Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@20:02:18 GMT

پراکندگی جمعیت مسلمانان در تمام کشورهای دنیا

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۵۲۷۹۰

پراکندگی جمعیت مسلمانان در تمام کشورهای دنیا

فرمان اجرایی اخیر رئيس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ مبنی بر توقف مهاجرت از هفت کشور عمدتاً اسلامی به ایالات متحده به طور موقت تنها بر حدود 12 درصد از مسلمانان جهان تأثیر می‌گذارد.


سرویس بین‌الملل فردا؛ حمید اسماعیلی: شاید همه ما تاکنون آیه نهم سوره صف را خوانده باشیم: «هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدي‏ وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدِّينِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ» این آیه وعده داده است حتی با همه مخالفت‌ها و خصومت‌های مشرکان باز هم دین اسلام در تمامی جهان فراگیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
چند ماه پس از صدور فرمان اجرایی ترامپ که شکل دیگری از اسلام‌هراسی را به نمایش گذاشت، گزارشی از مرکز تحقیقات پیو، منتشر شده است که نشان می‌دهد به علت پراکندگی مسلمانان در سرتاسر جهان عملاً فرمان ترامپ بر جمعیت مسلمانان تأثیر چندانی نمی‌گذارد. پیو، یک اندیشکده امریکایی است که به ارائه اطلاعات درباره مسائل، نگرش‌ها و روندهای شکل‌دهنده ایالات متحده و جهان می‌پردازد.
تنها 12 درصد!
بر اساس گزارشی از مرکز تحقیقات پیو در سال 2015 که اندازه جمعیت فعلی و پیش‌بینی‌شده از گروه‌های مذهبی در سراسر جهان را مورد بررسی قرار داده است، فرمان اجرایی اخیر رئيس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ مبنی بر توقف مهاجرت از هفت کشور عمدتاً اسلامی به ایالات متحده به طور موقت تنها بر حدود 12 درصد از مسلمانان جهان تأثیر می‌گذارد. این فرمان، یک امر ضدمسلمانان محسوب شده و در داخل و خارج آمریکا اعتراضاتی در بر داشته است و حتی برخی از سازمان‌های بین‌المللی از جمله فیفا را به واکنش واداشته است. مرکز پیو اذعان دارد در میان این هفت کشور به نام ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن، تنها ایران است که در میان 10 کشور با بیشترین جمعیت مسلمان در سطح جهان حضور دارد.

