Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردن از یک طرف از مرزهای عربستان سعودی در برابر ورود قاچاق و پناهندگان سوری محافظت می‌کند و از سوی دیگر شریک سعودی ها در جنگ های سوریه و یمن است و برای جبران کسری بودجه خود بر روی کمک های مالی پادشاه سعودی حساب کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پایگاه عرب زبان رأی الیوم در مطلبی به بررسی ابعاد سفر «ملک سلمان» پادشاه سعودی به اردن برای شرکت در بیست و هشتمین اجلاس سران عرب پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی الیوم در این باره می نویسد: اردنی ها بر روی سفر ملک سلمان پادشاه سعودی و همسایه نفتی و ثروتمند خود به این کشور بسیار حساب کرده اند تا بدین صورت میزان بحران اقتصادی اردن را کاهش دهند. همچنین مذاکرات دوجانبه میان طرفین احتمالا می تواند روند اجلاس سران اتحادیه عرب را مشخص کند و بر بیانیه های صادره از آن تاثیر بگذارد. طبق آمارهای رسمی حجم تبادلات تجاری میان طرفین در طول سال به 5 میلیارد دلار می رسد و سعودی ها نیز 13 میلیارد دلار در هر سال در اردن سرمایه گذاری می کنند. امیدهای بسیاری وجود دارد که این سفر موجب افزایش مبادلات تجاری و سرمایه گذاری ها شود.

«باسم عوض الله» نماینده پادشاه اردن در عربستان در روزهای اخیر با حضور در تلویزیون از اهمیت سفر ملک سلمان به اردن که اولین بار در نوع خود محسوب می شود، سخن گفت ولی مهم ترین بخش سخنان وی آن بخشی بود که گفت: همکاری و حمایت عربستان از اردن در مقابله أمان با چالش های امنیتی و منطقه ای نقش دارد و در صدد جذب سرمایه گذاری بیشتری در اردن هستیم. صندوق توسعه سعودی ها از بسیاری از طرح ها و پروژه ها در اردن حمایت کرده است.

چالش های امنیتی و منطقه ای که باسم عوض الله از آن سخن گفت و خیلی توضیحی پیرامونش ارائه نداد، همان است که اردنی ها در مجالس خصوصی شان با یکدیگر مطرح می کنند؛ یعنی خدمات بسیاری که اردن در حفظ مرزهای شمال غربی عربستان انجام می دهد و علیرغم مبارزه با تروریسم و مقابله با قاچاق در این مرزها، اما چیز بسیاری کمی از سعودی ها دریافت می کند. این در حالی است که اردن مرزهای عربستان را هم در برابر موج مهاجران به ویژه از سوریه بسته است. در رابطه با چالش های منطقه نیز مشارکت اردن با سعودی ها در جنگ در سوریه و عراق و همچنین عضویت اردن در ائتلاف عربی و حضور در جنگ ضد یمن به همراه اعزام نیروهای ویژه به بحرین به درخواست سعودی ها را می توان نام برد.

کسری بودجه اردن در سال جاری به حدود یک میلیارد دلار رسید و دولت «هانی الملقی» مجبور شد بر بیش از صد کالای این کشور که بیشتر آن نیز جزء کالاهای اساسی بود، مالیات اعمال کرد تا این کسری را جبران کرد. علت کسری بودجه اردن نیز متوقف شدن کمک های مالی کشورهای حاشیه خلیج فارس بود؛ این کمک ها از ابتدای بهار عربی به صورت سالانه حدود یک میلیارد دلار به اردن ارائه می شد و 5 سال طول کشید.

کارشناسان اردنی درباره سفر پادشاه سعودی ها به این کشور به دو دسته تقسیم می شوند: برخی معتقدند که این سفر موجب تحکیم روابط فی مابین می شود و حمایت مالی ملموسی را برای اردن در پی خواهد داشت. این به نفع طرفین است. از سوی دیگر سعودی ها هم به تداوم حمایت امنیتی اردن از مرزهای عربستان و نقش اردن در جنگ در یمن و سوریه و مقابله با ایران و یا عدم نزدیکی أمان به تهران تمایل زیادی دارند.

