بازان کاشانی به مسابقات انتخابی تیم ملی
  • حدیث روز | آیا چشم زخم وجود دارد؟
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • امروز با سعدی: چه جرم رفت که با ما سخن نمی‌گویی