با نگاهی به آمار جمعیت مسلمانان در سطح جهان که در ادامه خواهد آمد، ملاحظه می‌شود که فرمان اخیر ترامپ به دور از تعقل کافی و محاسبه اندیشمندانه، و صرفاً یک ژست سیاسی، تبعیض‌آمیز، غیرانسانی و غیردمکراتیک بوده است. عواقب اتخاذ چنین تصمیم مضحک و جاهلانه‌ای، نه تنها در داخل آمریکا بلکه در خارج از این کشور فقط چهره دولت و رئیس جمهور آن را در نزد مردم این هفت کشور و علاوه بر آن پیش مسلمانان سایر کشورها و حتی سازمان‌های حقوق بشر و متفکران منصف خراب خواهد کرد.
62 درصد مسلمانان در آسیا و اقیانوسیه
بر اساس آمار این مؤسسه در سال 2010، حدود 1.6 میلیارد نفر مسلمان در سراسر جهان وجود دارد. اسلام از لحاظ جمعیت، دومین دین در جهان پس از مسیحیت است. اگر چه بسیاری از مردم، به ویژه در ایالات متحده، ممکن است با کشورهای اسلامی در شرق میانه و شمال آفریقا مراوده و ارتباط دارند، تجزیه و تحلیل جمعیت مسلمانان در مرکز تحقیقات پیو نشان می‌دهد نزدیک به دو سوم (62 درصد) از مسلمانان جهان در منطقه آسیا و اقیانوس آرام زندگی می‌کنند. در واقع، مسلمانان در دو کشور هند و پاکستان جمعیتی نزدیک به 344 میلیون نفر دارند که نسبت به جمعیت مسلمانان در خاورمیانه و شمال آفریقا یعنی317 میلیون نفر بیشتر است.
بنابراین 93 درصد از حدود 341 میلیون ساکنان منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مسلمان هستند که دارای بالاترین درصد ترکیب جمعیتی از مسلمانان در مقایسه با هر منطقه از جهان و همچنین نسبت به 30 درصد جمعیت مسلمان در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و 24 درصد مسلمانان در آسیا و اقیانوس آرام است. مسلمانان در 49 کشور در سراسر جهان اکثریت جمعیت را تشکیل می دهند. اندونزی، اولین کشور با بیشترین تعداد جمعیت حدود 209 میلیون است که 87.2 درصد از جمعیت آن به عنوان مسلمان شناخته شده است و هند، دومین کشور با بزرگترین جمعیت مسلمان جهان یعنی حدود 176 میلیون است. مسلمانان تنها 14.4 درصد از کل جمعیت هند را تشکیل می‌دهند.مرکز تحقیقات پیو، تعداد مسلمانان و سایر گروه‌های مذهبی در سراسر جهان را با مجموعه‌ای از نظرسنجی‌ها، گزارش سرشماری‌ها، داده‌های ثبت جمعیت و دیگر منابع برآورد کرده و از سال 2010 منتشر می‌کند. این مرکز تخمین می‌زند تعداد مسلمانان در سراسر جهان تا سال 2050 به 2.76 میلیارد نفر (یعنی 29.7 درصد از جمعیت جهان) خواهد رسید. سهم مسلمانان جهان که در کشورهای جنوب صحرای آفریقا زندگی می‌کنند، از 15.5 درصد در سال 2010 به 24.3 درصد افزایش می‌یابد.
افزایش تصاعدی در همه جای جهان
تعداد مسلمانان در قاره آسیا که در واقع در حال حاضر خانه مسلمانان محسوب می‌شود، بیش از مسلمانان سایر مناطق جهان با رقم 61.7 درصد از ترکیب کل جمعیتی، افزایش خواهد یافت تا این قاره، همچنان میزبان اکثریت مسلمانان جهان باشد. البته منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، با یک سهم کوچکتر یعنی با 52.8 درصد تقریباً سهم خود را از جمعیت رو به رشد مسلمانان جهان را تنها با اندکی افزایش از 19.8 درصد به 20 درصد در سال 2050 حفظ خواهد کرد.
بنا به داده‌های این مؤسسه، ترکیب جمعیتی مسلمانان در اروپا حدود 43 میلیون نفر یعنی 7/2 درصد جمعیت کل این قاره و برای آمریکای لاتین، کمتر از یک میلیون نفر یعنی یک درصد جمعیت کل آن است که پیش‌بینی‌ها حکایت از افزایش تصاعدی تعداد مسلمانان در این مناطق همانند سایر مناطق دنیا در آینده دارد. همچنین فقط 0.2 درصد کل جمعیت مسلمانان جهان در شمال امریکا زندگی می‌کنند. در ایالات متحده، افزایش تعداد مسلمانان مطابق برنامه‌ریزی‌ها و بر اساس الگوهای جمعیتی و مهاجرت‌های اخیر به دو برابر، یعنی از 0.9 درصد از جمعیت در سال 2010 به 2.1 درصد در سال 2050 خواهد رسید.
منبع:pewresearch

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۵۲۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما «علی اکبر محرابیان» در مراسم افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در جنوب شرق کشور سریلانکا که با حضور رؤسای جمهور ایران و سریلانکا برگزار شد، گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سد‌های بزرگ، ایران جزو ۴ کشور نخست دنیا در سد‌های درحال ساخت و نوآوری در سدسازی است و بر اساس اعلام کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های مدرن آبیاری و زهکشی است.

