Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پزشکان طب سنتی و مدرن معتقدند گوشت یکی از منابع اصلی غذایی است که حذف آن سلامت را به خطر می‌اندازد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، پزشکان طب سنتی و مدرن معتقدند گوشت یکی از منابع اصلی غذایی است که حذف آن سلامت را به خطر می‌اندازد. اگر گیاهخوار نیستید و در حمایت از گیاهان، گوشت حیوانات را مصرف می‌کنید، لازم است درباره طبع آنها هم اطلاعاتی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشت‌ها هم مانند سایر موادغذایی مزاج خاص خودشان را دارند.

مثلا در یک دسته‌بندی گوشت‌ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم می‌شوند و اینکه چه گوشتی در چه فصلی مصرف شود تا مزاج‌تان به‌هم نریزد. در این شماره دکتر شهناز کارکن، دستیار تخصصی طب سنتی و مسوول آموزش تغذیه انجمن علمی طب سنتی، حیواناتی را که گوشت گرمی دارند به شما معرفی می‌کند و هر اطلاعاتی را که باید از انواع گوشت و خواص‌شان بدانید، دراختیارتان می‌گذارد.

بدون گوشت هرگز!

ارزش غذایی مواد خوراکی را میزان خواص مفید آن مشخص می‌کند. با اینکه تعداد خوراکی‌های مفید کم نیست اما در میان آن‌ها گوشت، به تعبیر طب سنتی، نسبت به سایر مواد ارزش غذایی بیشتری دارد. از همین روست که در طب سنتی مصرف گوشت یکی از ضروریات است و با حذف آن آسیب‌هایی به سلامت بدن وارد می‌شود. با این وجود مصرف گوشت هم برای خودش حساب و کتاب مشخصی دارد.

در طب سنتی هر نوع گوشتی، گرم و تر شمرده می‌شود، اما در مقایسه میزان گرمی و تری آنها با یکدیگر متفاوت است و به انواعی که میزان گرمی و تری کمتری دارند، سرد گفته می‌شود. برای نمونه، گوشت حیواناتی مثل گوسفند، بز، کبک، بلدرچین، شتر، شترمرغ و میگو ازجمله گوشت‌هایی هستند که میزان گرمی و تری بالاتری دارند.

ویژگی‌ عمومی انواع گوشت‌ها

در بیماری‌های مختلف به بیمار توصیه می‌شود گوشت نخورد. به این دلیل که هضم گوشت برای دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) دشوار است و برای خوردنش باید دستگاه هاضمه قوی‌ای داشت. از طرفی گفته شده که مزاج گوشت گرم است، بنابراین معلوم می‌شود افراد گرم‌مزاج باید کمتر گوشت مصرف کنند. گوشت حیواناتی که برای مصرف انسان ذبح می‌شوند، تحت شرایط خاصی گرم‌تر می‌شود؛ حیوان هر چه جوان‌تر، چاق‌تر و پرتحرک‌تر باشد، گوشتش گرم‌تر خواهد بود. رنگ حیوان هم بر طبع آن تاثیر می‌گذارد، یعنی هر چه رنگ آن تیره‌تر باشد مزاج گوشت هم گرم‌تر خواهد بود.

گوشت گوسفند

برای مزاج انسان بهترین نوع گوشت، گوشت گوسفند است. گوشت بره‌ای که کمتر از ۶ماه داشته باشد، از گوشت گوسفند هم مرغوب‌تر است. در هر صورت برای مصرف گوشت قسمت راسته یا سردست یا دست و سینه گوسفند از ناحیه ران بهتر است.

– گوشت گوسفند نسبت به انواع دیگر گوشت‌، سریع‌الهضم است، یعنی به‌راحتی هضم می‌شود و به اصطلاح دستگاه گوارش را اذیت نمی‌کند.

– داخل گوشت گوسفند نرم‌تر است و تری بیشتری هم دارد.

– از نظر غلظت، خونی که گوشت گوسفند تولید می‌کند خون بهتری است.

– مصرف گوشت گوسفند برای بیماران سوداوی مفید است.

باعث افزایش قدرت جنسی زن و مرد می‌شود.

گوشت بز

گوشت بز برای افرادی که فعالیت جسمانی کمتری دارند، مناسب‌تر است. اگر بز ۶ماه یا یک سال داشته باشد، گوشتش از نظر کیفیت و خواص شبیه گوشت گوسفند است. گوشت بزغاله نسبت به بز لطافت بیشتری دارد و خون لطیف‌تری تولید می‌کند. به افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند توصیه می‌شود گوشت بره زیر ۶ماه یا گوشت بزغاله مصرف کنند. درنظر داشته باشید هرقدر رنگ گوشت بز روشن‌تر باشد، گوشت آن لطافت کمتری خواهد داشت و بالعکس.

