Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@07:44:28 GMT

چرا جنگ شبکه های اجتماعی در این مرحله شدت گرفته است

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۸۷۴۳

چرا جنگ شبکه های اجتماعی در این مرحله شدت گرفته است

نسبت بکارگیری سنگین از رکورد گسترش اینترنت و ترویج شبکه های اجتماعی علی الخصوص در هنگام انتخابات از طریق سایت هایی مانند تلگرام ،فیس بوک، توییتر و واتس آپ و غیره در فرهنگ و زبان های مختلف چیزی است که قلب و ذهن انسان ها و روابط بین آنها و رسانه ها را نشانه گرفته تا سیاست، امنیت، اقتصاد و جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل کوگانا،نسبت بکارگیری سنگین از رکورد گسترش اینترنت و ترویج شبکه های اجتماعی علی الخصوص در هنگام انتخابات از طریق سایت هایی مانند تلگرام ،فیس بوک، توییتر و واتس آپ و غیره در فرهنگ و زبان های مختلف چیزی است که قلب و ذهن انسان ها و روابط بین آنها و رسانه ها را نشانه گرفته تا سیاست، امنیت، اقتصاد و جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
مطالعه ی سریع وخلاصه ی تاریخچه اینترنت از همان زمان آغاز بکارخود در وزارت دفاع ایالات متحده تا در کوران جنگ سرد و رسیدن آن به میلیونها نفر از مردم در سراسر دنیا جنبه هایی از این جریان بود تا با استفاده از سرعت اطلاعات و گردش آن در جهان هدفی جز تغییر اقتصاد جهانی ، سیاست و فرهنگ، نداشته باشد. و پس از آن شبکه های اجتماعی روابط بین انسان ها و اخلاق گفتگو و احساسات انسانی را مخدوش کرده و به مجموعه ای از دکمه ها و آیکون ها واگذارکرد.

جاسوس آمریکا در اینترنت و ارتباطات جهانی و تاثیر آن بر حریم خصوصی کاربران اینترنت چگونگی استفاده برخی از شرکت ها ، احزاب و موسسات مرتبط به جهان سلطه، گروه های اینترنتی زیاده خواه برای گمراه کردن دیدگاه عمومی و تعمیم شایعات با پیش طراحی سازمان یافته تنها نیمی از حقایق گام اول بود موج دوم اینترنت با فعال کردن قشری کاربران و از بین بردن نخبگان واقعی برای از میان برداشتن کیفیت فرهنگ، دانش و تمدن ملت ها و در نهایت نقش شبکه های اجتماعی برای افزایش درگیری ها شدت بیشتری یافت تا تمدنی مصنوعی راجایگزین آن کند .

درحالی که قرار بود ارتباط سبک زندگی به محصولات تکنولوژی های شبکه های اجتماعی و رسانه های وابسته موجب ارتقاء رفتارهای فردی و اجتماعی و در جهت تقویت ایده ارتباطات جامعه همراه با افزایش آگاهی و گسترش پل های انسانی و همگرایی و بالا بردن سطح دانش و روشنگری از طریق تبادل نظر، تبادل افکار صحیح و انتقال اخبار و رویدادهای در زمینه های مختلف و گسترش سطح اشتغال وکسب و کار با درج پست های مثبت و مفید باشد ولی اکنون برخلاف جهت قبلی اعلام شده این روند به عدم تعادل، اختلال در انجام وظایف ومسئولیت ها، تقاطع و تقابل گروه های سابقاً همراه را در سوء استفاده برخی کاربران و عدم نتیجه گیری مخاطبین بدنبال داشته است و مشارکت در آن محیط را با ناامنی وسیعی روبروکرده است.


در این برهمه شبکه های اجتماعی تبدیل به بمب ساعتی شده که آبرو وحیثیت و سرنوشت جوامع و افراد را در ورطه انفجار و بی سرانجامی قرار داده است و جرائم شبکه های اجتماعی بشکل فزاینده ی، اذهان حقوقدانان، فعالین فضای مجازی و رسانه های مستقل، مخاطبین را بخود مشغول کرده و روائی جریان اطلاعات و آگاهی ضروری روزآمد را با تهدید روبرو کرده است.
این شرایط ما را در مقابل یک وضعیت غم انگیز در سیستم اجتماعی موجود قرار داده است. در حالی که این فن آوری با ادعای پیوند جهان و تلاش نهادهای اجتماعی به حمایت از ارزش ها و فضائل و سهم مثبت در توسعه آگاهی ،ایجاد شده بود ولی روند فعلی آشکارکرد با افزایش مواردمشکوک و نامرغوب بسیاری از کاربران یا باید در دادگاه شاکی باشند و یا متشاکی و یا از کاربری خود پشیمان باشند چون روابط افراد درگیر به دلیل سوء تفاهم و یا رقابت ناسالم و سوء استفاد و اغفال ، حاصلی جز تخریب فنی و مدرن روابط انسانی و اجتماعی نداشته است.


در این رابطه نظریه ی توطئه ی جهانی بما می گوید: سایت های شبکه های اجتماعی ایجاد شده توسط شرکت های بزرگ در پی سلب حاکمیت و تسلط دولت ها برکشورهای خود در ازای توسعه سلطه ی همه جانبه ی است که حتی اگر پایان آن ماجرا هرج و مرج جهانی باشد.
و در این رابطه با پیوستی بنام جنگ شبکه اجتماعیهمراه با طبیعت خاص خود ظهور نظریه سیاه بازی شبکه های اجتماعی را طی بازاریابی فرهنگی تشدید کرده است .
آنچه که در این جنگ بعنوان مجری بی اختیار خوانده می شود بوسیله ی باندها تبه کار، برنامه از پیش تنظیم شده موسسات و شرکت های اینترنتی بزرگ و شرکاء، باندهای زیر زمینی،سازمان های جاسوسی بزرگ با هک و رخنه و حملات سایبری رسمی و غیر رسمی کارگردانی شده است.


این مجموعه با تیتر سازی از برخی مسائل و بهره گیری از فن آوری هنری رسانه ی با توجیه مواضع خود و تصورسازی عمدی، عمدتا به تحریف تصویر از یک نماد فرهنگی سیاسی و سبک های زندگی یا بالا بردن انتشار و ارقام برخی از شایعات و تهمت ها پیرامون یک موضوع خاص به اختلاف افکنی و تقابل مواضع دامن می زند.


کارگردانان توطئه گر شبکه اجتماعی با استفاده از ظرفیت اینترنت و بکارگیری نکات ظریف جامعه شناسی به جنگ افکار عمومی آمده و یا حتی آنها را بجان هم می اندازد و با حمایت از گروه های تروریستی و باندهای مافیایی و تقویت ارتباط الکترونیکی آنها کماکان نشان می دهند که برای ازمیان برداشتن بخش عظیمی از جمعیت فعال جوامع مختلف تدارکات سنگینی را در نظر گرفته است که در این را با توسل به ایجاد حساب های الکترونیکی تقلبی و کار دو طرفه ی در رکوردگیری جذب مخاطب بخش بزرگی از نخبگان جوامع را از اهتمام به موضوعات اصلی و حتی توجه به رسانه های سنتی واهداف اصیل باز می دارد. و بدینگونه انرژی، وقت،اموال آنها را در قبال موضوعاتی انحرافی به مصارفی بیهوده سوق می دهد.


راهکارهای ایستادگی در برابر این معضل :