وزیر نیرو افزود: در سال‌های گذشته ایران در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شده است بیش از ۹۵ درصد نیاز‌های خود را از داخل کشور تامین کند و هم اکنون بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌ها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کشور ایران ساخته شده است.

محرابیان بیان کرد: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب ایران توانسته است در سال‌های گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد.

وی در همین رابطه اظهار داشت: به عنوان نمونه از جمله پروژه‌هایی که با توان مهندسان ایرانی در کشور تاجیکستان به بهره‌برداری رسیده است، می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده اشاره کرد و نیز در حال حاضر پروژه سد راغون که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی جهان در کشور تاجیکستان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب است، توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی در حال ساخت است.

محرابیان در ارتباط با توان مهندسی ایران در صنعت برق نیز بیان کرد: در بخش برق بر اساس آمار‌های آژانس بین‌المللی انرژی ایران در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰ کشور اول جهان است و در بخش نیروگاه‌های برق آبی نیز به همت متخصصان داخلی، ایران جزو کشور‌های برتر جهان شناخته می‌شود.

وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر اینکه می‌توان عرصه‌های فنی و اقتصادی را به عنوان انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشور‌ها و ملت‌ها قلمداد کرد، ادامه داد: در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها در عرصه بین‌الملل و همکاری آنها در حوزه‌های فنی و مهندسی می‌توانیم به توسعه صلح و دوستی در جهان دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در کشور سریلانکا گفت: امروز در کشور سریلانگا گرد هم آمده‌ایم تا یکی از دستاورد‌های مهم اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را که با توان و تخصص مهندسان ایرانی اجرایی شد، به صورت رسمی به بهره برداری برسانیم.

محرابیان در همین خصوص گفت: طرح چند منظوره اوما اویا که توسط شرکت ایرانی فراب احداث شده است هم اکنون با همت متخصصان دو کشور و توجه ویژه دولتمردان کشور سریلانکا آماده بهره برداری است، یک پروژه پیچیده بود که از جمله اهداف احداث آن می‌توان به تولید ۱۲۰ مگاوات برق، احداث دو سد با کاربرد انتقال میان حوضه‌ای آب، تامین آب شرب بخشی از مردم و تامین آب برای ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: طی دوره ساخت این سد و نیروگاه برای بیش از ۱۷۰۰ نفر از مردم خوب و مهربان کشور سریلانکا به صورت مستقیم اشتغالزایی شد و در کنار آن در عملیات ساخت این پروژه رکورد‌های ویژه‌ای در زمینه حفر تونلها، نصب عمیق‌ترین نیروگاه برق آبی در عمق ۷۰۰ متری زمین و تعبیه شفت ۶۱۸ متری و نیز احداث تونل عمودی برای هدایت آب روی توربین‌ها اشاره کرد.

محرابیان افزود: هر کدام از این اقدامات اگر جزو نخستین‌ها در جهان نباشد، به طور قطع درعرصه فنی و اجرایی در زمره پروژه‌های عظیم و برجسته جهان قرار می‌گیرد.

وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از زحمات متخصصان ایرانی و سریلانکایی به منظور تحقق این عملیات پیچیده، اظهار داشت: اجرای موفق پروژه چند منظوره اومااویا می‌تواند مقدمه‌ای برای توسعه همکاری‌های ایران و سریلانکا در سایر پروژه‌های مشابه دیگر باشد.

وزیر نیرو گفت: لازم می‌دانم از مواضع مثبت و به حق دولت سریلانکا درباره تهاجم رژیم اشغالگر و کودک‌کش صهیونیستی به غزه و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق تشکر و قدردانی ویژه کنم.

دیگر خبرها

  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • وعده صادق هژمونی آمریکا را در هم شکست
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • اراده مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان برای پیروزی فلسطین و جایگزینی نظامی عادلانه در جهان قطعاً محقق خواهد شد
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • شکایت حزب کنگره هند از مودی به دلیل اظهارات علیه مسلمانان