گوشت کبک

گوشت کبک طبع گرم و خشک دارد و از گوشت‌های لطیف به‌شمار می‌آید. طی چند سال اخیر با آگاهی از خواص مفید گوشت کبک، عده بیشتری نسبت به مصرف آن علاقه نشان می‌دهند.

– گوشت کبک ارزش غذایی بالایی دارد.

– خون زیادی تولید می‌کند.

– مصرف این گوشت می‌تواند باعث چاقی شود.

– به‌دلیل طبع خشکی که دارد ممکن است یبوست ایجاد کند.

– قلب را تقویت می‌کند.

– نیروی جنسی را افزایش می‌دهد.

گوشت بلدرچین

طبع بلدرچین هم درست مثل کبک گرم و خشک است. گوشت بلدرچین ارزش غذایی زیادی دارد و بهتر است به روش رایج پخت تهیه شود؛ نه به روش کبابی. مصرف گوشت بلدرچین هم به تندرستی کمک فراوانی می‌کند.

– باعث نرمی پوست می‌شود.

– نیروی جنسی را در خانم‌ها افزایش می‌دهد.

برای پخت گوشت بلدرچین بهتر است از روغن هم استفاده شود.

– مصرف گوشت بلدرچین همراه چاشنی‌های ملس یا شیرین مثل آلو، رب انار، شکر و سکنجبین توصیه‌می‌شود.

– مصرف بیش از حد و دائمی گوشت بلدرچین سردرد ایجاد می‌کند.

گوشت شتر و شترمرغ

حکمای طب سنتی گوشت گوسفند را به‌دلیل سازگاری با بدن انسان بهتر تشخیص داده‌اند. اما گوشت جانوران گوناگون خواص مفیدی دارد و برای درمان یا جبران کمبودهایی مصرف‌شان توصیه می‌شود. ازجمله گوشت شتر و شترمرغ که گرچه مصرف بیش از حدشان ممنوع است ولی فوایدی هم دارند.

مزاج گوشت شتر گرم است و برای افرادی که مزاج سرد و تر یا غلبه خلط بلغم دارند، مفید است. گوشت شترمرغ هم طبع گرم و خشک دارد و فاقد کلسترول است، بنابراین به افرادی که چربی یا کلسترول خون دارند، مصرف گوشت شترمرغ توصیه می‌شود. از همه بهتر آن است که گوشت شترمرغ را چرخ و با چرخ‌کرده گوشت گوسفند مخلوط کرده و با آن غذا تهیه کنید.

گوشت میگو

گوشت جانوران دریایی معمولا سرد و تر است ولی در میان آنها گوشت میگو قدری متفاوت است و طبع گرم و تر دارد. مصرف میگو در وعده‌های غذایی جا افتاده و طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است.

– میگو را نباید به تنهایی مصرف کرد. گوشت میگو را حتما همراه سکنجبین میل کنید.

– مهم‌ترین خاصیت میگو در این است که قوای جنسی را در مرد و زن افزایش می‌دهد.

– هضم میگو سنگین است یا به اصطلاح دیر هضم به‌شمار می‌رود، بنابراین افرادی که دچار مشکلات سوءهاضمه هستند باید از مصرف گوشت میگو خودداری‌کنند.

گوشت و مزاج

هضم گوشت برای دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) دشوار است و برای خوردنش باید دستگاه هاضمه قوی‌ای داشت. از طرفی گفته شده که مزاج گوشت گرم است، بنابراین معلوم می‌شود افراد گرم‌مزاج باید کمتر گوشت مصرف کنند. گوشت حیواناتی که برای مصرف انسان ذبح می‌شوند، تحت شرایط خاصی گرم‌تر می‌شود؛ حیوان هر چه جوان‌تر، چاق‌تر و پرتحرک‌تر باشد، گوشتش گرم‌تر خواهد بود

نکات لازم در طبخ گوشت

معمولا کسی گوشت را به شکل خام مصرف نمی‌کند و آن را به روش‌های مختلف می‌پزد. این ماده با ارزش غذایی اگر درست طبخ نشود، خواص مفیدش را از دست می‌دهد و در مواردی حتی ممکن است به‌علت شیوه پخت غلط به یک ماده غذایی مضر تبدیل شود. اما با رعایت یکسری اصول کلی می‌توان از صحت گوشت مصرفی اطمینان حاصل کرد.

– از ویژگی‌های نمک این است که در صورت اضافه شدن به هر ماده خوراکی باعث لطافت آن می‌شود، بنابراین می‌توان حین پخت با افزودن مقداری نمک به گوشت کیفیت آن را بالا برد.

