Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر دانشگاه اصفهان نخستین بار در کشور موفق به تولید کود آلی با استفاده از جلبک های دریایی شد..

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۱۲۰۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نخستین آنتن ۶۰ گیگاهرتزی جهان/ مسیر توسعه «سیکس جی» هموار شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، محققان دانشگاه گلاسکو در بریتانیا نخستین آنتن باند موج میلی متری (mmWave) ۶۰ گیگا هرتز (GHz) جهان را برای تسهیل ارتباطات فوق سریع با استفاده از شبکه‌های «سیکس جی» (۶G) ساخته‌اند.

موج میلی متری ۶۰ گیگاهرتز بخشی از طیفی است که طبق قوانین بین‌المللی برای استفاده در کاربرد‌های صنعتی، علمی و پزشکی (ISM) در نظر گرفته شده است.

با گسترش نسل پنجم فناوری مخابراتی در نقاط مختلف جهان، رقابت برای توسعه نسل بعدی فناوری ارتباطات در جریان است. در همین راستا محققان در ایالات متحده و چین در حال کار برای توسعه مولفه‌های فناوری هستند که ارتباطات اینترنتی پرسرعت را که می‌تواند از فضا نیز پخش شود، تسهیل کنند.

نخستین آنتن فراسطحی ۶۰ گیگاهرتز جهان

محققان دانشکده مهندسی جیمز وات در دانشگاه گلاسکو نمونه‌ای اولیه از یک آنتن فراسطحی دینامیکی (DMA) رمزگذاری شده دیجیتالی  توسعه داده اند که از طریق یک آرایه دروازه دارای قابلیت برنامه ریزی میدانی با سرعت بالا (FPGA) کنترل می‌شود.

قمر اچ عباسی، استاد الکترومغناطیس کاربردی و حسگر این دانشگاه گفت: «در سال‌های اخیر، در سراسر جهان آنتن‌های فراسطحی دینامیکی توسط محققان دیگر نیز در باند‌های مایکروویو تولید شده‌اند، اما نمونه اولیه ما این فناوری را بسیار فراتر و به باند موج میلی متری بالاتر از ۶۰ گیگاهرتز می‌برد. این امر آن را به یک پله بالقوه بسیار ارزشمند به سوی موارد استفاده جدید از فناوری «سیکس جی» تبدیل می‌کند و می‌تواند راه را برای عملیات با فرکانس بالاتر در محدوده تراهرتز هموار کند.

برای ساخت آنتن‌های فراسطحی با فرکانس بالا، محققان از فرامواد طراحی شده ویژه‌ای استفاده کردند که به طور طبیعی وجود ندارند. اجزای فراماده می‌توانند از نرم افزار برای دستکاری امواج الکترومغناطیسی و ایجاد یک آنتن موج نشتی استفاده کنند که می‌تواند در فرکانس‌های بالا کار کند.

نمونه اولیه فقط به اندازه یک کبریت است. با این حال می‌تواند با استفاده از فرامواد، اتصالات پرسرعت ایجاد کند.

کاربرد‌های فناوری و نسل ششم ارتباطات

آنتن‌های فراسطحی دینامیکی می‌تواند عملکرد ارتباطات را در دستگاه‌هایی مانند رادار‌های با وضوح بالا در وسایل نقلیه خودران مانند خودرو‌ها یا پهپاد‌ها بهبود بخشد. انتقال سریعتر داده ها، تصویربرداری هولوگرافیک و نمایش تصاویر افراد و اشیاء در سراسر جهان را امکان پذیر می‌کند. در تنظیمات بیمارستان، آنتن می‌تواند به نظارت بر علائم بیماران و ردیابی حرکات آنها برای بهبود مراقبت از بیمار کمک کند.

مسعود رحمان، مدرس ارشد دانشگاه گلاسکو که در این کار نقش داشت، گفت: «کنترل قابل برنامه‌ریزی و شکل‌دهی پرتو می‌تواند به تصویربرداری هولوگرافی موج میلی متری و همچنین ارتباطات میدان نزدیک، تمرکز پرتو و انتقال بی‌سیم نیرو کمک کند.»

سیکس جی پتانسیل ارائه مزایای دگرگون کننده را در سراسر جامعه دارد. رحمان افزود: طراحی آنتن هوشمند با فرکانس بالا و بسیار تطبیقی ​​ما می‌تواند یکی از پایه‌های فناوری نسل بعدی آنتن‌های قابل تنظیم مجدد موج میلی متری باشد.

در بیانیه مطبوعاتی افزوده شد که محققان مشتاق هستند تا بر روی بهبود بیشتر طراحی آنتن کار کنند تا عملکرد همه کاره‌تر و انعطاف پذیرتری برای پاسخگویی به نیاز‌های دنیا ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای مراحل تولید اولین پهپاد یک تنی توسط سپاه | تصاویر | نخستین تصاویر پهاد جاسوسی RQ170 آمریکایی  
  • «مصطفی مرادیان‌نژاد» مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان شد
  • عجیب‌ترین اسکناس‌های دنیا کدام هستند؟؛ رونمایی از نخستین اسکناس طلایی جهان
  • اولین تصویر از نخستین بره آهو‌های متولدشده سال ۱۴۰۳ در پارک ملی توران
  • برگزاری نخستین جلسه شورای اداری شهرستان تبریز
  • آپشن‌های جذاب و شگفت‌انگیز خودروی شیائومی + ویدئو
  • تولید نخستین آنتن ۶۰ گیگاهرتزی جهان/ مسیر توسعه «سیکس جی» هموار شد
  • جهش تولید و رونق حمل‌ ونقل دریایی ارتباط مستقیم دارند
  • نخستین فیلم شهیدآوینی پس از ۴۴ سال روی پرده رفت
  • تکمیل پازل امنیت غذایی در دانشگاه/ تولید سالانه ۱۰۰ میلیون بذرهیبریدی در دانشگاه آزاد اصفهان