Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، آیت‌الله جواد حاجی‌زاده عصر امروز درهمایش عاملین زکات و روحانیون شهرستان اهر اظهار داشت: خوشبختانه هرسال نسبت به سال‌های قبل شاهد افزایش جمع‌آوری زکات در شهرستان اهر هستیم و امیدواریم بتوانیم در عمل به واجبات و احکام الهی جامع عمل بپوشانیم، چراکه اصل تشکیل نظام اسلامی در ایران رعایت واجبات، ارزش‌های اسلامی و حدود، اجرای احکام الهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه یکی از واجبات الهی پرداخت زکات بوده و ستادهای زکات در این زمینه تلاش کرده‌اند تا در این خصوص فرهنگ‌سازی شود، افزود: زکات در قرآن کریم بعد از نماز 27 مورد مطرح شده، یعنی پروردگار متعال نماز و زکات را قرین کرده است.

امام جمعه اهر ادامه داد: اگر کسی نماز بخواند ولی زکاتش را پرداخت نکند به نوعی نماز همان فرد قابل‌قبول نیست و همین امر نشان‌گر اهمیت زکات است.

آیت‌الله حاجی‌زاده با بیان اینکه اقشار محروم و کم‌درآمد جامعه از طریق زکات گذران زندگی می‌کنند، گفت: به دلیل این‌که وضعیت معیشتی و مالی همه مردم جامعه یکسان نیست پروردگار متعال زکات را مطرح کرده‌اند تا محرومین با درآمدهای حاصل از زکات گذران زندگی کنند.

رئیس شورای زکات شهرستان اهر با اشاره به اینکهپرداخت زکات شامل گندم، کشمش، احشام، جو، خرما، طلا، نقره و غیره می‌شود، تاکید کرد:ثروتمندان با پرداخت زکات اموال خود، رزق و روزی آن‌ها هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی پربرکت می‌شود و پرداخت به‌موقع زکات در ریشه‌کن شدن فقر در جامعه تأثیر بسیاری دارد.

وی با تأکید بر اینکه ترویج نماز، زکات و امربه‌معروف و نهی از منکر از جمله وظایف روحانیون و مظهر حکومت دینی است، خاطرنشان کرد: پرداخت زکات اموال انسان را بیمه می‌کند، وقتی کسی زکات و خمس اموال اش را پرداخت می‌کند طبق آیات الهی، خداوند انسان‌ها را از حیث نعمات سیر آب می‌کند.

افزایش 20 درصدی جمع‌آوری زکات طی سال گذشته در اهر

ارسلان طهماسبی هم در این همایش با اشاره به اینکه کمیته امداد در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نقش قابل‌توجهی از خود ایفاء می‌کند، اظهار داشت: در طول سال گذشته کمیته امداد اهر بیش از برنامه‌های ابلاغی ستاد زکات فعالیت داشته و در این زمینه 4 جلسه شورای زکات در اهر تشکیل‌شده و 26 مصوبه داشته که 19 مورد به کامل اجرایی شده است.

وی بابیان اینکه 150 نفر از عاملین و روحانیون به‌عنوان امداد یاران افتخاری با شورای زکات شهرستان اهر همکاری داشته‌اند، افزود: در طول سال گذشته 5 جلسه آموزشی برای عاملین زکات شهرستان و روستاها در قالب دو جلسه شهرستانی و 3 جلسه روستایی برگزار کرده‌ایم.

مدیر کمیته امداد شهرستان اهر اضافه کرد: بنا به نظر رئیس شورای زکات شهرستان اهر سه مورد گفتمان زکات در بین دانش‌آموزان اهری و اولیا برگزار شد تا با این روش بتوانیم فرهنگ زکات را در بین دانش‌آموزان ترویج دهیم.

طهماسبی تبیین و تشریح سیاست‌ها و رویکردهای شورای مرکزی زکات در بین فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج، روحانیون و دهیاران از دیگر برنامه‌های دبیرخانه شورای زکات شهرستان اهر در راستای فرهنگ‌سازی و توسعه زکات برشمرد، ادامه داد: دیدار اعضای شورای زکات اهر با 250 نفر از کشاورزان و مؤدیان نمونه از دیگر برنامه‌های دبیرخانه زکات بود.

وی اظهار کرد: با توجه به سرمازدگی باغات و مزارع اهر در اوایل سال‌های گذشته زکات مستحب آن‌طور که انتظار داشتیم جمع‌آوری نشد و میزان زکات جمع‌آوری‌شده شهرستان اهر در طول سال گذشته و در مقایسه با آمار سال 94 بیش از 20 درصد افزایش‌یافته است.

