Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مقام معظم رهبری با بالا گرفتن مذاکرات هسته‌ای مساله اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند تا کسی توهم نکند که این مذاکرات و برجام و بیگانگان مشکلات اقتصادی ما را حل می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیت الله سیّد مجتبى حسینى در گفتگو با صبح توس اظهار کرد: مقام معظم رهبری سه سال متوالی است که اسم سال را با عنوان اقتصادی و یا اقتصاد مقاومتی مطرح می کنندو ایشان امسال را با عنوان اقتصاد مقاومتی،تولیدو اشتغال نام گذاری فرمودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق افزود: بر خلاف برخی اشخاص که تصور می کردند برجام معجزه می کند، مقام معظم رهبری با بالا گرفتن مذاکرات هسته‌ای مساله اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند تا کسی توهم نکند که این مذاکرات و برجام و بیگانگان مشکلات اقتصادی ما را حل می کنند. اقتصاد مقاومتی شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور می باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در سال اول مقام معظم رهبری عنوان سال را اقتصاد مقاومتی قرار دادند ولی در پایان سال احساس شد که بیش از اینکه به این شعار عمل شود در مرحله حرف و شعار باقی ماند لذا در سال بعد تاکید بر عمل به این شعار نمودند و اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل را مطرح کردند.

آیت الله حسینى بابیان اینکه باز هم در پایان سال شاهد آن بودیم که آنچنان که باید اقدام و عمل توسط مسئولین صورت بگیرد انجام نشد افزود: در سال ۹۵ شاهد بودیم که بسیاری از کارخانه ها و مراکز تولیدی تعطیل شد ، مساله واردات بی رویه و قاچاق ادامه پیدا کرد. و کیفیت کالای داخلی هم پیشرف چشم گیری پیدا نکرد تا بتواند با کالای خارجی رقابت کند لذا سال دوم هم با وجود اینکه کارهایی صورت گرفت ولی کافی و رضایت بخش نبود.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق تصریح کرد: مقام معظم رهبری امسال بصورت موردی‌تر و ریزتر مساله اقتصاد مقاومتی و راه اتکاء به نفس را مطرح کردند، و فرمودند تولید و اشتغال راه عملی برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره به کلمه تولید واشتغال افزود: تولید و اشتغال دو واژه به هم پیوسته هستند و اگر اشتغال ایجاد شود در حقیقت باید در یک امر مولد باشد نه اشتغال در اموری مثل واردات و افعال کم ثمر و غیر مفید باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دولت وظیفه دارد که با قاچاق کالا برخوردی جدی تر داشته باشد و از تولید کنندگان داخلی حمایت جدی انجام دهد.

آیت الله حسینى با اشاره به اینکه اگر تولید داخلی رونق پیدا کند طبیعتاً اشتغال هم ایجاد می شود افزود: با توجه به شعار سال و خطی که مقام معظم رهبری ترسیم نمودند باید توجه ویژه‌ای به مساله تولید و اشتغال ایجاد شود، واز طرفی اگر تولید داخلی رونق پیدا کند طبیعتا اشتغال هم ایجاد خواهد شد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق گفت: دشمن وقتی از جنگ مسلحانه مایوس شد از راه اقتصاد وارد کشور شده است و سعی دارد که از این راه ملت بزرگ ایران را شکست دهد.

وی تصریح کرد: دشمن همانطور که در جنگ مسلحانه هیچ غلطی نتوانست انجام دهد در این جهت هم به لطف خداوند متعال و با هوشیاری مردم و مسئولین نمی توانند به اهداف خود را پیاده کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: وظیفه تولید گر در این جنگ تولید اجناس با کیفیت و بصرفه و قابل رقابت با جنس خارجی است و وظیفه مردم حمایت از تولید داخلی که با خرید کالای ایرانی وتحریم کالای خارجی در جایی که مشابه داخلی وجود دارد می باشد.

آیت الله حسینى با اشاره به وظیفه مسئولین برای تولید کنندکان افزود: در این شرایط مسئولین وظیفه ایجاد تسهیلات برای تولید و مقابله با قاچاق و ورود اجناس غیر قانونی به کشور است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق با اشاره به پسا برجام افزود: برجام نه تنها برای ما ایجاد اشتغال و به اقتصاد کشور و مردم کمک نکرد، بلکه راهی برای واردات اجناس خارجی و واگذاری پروژه‌های داخل کشور به شرکت‌های خارجی و نیز ایجاداشتغال برای آنان شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۴۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا خواسته مقام معظم رهبری درباره شعار سال «۱۴۰۲» محقق شد؟

حالا چند روزی است که پایمان به سال ۱۴۰۳ باز شده است؛ شعار و مسیر امسال نیز از سوی مقام معظم رهبری مشخص شده است و همه باید برای اجرای آن تلاش کنند. اما سوالی که در این میانه برجاست این است که شعار سال ۱۴۰۲ تا چه میزان محقق شد؟  

نظر رئیس برنامه و بودجه و رئیس کل بانک مرکزی چیست؟

داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در این زمینه معتقد است: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی ۶.۷ دهم درصدی در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ تحقق یافته است که حدود چهار درصد از این رشد، غیرنفست. هدف‌گذاری رشد اقتصادی امسال، هشت درصد است و تحقق این رشد، وظیفه سازمان برنامه و بودجه کشور است و دستیابی به این رشد، شدنی و ممکن است و برنامه‌های تحقق رشد هشت درصدی باید در اسرع وقت با کمک دستگاه‌ها، تهیه و ابلاغ شود تا همه بخش‌ها تکلیف خود را در سال جدید بدانند.

محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی هم دراین باره می‌گوید: هدف نرخ رشد نقدینگی در پایان سال‌جاری حدود ۲۵درصد تعیین شده است که در دی‌ماه نیز نرخ رشد نقدینگی معادل ۲۵.۴درصد بوده است. باید توجه کرد نرخ رشد ۲۵درصد معادل نرخ رشد نقدینگی تعادلی بلندمدت اقتصاد ایران در ۴۰سال اخیر است. دستیابی به این مهم به‌معنای عبور و پشت سر گذاشتن یک دوره پرفشار نقدینگی ۴ساله و رسیدن به شرایطی باثبات براساس متغیر‌های اقتصاد کلان است.

محمدرضا فرزین درباره نرخ تورم توضیح می‌دهد: برای پایان سال‌جاری نیز برآورد می‌شود نرخ تورم نقطه به نقطه در سطح مناسبی از کانال ۳۰درصد قرار گیرد که این امر مطابق با هدف از پیش تعیین شده است. فرزین تصریح می‌کند: بانک مرکزی قصد دارد در سال۱۴۰۳، نرخ رشد نقدینگی را به محدوده ۲۳درصدی با دامنه نوسان ۲درصد برساند و هدفگذاری تورمی این نهاد برای اسفند۱۴۰۳، ورود تورم نقطه‌به‌نقطه به کانال ۲۰درصدی است.

منظور با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم، گفت: در حالی‌که نرخ بیکاری در ابتدای دولت مردمی ۹،۶ درصد بوده، در پاییز پارسال این نرخ به ۷.۶ درصد رسیده که پایین‌ترین عدد در ۱۰ سال گذشته محسوب می‌شود.

دهه ۹۰  به عنوان دهه از دست رفته اقتصاد ایران شناخته می­ شود

یحیی لطفی نیا کارشناس اقتصادی در این زمینه می‌گوید: از سال ۱۳۹۱ تا کنون، تمامی شعار‌های انتخاب شده از سوی رهبر انقلاب به عنوان شعار سال، به موضوعات اقتصادی پرداخته است. شعار سال ۱۴۰۲ با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع هدف از انتخاب شعار «مهار تورم، رشد تولید» به عنوان شعار سال دو نکته کلیدی است: ۱) متوجه نمودن حداکثری توجه­ها و ظرفیت­‌های داخلی ـ خارجی کشور (مسؤولین و مردم) برای تحقق موضوع؛ ۲) خنثی­ سازی و مقابله با جنگ اقتصادی و شناختی دشمن؛ شعار سال ۱۴۰۲ در حالی انتخاب شد که در پایان سال ۱۴۰۱، تورم سالانه ۴۵.۸ درصدی ثبت شده بود. از طرف دیگر رشد اقتصادی ۴.۹ درصدی گزارش شده بود. این وضعیت در شرایطی بود که دهه ۹۰  به عنوان دهه از دست رفته اقتصاد ایران شناخته می­ شود. به گونه­ای که در این دهه، سه شوک تورمی منجر به ماندگاری تورم در کانال ۴۰ درصد و رشد اقتصادی نزدیک به صفر درصد شد. در واقع تداوم این شرایط به معنای افتادن طبقه متوسط جامعه در دام فقر و ایجاد شکاف درآمدی بیش از پیش بود. نمودار ۱ وضعیت تورم و رشد اقتصادی در بیش از یک دهه گذشته را نشان می ­دهد.

وی ادامه داد: در پایان باید توجه داشت که سطح بالای تورم و رشد اقتصادی بالای مقطعی حال حاضر، نمی­تواند ناکارآمدی ­های دهه ۹۰ به عنوان دهه از دسته رفته اقتصاد ملی را جبران کند. علاوه بر این توجه و تأکید بر روند رو به بهبود متغیر‌های تورم و رشد اقتصادی برای بهبود انتظارت تورمی از محل ایجاد امیدآفرینی اقدامی مثبت است که باید مورد توجه قرار گیرد. با این حال نباید از ابعاد پنهان و کیفیت متغیر‌های رشد اقتصادی و تورم غافل بود. زیرا که عدم توجه به کیفیت متغیر‌های مذکور می­ تواند در بلندمدت آثار کوتاه مدت به دست آمده را نیز زایل نماید.

خواسته مقام معظم رهبری در زمینه مهار تورم در سال ۱۴۰۲ جامع عمل پوشانده نشده است

علیرضا خجسته پور قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین  در این زمینه گفته است: ماه‌هایی از سال ۱۴۰۲ را شاهد رشد منفی تورم در کشورمان بوده ایم، اما آنچه که تصویر کلی از اقتصاد کشور را نشان می‌دهد تصویر خیلی مثبتی نیست متاسفانه و هم دولت و هم قوه مقننه باید تلاش کنند تا این وضعیت بهبود یابد.  من مطمئنم که خواسته مقام معظم رهبری در زمینه مهار تورم در سال ۱۴۰۲ جامع عمل پوشانده نشده است. البته مشکلات دولت در زمینه اداره کشور هم فراوان بوده است و فضای سخت اقتصادی که با تحریم و تهدید‌ها علیه اقتصاد ایران توسط دشمنان ایجاد شد تاثیر گذار بوده است و از سوی دیگر هم ارثیه‌های بدی از دولت‌های پیشین به دولت آقای رئیسی رسیده بود؛ البته ممکن است در برخی از موارد نیز نیاز بیشتر به سعی و کار داشته باشیم.

خجسته پور ادامه داد: فرمایش مقام معطم رهبری و شعاری که برای سال ۱۴۰۳ تعیین نمودند علی رغم تلاش‌های دولت و مجلس، اما نشان می‌دهد که انتظار ایشان محقق نشده است؛ البته در زمینه رشد تولید گام‌های اساسی برداشته شده است. در این زمینه‌ها افراد اقتصاد دان بهتر می‌توانند قضاوت کنند ولی ممکن است برخی از مواقع برای مقابله با مهار تورم رکود به جامعه عرضه شود که البته دولت سیزدهم این رویکرد را نداشت؛ اما طبیعی است زمانی که رشد تولید در کشور اتفاق می‌افتد طبعا مقداری تورم در کشور هم ایجاد می‌شود.  

در پایان باید گفت زمانی که معلم یک درس را مجددا تکرار میکند یعنی نمره شاگردان نمره خوبی نبوده است؛ موضوعی که بار‌ها و بار‌ها در تکرار شعار سال شاهد آن بوده ایم. امید این است که در پایان سال ۱۴۰۳ همه مردم شاهد تغییرات مثبت در سفره خود و عمل به شعار سال باشند.

فاطمه تورانلو

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • جهش تولید عزت ملی را به دنبال دارد
  • ساختار اقتصادی کشور اصلاح شود/ ضرورت واگذاری امور به مردم
  • نقش تعیین کننده مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • حمایت از تولید داخلی کشور را به یک قدرت اقتصادی تبدیل می‌کند
  • آیا خواسته مقام معظم رهبری درباره شعار سال «۱۴۰۲» محقق شد؟
  • تحقق شعار سال و اجرای منویات مقام معظم رهبری، با حمایت از سرمایه‌گذاران امکان پذیر است
  • زیاد النَخاله با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد
  • منظومه اقتصادی رهبر انقلاب در نامگذاری سال‌ها
  • لزوم تشکیل اتاق فکر با مشارکت مردم برای اجرایی و عملیاتی کردن فرمان رهبر معظم انقلاب در باب جهش تولید 
  •  نقش حوزه علم و فناوری در بیانات نوروزی مقام معظم رهبری