1) افزایش آگاهی با تکیه بر معیارهایی چون : خود نگرشی، تاریخ، سبک وسطح زندگی، جهت دهی به امیال و رغبت ها و...
2) ارتقاء و معرفی شبکه های اجتماعی بدیل همانند روسیه و چین و تقویت جستجوگرهای داخلی که جستجوگرهای بیگانه را مهارکرده و یا حداقل نپذیرند.
3) در داخل کشور مبادی اطلاع رسانی انتخاباتی متنوع را گسترش داده تا زمینه ی سوء استفاده منابع خارجی به پائین ترین حد خود تنزل یابد و پایگاه های اطلاع رسانی اختصاصی در نظر گرفته شده بویژه اینکه در هنگام برنامه انتخاباتی شبکه های اجتماعی بیگانه بر این موضوع تمرکز خاصی پیدا کرده و با فشار روانی نامحسوس به نامزدها و حامیان آنها در رسانه ها سعی می کنند اظهارات، برنامه انتخاباتی و موضع گیری آنها و رفتار مخاطبین شان را مدیریت کرده و به گسترش فضا سازی درجهت دلخواه اقدام کنند برای مثال بنا به گزارش شرکت SocialFlow در انتخابات اخیر آمریکا محتوائى که از آغاز تبلیغات انتخابات بر روی حساب توئیتر آن کشور منتشر شد به 874 سال زمان برای خواندن آنها وقت لازم نیاز دارد.
4)شناسایی و ازدور خارج کردن لینک های رسانه ی جهت دار بیگانه در ساختار سازمانی ارتباطات شبکه اجتماعی داخلی کشور
5)به دام انداختی تارهای سازمانی قرمز و عناصر آن درچرخه ی شبکه عنکبوتی رسانه ی بیگانه فعال در داخل کشور و افشای بموقع آن
6)حمایت از جوانان فعال در فضای مجازی برای مقابله با پیاده نظام دروغ پرداز دشمن در شبکه های اجتماعی
7)نشست مرحله ی تشکل های فرهنگی برای بررسی آسیب ها و مطالعه ی علمی قضایای مطروحه در شبکه های اجتماعی
8) انتخاب یک هفته و یا حداقل یک روز بعنوان شبکه ی اجتماعی پاک در بحبوحه ی انتخابات


در پایان باید گفت که نمی توان به انتظار آتش بس در جنگ بی پایان و نامحدود شبکه های اجتماعی نشست بلکه باید در این میدان نیز از همه ظرفیت ها و قابلیت های موجود استفاده کرد تا دشمن مجبور به عقب نشینی شود.

عبدالمجید اورا

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناکامی اپوزیسیون در سفیدشویی از صهیونیست‌ها

موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی به‌قدری در منطقه و رسانه‌های بین‌المللی بازتاب پیدا کرد که حتی به ارتش سایبری صهیونیست‌ها مهلت اجرای عملیات روانی خود در شبکه‌های اجتماعی را نداد.

سرویس سیاست مشرق - تنش یک‌ماهه بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم جنایتکار صهیونیستی، فرصتی بود تا مزدورانی که در لندن و واشینگتن به خدمت رژیم صهیونیستی درآمده بودند، امتحان خود را به کارفرما پس دهند. تشکیلاتی که با مجموعه‌ای از اکانت‌های سایبری، شبکه‌ها و رسانه‌های فارسی‌زبان، خبرنگاران ضدانقلاب و پایگاه‌های خبری راه‌اندازی شده و مأموریت آن‌ها پیشبرد پروژه‌های دولت‌های غربی و سرویس‌های جاسوسی است.

عملیات‌های نظامی ایران و رژیم صهیونیستی علیه یکدیگر طی یک‌ماه اخیر، عرصه‌ای دیگر هم از این نبرد را در ابعاد رسانه‌ای گشود. همان‌طور که عملیات افتخارآمیز وعده صادق با موفقیت اجرا شد و هدف مدنظر سپاه پاسداران در سرزمین‌های اشغالی مورد هدف قرار گرفت، در ابعاد رسانه‌ای نیز ارتش رسانه‌ای صهیونیست‌ها در موضوع حمایت و سفیدشویی از این رژیم شکست خورد.

موشک‌باران سرزمین‌های اشغالی به‌قدری در منطقه و رسانه‌های بین‌المللی بازتاب پیدا کرد که حتی به ارتش سایبری صهیونیست‌ها مهلت اجرای عملیات روانی خود در شبکه‌های اجتماعی را نداد. از طرفی، عملکرد ضعیف رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانان آن در منطقه، در دفع عملیات وعده صادق، دست‌ و دهان اهلی رسانه‌ای ضدایرانی را هم بست.

این بلاتکلیفی تا پس از اقدام نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران تداوم پیدا کرد. ضعف رژیم در تلاش ضربه به ایران نیز مزدوران خود در شبکه‌های فارسی‌زبان را در سردرگمی فروبرد و حتی به خود اجازه دادند تا کارفرمای خود را تحقیر کنند.

شبکه تروریستی اینترنشنال، یکی از رسانه‌های فعال از آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون بود؛ این شبکه از همان ابتدا تمام تلاش خود را به کار گرفت تا ایران را در عملیات‌های گروه‌های مقاومت، دخیل و مجری معرفی کند.