مدیر کمیته امداد شهرستان اهر با تأکید بر اینکه 90 درصد زکات جمع‌آوری‌شده در اهر برای امور محرومین صرف شده است، گفت: احداث 9 مسکن برای اقشار محروم، مساعدت برای درمان محرومان به تعداد 140 مورد، 14 مورد تأمین جهیزیه، کمک برای تحصیل 75 نفر دانش‌آموز و دانشجو، کمک در راستای پرداخت بدهی‌های 220 نفر از محرومین و اجرای 5 پروژه عمرانی از اقدامات انجام‌شده از سوی شورای زکات شهرستان اهر است.

انتهای پیام /

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۱۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه بر سر طبقه متوسط آمد؟

تغییرات اقتصادی دهه ۹۰ نشان می‌دهد ماهیت طبقات اجتماعی دستخوش تغییر شده است و طبقه متوسط که طبقه‌ای پویا و جریان‌ساز بوده، ریزش عمیقی پیدا کرده و روز به روز در حال کوچک‌تر شدن است.

به گزارش آرمان امروز، مسعود نیلی، اقتصاددان در نشست «سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد» با موضوع «افول طبقه متوسط» نشست که دی ماه ۱۴۰۲ از سوی مرکز تحلیل داده شریف برگزار شد در ارایه‌ای با موضوع «شواهدی از ویژگی‌ها و تحولات گروه‌های درآمدی در ایران» به اتفاقات رفاهی در جامعه از نیمه دهه ۷۰ به بعد پرداخته است.

این اقتصاددان، معتقد است: مبتنی بر داده‌ها، در دهه ۹۰، هم مقدار مطلق درآمد کاهش قابل توجهی پیدا کرده و هم شاخص‌های توزیع درآمد افت داشته است. نیلی در این نشست، جزییات داده‌های رفاهی از نیمه دهه ۷۰ تاکنون را تشریح کرد و گفت: تحولات طبقه متوسط در اقتصاد ایران نشان می‌دهد در دهه ۹۰ اتفاقات مهمی به لحاظ رفاهی در جامعه رخ داده است که هم مقدار مطلق درآمدی کاهش قابل توجهی پیدا کرده و هم شاخص‌های توزیع درآمد افت داشته است و اینکه توزیع درآمد به سمت نامطلوب شدن در حرکت است.

این اقتصاددان با اشاره به جزییات این تحولات ادامه داد: قشر کم‌درآمد، متوسط و پر درآمد در این سال‌ها تحت تاثیر شرایط اقتصادی قرار گرفته‌اند، اما اینکه چرا قشر متوسط مهم است باید گفت این قشر به لحاظ تعداد از نظر اقتصادی مورد توجه هستند و از منظر اجتماعی نیز افرادی که در حوزه جامعه‌شناسی فعال هستند به این طبقه توجه خاصی دارند. طبقه متوسط از منظر علوم سیاسی هم مهم است چرا که تغییرات این قشر از جامعه پیامد‌هایی به دنبال دارد که باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

۹۳ درصد خانوار‌ها یارانه می‌گیرند

بر اساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان در فروردین ماه سال گذشته، ۹۳ درصد خانوار‌های ایرانی، یارانه‌بگیر بودند که از این میزان، ۳۵ درصد فقیر، ۵۷ درصد جزو طبقه متوسط و ۸ درصد از طبقه برخوردار و ثروتمند محسوب می‌شدند. اگرچه درصد اعداد فقیر در قیاس با طبقه متوسط و برخوردار عددی قابل مکث است و از شکاف طبقاتی در کشور حکایت می‌کند که نیازمند پژوهش جداگانه‌ای است، اما در این مجال سخن از فروریزش طبقه متوسط است.

طبقه متوسط، یک طبقه اجتماعی است و شامل افراد بسیاری در مشاغل مختلف می‌شود که نسبت بیشتری از کل جمعیت شاغل را تشکیل می‌دهد و زندگی این طبقه بیشتر مشابه به طبقه بالاست. طبق آمار‌های یاد شده، کشور تا سال‌های اخیر از یک تعادل نسبی و نسبتا مطلوب بهره‌مند بوده است، زیرا طبقه متوسط بیشترین درصد جمعیتی را به خود اختصاص داده بود، اما در حال حاضر با فشار‌های اقتصادی و تورم ۷۰ درصدی طبقه متوسط با سرعت و شیب تندی به سمت فقیر شدن پیش می‌رود.