– بعضی کودکان گوشت نمی‌خورند و می‌توان با خوراندن آب گوشت به آنها نیازشان به گوشت را تامین کرد. به این منظور باید گوشت را با آب سرد بپزید. اگر گوشت با آب فراوان ولی با آب گرم پخته شود مواد غذایی‌اش وارد آب نمی‌شود. اما اگر به آب گوشت احتیاجی ندارید، می‌توانید آن را با آب سرد هم بپزید.

– وقتی گوشت را برای پخت در قابلمه قرار می‌دهید، بلافاصله در قابلمه را نگذارید. بخاری که از سطح گوشت بلند می‌شود، سمی بوده و لازم است پراکنده شود، بنابراین توصیه می‌شود تا زمانی که گوشت به اصطلاح یک قل بزند، در قابلمه را به‌صورت کج بگذارید و بعد از چند دقیقه آن را درست بگذارید.

فست‌فودها خاصیت دارند؟

در فرایند آماده‌سازی فست‌فود علاوه بر گوشتی که به کار می‌رود مواد دیگری هم برای طعم‌دار شدن به آن اضافه می‌کنند. بر فرض اینکه موادی که افزوده می‌شوند سالم هستند و طبق اصول پزشکی انتخاب می‌شوند، نمی‌توانند کیفیت گوشت را تغییر دهند. پس برای یافتن پاسخی به این سوال که آیا فست‌فود خواص گوشت را حفظ می‌کند یا نه باید به کیفیت گوشت به کار رفته توجه کرد. اگر کیفیت گوشت خوب نباشد (خود گوشت به دلایل مختلف خواصش را از دست داده باشد) مصلحاتی مثل نمک، سیر، آویشن، فلفل، زیره و زنجبیل نمی‌توانند باعث حفظ خواص شوند.

ارزش غذایی گوشت ارتباط مستقیمی با سن حیوان ذبح شده دارد. واقعیت این است که گوشت به کار رفته در فست‌فودها معمولا گوشت‌هایی هستند که از سنین جوانی عبور کرده‌اند و چندان قابل اعتماد نیستند. پیشنهاد می‌شود خانم‌ها و آقایانی که دغدغه ارزش غذایی گوشت مصرفی در فست‌فود را دارند، در منزل دست به کار شوند و سوسیس و کالباس خانگی تهیه کنند. شاید سوسیس و کالباسی که در منزل تهیه می‌کنید از نظر ظاهری به‌خوبی فست‌فود کارخانه‌ای نباشد ولی در عوض خیال‌تان راحت است که در تهیه آن گوشت خوب و باکیفیتی به کار رفته است.منبع: مجله سیب سبزانتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۹۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص عجیب این دانه‌ها که دور می‌ریزیم!

این دانه‌ها شامل حدود ۳.۶ درصد پروتئین، ۴ درصد چربی و ۲.۵ درصد کربوهیدرات هستند. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله World Applied Sciences، محتوای تغذیه‌ای خاص تخم خربزه شباهت زیادی به شیر سویا دارد و از این رو می‌تواند روش خوبی برای به دست آوردن پروتئین مورد نیاز بدن به شمار رود.

به گزارش عصرایران، با افزایش دمای هوا و آغاز تابستان، خربزه تبدیل به یکی از محبوب‌ترین میوه‌های این فصل می‌شود. چرا که این میوه آبدار نه تنها شما را سیر نگه می‌دارد، بلکه هیدراته می‌کند، فیبر کافی را اختیارتان قرار می‌دهد، انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و به افزایش قدرت بینایی یاری می‌رساند. به طور خلاصه زمانی که حرف از سلامتی به میان می‌آید، خربزه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

اما تمام موارد مذکور تنها به پالپ این میوه جادویی محدود نیستند. هسته‌های خربزه نیز که به سادگی در سطل زباله انداخته می‌شوند، مزایای سلامتی بیشماری دارند!

در ادامه به چندین فایده منحصر به فرد و کمتر شناخته شده تخم خربزه خواهیم پرداخت. همچنین گفتنی است که علاقه مندان می‌توانند با مراجعه به وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا به یافته‌های علمی کامل در این خصوص دست یابند.

تخم خربزه: منبع عالی پروتئین به روش گیاهی

همواره دریافت مقادیر قابل توجه پروتئین از هرآنچه که به صورت گوشت یا حتی لبنیات دسته بندی نمی‌شود، بسیار دشوار بوده است. با این حال، تخم خربزه به راستی گزینه‌ای ویژه جهت پاسخگویی به این نیاز بدن محسوب می‌شود، زیرا منبعی غنی از پروتئین گیاهی است.

این دانه‌ها شامل حدود ۳.۶ درصد پروتئین، ۴ درصد چربی و ۲.۵ درصد کربوهیدرات هستند. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله World Applied Sciences، محتوای تغذیه‌ای خاص تخم خربزه شباهت زیادی به شیر سویا دارد و از این رو می‌تواند روش خوبی برای به دست آوردن پروتئین مورد نیاز بدن به شمار رود.