اینترنشنال همواره با استفاده از کارشناسان تجزیه‌طلب و ضدایرانی، خط عملیات‌روانی حمله به ایران را دنبال کرده است. این کارشناسان با حضور در برنامه‌های تحلیل و گفت‌وگو محور شبکه تروریستی اینترنشنال، با انواع تحلیل‌ها، حمله به ایران را حتی برای مردم ساکن ایران توجیه و عادی‌سازی می‌کرد.

حال، تنش ایجادشده پس از تعدی به کنسول‌گری ایران در دمشق، این شبکه و دیگر رسانه‌ها و عوامل ضدانقلاب را به آرزوی خود رسانده بود؛ این افراد هر روز اخبار را دنبال می‌کردند و با اشتیاق به دنبال اقدام نظامی جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی بودند. ارزیابی‌ آنها طوری بود، پاسخ ایران محدود و بی‌اثر باشد.

اما عملیات گسترده موشکی و پهپادی سپاه‌ پاسداران علیه رژیم صهیونیستی که به زعم سی‌ان‌ان، بزرگ‌ترین عملیات پهپادی تاریخ دنیا بود، به اندازه‌ای موفق و پرافتخار بود که پیام‌های بازدارندگی را به صهیونیست‌ها و عواملشان در شبکه‌های اجتماعی رساند.

عملیات خیره‌کننده وعده صادق، دستاوردی را برای شبکه‌های معاند به همراه نداشت؛ امید آن‌ها به یک حمله گسترده از سوی کارفرمای خود به ایران بودند. انتظار داشتند یک عملیات نظامی با ابعاد بسیار بالا و تلفات گسترده در ایران اجرا شود. اما اقدام محدود و ناموفق رژیم در اصفهان، رسانه‌های فارسی‌زبان ضدانقلاب را از خود ناامید کرد. حتی ظهر جمعه، 31 فروردین، ساعاتی پس از شنیده شدن صدای پدافند ارتش در مقابله با ریزپرنده‌های دشمن، کارشناسان این شبکه را به تمسخر واداشت.

از ساعات ابتدایی، در حالی که شواهدی از آثار و نتایج این اتفاق مشهود نبود، رسانه‌های غربی پیشاپیش، عملیات را گسترده و موفق تحلیل کردند.

اما با گذشت مدت زمان زیادی از حادثه اصفهان، سند تصویری قابل اعتمادی از اصفهان منتشر نشد. رسانه‌های فارسی‌زبان همچون اینترنشنال تصاویری جعلی و مربوط به انفجارهای لبنان را با عنوان انفجار در اصفهان منتشر کردند. اما رفته رفته متوجه ضعف در اقدام خرابکارانه رژیم صهیونیستی شدند و شروع به تمسخر و اعتراض به رژیم صهیونیستی کردند.

تحقیر خرابکاری صهیونیست‌ها و خلق الفاظی نظیر پهپادهای «پیتزابر» برای آن، اولین پدیده رسانه‌های فارسی‌زبان ضد انقلاب در قبال رژیم اسرائیل بود. گویا انتظارات مزدوران ساکن خارج از ایران برای طراحی کاریکاتور غزه برای ایران، براورده نشد و سایه جنگ از آسمان ایران فاصله گرفت.

صهیونیست‌ها تاکنون پروژه عادی‌سازی حمله به ایران را به شبکه‌های ضدایرانی محول کرده بودند اما عملیات وعده صادق، پیام بازدارندگی ایران را به تل‌آویو رساند و در پاسخی محدود، همچون گروه‌های تروریستی، اقدام به خرابکاری در اصفهان کرد. همین موضوع سبب سردرگمی کارشناسان اینترنشنال و صدای آمریکا شده بود.

گویا بلاتکلیفی عوامل رسانه‌ای رژیم، آنها را عصبی کرده و مستقیما به خرابکاری ناموفق در اصفهان اعتراض کردند.

دیگر خبرها

  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • خبر‌های رسانه پنج شنبه ۶ اردیبهشت
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • خبرگزاری مهر خلاء رسانه ای در شهرستان های تهران را پر کرده است
  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد
  • «به افق فلسطین» به عبارتی برنامه جبهه فلسطین بود
  • خبر‌های رسانه، ۴ اردیبهشت
  • تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!
  • آمادگی کامل آذربایجان شرقی برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • ناکامی اپوزیسیون در سفیدشویی از صهیونیست‌ها