برخی دیگر از کارشناسان شک دارند که سعودی ها به اردن کمک مالی کنند. زیرا خود سعودی ها با بحران مالی مواجهند و جنگ هایشان در سوریه و یمن هزینه های هنگفتی برای آنها تراشیده است. علاوه بر این از سوی دولت جدید آمریکا نیز مورد چالش قرار گرفته اند. این در حالی است که مردم خود عربستان که در حال حاضر از سیاست های ریاضتی رنج می برند، نسبت به ارائه کمک های مالی ریاض به دیگران حساس شده اند. نخست وزیر اسبق اردن نیز در میان همین کارشناسان دسته دوم قرار دارد و مغتقد است که احتمالا پادشاه سعودی وعده های تحریک کننده به اردن می دهد ولی سوال اینجاست که آیا به قول های خود عمل خواهد کرد یا خیر. وی قول سعودی ها به لبنان برای ارائه کمک سه میلیارد دلاری به ارتش لبنان را مورد اشاره قرار داد که از سوی ریاض عملی نشد. اردن در حال حاضر میزبانی 3 میلیون پناهنده سوری است که هزینه های سنگینی را برای این کشور در پی داشته است و مشکلات دیگری هم دارد اما با این حال بر روی حمایت ملک سلمان حساب کرده است؛ البته حقش هم همین است. باید دید پادشاه سعودی چه خواهد کرد.

انتهای پیام/

R1445/P36447/S8,90/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای

بلومبرگ نوشت: عربستان سعودی و امارات متحده عربی امروز (چهارشنبه) در یک بیانیه مشترک، صریح و نه چندان معمول، خواستار حداکثر «خویشتنداری» در خاورمیانه شدند تا منطقه از «خطرات جنگ و عواقب وخیم آن» در امان بماند.

به گزارش ایرنا، اظهارات یادشده پس از تماس محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و محمد بن زاید آل نهیان رئیس‌ امارات متحده عربی بیان شد چراکه به اعتقاد آنها تنش‌ها بعد از حمله متجاوزانه اسرائیل به کنسولگری ایران و پاسخ تنبیهی شنبه‌شب ایران بالا گرفته است.

به گزارش ایرنا، اسرائیل در حال بررسی واکنش مناسب به اولین اقدام نظامی مستقیم به خاک سرزمین‌های اشغالی است حال آنکه تهران اعلام کرده است این پاسخ تنبیهی، واکنش مشروع و استفاده از حق ذاتی «دفاع از خود» است.

خبرگزاری دولتی WAM امارات و خبرگزاری دولتی عربستان سعودی SPA نیز گزارش دادند که این دو رهبر حوزه خلیج فارس طی تماس تلفنی در مورد تحولات خاورمیانه و پیامدهای خطرناک آن بر امنیت و ثبات گفت‌وگو کرده‌اند.

دولت امارات از سال ۲۰۲۰ در دوران دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا با پیوستن به طرح موسوم به «پیمان ابراهیم» روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارد، در حالی که فرایند مشابه برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و این رژیم به دلیل جنگ در غزه متوقف مانده است.

ایالات متحده، متحدان غربی و کشورهای عربی به اسرائیل هشدار داده‌اند از واکنشی که منطقه را درگیر جنگ تمام‌عیار کند بپرهیزد. ولیعهد عربستان همچنین در تماس تلفنی حاکم قطر در مورد تشدید تنش نظامی گفت‌وگو کرد.

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه‌شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • تاکید سران اردن و بحرین بر دور کردن منطقه از تنش نظامی
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • با پادشاه اردن و همسر و فرزندانش آشنا شوید؛ از همسر فلسطینی تا دختر خلبان (+عکس)
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه