Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس ارشد پرستاری و آموزش پزشکی، در هشتمین کنگره سلامت در بلایا، مقاله خود را مبنی برگزارش نویسی و مستند سازی پرستاری در بحران ارائه خواهد کرد و اهمیت مستندسازی ارائه خدمات پرستاری را برای جلوگیری از بروز بحران و کاهش آثار آن بحث و بررسی می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش خبرنگار سینا؛ کنگره دوسالانه و بین المللی سلامت در حوادث و بلایا، در اردیبهشت ماه سال 96 و در هشتمین دوره خود برگزار خواهد شد؛ این کنگره می‌تواند ادعا داشته باشد که اکنون از مرز یک کنگره علمی صرف عبور کرده و تبدیل به پدیده‌ای تاثیرگذار، فراگیر و بالنده شده است که در هر دوره محصولاتی پُربرکت و ماندگار از خود به یادگار گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کنگره، باتوجه به وجود کنگره‌‌های تخصصی متعدد، از پذیرش مقالات و ایراد سخنرانی و برگزاری نشست‌های علمی با موضوعات غیر از حوزه تخصصی خود پرهیز می‌کند؛ از جمله مقالاتی که در این دوره از کنگره ارائه خواهد شد، مقالاتی درباره گزارش نویسی و مستند سازی پرستاری در بحران است.

زهرا ایازی، کارشناس ارشد پرستاری و آموزش پزشکی، در هشتمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا، مقاله‌ای با این موضوع خواهد داشت که خلاصه‌ای از آن بدین شرح است:

وی در مقدمه خود بحران را اینچنین تعریف می‌کند: حادثه‌ای که به صورت طبیعی یا بوسیلة بشر به طور ناگهانی و به صورت فزاینده ایجاد شده و سختی و مشقتی را به جامعة انسانی تحمیل می‌نماید و جهت برطرف نمودن آن نیاز به اقدامات اساسی و فوق‌العاده است را بحران می‌نامند؛ فرآیندی پویا که به وسیلة مشاهدة سیستماتیک بحران‌ها و تجزیه و تحلیل آنها در جستجوی یافتن ابزاری است که بوسیلة آنها بتوان از بروز بحران‌ها پیشگیری کرد و یا در صورت بروز آن در خصوص کاهش آثار، آمادگی لازم، امدادرسانی سریع و بهبود، اقدام کرد، مدیریت اضطراری (مدیریت بحران) است؛ در فازهای قبل، حین و بعد از بحران، جایگاه پرستاری بصورت ویژه است که ضمن ارائه خدمات پرستاری باید بر گزارش نویسی و مستندسازی آن تأکید کرد.

این کارشناس ارشد پرستاری و آموزش پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، درباره روش کار گزارش نویسی و مستندسازی خدمات پرستاری در بحران، توضیح می‌دهد: این مقاله یک مطالعه مروری است که به روش جستجوی کتابخانه‌ای و دیجیتالی و براساس تجارب بالینی در مستندسازی حین مواجهه با بحرانهای موجود، در سال 1395 تدوین شده است.

یافته‌های وی بدین شرح است: هر یک از کارکنان موظفند به هنگام مشاهده حادثه با استفاده از وسایل ارتباطی موجود، بلافاصله مسوول اتاق کنترل و کمیته بحران را از وقوع حادثه مطلع کنند؛ تهیه گزارش و ثبت یک وضعیت اضطراری قبل از اینکه بسیاری از واقعیت‌ها به فراموشی سپرده شوند، بسیار اهمیت دارد؛ این امر در پرستاری همراه با گزارش نویسی و مستندسازی آنچه رخ داده، انجام شده و باید پیگیری شود، صورت می‌پذیرد؛ گرچه فرمت استانداردی برای مستند سازی این اقدامات وجود ندارد اما کادر پرستاری آنچه در اصول گزارش نویسی در پرستاری آموخته‌اند و اصول خط مشی‌های هر مرکز، به‌عنوان راهنمای فعالیت ایشان است تا پیگیری احتمالی موارد قانونی را نیز پاسخگو باشند.