تخم خربزه: منبعی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی

دانه‌های خربزه به طور باورنکردنی سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌ها و همچنین ویتامین‌های A، C و E هستند. این محتوا در واقع برای بینایی ما عالی است، زیرا ویتامین‌های A، C و همچنین E به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا در چشم کمک می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های موجود در دانه‌ها نیز سطح کلسترول خون را کنترل کرده و علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند. محتوای ویتامین C تخم خربزه هم با افزایش قدرت مکانیسم‌های دفاعی بدن، در از بین بردن سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر است.

دانه‌ها در عین حال می‌توانند منبع خوبی از مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و پتاسیم باشند، بنابراین به کنترل سطح فشار خون کمک می‌کنند. مصرف دانه‌های خربزه ممکن است استحکام و تراکم استخوان را افزایش داده و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. از تخم خربزه می‌توان برای مقابله با میگرن، بی خوابی و اختلالاتی نظیر افسردگی نیز استفاده کرد.

تخم خربزه: مبارزه با بیماری‌های قلبی عروقی

اسید‌های چرب امگا ۳ که در مقادیر قابل ملاحظه‌ای در دانه‌های خربزه یافت می‌شوند، از عملکرد قلبی عروقی شما مراقبت می‌کنند و همچنین نقش حیاتی در از بین بردن بیماری‌های قلبی عروقی دارند. علاوه بر این، آن‌ها منبع عالی چربی غیراشباع هستند (بدن ما به مقادیری از این چربی نیاز دارد).

تخم خربزه: کمک به رشد مو و ناخن

آیا اخیرا رشد سالم مو‌های خود را از دست داده اید؟ و یا ناخن‌های شما ضعیف شده و اغلب به راحتی می‌شکنند؟ مشاهده شده که مصرف تخم خربزه به لطف محتوای پروتئینی بالا می‌تواند رشد مو و ناخن‌های سالم را تضمین کند. این ترکیب همچنین ممکن است به حفظ بافت‌های بدن ما کمک کند و از این طریق نیز فواید بی نظیر خود را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.

تخم خربزه: سرشار از فایده برای روده‌ها

چندین مطالعه معتبر نشان داده اند که تخم خربزه می‌تواند به تخلیه و نابودی کرم‌های روده کمک کند. مصرف دانه‌های خرد شده راهی فوق العاده برای از بین بردن این عوامل آسیب رسان در نظر گرفته می‌شود.

تخم خربزه: کمک به کاهش وزن

دانه‌های خربزه و همچنین بافت اطراف آن‌ها منبع بسیار خوبی از فیبر محسوب می‌شوند. مشخص شده که این ترکیبات می‌توانند به مصرف کنندگان خود در راستای کاهش وزن کمک کنند.

روش‌های مصرف تخم خربزه

روش‌های زیادی برای مصرف دانه‌های خربزه وجود دارد. با این حال، پرکاربردترین و ساده‌ترین متد گنجاندن آن‌ها در وعده‌های غذایی مختلف است. در ادامه نگاهی اجمالی به ۶ روش مصرف دانه‌های خربزه خواهیم داشت:

- دانه‌های خربزه را می‌توان به صورت خام مصرف کرد یا آن‌ها را به سالاد و انواع تکه‌های میوه افزود. این ترکیبات نه تنها ارزش تغذیه‌ای غذا را افزایش می‌دهند، بلکه طعم آن را نیز دگرگون می‌کنند.

- علاقه مندان می‌توانند دانه‌های خربزه را شسته، خشک کرده و سپس آن‌ها را در فر یا روی اجاق گاز برشته کنند تا در نهایت یک میان وعده ترد و سالم داشته باشند.

- این دانه‌ها را همچنین می‌توان به انواع اسموتی‌ها اضافه کرد و طعم آن‌ها را تغییر داد.

- امکان افزودن تخم خربزه به مدل‌های مختلف نان نیز وجود دارد.

- این دانه‌ها همچنین ممکن است با انواع سوپ ها، غذا‌ها و سس‌ها هم ایده آل شوند.

- می‌توان تخم خربزه را به پای سیب و شیرینی‌های دیگر اضافه کرد.

دیگر خبرها

  • چند درصد از مردم کشور‌های مختلف جهان گیاهخوار هستند؟
  • خواص عجیب این دانه‌ها که دور می‌ریزیم!
  • ۶ ماده غذایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کند
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳+ جدول
  • دستمزد اجرا و نصب انواع ساندویچ پانل های سقفی و دیواری چه قدر است؟
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در بوکان از چرخه مصرف خارج شد
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳+ جدول