Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دانشمندان به اين نتيجه رسيدند که براي توسعه سريع ماشين‌ها و کامپيوتر‌هاي کوانتومي مانند D-wave، بايد از جامعه‌ي نرم‌افزارمتن باز کمک بگيرند.

کامپيوتر‌هاي کوانتومي واقعيت دارند؛ اما ساخت و توسعه چنين ماشين‌هايي بسيار سخت است. سخت از اين منظر که چند توسعه‌دهنده با تسلط به فيزيک کوانتوم، رياضيات پيشرفته يا ترکيبي از اين دو، بايد هم‌زمان کار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون شرکت کانادايي D-wave قصد دارد بر اساس کامپيوتر‌هاي کوانتومي که گوگل و ناسا در سال 2013 آزمايش کرده‌اند، امکان دسترسي به رايانش کوانتومي را کمي آسان‌تر و از طريق نرم‌افزار متن باز فراهم کند.همانطور که مي‌دانيم، ذخيره‌سازي اطلاعات در کامپيوتر‌هاي امروزي بر اساس بيت است که مي‌تواند مقادير صفر و يک را نشان دهد. محاسبات کوانتومي از ذرات کوانتوم در يک حالت خاص که Superposition ناميده مي‌شود، استفاده مي‌کند؛ اين ذرات هم‌زمان در دو جهت چرخش مي‌کنند.محققان دريافته‌اند چگونه اين ذرات را براي ايجاد کيوبيت‌ به کار گيرند که مي‌تواند مقادير صفر و يک يا هر دو را هم‌زمان اختيار کند. به‌وسيله‌ کيوبيت‌ها، شرکت‌هايي مثل D-wave اميدوارند کامپيوتر‌هايي ارائه دهند که سريع‌تر از کامپيوتر‌هاي معمول هستند.شرکت IBM از يک کامپيوتر کوانتومي در سال 2000 رونمايي کرد و همچنان تلاش دارد اين فناوري را بهبود بخشد. گوگل در حال توسعه کامپيوتر‌هاي کوانتومي خود است و از سال 2013 براي آزمايش کامپيوترهاي D-Wave با ناسا همکاري مي‌کند.شرکت لاکهيد مارتين و آزمايشگاه ملي لوس آلاموس در حال توسعه ماشين‌هاي D-wave هستند. اما کامپيوتر‌هاي کوانتومي هنوز براي اکثر برنامه‌ها در دنياي امروز کاربردي نيستند.مقالات مرتبط:رايانش کوانتومي؛ از رويا تا واقعيت
کيوبيت‌ها شکننده هستند و به‌آساني مي‌توانند در حالت Superposition ضربه‌پذير باشند. از طرفي، کامپيوتر‌هاي کوانتومي براي برنامه‌هاي امروزي دشوار و ناسازگارند؛ به خاطر اينکه به دانش تخصصي بسيار بالايي دارند. بو ادوارد رئيس شرکت بين‌المللي D-Wave مي‌گويد: «با توجه به ترکيب سخت‌افزاري D-Wave، ما نياز بيشتري به افراد باهوش در مورد برنامه‌ها و ديگر پلتفرم‌هاي نرم‌افزاري داريم.» در اينجا است که پلتفرم‌ نرم‌افزاري شرکت به نام Qbsolv وارد مي‌شود. Qbsolv نرم‌افزاري است که براي کمک به توسعه‌دهندگان برنامه‌هاي کوانتومي با ماشين D-Wave و بدون نياز به داشتن هيچ پيش‌زمينه‌اي در مورد فيزيک کوانتوم طراحي شده است. تعداد کمي از شرکاي شرکت D-Wave هم‌اکنون از اين ابزار استفاده مي‌کنند، اما اخيرا شرکت دي-وِيو، Qbsolv را به‌صورت متن باز منتشر کرده است؛ به اين ترتيب هر کسي قادر خواهد بود آزادانه نرم‌افزار را به اشتراک بگذارد يا آن را ويرايش کند.فرد گلاور مي‌گويد: «هر کسي در جامعه‌ي علوم کامپيوتر قابليت‌هاي محاسبات کوانتومي را متوجه نمي‌شود.» بولدر رياضي‌دان دانشگاه کلرادو که تحقيقاتش را در مورد Qbsolv انجام مي‌دهد، مي‌گويد: «Qbsolv ابزار‌ي در اختيار توسعه‌دهنده قرار مي‌دهد که تأثير فيزيکي قابل مشاهده‌اي در نمودار آينده تحولات کوانتومي خواهد داشت.»کيوبيت‌ها براي همهQbsolv برنامه‌اي با جامعه کاربري محدود اما در حال رشد است که منبع عظيمي از ابزار‌هاي لازم را در اختيار برنامه‌نويسان کوانتومي قرار مي‌دهد. سال گذشته اسکات پاکين از آزمايشگاه ملي لوس آلاموس و يکي از اولين کاربران Qbsolv، يک ابزار ديگر براي آن به نام Qmasm ارائه داد که نوشتن کد براي ماشين دي-ويو بدون نگراني در مورد سخت افزار مورد نياز براي کامپايل کردن آن را ممکن مي‌کند.مقالات مرتبط:آيا عصر پردازش کوانتومي فرا رسيده است؟