از دست رفتن طبقه متوسط که اکثریت کشور را تشکیل می‌دهند، زنگ خطر بزرگی برای یک کشور محسوب می‌شود که متاسفانه جامعه ما با چنین معضلی مواجه شده است. طبقه متوسط در واقع توازن قدرت اقتصادی و اجتماعی در جامعه را رقم می‌زند، وقتی این طبقه از بین می‌رود، خلئی در نبود آن ایجاد می‌شود که منجر به ضربات اجتماعی و فرهنگی شده و باعث بروز مشکلات فراوانی خواهد شد. پیدایش مشاغل کاذب، کاهش سطح عمومی سلامت، کاهش انگیزه برای تحصیل، افزایش جرم و بزهکاری، کاهش اعتماد به حکومت و از دست رفتن حمایت مردم از حکومت که به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه داخلی کشور محسوب می‌شود و از پیامد‌های زیانبار سقوط طبقه متوسط است.

نقش مستقیم طبقه متوسط در توسعه اقتصادی

نیلی همچنین در این نشست تصریح کرده: افرادی که نیروی کار به شمار می‌روند معمولا بخش کم درآمد جامعه را تشکیل می‌دهند و بخش دیگری از جامعه که با سرمایه‌شان زندگی می‌کنند و از پس‌انداز منابع مالی خود در جهت توسعه اقتصادی حرکت می‌کنند بخش پردرآمد را تشکیل می‌دهند و در این میان یک گروهی نیز جای می‌گیرند که عمدتا بر اساس تخصص و سرمایه انسانی‌شان فعالیت می‌کنند و درآمدی هم کسب می‌کنند که طبقه متوسط را تشکیل می‌دهند که برای رشد اقتصادی هر سه این گروه‌ها باید در کنار هم قرار بگیرند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: هر چه جوامع به سمت توسعه بیشتری حرکت کند نقش طبقه متوسط هم پررنگ‌تر می‌شود چرا که عامل پیش برنده تکنولوژی است و بخش قابل توجه تکنولوژی هم مربوط به حوزه‌های کارآفرینی و حوزه‌هایی است که به تخصص وابسته است.

نیلی تصریح کرد: بنابراین از منظر عرضه در اقتصاد هر چه زمان می‌گذرد قشر متوسط مهم‌تر می‌شود و از منظر تقاضا هم انباشت این تقاضا بر قشر متوسط مهم است، چرا که تقاضای قشر کم‌درآمد ناچیز است و تقاضای پر درآمد‌ها هم معمولا معطوف به سلایق خاصی است و جایی که صرفه مقیاس در اقتصاد از سمت تقاضا می‌تواند برطرف شود عمدتا در توده وسیع قشر متوسط است که هر چه بزرگ‌تر می‌شود ثبات بیشتری هم در تقاضا ایجاد می‌کند که بعد سرمایه‌گذاری‌های مبتنی بر تقاضا شکل می‌گیرد و توسعه می‌یابد.

معضلات اجتماعی همیشه در نتیجه مشکلات اقتصادی افزایش پیدا می‌کنند و باید به این واقعیت تلخ اذعان کنیم که این روز‌ها در نتیجه از بین رفتن طبقه متوسط جامعه، معضلات اجتماعی در جامعه ما پررنگ‌تر از همیشه شده است! مقابله با فقر و افزایش رفاه اقتصادی و اجتماعی از مهم‌ترین اهداف دولت پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعریف شد که امروز با بررسی وضعیت شاخص‌های ضریب جینی و تورم متوجه می‌شویم که این اهداف کمرنگ و کمرنگ‌تر شده و به نتایج مطلوبی ختم نشده است!

دیگر خبرها

  • ضرورت بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  • لزوم بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  • پرداخت 20 میلیارد تومانی زکات فطره در هرمزگان
  • هرمزگانی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد تومان زکات فطریه پرداخت کردند
  • افزایش ۱۴ درصدی پرداخت زکات فطره در هرمزگان
  • پرداخت ۲۰ میلیارد زکات فطریه از سوی هرمزگانی‌ها
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف
  • پرداخت زکات فطریه در استان بوشهر ۱۲ درصد افزایش یافت
  • چه بر سر طبقه متوسط آمد؟
  • برگزاری همایش تکریم و ترویج زکات در هویزه +فیلم