نتیجه‌گیری ایازی از این مقاله عبارت است از: گزارش‌های پرستاری به‌عنوان سند قابلیت بررسی و پیگیری، تا25 سال را دارند؛ این سند باید شامل اطلاعاتی از جمله ریسکهای موجود، اطلاعات کمّی مربوط به ریسکها جهت تعیین وسعت ریسک و طرح عملیاتی برای مواجهه با ریسک بوده و درج گزارش و مستندسازی پرستاری در پرونده یا فرم مربوطه، هنگام بروز خطر حائز اهمیت است؛ حفاظت اسناد و تهیه بانک اطلاعات کادر پرستاری و ارائه دهندگان خدمات در مواقع بحران طبق برنامه‌های تعیین شده باید مدنظر مدیران پرستاری قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۱۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالرضا آزادی ظهر امروز در آئین افتتاحیه ستاد برگزاری دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و ۲۵۰۰ شهید چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخنرانی‌های مقام معظم رهبری اظهار کرد: بیشترین بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع توصیف، الگو پردازی و سرگذشت پژوهی از شهدا است.

وی با اشاره به اینکه کنگره شهدا باید حتماً شهید محور باشد تصریح کرد: محور کنگره شهید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ۲۹ شهریور خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند: دفاع مقدس و شهدا را بشناسیم و بشناسانیم؛ برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم.

در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم

وی با اشاره به آثار شهدا در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آثار شهدا تا حدودی جمع آوری شده، در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم.

سردار آزادی درباره محصول سرگذشت پژوهی بیان داشت: محصول سرگذشت پژوهی، سوژه است که بیانگر انتقال پیام شهید است.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که فرمودند: دفاع مقدس گنج است؛ گفت: بسیاری از بخش‌های آثار شهدا واکاوی نشده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج درباره کنگره شهدا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: کنگره شهدا دو رویکرد اصلی دارد؛ که رویکرد اول زنده نگه داشتن یاد شهید است.

وی درباره رویکرد دوم کنگره شهدا گفت: انتقال پیام شهید است که پیام شهید را جز با زبان هنر نمی‌توان انتقال داد، رهبر معظم انقلاب سال گذشته ۵ بار بر موضوع هنر تاکید داشتند؛ باید پیام شهید را به جوان‌ها، نوجوان‌ها انتقال دهید.

سردار آزادی یادآور شد: مقصود از بزرگ داشت‌ها، جریان سازی است؛ رسالت کنگره باید جریان سازی فکری و عملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: کنگره شهدا باید امید آفرین باشد و تولید امید کند؛ معنا را به جامعه منتقل کند که آن ایمان و امید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کنگره ملی تصریح کرد: عنوان کنگره، کنگره ملی شهدا استان است و همه شهدا را در برمی‌گیرد؛ سطحش فراتر از استان باشد و بتواند حماسه رزمندگان دلاور را به کشور و حتی جهان معرفی کند.

وی افزود: برای کنگره به یک کار هنری و جریان ساز، فکر کنید تا ذهن تمام جوانان و نوجوانان را درگیر شهدا بکند.

کنگره شهدا حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد

سردار آزادی یادآور شد: این کنگره حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند خوب تولید شود.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب بیان داشت: کارهای شما شناسنامه انقلابی و دفاعی، دوران مقدس است که باید هنرمندانه به دیگران معرفی کنید؛ خاصیت هنر، آشنایی با شهدا است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: تلاش دشمن تزریق بی هویتی است و کنگره باید امید آفرین باشد.

وی اظهار کرد: روایت جذاب خلق کنید فیلم نامه و سوژه خوب مهم است و از دل سرگذشت پژوهی بیرون می‌آید؛ بهترین کار را برای شهدا رقم بزنید.

کد خبر 6087232

دیگر خبرها

  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان برگزار می‌شود
  • افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • ۸۴ بهار با رادیو