اِوالد مي‌گويد: «هدف،توسعه اکوسيستم نرم‌افزاري محاسبات کوانتومي و پرورش يک جامعه از توسعه‌دهندگاني است که براي حل مشکلات محاسبات کوانتومي فعاليت مي‌کنند.» در سال‌هاي اخير، توسعه نرم‌افزار‌ به شيوه متن باز بهترين روش را براي ساخت جامعه متشکل از توسعه‌دهندگان مستقل و شرکت‌هاي بزرگ به وجود آورده است. البته براي اجراي نرم‌افزاري که شما با اين ابزار توليد خواهيد کرد، نياز به يکي از معدود ماشين‌هاي دي-ويِو خواهيد داشت. اما ازآنجايي‌که ماشين‌هاي دي-ويو گران هستند، شما مي‌توانيد شبيه‌ساز دي-ويو را دانلود کنيد که به شما اجازه مي‌دهد نرم‌افزار توليدي را آزمايش کنيد. بديهي است که اجراي نرم‌افزار دقيقا شبيه به اجراي آن در ماشين‌هاي دي-ويو نخواهد بود. در سال گذشته، آي‌بي‌ام سرويسي راه‌اندازي کرد که افراد قادر بودند برنامه‌هاي خودشان را در کامپيوتر‌هاي کوانتومي اجرا کنند. اما نرم‌افزارهاي Qbsolv و Qmasm مي‌توانند براي اجراي نرم‌افزار‌هاي کوانتومي در سخت‌افزارهاي دي-ويو مفيد واقع شوند.ماشين‌هاي دي-ويو رويکردي کاملا متفاوت براي محاسبه نسبت به کامپيوترهاي سنتي و حتي نمونه‌هاي اوليه کامپيوتر‌هاي کوانتومي دارند. اکثر کامپيوتر‌ها اعم از گوشي‌هاي هوشمند مي‌توانند براي حل همه نوع مسئله برنامه‌ريزي شوند؛ ولي ماشين‌هاي دي-ويو براي يک هدف طراحي شدند: حل مسائل بهينه‌سازي!براي مثال، حل برخي مسائل کلاسيک مانند مسئله «فروشنده دوره‌گرد: محاسبه کوتاه‌ترين مسير» به‌راحتي توسط دي-ويو حل مي‌شود. در روز‌هاي اوليه، منتقدان از اينکه آيا واقعا دي-ويو دستگاهي با قابليت محاسبات کوانتومي هست يا خير، ترديد داشتند؛ اما اکنون دريافته‌اند که دي-ويو داراي قابليت رفتار کوانتومي است.دانيل ليدار يک پژوهشگر دانشگاه کاليفرنياي جنوبي بر اين عقيده است : «شکي وجود ندارد که در واقع کوانتوم در کارها تأثير مي‌گذارد و نقش محاسباتي معني‌داري بازي مي‌کند.»بزرگ‌ترين سؤالي که در اين بين وجود دارد اين است که آيا کامپيوتر‌هاي دي-ويو سريع‌تر از کامپيوتر‌هاي عادي هستند و آيا رويکرد منحصربه‌فرد سازندگان اين ماشين بهتر از خط مشي شرکت آي‌بي‌ام و ديگر محققان است.پاکين مي‌گويد: «تيم او به پتانسيل‌هاي دي-ويو باور دارد، حتي اگر اين دستگاه بهبود‌ عملکرد مورد انتظار را در بسياري از موارد نداشته باشد.» او همچنين توضيح مي‌دهد که رايانه‌هاي شرکت دي-ويو لزوما کارآمد‌ترين پاسخ را به يک مسئله بهينه‌سازي نمي‌دهند. در عوض، اين ايده است که به راه‌حل احتمالا خوب منجر مي‌شود؛ حتي اگر پاسخ به آن کامل و سريع نباشد.ماشين‌هاي دي-ويو براي حل مسائل بهينه‌سازي مفيد واقع مي‌شوند؛ چرا که اين مسائل مستلزم اين هستند که سريع حل شوند. اين مي‌تواند شامل بسياري از برنامه‌هاي کاربردي هوش مصنوعي هم باشد.در حالت ايده‌آل، سخت‌افزار و نرم‌افزار حل مسائل محاسباتي را بهبود خواهند داد؛ اما Qbsolv و Qmsam به سمت حل دقيق آن‌ها مي‌روند. در حال حاضر اين کار نيازمند نرم‌افزار‌ متن باز است؛ چرا که اين پروژه نيازمند جامعه‌ي متن باز است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۸۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم

نظری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: پایدارسازی دشت قزوین باید اولویت بخش کشاورزی باشد چرا که اهمیت دشت قزوین بر کسی پوشیده نیست و نجات این دشت با ۴۷۰ هزار هکتارکه بنیانگذار کشاورزی مدرن در کشور است می‌تواند آغاز کننده توسعه بخش کشاورزی باشد.

وی افزود: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژه‌ای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمود‌های ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکت‌های جهادی انجام شود. مدیران ارشد استان از پارسال کمیته‌ای برای احیای دشت قزوین تشکیل داده اند. موضوعات در حال پیگیری است.

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: بحران آب یک مساله جهانی است و در کشور ما هم یک موضوع ملی است. ما در استان قزوین به اندازه دو برابر آب قابل برنامه ریزی استفاده می‌کنیم. برای استان ما ۷۵۲ میلیون مترمکعب آب برنامه ریزی شده است که دوبرابر آن استفاده می‌شود. ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم و نتیجه این اضافه برداشت‌ها فرونشست زمین، خشک شدن درختان، فرسایش خاک و سایر مسائل بحران زاست.

نظری گفت: بهره وری در حوزه کشاورزی در دشت قزوین وضعیت ما از متوسط کشوری بهتر است، اما باتوجه به اقلیم قزوین، بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی آب بر هستند. ما باید محصولات آب بر را وارد کنیم و در حفظ آب که برای نسل‌های آینده است توجه بیشتری داشته باشیم.

امانپور رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین هم گفت: ۲۲ سال است که کاری برای دشت قزوین انجام نشده است. برای احیای دشت قزوین باید امید ایجاد کنیم. عزم راسخ داشته باشیم. تمدن سازی با محتوای مدیریت جهادی شکل می‌گیرد. الگوی جهادی برای توسعه پایدار تدوین شده است. اگر احیای دشت مهم است این اهمیت باید در همه شئون عمل شود. اینگونه نیست که یک نفر راه بیفتد و دشت قزوین را احیا کند. موضوع نهایی استان آب است و اگر حکمرانی نتواند برای آن کاری بکند همه کار‌ها بر زمین می‌ماند. نمی‌شود که از چاه‌های مجاز و غیرمجاز استان آب برداشت شود.

رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در ادامه بیان کرد: ما نیازمند تهیه سند بالادستی هستیم که عنوان آن مدیریت جامع حوزه آبخیز از آن یاد می‌شود. تولید اطلاعات با عنوان آمایش سرزمینی از آن یاد می‌شود. تعیین کاربری منابع که آب و خاک و اکوسیستم را شامل می‌شود. تهیه دستورالعمل‌های استفاده از آن است. تبعیت بهره برداران از آن است. همه اقدامات باید ذیل این سند قرار گیرد.

امانپور گفت: تغذیه سفره آب استان با آبخیزداری و آبخوانداری است. برای اولین بار در کشور بخش خصوصی برای ارائه و اجرای الگوی آبخیزداری در استان اجرا می‌شود. باید سراغ مردم برویم و به مردم اعتماد کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۴۷ سال سریع تر با کامپیوتر کوانتومی گوگل! (+عکس)
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • عرضه اینترنتی دارو کلید خورد | اطلاعات بیماران در اختیار پلتفرم‌ها قرار می‌گیرد؟
  • محتواهای رضوی با یک سامانه در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • ورزشگاه خرم آباد در اختیار تیم خیبر قرار می‌گیرد
  • سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم
  • چین F_۲۲ آمریکا را فلج کرد! آیا فناوری جدید در اختیار ایران قرار می‌گیرد؟